واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تلاش هاي آمريكا براي تنش در جنوب شرق آسيا در آستانه شكست
كوالالامپور - تلاش هاي آمريكا به منظور ايجاد تنش در منطقه جنوب شرق آسيا به ويژه درياي چين جنوبي و جلوگيري از نفوذ چين در اين منطقه، با پايبندي كشورهاي اين منطقه به حل و فصل مسالمت آميز مسايل در آستانه شكست قرار گرفته است.
به گزارش ايرنا از مالزي، كشور فيليپين كه قرار است به زودي پايگاه هاي آمريكا در آن داير شود، پيش از اين خواستار حمايت اعضاي اتحاديه آ.سه.آن و دولت آمريكا در مناقشه با چين در خصوص درياي چين جنوبي، بوده است. در مقابل چين نيز خواستار حل و فصل موضوع از طريق مذاكرات دو جانبه و درون منطقه اي و بدون دخالت كشورهاي خارجي است.
بر اساس بيانيه رسمي دولت فيليپين كه عصر چهارشنبه گذشته صادر شد، 8 قايق ماهيگيري چيني در آب هايي كه فيليپين مدعي مالكيت آنهاست در حال ماهيگيري بوده اند كه يك كشتي جنگي فيليپيني قصد بازداشت آن ها را داشته است اما دو كشتي ساحلي گشت زني چيني مانع از اين كار شده اند. پس از آن نيز اعلام شد چين يك كشتي ساحلي گشت زني ديگر را نيز به منطقه اعزام كرده است.
تحليلگران اتفاق اخير را نشانه ادامه رويارويي سرد بين پكن و مانيل مي دانند كه با يكديگر در خصوص مالكيت بر بخشي از درياي جنوب چين با يكديگر اختلاف دارند.
با اين وجود "آلبرت دل رزاريو" وزير خارجه فيليپين روز شنبه گفت كه دو كشور بر حفظ وضع موجود و دست نزدن به هرگونه اقدام مخاصمه آميز موافقت كرده اند. وي پس از ديدار با سفير چين در فيليپين گفت كه ما توانسته ايم به توافق هايي دست يابيم.
وزير خارجه فيليپين تاكيد كرد: در برخي از موضوعات به پيشرفت هايي دست يافته ايم و در برخي از موضوعات ديگر همچنان با يكديگر اختلاف داريم اما در عين حال وي تاكيد كرده است كه در تلاش براي كاهش تنش اخير با چين در درياي جنوب چين به پيشرفت هايي دست يافته است.
به نظر مي رسد دو كشور در پايان بخشيدن به رويارويي سرد بين يكديگر به پيشرفت هايي دست يافته اند، گر چه دو طرف همچنان از عقب كشيدن كشتي هاي خود از منطقه مورد مناقشه اجتناب كرده اند.
دولت آمريكا مناقشه درياي جنوب چين را بهانه اي براي حضور و مداخله بيشتر در منطقه شرق آسيا مي داند اما چين با شدت با هرگونه مداخله خارجي در اين مناقشه مخالف است و خواستار گفت و گوهاي درون منطقه اي براي حل اختلافات درباره اين درياست.
آمريكا به تازگي با دولت فيليپين به توافقاتي دست يافته كه بر خلاف قانون اساسي فيليپين بار ديگر پايگاه هاي خود را در اين كشور مستقر كند و قراردادهاي جديد خريد تسليحات نيز بين دو كشور به امضاء رسيده است. به دنبال اعلام موافقت فيليپين با استقرار نظاميان آمريكا درخاك اين كشور، برخي از تحليلگران و محافل رسانه اي چين با انتقاد نسبت به اين رويكرد، خواستار اعمال تحريم هاي اقتصادي پكن عليه دولت مانيل شدند.
برخي تحليلگران معتقدند كه پكن بايد به اين اقدام فيليپين براي استقرار شمار بيشتري از نظاميان آمريكا دراين كشور و نيز افزايش رزمايش هاي نظامي با آمريكا، واكنش نشان داده و با اهرم هاي فشاري كه در اختيار دارد مانع از فعاليت هاي اقتصادي فيليپين با ديگر كشورهاي جنوب شرق آسيا شود.
فيليپين كه درحال مناقشه با چين برسر مالكيت قلمرو درياي چين جنوبي است اعلام كرده كه با طرح آمريكا براي استقرار نيروهاي نظامي بيشتر اين كشور در خاك خود و برپايي رزمايش هاي بيشتر فيمابين موافقت كرده است.
اين اقدام دولت مانيل درحالي صورت مي گيرد كه اعلام طرح هاي اخير آمريكا براي توسعه حضور نظامي بيشتر در منطقه آسيا - اقيانوسيه اعتراض چين را به دنبال داشته است. باراك اوباما رييس جمهوري آمريكا در ماه نوامبر سال گذشته ميلادي (آبان) اعلام كرد درصدد استقرار دو هزار 500 تفنگدار آمريكايي در شمال استراليا است و به تازگي نيز بخشي از اين نيروها به منطقه داروين استراليا وارد شده اند. اين رويكرد آمريكا با مخالفت كشورهاي منطقه جنوب شرق آسيا از جمله مالزي و اندونزي مواجه شده است.
يك ماه پس از آن نيز يك مقام نيروهاي دريايي آمريكا از طرح كشورش براي استقرار شماري از كشتي هاي جنگي خود در سنگاپور خبر داد.
آساق**335
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80076938
شنبه|ا|26|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]