تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840672741




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آرزوی دست نیافتنی


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: آرزوي دست نيافتني
حسين فرخي
گفت و گو با حسين فرخي طراح، نويسنده و کارگردان نمايش "سمفوني بيداري" حسين فرخي کارگرداني تجربه‌گراست و همواره در طول سال‌هاي گذشته آثار مختلف و متنوعي را روي صحنه برده است. "سمفوني بيداري" آخرين کار فرخي است که به صورت فرم و حرکات موزون روي صحنه برده است.سير توالي تاريخي برخي اتفاقات ازلي-ابدي که تا دوران معاصر هم ادامه دارد، موضوع "سمفوني بيداري" است که فرخي قصد داشته بيداري انسان‌ها در برابر حق و باطل در طول تاريخ را در اين اثر به تصوير بکشد. گفت و گوي ما را با او مي‌خوانيد.
حسين فرخي
عنوان "سمفوني بيداري" براي اين نمايش، بزرگترين سؤالي بود که پس از تماشاي نمايش ذهن مرا مشغول کرده بود. چرا اين عنوان را براي نمايش خود انتخاب کرديد؟ - به نظر من اين عنوان خيلي پيچيده نيست. سمفوني که يک واژه موسيقيايي است و به مجموعه‌اي از موسيقي و اصوات اطلاق مي‌شود که قرار است روايتي را تعريف کند. سمفوني داراي يک نقطه آغاز و پايان است. نمايش "سمفوني بيداري" هم از يک نقطه آغازي شروع مي‌شود که بيانگر خلقت آدم است و درگيري‌هاي بين حق و باطل در طول تاريخ را در ادامه به تصوير مي‌کشيم.
حسين فرخي
از زمان آدم به دوران پيامبران مي‌آييم و سپس به ايران مي‌رسيم و با جنگ و آزادي خرمشهر نمايش به سرانجام و انتظار مي‌رسد. تعبيري که من از اين پازل‌ها دارم نوعي بيداري بشر است. درست است که درگيري بين حق و باطل مسأله‌اي ازلي-ابدي است اما هيچ گاه نمي‌شود که اين درگيري کاهش يافته و به وحدت کلام برسد و اين آرزو بسيار دست نيافتني است. "سمفوني بيداري" هم به نوعي اداي دين به اين نگرش است و تابلوي پايان هم که انتظار است در واقع نوعي انتظار براي رسيدن به مفهوم بيداري در جامعه است.
حسين فرخي
به دليل همين فرايند ازلي-ابدي بودن موضوع نمايش است که صحنه آخر کار به صحنه ابتدايي نمايش رجعت داده مي‌شود؟ - دقيقاً. صحنه آخر يک نوع روايت مجدد در عصر آهن و دود است که اميدواريم باران ببارد و همه چيز سرسبز شده و عشق و محبت و دوستي در همه جا پديدار شود. اين تابلو، تابلويي جهان‌شمول است و مفهومي جهاني دارد. در صحنه آخر يک بار ديگر گويي آدم خلق مي‌شود و اين ذهنيت را داريم که يک بار ديگر خلق شويم و با آرامش زندگي کنيم. به نظر من اين کار يک سمفوني تصويري است. در آن سمفوني‌ها ما با يک اثر دراماتيک روبه‌رو هستيم که مي‌تواند توضيح يک جريان تاريخي، مفهومي و ... باشد که آهنگساز با موسيقي اين سمفوني را طراحي و براي ما قصه تعريف مي‌کند.
حسين فرخي
اين وحدت رويه در تصوير به وفور ديده مي‌شود اما خط داستاني در نمايش ديده نمي‌شود. به نظر مي‌رسد خيلي شيفته تصاوير شده و از داستان و خط کلي اثر غافل مانده‌ايد. در حقيقت خط داستاني هيچ ثباتي ندارد. - خط داستاني از چه جهت ثبات ندارد؟ در ابتدا حضرت آدم مطرح مي‌شود. سپس روند تاريخي شکل مي‌گيرد. در ادامه نوبت به دين و مذهب مي‌رسد تا اين که به دوران معاصر مي‌رسيم و جنگ ايران و عراق و مسأله خرمشهر شکل مي‌گيرد و باز به يکباره به سراغ حضرت آدم مي‌رويم. در اين روند هيچ گونه خط داستاني ثابتي پديد نمي‌آيد.
حسين فرخي
- خودم دوست داشتم که يک وحدت کلي در قصه حاکم باشد که البته معتقدم اين مقوله هم تا حدودي وجود دارد. در حقيقت به صورت کلي ما با پديده‌اي به عنوان انسان و بشر روبه‌رو هستيم. ما اين انسان را در يک سير تاريخي در دوره‌هاي مختلف به تصوير مي‌کشيم. البته خيلي دوست داشتم به نوعي شرايطي فراهم مي‌شد که بازيگر نقش آدم در صحنه‌هاي مختلف به انسان مورد نظر در صحنه بعدي تبديل مي‌شد. البته تا حدودي سعي کردم اين مسأله را رعايت کنم.
حسين فرخي
بحث اين نمايش، بحث انسان است و داستان خاصي وجود ندارد. اجراي قطعات پراکنده‌اي از زندگي انسان در طول تاريخ مد نظرم بود که در خلال آن درگيري‌هاي بين حق و باطل پديدار مي‌شود.خودتان هم به اجراي "قطعات پراکنده" اشاره کرديد، اما... - منظور من از "قطعات پراکنده" زمان‌هاي تاريخي است. بله! از نظر زمان‌هاي تاريخي. اگر همان طور که گفتيد يک شخصيت در طول نمايش به طور مستمر حضور داشت، رابطي مي‌شد بين صحنه‌ها و آن وقت بود که تداوم و انسجام بين صحنه‌ها به خصوص در زمينه خط داستاني به وجود مي‌آمد.
حسين فرخي
- حضرت آدم يکي از پيامبران ماست و ما با او شروع مي‌کنيم و سپس به سراغ ساير پيامبران مي‌رويم. فقط در 4 تابلوي اول است که اين مسأله را تا حدي گسترش داده‌ايم و سپس بقيه قتل‌ها و جنايت‌ها آغاز مي‌شود که باز به اولين موضوع در اين رويداد يعني قضيه هابيل و قابيل پرداخته‌ايم.يکي از نقاط قوت نمايش "سمفوني بيداري" طراحي لباس کار است که علاوه بر زيبايي بصري که با خود به همراه دارد، نوعي خنثي بودن را آشکار مي‌کند.
حسين فرخي
- قصد ما هم همين بود و قرار بود که لباس کاملاً خنثي باشد. اشيا و لباس و... قرار نبود متنوع باشند. براي کاري که قرار است در طول يک ساعت تابلوها به صورت پي در پي اجرا شوند، تعويض لباس مفهومي ندارد. قرار بود پوشش تا حدي نشانگر دوره خاصي باشد و در عين حال داراي جغرافيا نباشد. حتي از نشانه هم استفاده نکرديم. به همراه خانم ادنا زينليان طراح لباس تلاش کرديم تا به سمت نوعي استليزاسيون برويم و در فضاها اين لباس‌ها را در طراحي بگنجانيم.
حسين فرخي
از ويدئو پروجکشن براي جبران فقدان طراحي صحنه استفاده کرده‌ايد يا در نقش اصلي ويدئوپروجکشن، يعني براي ايجاد مکمل در صحنه‌ها، آن را به کار گرفتيد؟- در نمايش‌هايي از اين دست که مرتب و به سرعت از يک صحنه به صحنه ديگري وارد مي‌شويم تغيير دکور معنا و مفهومي ندارد. به خصوص در تئاتر معاصر. اسلايدها و تصاوير بهانه‌اي بود براي برطرف کردن مشکل دکور. بخش مهم پس زمينه است و بخشي هم به کولاژ تصويري کار برمي‌گردد. نمايش "سمفوني بيداري" در حقيقت يک نمايش چندرسانه‌اي و مولتي مديا است. در برخي صحنه‌ها بازيگر در لانگ شات است ولي ما کلوزآپ او را در تصوير مي‌بينيم.
حسين فرخي
اين تلفيق و تکنيک کمک مي‌کند تا صحنه‌هاي موردنظرمان را بزرگ‌نمايي کنيم. که البته مديوم تئاتر اين اجازه را نمي‌دهد و فقط از اين روش است که مي‌توان به اهداف اين چنيني دست پيدا کرد. به نظر من رسيدن به اين مرحله که بازي بازيگران بر روي صحنه را با تصاوير سينمايي ادغام کنيم، نوعي بزرگ‌نمايي پديد آورده‌ايم که تأثير زيادي در القاي مفاهيم به مخاطب دارد.  مهرداد ابوالقاسميمنبع: تئاتر





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن