واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: با حضور معاون وزير كشور و رئيس سازمان مديريت بحران مجموعه مديريت بحران زرين شهر به بهرهبرداري رسيد
اصفهان- خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي: مجموعه مديريت بحران زرين شهر با حضور معاون وزير كشور و رئيس سازمان مديريت بحران كشور، استاندار اصفهان، شهردار و اعضاي شوراي اسلامي شهر زرين شهر و فرماندار لنجان و جمعي از مسئولان استان و شهرستان لنجان به بهرهبرداري رسيد.
مجموعه مديريت بحران زرين شهر به منظور هماهنگي و ارائه خدمات توسط دستگاههاي ذيربط به همت شهرداري زرين شهر طي يكسال گذشته، با هزينهاي بالغ بر 8 ميليارد و 600 ميليون ريال در زميني به مساحت 7800 متر مربع با زيربناي بالغ بر 1370 متر مربع شامل سالن، ساختمان اداري و سالن كشتي در دوطبقه احداث شده است. اين گزارش حاكي است مجموعه مديريت بحران زرين شهر در زمانهاي عادي محلي براي ارائه آموزشهاي لازم به مردم است و در زمان حادثه نيز براي هدايت عملياتهاي مختلف مديريت بحران مورد استفاده قرار ميگيرد.
زرين شهر، شهر ايمن استان اصفهان
شهردار زرين شهر در مراسم افتتاح مجموعه مديريت بحران زرين شهر با اشاره به معرفي زرين شهر به عنوان شهر ايمن استان در سال 88 اظهار داشت: كليه پارامترهاي شهر ايمن در زرين شهر لحاظ شده كه مجموعه مديريت بحران زرين شهر نيز در اين راستا احداث شده است.
علي اصغر ذاكري با بيان اينكه مجموعه مديريت بحران زرين شهر در دو مرحله اجرا و آماده بهرهبرداري شد افزود: كل هزينه اين پروژه 860 ميليون تومان است كه 290 ميليون تومان از محل كمكهاي مديريت بحران استان و مابقي از رديف اعتبارات شهرداري زرين شهر بدون احتساب هزينه زمين، تأمين شده است.
وي به اجراي اين پروژه در مدت زمان يكسال اشاره و خاطرنشان كرد: اجراي سازه فلزي و بتني با هزنيه 260 ميليون تومان و تكميل عمليات ساختمان اين مجموعه با هزينه 600 ميليون تومان صورت گرفت.
شهردار زرين شهر ادامه داد: مساحت عرصه اين پروژه 7800 متر مربع و مساحت اعياني آن شامل 650 متر مربع متراژ سالن و 720 متر مربع متراژ ساختمان اداري و سالن كشتي ميباشد.
ذاكري با اشاره به فعاليت پنج ساله خود به عنوان شهردار زرين شهر اظهار داشت: طي اين مدت هزينهاي بالغ بر 29 ميليارد و 893 ميليون تومان صرف رفع حوادث و نيازهاي زرين شهر شده كه شامل مواردي چون احداث تقاطع غير همسطح امام حسين(ع) در وردي شهر با اعتبار 30 ميليارد ريال، تقاطع غير همسطح خليج فارس با اعتبار 15 ميليارد ريال و 3 مورد اصلاح و حذف ميادين و تبديل به چهارراه با چراغهاي فرمان ميباشد.
وي همچنين تبديل آبياري غرقابي به قطرهاي در19 هكتار از اراضي زرين شهر، ساخت زمينهاي فوتبال و بسكتبال در شهر، احداث شهرك مشاغل شهري و تعويض كليه اسباب بازيها در سطح 22 پارك شهر، احداث رمپ مقابل ادارات جهت عبور و مرور جانبازارن و معلولين، احداث دو حلقه چاه جهت پشتيباني فضاي سبز و جلوگيري از بحران كم آبي در منطقه و احداث 4 خيابان جهت كم كردن ترافيك و تسهيل عبور و مرور شهروندان را از ديگر اقدامات صورت گرفته طي اين مدت برشمرد.
آمادگي شهرداري زرين شهر براي پشتيباني حوادث غيرمترقبه
شهردار زرين شهر با اظهار اميدواري از اينكه هيچ حادثه و بحراني در سطح كشور اتفاق نيفتد اعلام كرد: شهرداري زرين شهر به عنوان يكي از شهرداريها در قلب استان اصفهان آمادگي پشتيباني و حمايت از مديريت بحران استان را دارد مثل مواردي كه در منطقه خورو بيابانك و مباركه پيش آمد و شهرداري زرين شهر حضور داشت.
