واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مضرات استفاده زياد از كامپيوتر
بيماريهاي رايانهاي
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراك؛سالها پيش انجام كارها بهطور دستي و سنتي صورت ميگرفت و افراد مجبور بودند تمام حساب و كتابها را به صورت فردي انجام دهند كه البته وقت زيادي را تلف ميكرد. ولي امروز در اين دنياي مدرني كه زندگي ميكنيم، رايانهها جاي خود را در زندگي آدمي باز كردهاند و شايد تصور زندگي بدون رايانه براي بسياري از افراد دشوار و حتي ناممكن باشد. در واقع در زندگي برخي افراد، رايانه به عنوان عضوي از خانواده شده و گاهي بيش از آن كه وقت خود را با اهالي خانواده بگذرانند، جلوي رايانه مينشينند و به كار خود ميپردازند.
مضرات استفاده نادرست از موس
استفاده اشتباه و دائم از ماوس هنگام كار با رايانه ميتواند به دست كاربران صدمه وارد كند.
درد، ناتواني و لرزش و بي حسي ساعد و دست نخستين نشانههاي فشار بيش از حد به تاندونها و عصبها به دنبال حركتهاي نادرست هنگام كار با ماوس رايانه است.
ضررو زيانهاي استفاده از پرينتر
متخصصان اعلام كردند كه آسيب هاي استفاده از پيرينتر براي ريه حتي بيشتر از سيگار كشيدن است.
متخصصان آزمايشگاه بين المللي فناوري انگليس اعلام كردند، ۳ درصد از انواع پيرينترها اشعه هايي منتشر مي كنند كه آسيب هاي جدي به ريه افراد كاربر اين دستگاه وارد مي كند كه اين آسيب حتي از آسيبي كه مصرف سيگار به ريه وارد مي كند بيشتر است.
بنابر اين گزارش، اين آسيب در صورتيكه مكرر و در ساعات طولاني روز تكرار شود، احتمال ابتلا به سرطان ريه را زياد مي كند.
آيا مي دانيد همه مانيتورها داراي اشعه هاي مضر و خطرناك هستند؟
در مانيتورهاي داراي لامپ اشعه كاتوديك يك شعاع الكتروني در هر ثانيه تا پنجاه بار يا بيشتر صفحه موزائيكي داخل لامپ تصوير را جارو كرده و تصاوير را به كمك شدت و ضعف يا قطع و وصل اين پرتو الكتروني ايجاد مي كنند. اكثر مانيتورهاي موجود داراي درصد قابل توجه و خطرناكي از پرتوهاي اشعه ايكس و اشعه ماورا بنفش هستند كه استفاده كننده ها دائماً در معرض اين پرتوها هستند.
رايانه، بلاي جان انسانها
بهرغم اين كه رايانهها زندگي بشر را راحتتر كردهاند، ولي گذراندن ساعتهاي طولاني در مقابل صفحه آن سلامت انسان را در معرض خطر قرار ميدهد، اگر چه بيشتر آنها آسيبهاي موقتي و گذرا هستند، ولي گاهي تداوم همين آسيبهاي جزئي، خطرات بسيار جدياي را از لحاظ پزشكي براي كاربران به دنبال ميآورد و گاهي باعث ناتواني در عضوي از بدن ميشود.
دردهاي ناحيه فوقاني بدن
مشكلات كمر، گردن و شانهها از ديگر مشكلات شايع كار با رايانه است. تمايل سر به سمت عقب هنگام كار با رايانه باعث بروز درد در ناحيه گردن و شانهها ميشود و اين زماني رخ ميدهد كه مانيتور بالاتر از حد سر و گردن قرار گرفته باشد
چشمهاي قرمز و خسته
مشكلات چشمي نيز از ديگر عوارض ناشي از كار با رايانه بهشمار ميرود. استفاده طولانيمدت از چشمها در فاصله يكسان باعث خستگي ميشود.
كودكان و بازيهاي رايانهاي
اين روزها بيشتر كودكان ساعات زيادي از روز را صرف استفاده از رايانه و بويژه بازيهاي رايانهاي ميكنند. تمام بيماريهايي كه در قسمتهاي قبلي اشاره كرديم، ممكن است در اين كودكان هم بروز كند.
در سراسر جهان حدود 17 ميليون كودك و نوجوان از اينترنت و رايانه استفاده ميكنند و ايران در ميان 178 كشور، مقام 87 جهان را به خود اختصاص داده است.
رايانه به عنوان يك وسيله آموزشي، تفريحي و كاري در عصر ما كمك زيادي به سرعت و سادگي كارها كرده و فناوري مفيدي به شمار ميرود، ولي اين به شرطي است كه سلامت انسان را فداي آن نكنيم./س
دوشنبه|ا|18|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2412]