واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كاهش سريع وزن براي ورزشكاران خطر آفرين است
تابحال ديده شده است كه ورزشكاران براي شركت در مسابقات وزن خود را به صورت قابل ملاحظه اي و كمترين زمان كاهش مي دهند كه اين مسئله عوارض منفي براي آنها به همراه دارد.
به گزارش
خبرنگار ورزشي باشگاه خبرنگاران
، ورزشكاران در آغاز برنامه كاهش وزنشان به ويژه هنگامي كه همراه با فعاليتهاي شديد و خسته كننده و در هواي گرم باشد، ابتدا يك كاهش سريع رخ مي دهد و سپس روند كاهش وزن تدريجي و آهسته مي شود.
البته اين تغيير سريع وزن، در فرد احساس رضايت بوجود مي آورد ولي علت آن از دست دادن، آب بدن است، زيرا علاوه بر تعريق هر گرم گليكوژن در بدن با 7/2 گرم آب ذخيره مي شود. از دست رفتن ذخاير گليكوژني در تمرينات سنگين باعث دفع آب مي شود و در نتيجه وزن كاهش مي يابد.
بنابراين در مرحله برگشت به حال اوليه با ترميم گليكوژن، آب از دست رفته نيز تأمين مي شود و در آخر فرد به وزن نخست بر مي گردد.
كاهش سريع وزن بيشتر در بين ورزشكاران، به ويژه رشته هاي ورزشي كه وزن يك شاخص تعيين كننده است، صورت مي گيرد. زياده روي در كاهش وزن بدن در يك دوره زماني كوتاه مدت ممكن است بر عملكرد ورزشي تأثير منفي شديدي بگذارد، كاهش وزني تا حدود 6 كيلوگرم پس از فعاليتهاي سنگين و طولاني در هواي گرم مشاهده مي شود. اين كاهش وزن عمدتاً مربوط به از دست رفتن آب بدن است.
در چنين شرايطي، ادامه فعاليت بدني به روشني با كاهش كارايي دستگاه سوخت و سازي و فيزيولوژيكي بدن همراه خواهد بود. يكي از روشهاي سنتي كاهش سريع وزن، عدم استفاده از غذاهاي پر كالري و مصرف كم مايعات به همراه يك برنامه تمريني شديد و طاقت فرساست.
البته تا حد امكان از چنين روشي در كاهش وزن بايد اجتناب كنيد. مربيان و ورزشكاران با آگاهي از نارساييهاي حاصل از كاهش سريع وزن و كمبود آب بدن، بايد از يك روش كاهش وزن تدريجي (نيم كيلو در هفته) طي يك دوره ي بلند مدت( 5تا 6 هفته قبل از شروع مسابقه) استفاده كنند.
اما توصيه هاي براي كاهش و كنترل وزن: 1-براي كاهش وزن زماني كافي در نظر بگيريد( حداكثر يك كيلوگرم در هفته).
2-در كاستن انرژي مصرفي، بايد دقت كنيد تا از مواد مغزي ضروري به مقدار مورد نياز استفاده شود.
3- مصرف مايعات، به ويژه متعاقب تمرينهاي شديد و طولاني، نبايد كاهش يابد.
4-بهترين راه براي كم كردن وزن، كاهش مناسب كالري دريافتي به همراه افزايش انرژي مصرفي از طريق فعاليتهاي جسماني و ورزشي است.
5- بهتر است چربيهاي مصرفي از نوع گياهي و كمتر از ميزان طبيعي (35%) باشد./مح
يکشنبه|ا|27|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]