تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان، درنده اى است كه اگر رها شود، گاز مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828773081




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کسی که حکم تخریب ضریح سیدالشهدا را داد


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: فتواي کسي که حکم به تخريب ضريح سيد الشهدا داده بود! شيخ عبدالرحمن براک فتوا داده اگر نويسندگان اين مقالات از نظر خود بازنگردند و توبه نکنند، مرتد به شمار مي روند و قتل آنان واجب است و پس از مرگ هم نبايد آنان را به شيوه مسلمانان غسل و کفن کرد و به جنازه شان نماز خواند. او جزو مفتياني است كه مدتي پيش حكم به تخريب ضريح سيدالشهدا(ع) نيز داده بود.
شيخ عبدالرحمن براک
صدور فتواي قتل دو روزنامه نگار سعودي كه واکنشهاي گسترده اي در محافل اسلامي و روشنفکري جهان عرب برانگيخته است، از سوي ديگر تصميم جدي امير عبدالله، پادشاه عربستان را براي فاصله گرفتن از مفتيان تندرو وهابي آشكار كرده است.به گزارش سرويس بين‌الملل «تابناك» فارغ از فتواي شيخ عبدالرحمن البراك، مبني بر لزوم قتل اين دو روزنامه‌نگار، مهم آن است كه با وجود حمايت يازده تن از علما و بيست تن از دانشگاهيان و شماري ديگر از علماي بلندپايه سعودي از فتواي شيخ عبدالرحمن، مفتي اعظم عربستان سعودي، شيخ عبدالعزيز آل شيخ که نظراتش به عنوان احکام رسمي شرعي در اين کشور شناخته مي شود در برابر اين فتوا سکوت کرد و نظري نداد. اين در حالي است كه 20 روز از صدور آن فتوا مي‌گذرد.همچنين به رغم آن كه شيخ براك بر مسئولان حکومتي واجب دانسته روزنامه الرياض و کليه افرادي را که در نشر چنين مقالاتي نقش داشته اند، مورد بازخواست قرار دهند، اين روزنامه همچنان به كار خود ادامه مي‌دهد. در اين حال بي‌بي‌سي نوشت: بيش از يکصد نويسنده و فعال حقوق بشر عرب با صدور بيانيه اي فتواي يکي از روحانيون بلندپايه سعودي را که اين دو روزنامه نگار را مستحق مرگ دانسته، محکوم کرده اند و در عربستان سعودي نيز بيانيه اي با امضاي 92 فعال فرهنگي و اجتماعي در اعلام مخالفت با اين فتوا منتشر شده است. ماجرا از هفتم ژانويه گذشته با انتشار مقاله اي تحت عنوان "اسلام نص و اسلام ستيز" (اسلام النص و اسلام الصراع) در روزنامه سعودي الرياض به قلم عبدالله بن بجاد عتيبي آغاز شد. عبدالله بن بجاد در مقاله اش اين نظريه را مطرح کرد که لا اله الا الله، يعني شهادت به يگانگي خداوند که رکن اصلي دين اسلام را تشکيل مي دهد، از معناي اصلي آن تحريف شده است. به عقيده عبدالله بن بجاد، عده اي با قرائت خاص خود از اسلام، شهادت به يگانگي خداوند را به معني نفي ديگر اديان و همچنين تفاسير و برداشتهاي ديگر از دين اسلام تعبير کردند و با حاکم کردن اين تعبير، مخالفان خود را کافر شمردند و به ستيز با آنان برخاستند.بخشي از اشاره وي به برخي فتاواي افرادي نظير براك است كه شيعيان را رافضي خوانده و حكم به تكفير آنان داده است.
عبدالله بن بجاد و يوسف ابا الخيل
اين مقاله بحثهاي زيادي برانگيخت و مقالاتي در نقد و رد آن چاپ شد.يوسف ابا الخيل، روزنامه نگار سعودي در واکنش به مخالفتهايي که مقاله عبدالله بن بجاد برانگيخته بود مقاله اي نوشت که به بالا گرفتن جنجالها دامن زد. او در مقاله اي با عنوان "داوري اسلام درباره دگرانديشان" (الآخر في ميزان الإسلام) در روزنامه الرياض، به بررسي ريشه واژه کفر در زبان عربي پرداخت و نوشت که استفاده از اين واژه در قرآن در مورد پيروان ديگر اديان، به معناي نفي و ستيز با آنان نيست بلکه منظور قرآن از کافر کساني است که حقيقت اديان توحيدي را پنهان و تحريف کرده اند. يوسف ابا الخيل با اشاره به پيماني که پيامبر اسلام پس از مهاجرت با مدينه با يهوديان اين شهر منعقد کرد نوشت که پيامبر در آن زمان يهوديان را کافر نشمرد و تنها پس از عهدشکني برخي از قبائل يهود بود که آياتي عليه يهوديان بر پيامبر نازل شد.در پي چاپ اين مقاله، مخالفان آن نظر شيخ عبدالرحمن براک، يکي از فقهاي برجسته سعودي را درباره ديدگاههاي عبدالله بن بجاد و يوسف ابا الخيل جويا شدند. شيخ عبدالرحمن براک در پاسخ فتوا داد که اگر نويسندگان اين مقالات از نظر خود بازنگردند و توبه نکنند، مرتد به شمار مي روند و قتل آنان واجب است، پس از مرگ نبايد آنان را به شيوه مسلمانان غسل و کفن کرد و به جنازه شان نماز خواند. شيخ عبدالرحمن همچنين بر مسئولان حکومتي واجب دانست که روزنامه الرياض و کليه افرادي را که در نشر چنين مقالاتي نقش داشته اند مورد بازخواست قرار دهند. يازده تن از علما و بيست تن از دانشگاهيان سعودي با انتشار اطلاعيه اي از فتواي شيخ عبدالرحمن اعلام حمايت کردند و شماري ديگر از علماي بلندپايه سعودي نيز حمايت خود را از اين فتوا طي اظهارنظرهاي جداگانه ابراز کردند، اما مفتي اعظم عربستان سعودي، شيخ عبدالعزيز آل شيخ که نظراتش به عنوان احکام رسمي شرعي در اين کشور شناخته مي شود در برابر اين فتوا سکوت کرد و نظري نداد. اما در مقابل در بيانيه اي که گروهي از نويسندگان و فعالان حقوق بشر عليه فتواي شيخ عبدالرحمن براک منتشر کرده اند، او و حاميانش را متهم به تروريسم فکري کرده و به آنان لقب علماي ظلمت داده اند. در اين بيانيه آمده که شيخ عبدالرحمن و حاميانش اسلام را در انحصار خود مي دانند و فکر مي کنند که از جانب خداوند سخن مي گويند. براك جزو مفتياني است كه مدتي پيش حكم به تخريب ضريح سيدالشهدا(ع) نيز داده بود.در بيانيه 92 فعال فرهنگي سعودي نيز ضمن محکوم کردن فتواي قتل عبدالله بن بجاد و يوسف ابا الخيل تأکيد شده که اگر آسيبي به هر يک از اين دو روزنامه نگار برسد، مسئول آن شيخ عبدالرحمن براک خواهد بود. 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن