تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851172006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونه در بورس سرمايه گذاري كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: چگونه در بورس سرمايه گذاري كنيم
بورس > كالا - امروزه علم سرمايه‌گذاري روندهاي بازار سرمايه را تا حد قابل توجهي قابل پيش‌بيني كرده تا جايي كه بسياري، برمبناي پيشگويي‌هاي متخصصان، براي خريد يا فروش سهامشان تصميم مي‌گيرند كه چگونه در بورس سرمايه گذاري كنند.

1 - تحليل، بررسي و مشاوره‌ اين مرحله گام‌اول براي سهامدار شدن

كسب دانش و اطلاعات كافي براي خريد سهام يك شركت است. توجه كنيد كه سرمايه‌گذاري در بورس تهران يا فرا‌بورس يك كار تفريحي نيست و يك شغل علمي، حرفه‌اي و زمان‌بر است، بنابراين هر سهامداري بايد قبل از آنكه تصميم بگيرد سهام يك شركت را خريداري كند بايد اطلاعات كافي در مورد سهام آن شركت به دست بياورد. روش‌هاي علمي زيادي براي تحليل قيمت يك سهم وجود دارد كه مي‌تواند شما را براي خريد سهام يك شركت ياري دهد. اصولا در دنيا 3روش اساسي براي خريد سهام يك شركت وجود دارد: 1- روش تكنيكال 2- روش فاندامنتال (تحليل بنيادي) 3- روش مدرن اداره سبد سهام كه تقريبا بيشتر روش‌هاي ديگر زيرمجموعه‌اي از اين سه روش تلقي مي‌شوند. نكته اساسي ديگر براي خريد سهام يك شركت، توجه به گزارش‌هاي مالي يك شركت و همچنين پيگيري مداوم خبر‌هاي مربوط به بازار سرمايه، شرايط سياسي و اقتصادي و خبر‌هاي مربوط به‌خود آن شركت است. توجه داشته باشيد كه هرگز اسير هيجان و جو رواني بازار نشويد و هرگز بدون تحقيق و بررسي و فقط به توصيه يك دوست، سهام نخريد.

2 - مراجعه به كارگزار داراي مجوز از بورس اوراق بهادار

شما نمي‌توانيد به‌طور مستقيم اقدام به خريد سهام يك شركت در بورس يا فرا بورس كنيد، براي اين كار لازم است سفارش خود را به يك كارگزار بدهيد تا آن كارگزار سهام مورد نظر شما را خريداري كند. در واقع كارگزار حلقه ارتباطي و حلقه واسط بين بورس و سهامداران است. انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران از طريق كارگزاران انجام مي‌شود. اين كارگزاران در انجام معاملات نقش نماينده خريدار يا فروشنده را ايفا مي‌كنند. كارگزاران داراي مجوز كارگزاري از سازمان بورس و عضو بورس هستند. همه كارگزاران موظف به انجام وظايف خود در چارچوب قوانين و مقررات موجود هستند و سرمايه‌گذار مي‌تواند براي معاملات اوراق بهادار كارگزار خود را با توجه به معيارهايي از قبيل انجام به موقع سفارش، دادوستد سهام با مناسب‌ترين قيمت و نحوه ارائه خدمات جانبي انتخاب كند.

3 - دريافت كد سهامداري

از آنجا كه دادوستد اوراق بهادار با استفاده از سيستم رايانه‌اي و براساس كد خريدار و فروشنده انجام مي‌شود، لازم است همه خريداران و فروشندگان داراي كد سهامداري منحصر به‌خود باشند تا كارگزار بتواند براساس آن به خريد و فروش اوراق بهادار بپردازد. كد معاملاتي، شناسه‌اي 8 كاراكتري است كه براساس مشخصات و اطلاعات فردي سرمايه‌گذار - از جمله كد ملي وي - و به‌صورت تركيبي از حرف و عدد تعيين مي‌شود. اين كد در واقع از 3حرف اول نام خانوادگي و يك عدد تصادفي، تشكيل شده است. كد معاملاتي سرمايه‌گذار منحصر به فرد است و هر سرمايه‌گذار يك كد معاملاتي دارد. دريافت كد معاملاتي از طريق كارگزار و با ارائه مدارك شناسايي (كپي شناسنامه و شماره ملي) و فقط براي يك‌بار انجام مي‌شود.

4 - دريافت فرم دستور خريد و نكاتي كه در پر كردن فرم دستور خريد بايد به آن توجه كرد

پس از آنكه سهم مورد نظر خود را براساس تحليل، انتخاب و براي خريد سهام به يك شركت كارگزاري مراجعه كرديد بايد فرم مخصوص خريد سفارش سهام را از كارگزار دريافت كنيد تا از طريق آن سهم مورد نظرتان را سفارش دهيد. در اين فرم اطلاعات مورد نياز اعم از مشخصات شركت كارگزاري، مشخصات سرمايه‌گذار، نام، تعداد و قيمت اوراق بهادار و چگونگي پرداخت يا دريافت وجه قيد مي‌شود. تعيين قيمت اوراق بهادار با مشتري است و مشتري مي‌تواند خريد يا فروش اوراق بهادار را در قيمت مشخصي تقاضا كند يا اينكه تعيين قيمت را به كارگزار و شرايط بازار واگذار كند. در واقع سهامداران بايد به اين نكته توجه كنند در صورتي كه قيمت مورد نظر خود را در فرم قيد نكنند، كارگزار اين سهام را به قيمت روز بازار خريداري مي‌كند و ممكن است به قيمت بالاتري سهام مورد نظر را براي سهامدار خريداري كند و سهامدار كنترلي روي قيمت مورد نظر خود نداشته باشد.

5 - واريز وجه به حساب كارگزار

پس اعلام تصميم نهايي خريد سهام به كارگزار و تكميل فرم‌هاي مربوط به سفارش خريد، كارگزار مربوطه يك شماره حساب بانكي به سهامدار اعلام خواهد كه بايد وجه مربوط به خريد سهام به اين شماره حساب واريز شود، چنانچه پس از خريد سهام رقم واريز شده كمتر يا بيشتر از مبلغ كل سهام باشد مابه‌التفاوت آن با سهامدار محاسبه خواهد شد.

6 - دريافت برگه گواهي خريد سهام

پس از آنكه كارگزار، سهام يك شركت را خريداري كرد و كليه مدارك نقل و انتقال آن سهام مورد تاييد مراجع مربوط رسيد، يك گواهي يا سند براي سهامدار صادر مي‌شود كه معرف مالكيت سهام آن شركت است. اين برگه معمولا در طول يك دوره دو هفته‌اي يا شايد بيشتر صادر مي‌شود و هر سهامدار مي‌تواند با مراجعه به كارگزار خود برگه گواهي خريد سهام را دريافت كند. در اين برگه كد سهامداري، نام سهامدار و همچنين ميزان سهام خريداري شده درج شده است.

7 - مرجع شكايت از كارگزار

ممكن است سهامداران در فرايند خريد و فروش سهام با مشكلاتي مواجه شوند؛ چنانچه ضرر و زياني به هريك از سهامداران وارد شود كه ناشي از كوتاهي يك كارگزار بوده، سهامدار مي‌تواند به مراجع رسيدگي به شكايت از كارگزاران مراجعه كند. در درجه اول سهامدار مي‌تواند به كانون كارگزاران مراجعه كند تا از اين طريق مشكل خود را حل و فصل كند و درصورتي كه نظرش تامين نشد مي‌تواند ازطريق مراجع بالاتر نظير سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع شكايت خود را پيگيري كند.

8 - نحوه دنبال كردن روند قيمت سهام

يكي ديگر از وظايف سهامداران، پيگيري روند قيمت سهام شركتي است كه سهام آن را خريداري كرده‌اند.سهامداران مي‌توانند روند روزانه قيمت سهام شركت خود را مستقيما از سايت بورس تهران و فرا بورس به آدرس‌هاي http://www.irbourse.com/ و http://www.irfarabourse.com/ پيگيري و دنبال كنند. در هركدام از اين سايت‌ها بخشي وجود دارد با عنوان آمار معاملات كه نوسان روزانه قيمت سهام شركت‌ها را نشان مي‌دهد. سهامداراني كه دسترسي به اينترنت ندارند مي‌توانند از طريق مراجعه به تالار بورس تهران در خيابان حافظ يا تالار‌هاي منطقه واقع در شهرستان‌هاي محل اقامت خود از طريق تابلوي معاملات قيمت سهام مورد نظر خود را بررسي كنند. همچنين روزنامه‌هاي كثيرالانتشار هم جدول معاملات بورس را به‌صورت روزانه منتشر مي‌كنند.

9 - توجه به اطلاعيه‌هاي صادر شده در بورس

نكته مهم ديگر براي هر سهامدار، بازخواني اطلاعيه‌هايي است كه ازسوي نهاد ناظر بازار يا مدير معاملات منتشر مي‌شود. شركت‌هاي بورس عموما گزارش‌هاي مالي خود را به‌صورت 3 ماهه، 6 ماهه، 9 ماهه و يكساله منتشر مي‌كنند كه حاوي نكات بسيار مهمي براي يك سهامدار است. سرمايه‌گذاران از طريق مطالعه و بررسي گزارش‌هاي مالي يك شركت مي‌توانند به‌نحوه سود و زيان يك شركت، برنامه‌هاي آينده و برنامه سودآوري يك شركت پي ببرند.

10 - برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه و دريافت سود نقدي

مديران شركت‌هاي بورس موظفند در پايان سال مالي خود آخرين اقدامات انجام شده در سال مالي گذشته و همچنين برنامه‌هاي شركت را براي سال آينده به سهامداران توضيح دهند. مديرعامل يك شركت بورسي بايد درباره افزايش يا كاهش سود سالانه يك شركت و نحوه صرف هزينه‌ها و چگونگي ايجاد درآمد به سهامداران پاسخ دهد. مجمع عمومي يك شركت بهترين محل براي رويارويي با مديران مجموعه است كه سهام آن در دست شماست. هيأت‌مديره و مديرعامل آن شركت بايد پاسخگوي سؤالات شما باشند. نكته‌اي كه سرمايه‌گذاران بايد به آن در مجامع عمومي سالانه شركت‌ها توجه كنند، به غير از گزارش‌هاي مالي، گزارش حسابرس قانوني شركت است.

11 - دريافت سود نقدي

هيأت‌مديره هر شركت بورس در پايان هر مجمع ميزان سود تقسيمي بين سهامداران را مشخص مي‌كند و سهامداران مي‌توانند در زمان برگزاري مجمع عمومي يك شركت در مجمع حاضر شوند و از سياست تقسيم سود آن شركت مطلع شوند. مطابق قانون تجارت هر شركتي موظف است ظرف 6ماه سود سهامداران را تقسيم كند. يكي از متغيرهايي كه نزد اهالي بازار اهميت ويژه‌اي دارد، سود تقسيمي است، گرچه نوسان گيرهاي بازار در پي سود‌هاي تقسيمي نبوده و بيشتر دنبال تغييرات قيمت سهام هستند. تجربه نشان داده كه سود تقسيمي بر قيمت جاري سهام تاثير‌گذار است؛ در واقع قيمت سهم تابعي از روند سودآوري و تقسيم سود است. نحوه تقسيم سود از اهميت بسياري برخوردار است و بايد ديد كه شركت چه سياستي در قبال سود اتخاذ مي‌كند؛ آيا به افزايش سرمايه دست خواهد زد يا سود را اندوخته خواهد كرد و يا پرداخت نقدي به سهامداران را درنظر دارد؟

شنبه|ا|26|ا|فروردين|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 408]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن