واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش بررسي تاريخ عرفان و تصوف شيعي در ياسوج برگزار شد
ياسوج - همايش بررسي تاريخ عرفان و تصوف شيعه روزچهارشنبه با هدف آشنايي دانشجويان با مسايل ديني و مذهبي در دانشگاه آزاد واحد ياسوج برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، در اين همايش عضو مجمع عالي حكمت اسلامي، جمعي ازروحانيون، شخصيت هاي علمي و مذهبي و مسوولان اجرايي كهگيلويه و بويراحمد حضور داشتند.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد ياسوج در مراسم آغاز به كار اين همايش، هدف از برگزاري همايش را آشنايي بيشتر دانشجويان با مسائل ديني و مذهبي و تبيين فرايند كلي عرفان نظري و عملي در دين مبين اسلام و رابطه آن با تصوف شيعي اعلام كرد.
"عطاء الله افتخاري" افزود: از زمان اعلام و فراخوان برگزاري اين همايش 80 مقاله علمي و پژوهشي در خصوص بررسي تاريخ عرفان و رابطه آن با تصوف شيعي از سراسر كشور به دبيرخانه همايش ارسال شد.
وي بيان كرد: داوران پس از بررسي هاي دقيق مقالات سرانجام 30 مقاله را به عنوان مقالات قابل ارايه در همايش انتخاب كردند.
افتخاري افزود: طي دو روز برگزاري اين همايش داوران پنج مقاله را از ميان اين 30مقاله به عنوان مقالات برتر همايش انتخاب خواهند كرد.
عضو مجمع عالي حكمت اسلامي نيز در تشريح مباني و فرايند عرفان نظري و عملي در بين علماي شيعي گفت: بدون شك عرفان و طي طريقي كه مد نظر اسلام است آن عرفاني است كه منجر به رفع منيت از انسان و رهايي او از تعلقات مادي و دنيوي شود.
حجت الاسلام والمسلمين "حسن رمضاني" افزود: عرفان حقيقي و اصيل از نظر اسلام و تشيع همان معرفتي است كه ريشه در سنت نبوي و سيره علوي دارد.
وي، با بيان اينكه مراحل سيرو سلوك عرفاني را بايد آنگونه كه شايسته است ، مرحله به مرحله و منزل و به منزل بايد پيمود، اظهار داشت: عارف حقيقي در هر مرحله اي در واقع حجابي را از حجاب ها دور مي اندازد و در نهايت به حق مي رسد.
وي سپس گفت: ميان عرفان نظري و عملي تفاوت هاي زيادي وجود دارد و در حقيقت عرفان عملي و همان طي طريق انسان براي رسيدن به معرفت خدا بر عرفان نظري تقدم دارد.
رمضاني تصريح كرد: علماي برجسته شيعي در راس آنها حضرت امام خميني (ره) و همچنين مقام معظم رهبري نيز بر روي عرفان عملي به معناي واقعي و اصيل نيز تاكيد دارند.
وي، رابطه و فلسفه وجودي تصوف شيعي، واقعي و اصيل را باعرفان عملي اصيل و واقعي در امتداد همديگر دانست و افزود: برخي ها مباني نظري و لغوي اين دو واژه را با معاني واقعي آنها يكي دانسته اند و متاسفانه با اين تفكر امروزه شاهد بدنام كردن تصوف و صوفي گري شيعي در عالم اسلام و بين مسلمانان هستيم.
استاندار كهگيلويه وبويراحمد نيز در اين همايش با اشاره به اينكه عرفان عملي راهي و مسيري است براي انسان شدن، افزود: انسان در واقع حيواني بالفعل است و انساني بالقوه كه چنانچه بخواهد به اين درجه و كمال انسانيت برسد بايد از راه و مسير عرفان به اين درجه و كمال نايل شود.
"اكبر نيكزاد" اظهار داشت: فرايند طي كردن مراحل عرفان برخي از عرفاي بزرگ و عالمان شيعه اين نكته را يادآور مي شود كه چنانچه مي خواهيم به اين وادي ورود پيدا كنيم و به جايي برسيم كه به جز خدا نبينيم در وهله نخست بايد منيت ها و تعلقات دنيوي را در درون خود بميرانيم و به معناي واقعي در حق ذوب شويم و به درجات و كمالات انساني برسيم.
وي، اسلام و تشيع را اقيانوسي بي كران از مباني، مفاهيم و موضوعات انسان ساز دانست و گفت: بايد بتوان با مطالعه، تحقيق و پژوهش بيشتر اين مباني و مفاهيم ارزشمند را استخراج و به مرحله بروز و ظهور واقعي رساند.
671/7530 ** 1574
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80086065
چهارشنبه|ا|30|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]