واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ميزگرد خليج فارس -۲سليمي: خليج فارس تبديل به نماد تقابل هويتي اعراب با ايران شده است
خبرگزاري فارس: يك كارشناس مسائل سياسي گفت: خليج فارس نماد تقابل هويتي اعراب با ايران است و كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس با استفاده بنيه مالي خود اين گفتمان را در دنيا گسترش ميدهند.
به گزارش خبرنگار سياستخارجي خبرگزاري فارس، در ادامه نشست روز ملي خليجفارس كه امروز (يكشنبه) در دفتر مطالعات سياسي و بينالملل وزارت خارجه برگزار شد، حسين سليمي استاد علوم سياسي دانشگاه علامه با بيان اينكه تا ابتداي قرن بيستم هيچ مسأله و كشاكشي در مورد خليج فارس، وجود نداشت يادآور شد: تا پيش از اين اصولاً به غير از ايران، حاكميت مستحكم و با ثباتي در منطقه خليج فارس وجود نداشت.
وي افزود: اين كشاكش با ورود بيگانگان به منطقه شكل گرفت، چرا كه شكلگيري هويتي و حاكميتي در اين مناطق بر اساس مهندسي هژمون بينالمللي در منطقه است كه در آن زمان انگليس بود.
استاد علوم سياسي با اشاره به اعتراضات رسمي ايران در آن زمان كه حتي موضوع را به جامعه ملل رساند يادآور شد: به جز ايران ساير كشورهاي خاورميانه پس از فروپاشي عثماني و زوال قدرت ايران در دوران قاجاريه ساخته و مهندسي شدهاند.
سليمي با بيان اينكه شكلگيري گفتمان تنازعي بين ايران و اعراب از دهه 1970بود خاطرنشان كرد: در اين دوران چندين تحول مبنايي در نظام بينالملل و منطقه رخ داد.
وي كاهش اهميت مسائل استراتژيك بين قدرتهاي بزرگ و صادر كردن آن به مناطق مختلف، كشف منابع انرژي در مناطق خاورميانه و اهميت استراتژيك اين منطقه، شكلگيري گفتمان جديد ايدئولوژي و انقلابي در جهان عرب مانند گفتمان ناصري و گفتمان بعثي و همكاري ايران با بلوك غرب در دهه 70 را از عوامل شكلگيري گفتمان ضد ايراني در بين اعراب خواند.
اين استاد علوم سياسي يادآو شد: امروز خليج فارس نماد تقابل هويتي اعراب با ايران است و كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس با استفاده از بنيه مالي خود اين گفتمان را در دنيا گسترش ميدهد.
سليمي ادامه داد: تا زماني كه تنش بنيادين بين ايران و مركز قدرت بينالملل وجود دارد اين تنازع نيز تشديد خواهد شد و هر قدر ايران به سمت كاهش تنش با مركز قدرت حركت كند، اين تنازع كمتر ميشود كه گفتوگوهاي استانبول و واكنش كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس نسبت به سفر رئيسجمهور به ابوموسي نمونهاي از اين موارد است كه اعراب تلاش ميكنند تا با تنشزايي بين خود و ايران، تنشزدايي بين ايران و مركز قدرت بينالمللي را تا حد ممكن كم كند.
انتهاي پيام/
يکشنبه|ا|10|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]