واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: زيورآلات سنتي كردستان قابليت صادرات دارد
مسئولان با حمايت ازاين هنر مي توانند زمينه صادرات آن را فراهم نمايند/ با توسعه صنعت ساخت زيور آلات سنتي و صادرات آن به كشورهاي مختلف دنيا مي توان از پيامدهاي آن در زمينه بازاريابي و توسعه اقتصادي و ايجاد اشتغال بهره برد.
سنندج - ايلنا: هنرهاي سنتي از ديرباز در ميان كردها رواج داشته و با توجه به شرايط خاص جغرافيايي از تنوع برخوردار بوده است. توليد اين آثار هم مصرف محلي دارد و هم از نظر اقتصادي در بهبود زندگي مردم منطقه موثر است.
به گزارش ايلنا، ساخت زيور آلات سنتي در كردستان از قدمت بسيار زيادي برخوردار است و با توجه به اصالت اين هنر و زيبايي طرحها و آثار آن، قابليت صادرات و توان رقابت با صنايع دستي ساير كشورها را نيز دارد و از اين رو مسوولان بايد زمينه صادرات آن را فراهم كنند.
توفيق شريعتي يكي از هنرمندان فعال عرصه زيورآلات سنتي در كردستان است، وي ۲۵ سال سابقه فعاليت در آموزش اين هنر در استان را دارد و به عنوان هنرمند برگزيده سال ۹۱ كشور در رشته زيور آلات سنتي معرفي شده است.
وي حمايت و تقويت اين رشته هنري را منجر به ايجاد اشتغال، تقويت صنايع دستي و كسب درآمد بالا دانست و گفت: مسوولان با حمايت ازاين هنر ميتوانند زمينه صادرات آن را فراهم نمايند.
شريعتي خواستار تلاش مسئولان در جهت معرفي هنر زيورآلات سنتي استان كردستان در بازارهاي جهاني بخصوص كشورهاي منطقه شد و گفت: با توسعه صنعت ساخت زيور آلات سنتي و صادرات آن به كشورهاي مختلف دنيا ميتوان از پيامدهاي آن در زمينه بازاريابي و توسعه اقتصادي و ايجاد اشتغال بهره برد.
وي در ادامه به تاريخچه فعاليت خود در اين رشته اشاره كرد و گفت: اين رشته هنري را از پدرش كه استاد كار ساخت زيور آلات سنتي است ياد گرفته و از سن هشت سالگي با شاگردي در خدمت پدرش (در كنار تحصيل) به اين هنر گرايش يافته و آموزشهاي لازم اين رشته هنري زيبا را نيز آموخته است و امروز به عنوان يك استاد كار در شهر سنندج مشغول به فعاليت است.
اين هنرمند كردستاني از آموزش ساخت زيورالات سنتي به هنرجويان فراواني در استان خبر داد و گفت: تاكنون به تعداد زيادي از هنرجويان و علاقه مندان به اين هنر آموزشهاي لازم را ارائه و كلاسهاي آموزشي را نيز در كانون اصلاح و تربيت و زندانها برپا كردهام.
وي گفت: خوشبختانه اين هنر زيبا مورد استقبال اكثر جوانان و نوجوانان قرار گرفته و اشتياق نسل جوان در يادگيري اين رشته هنري بسيار بالا است.
وي همچنين به برپايي دو نمايشگاه خارجي و چندين نمايشگاه داخلي در حوزه صنايع دستي هنر زيور آلات سنتي كردستان اشاره كرد و گفت: در اين نمايشگاهها آثاري از جمله گردنبند، دستبند، گيره جليقه، پابند و دستبند سنتي را به معرض نمايش گذاشتيم كه خوشبختانه مورد استقبال بازديدكنندگان قرار گرفت.
اين هنرمند كردستاني سال گذشته توانست با خلق اثر دستبند زيور آلات سنتي نشان ملي مهارت و مهر اصالت ملي را دريافت كند.
شريعتي در ادامه به برخي مشكلات حوزه كاري خود نيز اشاره كرد و محدوديتهاي بيمهاي را يكي از اين مشكلات دانست و گفت: كارگاهي كه در آن مشغول فعاليت هستم ظرفيت بكارگيري ۱۰ نفر را دارد اما به دليل مشكلات بيمهاي اكنون پنج نفر در اين كارگاه مشغول به فعاليت هستند.
وي اظهار اميدواري كرد با حل مشكلات بيمه، زمينه بكارگيري افراد بيشتري را در اين كارگاه فراهم نمايد.
اين هنرمند كردستاني در پايان مهمترين برنامه خود در آينده را دريافت درجه هنري جهاني صنايع دستي دانست و گفت: ميخواهم از اين طريق صنايع دستي كشور و هنر زيور آلات سنتي كردستان را به همه دنيا معرفي نمايم.
دوشنبه|ا|5|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1615]