واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: فراكسيون هاي پايداري و اصولگرايان؛ دو فراكسيون غالب مجلس نهم
عضوهيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي گفت: دو فراكسيون پايداري و اصولگرايان، فراكسيونهاي غالب مجلس نهم خواهند بود.
جهانبخش محبي نيا نماينده مردم مياندوآب، تكاب و شاهين دژ در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران در تشريح تركيب و چگونگي فعاليت فراكسيونها در مجلس نهم گفت: تشكيل فراكسيونهاي جديد در هر دوره از مجلس امري طبيعي و منوط به تحركاتي است كه هم از درون مجلس و هم خارج از آن بوجود ميآيد.
وي در ادامه با بيان اينكه در حالت كلي فراكسيون ها به دو دسته فراكسيون هاي صنفي و فراكسيون هاي سياسي تقسيم مي شوند، افزود: فراكسيونهاي صنفي مانند فراكسيون محيط زيست، تعاون، بيمه و ... در بهارستان تشكيل مي شوند اما در حوزه باز توليد قوانين و يا سمت و سوي بهبود بخشيدن به روند تقنين، موفقيت چشمگيري كسب نميكنند.
عضو هيئت رييسه خانه ملت تصريح كرد: فراكسيون هاي سياسي تا اوايل دوره هفتم به راست و چپ يا اقليت و اكثريت تقسيم ميشدند و ديدگاههاي كلان سياسي متناسب با نيرويي كه داشتند نمايندگان را تقسيم بندي كردند، البته گاهي فراكسيوني به نام مستقلين در بين اين تمايز و صف آرايي اظهار وجود مي كرد اما وزن و اثر بخشي خاصي نداشت.
*** اصلاحطلبان و نيروهاي مستقل، وزني را در مجلس نهم به خود اختصاص نخواهند داد
عضو هيئت رييسه خانه ملت در ادامه در خصوص تركيب فراكسيونهاي سياسي در مجلس نهم گفت: برداشت من اين است كه در مجلس نهم دو فراكسيون متحد اصولگرايان و فراكسيون پايداري را بعنوان فراكسيونهاي تاثيرگذار خواهيم داشت و البته اصلاح طلبان و نيروهاي مستقل وزني را به خودشان اختصاص نخواهند داد.
*** اولين تلاقي بين جبهه متحد و پايداري در انتخاب رييس و هيئت رييسه مجلس خواهد بود
عضو كميسيون اقتصادي مجلس اظهار داشت: اولين تلاقي بين جبهه پايداري و جبهه متحد اصولگرايان را در انتخاب رئيس و هيئت رئيسه مجلس خواهيم ديد كه اين انتخاب وزن هر يك از اين دو فراكسيون را به معناي واقعي تثبيت خواهد كرد بعد از انتخاب هيئت رئيسه، دولت ، روابط خارجي ، گفتمان اصولگرايي ، اقتصاد و فرهنگ چالش اين دو جريان كلان سياسي مجلس نهم خواهد شد.
محبي نيا در خاتمه خاطر نشان كرد: در مجلس نهم شاهد ورود يك خرده فراكسيوني به نام ايستادگي هم خواهيم بود كه منبع ايدئولوژيكي بيروني اش و نخبگان بيرون از مجلس آن به مراتب نسبت به درون از سنگيني بيشتري برخوردار خواهد بود./س2
دوشنبه|ا|11|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]