وي در بخش پاياني سخنانش خاطرنشان كرد: ساختمان مجموعه مديريت بحران زرين شهر آماده شده اما تجهيزات مورد نياز آن تأمين نشده كه اميدواريم اعتبار لازم از سوي سازمان مديريت بحران كشور در خصوص تأمين تجهيزات اين ساختمان به منظور پاسخگويي به نياز شهرستان لنجان و شهرستانهاي غرب استان پيشبيني شود.
غفلت و ناآگاهي انسان حوادث طبيعي را به بلايا تبديل ميكند
معاون وزير كشور و رئيس سازمان مديريت بحران نيز در اين مراسم با تأكيد براينكه حوادث طبيعي و بحرانها از بدو خلقت با بشر عجين بوده و انسان هميشه درگير حوادث بوده است گفت: متأسفانه غفلتهاي انسان باعث ميشود اين حوادث اثرات زيانباري به همراه داشته باشد به گونهاي كه تبديل به بلاياي طبيعي شود درصورتي كه اين حوادث جزئي از خلقت است و آنچه آن را تبديل به بلا ميكند غفلت و ناآگاهي ماست.
حسن قدمي اظهار داشت: در صورتي كه راهكارهاي مقابله با حوادث را داشته باشيم آسيبي نخواهيم ديد يا اگر هم ببينيم ميتوانيم خسارات را به حداقل برسانيم.
وي با يادآوري اينكه ايران يكي از ده كشور حادثه خيز دنيا و از كشورهايي است كه خسارات زيادي را از اين حوادث متحمل شده افزود: مهمترين اين حوادث زلزله، سيل و خشكسالي و در چند سال اخير آتش سوزي جنگلها بوده است كه اگر دست به دست هم بدهيم ميتوانيم خسارات ناشي از اين حوادث را كاهش دهيم.
هزينههاي پيشگيري، يك دهم هزينههاي مقابله با حوادث است
رئيس سازمان مديريت بحران كشور پيشگيري را يكي از راههاي كاهش خسارت حوادث دانست و تصريح كرد: بررسيها مؤيد آن است كه هزينههاي پيشگيري حدود يك دهم هزينه مقابله است اما قسمت اعظم سرمايه ما در اين حوزه تاكنون صرف آمادگي و مقابله شده با حوادث شده درحالي كه صرف هزينه در راستاي پيشگيري از حوادث سرمايهگذاري است.
وي در ادامه با اشاره به برنامه ريزيهاي صورت گرفته براي احداث حدود 6 هزار سالن مديريت بحران در سراسر كشور گفت: در حال حاضر حدود يك چهارم اين سالنها در كشور احداث شده و در اين بين سهم استان اصفهان نيز 12 سالن بوده كه اميدواريم همه اين مجموعهها هرچه زودتر به بهرهبرداري برسد.
استفاده چند منظوره از مجموعههاي مديريت بحران
قدمي با تأكيد براينكه هدف از احداث مجموعههاي مديريت بحران در كشور صرفاً استفاده در مواقع حادثه و بحران نيست تصريح كرد: بزرگترين كاربرد مجموعههاي مديريت بحران در مواقع غير بحراني، فرهنگي و اجتماعي است و در صورت بروز حادثه نيز بلافاصله تغيير وضعيت يافته و مورد استفاده قرار ميگيرد.
معاون وزير كشور و رئيس سازمان مديريت بحران با اشاره به اينكه حادثه داراي دو شاخصه زمان و مكان است درحالي كه ما نميدانيم حادثه چه زمان و كجا اتفاق ميافتاد تأكيد كرد: بر اين اساس در تمام طول سال بايد آمادگي مقابله با حوادث را داشته باشيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش به تدوين شرح وظايف 14 كارگروه سازمان مديريت بحران كشور و ابلاغ آن از سوي وزير كشور اشاره و اظهار اميدواري كرد كه كارگروههاي متناظر در سطح استانها هم به تبعيت از اين كارگروهها شكل گيرد.
