واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سلام، خدا قوت!پدر، مادر لطفا دنيا را زيبا ببينيد!
پدران و مادران عزيزبهعنوان يک الگو براي فرزندتان، چقدر در برابر رشد خود، احساس مسئوليت ميکنيد؟ چقدر سعي ميکنيد خود را با دانش و پيشرفت روز، هماهنگ کنيد؟ چقدر مايليد تاثيري مثبت بر زندگي خود و بالطبع فرزندتان داشته باشيد؟بهتر است از همين حالا شروع کنيد، همين حالا!براي شروع تازه، همين لحظه بهترين فرصتي است که پيش روي شماست. فرصتي تا همپاي کودکتان رشد کنيد. شما هم ميتوانيد در کنار او تولد 1، 2 و 3 سالگيتان را مجددا جشن بگيريد، چرا که با بالا بردن مهارتهايتان و سعي در انتقال آن به فرزندتان رشد ميکنيد.اگر ميخواهيد فرزندي مثبتنگر و شاد با روحيهاي قوي داشته باشيد بايد از خودتان شروع کنيد. پس اول نوبت شماست تا کلمات و جملات جديد ياد بگيريد و لغتنامه ذهنتان را کمي تغيير دهيد.اولين گام اين است که در گفتگوي روزانهتان از کلمات و جملات مثبت استفاده کنيد:بهطور مثال به جاي «خسته نباشيد» بگوييد: «شاداب باشيد، خدا قوت».وقتي کسي از شما ميپرسد اوضاع و احوال زندگيتان چطور است؟ بگوييد: بسيار خوب، عالي است! اجازه دهيد اين جملات ملکه ذهن شما و فرزندتان شود. وقتي فرزندتان در حال يادگيري زبان است و اين جملات مثبت را از زبان شما ميشنود، مسلما همان ها را وارد دايره لغت خويش ميسازد.در مقابل سوال: حالت چطور است؟ بگوييد عاليم و به فرزندتان نيز آموزش بدهيد که در پاسخ به اين سوال بگويد: عاليم.و مسلم بدانيد کائنات حال عالي را به شما هديه خواهند کرد.به اين مثال دقت کنيد:
«همين حالا در ذهنتان يک ليموترش را برش دهيد. بوي ترشي ليمو را حس کنيد .حالا ليمو ترش را زير دندانتان بگذاريد و فشار دهيد... چه اتفاقي افتاد؟ مسلما بزاق دهانتان شروع به ترشح کرد و طعم ترشي را حس کرديد».آيا اين ليمو ترش واقعي بود يا فقط يک تصور بود؟ کلمات و افکار شما نيز دقيقا به همين صورت هستند. وقتي شما ميگوييد حال من عالي است تصويري از عالي بودن را به ضميرتان ميدهيد و همان حال عالي نصيبتان ميشود.پدر و مادر خوب، تصميم بگيريد که روزتان را با نشاط آغاز کنيد. انرژي و شور زندگي را در محيط منزلتان به جريان بيندازيد. صبح، آراسته و پرانرژي بر سر ميز صبحانه ظاهر شويد و با صداي شاد بگوييد: سلام، صبح قشنگت به خير، يک روز عاليه ديگه...هنگامي که همسرتان به منزل بر ميگردد بگوييد: سلام، خدا قوت!به خاطر داشته باشيد که شما مسئوليت آينده فرزندتان را نيز بر عهده داريد، پس سعي کنيد آيندهاي شاد و پرانرژي را براي او به تصوير بکشيد. ضمن آگاه کردن او از نيمه خالي ليوان، تمرکز و توجه وي را به نيمه پر ليوان معطوف کنيد.در مورد خودتان عبارات مثبت به کار بريد و نقاط قوت خود را شناسايي کنيد. سعي کنيد در مقابل تعريف ديگران، شکسته نفسي نکنيد:به عنوان مثال: اگر شنيديد: بسيار عالي، چه غذاي خوشمزهاي ،آنچه نبايد بگوييد: اي بابا، خواهش ميکنم، من که کاري نکردم، شانس شما بود که خوب شده والا دست پخت من تعريفي نداره...آنچه بهتر است بگوييد: خيلي ممنونم، نوش جانتان.
- اگر شنيديد: تبريک ميگم، شما انسان باهوشي هستيد. آنچه نبايد بگوييد: اختيار دارين، نه من که در اين حد نيستم آنچه بهتر است بگوييد: متشکرم!به همين سادگي ... مطمئن باشيد اين طرز رفتارتان حمل بر خودخواهي شما نميشود.شما با اين روش علاوه بر اينکه به خودتان احترام ميگذاريد، در واقع به نظر طرف مقابلتان هم احترام ميگذاريد و به فرزندتان آموزش دهيد که براي خود و کار خود ارزش قائل باشد. مطمئن باشيد با اين کار علاوه بر اينکه به رشد عزت نفستان کمک ميکنيد سرمايهگذاري بزرگي نيز براي رشد عزت نفس فرزندتان انجام دادهايد.پس از همين حالا شروع کنيد:ورق و کاغذي بر داريد و نقاط قوت و تواناييها و استعدادهايتان را يادداشت کنيد.تکيه کلامهايتان را يادداشت کنيد و در صورت لزوم عبارات مثبت را جايگزين کنيد.از اين به بعد دقت کنيد که در محاوره، بيشتر از چه جملاتي استفاده ميکنيد. منبع: ماهنامه آموزشي-اطلاع رساني کودک عوامل انساني مؤثر در تربيتمحبت نه افراط، نه تفريطآينه هايي که دروغ نمي گوينديک جوالدوز به خود، يک سوزن به کودکتانفرزند را بايد بوسيد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]