واضح آرشیو وب فارسی:الف: تجميع تخلفات دارندگان گواهينامه خودرو و موتور
فرمانده راهور ناجا از تجميع تخلفات رانندگي دارندگان گواهينامههاي موتورسيكلت و خودرو در سال ۹۱ همزمان با شروع طرح تابستانه خبر داد.
به گزارش فارس، سردار اسكندر مومني در اولين نشست خبري خود با اصحاب رسانه در سال جاري گفت: يكي از مهمترين دستورالعملهايي كه در سال ۹۱ پيگيري خواهد شد تجمع تخلفات رانندگي دارندگان گواهينامههاي موتورسيكلت و خودرو است.
وي ادامه داد: از راكبين موتورسيكلت كه ميخواهند موتور خود را جابجا كنند درخواست ميشود تا به صورت قانوني و با انتقال پلاك اين معامله را به پايان برسانند چرا كه در صورت قولنامهاي مبادله شدن موتور تخلفات ثبت شده از سوي آن پلاك براي دارنده پلاك محفوظ باقي خواهد ماندو اگر نمرات منفي فرد از ۳۰ افزايش يابد وي از رانندگي محروم خواهد شد.
مومني در ادامه به عدم وجود زيرساختهاي لازم در توسعه ايمني خودرو اشاره كرد و گفت: هر چند ما در سال ۹۰ با كاهش چشمگير تلفات جادهاي روبرو بوديم و اين آمار در سال ۹۱ نيز تكرار شد اما نبود زيرساختهاي لازم و پايين بودن ايمني خودرو كار سختي را براي ما ايجاد كرده به طوري كه با روند دمافزون تقاضاي سفر در اواسط دهه جاري ما با چالشي بزرگ روبرو خواهيم شد به طوري كه كلانشهرها تبديل به پاركينگ و جادههاي برون شهري به محورهاي مرگ تبديل ميشوند.
اين فرمانده ارشد انتظامي خاطرنشان كرد: خوشبختانه در سال ۹۰ سرعت به خوبي مديريت شد و تخلفات در حوزه سرعت غيرمجاز كاهش چشمگيري داشته است. براساس آمار سرعت در جادههاي كشور حدود ۱۰ كيلومتر بر ساعت كاهش داشت كه اين رقم بسيار مناسبي به حساب ميآيد.
مومني ادامه داد: در سالهاي گذشته عنوان ميشد كه ايران يكي از برترين كشورها در زمينه تلفات جادهاي است به طوري كه در سال ۸۵ به ازاي هر ۱۰ هزار وسيله نقليه ۱۹.۵ نفر در سال كشته ميشدند كه خوشبختانه اين عدد در سال ۹۰ به ۸.۱ كاهش يافت.
وي خاطرنشان كرد: با وجود اينكه در سال ۹۰ كاهش تلفات را در تمامي استانها شاهد بوديم اما استان بوشهر تنها با سه كشته بيشتر نسبت به سال قبل خود داراي پيشرفت بود. براساس آمار استانهاي خراسان رضوي، فارس و اصفهان جزء رتبههاي برتر تلفات جادهاي به حساب ميآيند.
اين فرمانده ارشد انتظامي در ادامه نشست خبري خود اظهار داشت: متاسفانه در قانون جديد راهنمايي و رانندگي ظرفيتهاي لازم براي برخورد با دستگاههاي متخلف ظرفيت سازي نشده كه اميدواريم در سال جاري اين مشكل حل شود و تمامي دستگاهها در برابر قصور خود به قانون پاسخگو باشند.
وي ادامه داد: استفاده از فناوريهاي نوين، مجهز كردن ۲ هزار كيلومتر جاده هاي كشور به سيستم كنترل هوشمند با اولويت جادههاي پرتردد و پرترافيك،نظاممند كردن آموزش و صدور گواهينامه از مهمترين اولويتهاي فعاليت پليس راهور در سال ۹۱ به حساب ميآيد.
مومني به اجراي طرح تابستاني نيز اشاره كرد و گفت:خوشبختانه در طرح نوروزي امسال هماهنگي بسيار مناسبي بين دستگاهها و مردم پديد آمد كه با اين تجربه طرح تابستاني را در دو مرحله كه يك از اين مراحل از ۳۱ خرداد تا ۳۰ تير و مرحله دوم از ۲۹ مرداد تا دوم مهرماه به مرحله اجرا درخواهد آمد.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه كاهش تلفات در دستور كار قرار گرفته است پليس برخورد با هشت تخلف حادثهساز را به صورت جدي پيگيري خواهد كرد كه از جمله آنها انحراف به چپ، سبقت غيرمجاز، سرعت غيرمجاز، نبستن كمربند، عدم داشتن كلاه ايمني، حركت با دنده عقب در بزرگراه، صحبت با تلفن همراه، توقف دوبله خودرو و نهايتا عبور از گذرگاه عابر پياده مورد توجه قرار خواهد گرفت.
مومني به ساماندهي موتورسواران نيز اشاره كرد و گفت: هر چند براي برخي از افراد موتورسيكلت وسيله امرار معاششان به حساب ميايد اما حفظ جان ما براي ما اولويت دارد لذا كساني كه كلاه ايمني نداشته باشند، خلاف جهت حركت كنند، از چراغ قرمز عبور كنند و اقدام به تردد در پيادهروها كنند با برخورد قاطع پليس روبرو خواهند شد. سالانه ۵ هزار كشته در حوزه موتورسواران به جامعه تحميل ميشود كه ۷۰ درصد از اين تلفات مربوط به ضربه سر و نبود كلاه ايمني است.
وي اظهار داشت: در سال جاري ۴۵۳۱ نفر در مرز كسب ۳۰ نمره منفي قرار گرفتهاند كه اگر اين افراد طي ۶ ماه تخلفي انجام ندهند تمامي نمرات منفي آنان پاك خواهد شد اين در شرايطي است كه ۱۰۷۱ نفر از رانندگي محروم شده اند و در صورتي كه اقدام به رانندگي كنند به عنوان رانندگي بدون گواهينامه مجرم شناخته ميشوند.
وي اضافه كرد: در ماه هاي اول سال جاري بيش از ۳۲۷ فقره تصادف به دليل انحراف به چپ و سبقت با ۵۰۴ نفر در سر صحنه كشته شدهاند و ۴۲۷ فقره تصادف به دليل عدم توجه به جلو با ۴۷۱ متوفي حاصل شد.
وي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر شمارهگذاري خودروي مازوروتي گفت: همه مجوزهاي ورود و شمارهگذاري اين خودرو انجام شده اما هنوز شمارهگذاري براي اين خودرو صورت نگرفته است. براي ما جاي تعجب دارد در سالي كه توليد ملي ناميده ميشود چگونه يك خودروي چندصد ميليوني واردكشور و آماده شمارهگذاري ميشود اما خودروهاي داخلي ما هنوز فاقد امنيت كامل هستند.
مومني در ادامه به هماهنگي بين پليس و راهداري اشاره كرد و گفت: خوشبختانه هماهنگي كاملي مابين اين دو دستگاه بوجود آمده و مسدود شدن مسيرها با هماهنگي كامل يكديگر صورت ميگيرد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبني بر اينكه هماكنون ۳۰ درصد از مرگو ميرهاي جاده اي مربوط به جادههاي روستايي است لذا براي بهبود شرايط آنها چه اقدامي را انجام داديد گفت: دولت اهتمام ويژهاي را جهت سهولت تردد درجادههاي روستايي ايجاد كرد برهمين اساس سرعت در جادههاي روستايي بالا رفته در حالي كه از نظر هندسي جادهها مناسب سرعت بالا نيستند. هماكنون بسياري از راههاي روستايي با راههاي فرعي تفاوت چنداني ندارد. متاسفانه بسياري از امكانات در محورهاي روستايي وجود ندارد اين در شرايطي است كه معاونت راه روستايي در وزارت راه تشكيل شده و پليس راه روستايي نيز از سال گذشته براي پركردن خللها ايجاد شده است.
دوشنبه|ا|22|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]