تجهيز اصفهان به عنوان يكي از قطبهاي امدادي كشور
رئيس سازمان مديريت بحران كشور با اشاره به اينكه در مواقع بحراني استان اصفهان به عنوان معين و جانشين تهران انتخاب شده است گفت: در صورت بروز حادثه در تهران و يا استانهاي ديگر كشور، اصفهان ميتواند همه كمكها را به صورت متمركز گردآوري كند به همين خاطر اين استان را به عنوان يكي از قطبهاي امدادي كشور تجهيز ميكنيم.
حسن قدمي با يادآوري اينكه سال گذشته حدود 2100 ميليارد تومان به منظور تأمين تجهيزات امدادي هزينه شده است گفت: برنامه سازمان اين بوده كه قبل از ارائه تجهيزات به استانها، استفاده كنندگان از تجهيزات معرفي شده و آموزشهاي لازم را ببينند تا در صورت بروز حادثه توان و تخصص استفاده از تجهيزات را داشته باشند.
مديريت منابع آب مهمتر از طرحهاي تأمين و انتقال آب است
در ادامه اين مراسم استاندار اصفهان نيز با تقدير از حضور ارزشمند مردم استان اصفهان در هر دو مرحله انتخابات مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: اين حركت بزرگ مردم در سراسر كشور در اعتلا و اقتدار هرچه بيشتر نظام مقدس اسلامي مؤثر خواهد بود.
عليرضا ذاكر اصفهاني با ارزيابي مثبت از روند فعاليتهاي عمراني در شهرستان لنجان و شهر زرين شهر خاطرنشان كرد: در چند سال گذشته استان اصفهان گرفتار مشكل خشكسالي و كم آبي بوده به طوري كه تلاشهاي زيادي در راستاي مديريت منابع آب استان صورت گرفته است.
وي با تأكيد براينكه مديريت آب امروز به مراتب مهمتر از طرحهاي تأمين و انتقال آب است افزود: باتوجه به نامگذاري امسال به عنوان سال توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني از سوي مقام معظم رهبري همه ما موظفيم دست به دست هم داده و در راستاي تحقق اين فرمان گام برداريم.
استاندار اصفهان با بيان اينكه در حال حاضر طرحهايي در بخشهاي مختلف در سطح استان در دست اجراست ادامه داد: سال گذشته بيش از 300 هزار فرصت شغلي در استان ايجاد شد، امسال هم در بخش صنعت و معدن و كشاورزي طرحهايي در دست اجراست كه با بهرهبرداري از آن زمينه اشتغال جوانان استان فراهم ميشود.
وي با اشاره به پيشبيني تخصيص بيش از 300 ميليارد تومان تسهيلات بانكي با نرخ سود 7 درصد در طرحهاي مختلف كشاورزي استان در سال جاري يادآور شد: برنامه استان در بخش صنعت نيز تكريم سرمايه گذار و سرعت دادن به آهنگ كار ميباشد تا با اتكا به ظرفيتهاي استان و سرمايه انساني و دانش فني موجود در راستاي تحقق شعار امسال حركت كنيم.
ميزان برداشت آب در شهرستان لنجان مديريت ميشود
فرماندار شهرستان لنجان با تقدير از حضور مردم شهرستان لنجان در مرحله اول و دوم انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي گفت: مردم اين شهرستان با حضور بيش از 70 درصد در مرحله اول و بيش از 62 درصد در مرحله دوم حماسه ماندگاري آفريدند.
علي كريم زاده با تقدير از خدمات شهرداري زرين شهر و مديراني كه در جهت توسعه اين شهرستان در هر زمينه گام برمي دارد اظهار داشت: يكي از موضوعات مرتبط با مديريت بحران بحث آب است كه از دغدغههاي مديريت استان ميباشد و منجر به ايجاد قرارگاه آب استان و تشكيل جلسات متعدد براي ساماندهي و سازماندهي استفاده بهينه از آب شده است.
وي با اشاره به هماهنگي شهرستان لنجان با برنامههاي مديريت استان در زمينه مديريت منابع آب تصريح كرد: 140 هكتار از بهترين مراتع اين شهرستان در نزديكي شهر چرمهين و نزديك به 10 هكتار از بهترين زمينهاي كشاورزي در باغ بهادران براي احداث پروژه آبرساني به فلات مركزي در اختيار مديريت استان قرار گرفت.
فرماندار شهرستان لنجان اضافه كرد: براي مديريت ميزان برداشت آب از زاينده رود در شهرستان لنجان با مجوز استاندار اصفهان، همكاري ذوب آهن و صرف هزينه 6 ميليارد تومان، 60 ليتر در ثانيه از پساب فاضلاب شهر زرين شهر به آبياري فضاي سبز شمال اين شهر كه تحت مديريت شركت سهامي ذوب آهن است اختصاص مييابد.
وي افزود: در همين راستا طراحي و اجراي پروژهاي نيز با حضور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست براي تصفيه فاضلاب صنعتي ذوب آهن و بازگشت به چرخه صنعت با هزينه 25 ميليارد تومان آغاز شده كه به كاهش ميزان برداشت آب از زاينده رود كمك ميكند.
كريم زاده به پروژه مهم ديگري كه با همكاري شركت آب منطقهاي و آبفاي استان اصفهان در اين شهرستان پيشبيني شده اشاره و خاطرنشان كرد: احداث تصفيه خانه براي استفاده از پساب فاضلاب شهرهاي زاينده رود، زرين شهر، سده لنجان و ورنامخواست در فولاد سبا باهزينه 75 ميليارد تومان آغاز شده كه اجراي اين پروژهها در كنار كاهش برداشت آب در بخش خانگي و صنعتي و ساير بخشها بر اساس مصوبات قرارگاه آب در دستور جدي شهرستان قرار گرفته است.
رويكرد فعاليتهاي مديريت بحران استان در زمينه پيشگيري است
مديركل بحران استانداري اصفهان نيز در مراسم بهرهبرداري از مجموعه مديريت بحران زرين شهر اظهار داشت: يكي از اهداف و محورهاي اساسي توسعه پايدار توجه به انسان سالم است كه شعارهاي شهروند ايمن، شهر و شهرداري ايمن و يا شهر و شهروند سالم به همين خاطر مورد توجه قرار گرفته است.
منصور شيشه فروش گفت: در راستاي اجراي طرح شهروند و شهر ايمن در استان اصفهان چند شهر به عنوان پايلوت انتخاب شد تا زيرساختهاي لازم جهت تحقق اين مهم در اين شهرها فراهم شود و يكي از اين شهرها زرين شهر است.
وي با اشاره به شرايط خاص اقليمي جغرافيايي، پتانسيلهاي ويژه اقتصادي و معين بودن زرين شهر براي مديريت بحران در استان باصفهان گفت: افتتاح مجموعه مديريت بحران در اين شهر نيز در راستاي تحقق اين مهم ميباشد.
مديركل بحران استان همچنين اجراي مانورهاي متعدد در راستاي مديريت بحران در سطح استان را يادآور شد و افزود: فعاليتهاي مديريت بحران استان بيشتر در زمينه پيشگيري است بر اين اساس احداث مجموعههاي مديريت بحران در سطح استان در دستور كار است تا در طول سال محلي براي آموزش و آمادگي جوانان و در زمان بروز حوادث غير مترقبه مكاني براي مديريت بحران باشد.
شيشه فروش با بيان اينكه احداث مجموعههاي مديريت بحران در همه شهرهاي بزرگ استان در دستور كار است گفت: در كنار احداث اين مجموعهها، آموزش به طور جدي مورد توجه قرار گرفته است كه توجه به اين مهم در چند سال گذشته باعث كاهش 52 درصدي رخداد حوادث در سال گذشته نسبت به سال 89 شده است.
مديركل بحران استان اصفهان در خاتمه تأكيد كرد: استان اصفهان با برخورداري از 30 هزار امدادگر فعال و تخصصي داراي كد، و اجراي برنامههاي پيشگيري و ايجاد زيرساختهاي لازم از ظرفيت خوبي براي مديريت بحران دركشور برخوردار است.
*مجموعه مديريت بحران زرين شهر به منظور هماهنگي و ارائه خدمات توسط دستگاههاي ذيربط به همت شهرداري زرين شهر طي يكسال گذشته، با هزينهاي بالغ بر 8 ميليارد و 600 ميليون ريال در زميني به مساحت 7800 متر مربع با زيربناي بالغ بر 1370 متر مربع شامل سالن، ساختمان اداري و سالن كشتي در دوطبقه احداث شده است
*مجموعه مديريت بحران زرين شهر در زمانهاي عادي محلي براي ارائه آموزشهاي لازم به مردم است و در زمان حادثه نيز براي هدايت عملياتهاي مختلف مديريت بحران مورد استفاده قرار ميگيرد
سه|ا|شنبه|ا|19|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]