محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827926122
مديركل انتقال خون استان تهران:60 درصد خون اهدايي تهرانيها براي بيماران شهرهاي ديگر مصرف ميشود
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل انتقال خون استان تهران:60 درصد خون اهدايي تهرانيها براي بيماران شهرهاي ديگر مصرف ميشود
خبرگزاري فارس: مديركل انتقال خون استان تهران با تشريح آخرين اقدامات اين سازمان در تهران گفت: با توجه به حضور بيماران از شهرهاي مختلف كشور به تهران براي درمان،حدود ۶۰ درصد خون اهدايي ساكنان تهران به بيماران شهرهاي ديگر اختصاص مييابد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، بشير حاجيبيگي صبح امروز در نشست خبري كه در سازمان انتقال خون تهران برگزار شد اظهار داشت: مردم داوطلبانه خون اهدا ميكنند و همين اهداي خون بدون چشمداشت به مصرف بيماراني كه روي تختها بستري هستند ميرسد.
25 درصد خون كشور صرف بيماران تالاسمي ميشود
وي مصرف خون و فرآوردههاي آن را براي بيماران مختلف حياتي عنوان كرد و گفت: به عنوان مثال پلاكت خون به مصرف بيماران سرطاني ميرسد و نزديك به 19 هزار بيمار تالاسمي در كشور داريم كه فقط 25 درصد خون كشور براي بيماران تالاسمي كه هر دو هفته يكبار بايد خون تزريق كنند مصرف ميشود.
حاجي بيگي با اشاره به اينكه در سال 90 نزديك به 900 هزار واحد خوني در تهران توزيع شده افزود: روزانه 1400 واحد پلاكت براي بيماران سرطاني درخواست ميشود و پلاسماي توليد شده از فرآوردههاي خوني براي بيماران سوختگي و آنهايي كه سيروز كبدي دارند به مصرف ميرسد. همين طور كرايو توليد شده از خون براي درمان بيماران هموفيلي كاربرد دارد.
روزانه 3 هزار واحد خوني در تهران مصرف ميشود
مدير كل انتقال خون استان تهران اهداي يك واحد خون را سبب نجات جان 3 تا 4 بيمار عنوان كرد و گفت: روزانه نزديك به 3 هزار واحد خون و فرآوردههاي خوني از انتقال خون تهران درخواست ميشود كه حدود 1300 واحد گلبول قرمز، 600 تا 700 واحد پلاسما مورد نياز است و ما بايد جوابگوي 160 بيمارستان و مركز درماني اعم از خصوصي، دولتي، نظامي و تأمين اجتماعي باشيم.
60 درصد خون تهرانيها براي شهرستانيها مصرف ميشود
وي مصرف خون و فرآوردههاي خوني را در استان تهران رو به گسترش اعلام كرد و گفت: 60 درصد خون اهدايي جمعيت استان تهران صرف افرادي ميشود كه از شهرستانها براي درمان به تهران مراجعه ميكنند. از طرفي پيوند اعضا در بيمارستانهاي تهران رو به گسترش است و بايد براي هر بيمار پيوندي 60 واحد خون اعم از 20 پكسل ، 20 واحد پلاسما و 20 واحد پلاكت مصرف شود.
وي با اشاره به تاريخچه تشكيل سازمان انتقال خون گفت: اين سازمان از سال 53 با عنوان NGO شكل گرفت كه پس از انقلاب و رسما از سال 57 با عنوان سازمان آغاز به كار كرد كه از سال 53 هر ساله روز نهم مرداد روز ملي سازمان انتقال خون در تقويم كشور ما نامگذاري شد.
حاجي بيگي خاطرنشان كرد: اما از سال 2004 در پنجاه و هشتمين اجلاس جهاني سازمان بهداشت جهاني تصميم گرفته شد تا هر ساله روز 14 ژوئن كه روز تولد كارل كن اشتاينر كاشف گروههاي خوني است به عنوان روز تقدير از اهداكنندگان خون در تقويم جهاني به ثبت رسد و هر سال در يك كشور اين مراسم برگزار ميشود و امسال قرار است در كره جنوبي اين مراسم برگزار شود.
ايران جزو 5 كشور برتر آسيا در اهداي خون است
وي ادامه داد: انتقال خون ايران جزو 5 كشور برتر آسيا(ژاپن، مالزي ،سنگاپور،كره جنوبي، ايران) است و ما اكنون پا را فراتر از آسيا گذاشته و در دنيا هم مطرح شدهايم.
حاجي بيگي فرهنگسازي در اهداي داوطلبانه خون را از جمله كارهاي سازمان انتقال خون عنوان كرد و گفت: امسال هم بنا داريم تا از ورزشكاران در روز 25 خرداد براي اهداي خون دعوت كنيم چرا كه ورزشكاران سمبل سلامت و زندگي سالم هستند.
ضريب امنيت خون اهداكنندگان مستمر خون 8 برابر افراد عادي است
مدير كل انتقال خون استان تهران سن اهداي خون را 17 سال تمام و پايان 65 سالگي عنوان كرد و گفت: افراد ميتوانند در اين ميانگين سني به طور مستمر خون خود را اهدا كنند و افرادي كه حداقل دو بار در سال خون خود را اهدا كنند. اهداكننده مستمر محسوب ميشوند و نكته جالب اينجاست كه ضريب امنيت و سلامت خون افرادي كه به طور مستمر مراجعه ميكنند 8 برابر افرادي است كه براي بار اول مراجعه كردهاند.
حاجي بيگي تصريح كرد: از مردم ميخواهيم تا فقط براي چك كردن سلامت خون خود براي اهداي خون مراجعه نكنند.
حاجيبيگي اهداي خون در كشور را ۱۰۰درصد داوطلبانه دانست و افزود: يك بحث ديگري كه مطرح است عدالت در انتقال خون است و اكنون به جايي رسيدهايم كه تمام مراكز انتقال در سراسر كشور از يك شيوه و تكنولوژي واحد استفاده ميكنند و هيچ تفاوتي نسبت به مراكز انتقال خون تهران و نقاط محروم مانند سيستان و بلوچسنان نيست.
اهداي مستمر خون در سال 90 حدود 4.5 درصد افزايش يافت
وي افزود: در سال 90 با افزايش 4.5 درصدي اهداكنندگان مستمر روبهرو بوديم ولي اين در حالي است كه بانوان تهراني تمايل چنداني به اهداي خون ندارند تا جايي كه ميزان مشاركت بانوان در تهران 5.6 درصد كل اهداكنندگان را شامل ميشود ولي در استانهاي كردستان، لرستان، كرمانشاه، ايلام و خراسان شمالي اهداي خون بانوان نسبت به كل كشور بالاتر است و در نهايت به 12 درصد ميرسد.
حاجي بيگي ترس از اهداي خون، اخذ اجازه همسر براي اهداي خون يا شرايط فيزيولوژيك بانوان را از جمله دلايل احتمالي پايين بودن اهداي خون در تهران عنوان كرد و گفت: ما در حال تحقيق هستيم كه چرا بانوان آن طور كه بايد خون خود را اهدا نميكنند چرا كه در كشورهاي پيشرفته مانند فرانسه ميزان اهداي خون زنان 51 درصد و مردان 49 درصد است.
مديركل انتقال خون استان تهران به دستاوردهاي انتقال خون تهران در دولتهاي نهم و دهم اشاره كرد و افزود: افتتاح نخستين بانك خون بند ناف در سال 89 كه با رعايت تمام استانداردهاي بينالمللي همراه است، راهاندازي روش اهداي پلاكت به طور مستقيم كه در اين روش فرد به جاي اهداي كامل خون فقط پلاكت خود را در هر مرتبه تا 5 واحد ميتواند اهدا كند (پلاكت فريزس)، راهاندازي آغاز جذب اهداكنندگان سلولهاي بنيادي خونساز كه با عنوان طرح «سپاس» در انتقال خون استان تهران راهاندازي شده است.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر امكان ارسال پلاسماي ايراني به ساير كشورها وجود دارد، افزود: صنعت پلاسماي ايران در دنيا قابل اعتماد است و اكنون به جايي رسيدهايم كه ميتوانيم پلاسماي ايراني را ارسال كنيم و پس از تبديل اين پلاسما به دارو به كشور براي مصرف باز ميگردد.
تهيه خون اشعه ديده براي بيماران پيوندي و خاص
حاجي بيگي از ديگر كارهاي انتقال خون تهران را تهيه فرآورده خون اشعهديده ( مانند پكسل و پلاكت) براي بيماران پيوندي و آنهايي كه دچار نقص ايمني هستند عنوان كرد و اضافه كرد: اين كار در تهران و مشهد راهاندازي شده و بنا داريم تا در استانهاي فارس و اصفهان نيز مراكز تهيه خون اشعهديده را راهاندازي كنيم.
وي به آمار توزيع خون براي بيماران تالاسمي اشاره كرد و گفت: 50هزار واحد خون براي بيماران تالاسمي در تهران توزيع ميشود و توزيع خون به همراه كيسههاي فيلتردار براي بيماران تالاسمي و بيماران خاص از جمله كارهاي ديگري است كه از سال87 براي تهيه خون كم لكوسيت به كار گرفته شده است.
مدير كل انتقال خون استان تهران گفت: براي اينكه جلوي هدررفت خون سالم را بگيريم كيسههايي با حجم كوچكتر براي اطفال تعبيه كردهايم كه از سال 88 اين كيسهها در اختيار مراكز درماني و بهداشتي قرار گرفته است.
وي به راهاندازي مراكز انتقال خون جديد در سراسر تهران اشاره كرد و گفت: مراكز واحدهاي خونگيري از 14 واحد به 22 واحد افزايش يافته است چرا كه يكي از شاخصهايي كه در مراكز انتقال خون اهميت دارد دسترسي آسان و راحتتر مردم براي خوندهي است و قرار است در آينده نزديك يك واحد خونگيري در ميدان ابوذر، مركز كوثر در سعادتآباد و واحد خونگيري تجريش را افتتاح كنيم. همچنين روز 25 خرداد مركز اصلي انتقال خون استان تهران با حضور وزير بهداشت به بهرهبرداري ميرسد.
وي تأكيد كرد: افرادي كه براي اهداي خون مراجعه ميكنند با در نظر گرفتن سلامت ظاهري و ميزان وزن ابتدا مشاوره ميشوند و سپس آزمايشهاي آنتيژن sph مربوط به بيماري هپاتيت B، آنتي بادي HCV مربوط به بيماري هپاتيت C و آنتي بادي HIV و RPR كه مربوط به بيماريهاي آميزشي است به همراه گروه خوني و RH چك ميشود.
وي ادامه داد: همچنين آزمايش HTLV در مراكزي كه اپيدمي بيشتري دارد ( استان خراسان) در خون افراد چك ميشود چرا كه ويروس اين بيماري مشابه HIV است در آينده يكسري عوارض عصبي را براي فرد در نظر دارد.
حاجيبيگي با اشاره به اينكه روزانه نزديك به 2 هزار نفر براي اهداي خون به مراكز انتقال خون تهران مراجعه ميكنند، گفت: از اين تعداد نزديك به 15 تا 18 درصد از اهداي خون به دلايل مختلف مانند بيماري، كم خوني يا بيماريهايي كه ويروسي است معاف ميشوند.
يك سوم اهدا كنندگان خون 25 تا 35 ساله هستند
مدير كل انتقال خون استان تهران تأكيد كرد: اكنون بيش از 30 تا 35 درصد اهداي خون توسط افراد بين 25 تا 35 سال صورت ميگيرد و بايد سعي كنيم تا فرهنگ اهداي خون را در بين سنين پايين تر يعني از سنين دانشآموزي آغاز كنيم كه بازديدهاي دانش آموزان از مراكز اهداي خون ميتواند بسيار مؤثر باشد.
اختصاص يك صفحه كتاب درسي به مبحث انتقال خون
وي خاطر نشان كرد: اختصاص يك صفحه از كتابهاي درسي مقطع راهنمايي براي مبحث انتقال خون يكي از كارهاي مثبتي است كه با آموزش و پرورش به توافق رسيديم و از طرف ديگر هم اعلام ميكنيم در سازمان انتقال خون به روي تمام دانشآموزان براي بازديد باز است.
كمبود نيروي انساني دغدغه ماست
مديركل انتقال خون استان تهران كمبود نيروي انساني در سازمان انتقال خون را از دغدغههاي مهم اين سازمان عنوان كرد و گفت: در حال حاضر با توجه به اينكه شهر تهران به عنوان يك ابر كلانشهر و پايتخت كشور محسوب ميشود نياز به تهيه خون و فرآوردههاي خوني روز به روز افزايش مييابد و هر چه بودجه ما بيشتر ميشود نياز هم به طبع آن افزايش مييابد.
وي تأكيد كرد: ما به دليل كمبود نيرو در برخي مراكز مانند شهريار، شهر قدس، رباط كريم و اسلامشهر عليرغم اينكه مراكز انتقال خون داريم اما مجبوريم به صورت يك روز در ميان نيروها را جايگزين كرده تا مراكز بتوانند به خونگيري خون ادامه دهند يا در مناطقي مانند فيروزكوه و كرج از طريق تيمهاي سيار اقدام به خونگيري ميكنيم.
مجوز استخدام نيرو نداريم
حاجيبيگي اذعان داشت: ما مجوز استخدام نيرو نداريم و در حال حاضر انتقال خون استان تهران نياز به 300نيرو دارد تا بتواند جوابگوي نياز شهر تهران باشد چرا كه كار در انتقال خون شبانهروزي است و در اكثر پايگاهها مردم براي اهداي خون تا ساعت 19:30 بعد از ظهر مراجعه ميكنند.
شاخص اهداي خون در تهران 30 در يك هزار نفر است
وي شاخص اهداي خون به ازاي هر يك هزار نفر را در شهر تهران 30نفر عنوان كرد و گفت: اين شاخص در كل كشور 25 در يك هزار نفر است كه آمار بسيار مطلوبي در بين كشورهاي منطقه است. همچنين آمار اهداي مستمر در تهران 43.94 درصد است كه اين رقم در ماههاي اسفند كه مردم گرفتار خريد شب عيد هستند كاهش يافته و در فرودين و ارديبهشت بيشترين مراجعه را داريم.
حاجيبيگي تصريح كرد: مردم در اعياد و مناسبتهاي خاص به دليل نذري كه دارند مانند روز ميلاد حضرت ابوالفضل (روز جانباز) و روز عاشورا و تاسوعا بيشترين مراجعه را دارند.
ABمنفي كميابترين گروه خوني در تهران
به گفته مديركل انتقال خون استان تهران از هر 100 نفر مراجعه كننده 33 نفر داراي گروه خوني O مثبت ، 28 نفر A مثبت ، 21 نفر Bمثبت و 7 نفر AB مثبت دارند و كميابترين گروههاي خوني به ترتيب 4 درصد O منفي، 4 درصد A منفي، 3 درصد B منفي و AB منفي كميابترين گروه خوني محسوب ميشود.
وي گفت: در مناطق جغرافيايي مختلف گروههاي خوني متفاوت است به عنوان مثال گروه خوني O منفي در منطقه فيروزكوه و دماوند بيشتر است.
وي ماندگاري فرآوردههاي خون و فرآوردههاي خوني را متفاوت دانست و گفت: گلبول قرمز را تا 35 روز ميتوان نگهداري كرد، پلاكت بايد تا 3 روزه مصرف شود و پلاسما نيز به صورت فريز شده تا يك سال قابل نگهداري است.
انتهاي پيام/
شنبه|ا|20|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]
-
گوناگون
پربازدیدترینها