واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: برنامه نظام درماني كشور به دولت ارسال شد/ روند رشد اعتبارات وزارت بهداشت ثابت است
110-10.jpg
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به تاكيد قانون برنامه پنجم توسعه مبني بر ارايه نظام درماني كشور از سوي وزارت بهداشت: برنامه نظام درماني كشور اسفند ماه سال گذشته تدوين و به دولت ارسال شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مرضيه وحيددستجردي، امروز (يكشنبه) براي ارايه گزارش فعاليتهاي وزارت بهداشت در صحن علني مجلس نهم حاضر شد، گفت: محور برنامههاي وزارت بهداشت استقرار برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع در تمام شهرهاي كشور است. استقرار برنامه پزشك خانواده ميتواند بسياري از دغدغههاي نمايندگان در مورد رسيدگي به وضعيت سلامت مردم را مرتفع كند.
پوشش 50 درصد از جمعيت كشور در برنامه پزشك خانواده تا پايان امسال
وي با بيان اينكه در سال جاري 50 درصد از جمعيت كشور تحت پوشش پزشك خانواده قرار خواهند گرفت، افزود: در برنامه پزشك خانواده هر فرد ايراني يك پزشك مخصوص خود دارد كه مشاور و راهنماي او در بخش سلامت است و ما اميدواريم با تلاش نمايندگان و حمايت از اين برنامه، امسال نيمي از شهرستانها را تحت پوشش برنامه پزشك خانواده قرار دهيم.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اهميت مساله سلامت و تاكيدات مقام معظم رهبري در اين باره، ادامه داد: سلامت از نيازهاي اساسي انسان است و قانون اساسي نيز در برخي اصول به آن پرداخته و تامين سلامت را جزو وظايف حاكميتي دانسته است. در قانون برنامه پنجم توسعه، سياستگذاري و برنامهريزي براي امر سلامت در وزارت بهداشت متمركز شده و اين وزارتخانه به عنوان سياستگذار و ناظر عالي سلامت در كشور تعيين شده است. بنابراين اميدواريم كه بتوانيم با سند چشمانداز، سياستهاي كلي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري و سياستهاي مجمع تشخيص مصلحت نظام در حوزه سلامت به اهداف ايران 1404 دست يابيم و سالمترين مردم منطقه را دارا باشيم.
وزير بهداشت با اشاره به برخي تكاليف قانون برنامه پنجم توسعه براي حوزه سلامت و وزارت بهداشت، افزود: تشكيل شوراي عالي سلامت از جمله اين تكاليف مهم است. اين شورا اكنون به شدت فعال است. شاخصهاي 52گانه عوامل اجتماعي موثر بر سلامت، سند ملي حذف مالاريا و كاهش مصرف نمك و شكر از جمله مصوبات اين شورا به شمار ميروند.
دستجردي در ادامه با اشاره به دستورالعمل اداره بيمارستانهاي آموزشي به شيوه هيات امنايي به عنوان يكي ديگر از تكاليف مندرج در قانون برنامه پنجم اشاره كرد و گفت: اين دستورالعمل به تمام دانشگاههاي علوم پزشكي كشور ارسال شده است. وزارت بهداشت تجربه موفقي در اداره دانشگاههاي علوم پزشكي به روش هيات امنايي دارد.
وي به تدوين سند آمايش سرزميني آموزش علوم پزشكي در وزارت بهداشت اشاره كرد و گفت: اين سند به مراجع ذيربط براي توسعه آموزش پزشكي ارجاع شده است.
پوشش بيماران سوانح و حوادث پنج برابر شد
ارتقاي 50 تا 80 درصدي رضايتمندي مردم از اورژانسهاي بيمارستاني
وزير بهداشت توجه به اورژانسهاي بيمارستاني و پيش بيمارستاني را از ديگر اهداف برنامه پنجم توسعه دانست و گفت: در اين راستا اقدامات خوبي صورت گرفته است و پايگاههاي امداد هوايي، دريايي و موتوري اورژانس كشور افزايش يافته است. بر اين اساس اكنون زمان رسيدن بر بالين بيماران سوانح و حوادث به نصف رسيده، ناوگان آمبولانس هم تكميل شده و توانستهايم درصد پوشش بيماران سوانح را پنج برابر كنيم.
وي اضافه كرد:در راستاي توجه به اورژانسها همچنين مقرر شد كه تمام اورژانسهاي بيمارستاني پرازدحام كشور از پزشك متخصص مقيم برخوردار باشند. اكنون و در پي اين تحولات، شاهد 50 تا 80 درصد ارتقا در خدمات اورژانس و رضايتمندي مردم بودهايم. البته در اين زمينه در ابتداي راه قرار داريم و بايد ميزان رضايتمندي مردم را به صد درصد برسانيم.
پوشش پنجاه درصدي پرونده الكترونيك سلامت در كشور؛ امسال
دستجردي همچنين به طراحي و استقرار سامانه پرونده الكترونيك سلامت در كشور اشاره كرد و گفت: در اين رابطه تفاهمنامهاي با وزارت ارتباطات منعقد شده و امسال 50 درصد جمعيت كشور تحت پوشش پرونده الكترونيك قرار ميگيرند. همچنين در شهرستان رامشير پرونده الكترونيك استقرار يافته است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به ارتقاي برنامه پزشك خانواده در وزارت بهداشت گفت: بر اساس تكليف برنامه پنجم براي ارتقاي برنامه پزشك خانواده، مقرر شده پزشكان خانوادهاي كه در مناطق دور افتاده خدمت ميكنند و مردم از آنها راضي هستند، بتوانند بدون آزمون براي گذراندن دورههاي تخصصي خود وارد برنامه پزشك خانواده شوند.
اساسنامه پيشنهادي سازمان بيمه سلامت به دولت ارسال شد
وي همچنين از تدوين و ارسال اساسنامه پيشنهادي سازمان بيمه سلامت به دولت خبر داد و گفت: وزارت بهداشت اولين وزارتخانهاي است كه سال گذشته برنامه عملياتي خود را در قالب بستههاي حمايتي به معاونت برنامهريزي رياست جمهوري ارائه كرد و 19 هزار نفر ساعت بر روي آن كار شد. اين امر در راستاي تكليف قانون برنامه مبني بر استقرار سامانه برنامهريزي عملياتي دستگاهها بوده است.
اقدامات وزارت بهداشت براي توسعه طب سنتي در كشور
دستجردي، توسعه طب سنتي را از ديگر احكام قانون برنامه پنجم خواند و گفت: در حال حاضر بيش از 210 دانشجوي PHD طب سنتي در كشور فعالند. لازم است هشت دانشكده طب سنتي در كشور راهاندازي شود. وزارت بهداشت نيز در حال توسعه طب سنتي و داروسازي سنتي است كه ميتواند به عنوان شيوه درمان مناسبي در جمهوري اسلامي مطرح شود.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از طراحي نقشه جامع علمي كشور در حوزه آموزش و تحقيقات و همچنين تدوين نقشه تحول نظام سلامت خبر داد و پانزده سياست كلان نقشه تحول نظام سلامت را برشمرد.
بيشترين علت مرگ و مير در كشور مربوط به بيماريهاي قلبي – عروقي است
وي در ادامه بيشترين علت مرگ و مير در كشور را مربوط به بيماريهاي قلبي و عروقي دانست و گفت: در حال حاضر 45 درصد از مرگ و ميرها به علت بيماري قلبي و عروقي، 12 درصد به علت سرطان، 18.7 درصد به علت حوادث و سوانح و19.5 درصد به ساير علل مربوط است.
بيش از60 درصد هزينههاي سلامت كشور را مردم ميپردازند
16 درصد مردم كشور از هيچ پوشش بيمهاي برخوردار نيستند
دستجردي با اشاره به افزايش سرانه هزينه سلامت در كشور خاطرنشان كرد: بر اساس تحقيقي كه در وزارت بهداشت در مقايسه با ساير كشورها صورت گرفته مردم دنيا به طور متوسط 18 درصد هزينه سلامت را از جيب خود ميپردازند و دولت، بيمههاي اجتماعي و بيمههاي خصوصي به ترتيب 34، 25 و 19 درصد در تامين هزينههاي سلامت سهم دارند. اين در حالي است كه در جمهوري اسلامي مردم 54.8 درصد هزينه سلامت را از جيب ميپردازند، بيمه دولتي 18.6 درصد، منابع دولتي 20 درصد و بيمههاي خصوصي 7.3 درصد در تامين هزينههاي سلامت نقش دارند و اگر حق بيمه و منابع بيمهاي را هم لحاظ كنيم رقم پرداختي از سوي مردم براي هزينه سلامت بيش از 60 يا 70 درصد خواهد بود.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: بر اساس اين تحقيق، تنها كشوري كه مردم در آن بيش از ما هزينه سلامت را از جيب خودشان ميپردازند كشور پاكستان است.
وي همچنين اضافه كرد: در كشورهاي مختلف سهم دولت و بيمه براي هزينه سلامت از 70 تا 90 درصد متغير است؛ در حالي كه در ايران سهم دولت و سازمانهاي بيمهگر تنها45.1 است و در ايران حدود 83 درصد مردم دفترچه بيمه دارند و حدود پنج درصد دو بيمه پايه دارند، 12 درصد بيمه مكمل دارند و شانزده درصد از هيچ بيمهاي برخوردار نيستند.
روند رشد اعتبارات وزارت بهداشت طي سالهاي گذشته ثابت بوده است
دستجردي در پايان گفت: عليرغم افزايش اعتبارات بودجه كل كشور در سالهاي گذشته، روند اعتبارات بودجه وزارت بهداشت ثابت بوده است.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|21|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]