واضح آرشیو وب فارسی:موج: رييس اتاق بازرگاني ايران:سياستهاي اقتصادي با شاقول حمايت از توليد تدوين شودخبرگزاري موج -
۲۰ فروردين ۱۳۹۱ (۱۱:۱۲ق.ظ)
رييس اتاق بازرگاني ايران:
سياستهاي اقتصادي با شاقول حمايت از توليد تدوين شود
خبرگزاري موج - حمايت از توليد بايد مداوم و ثابت باشد، زيرا حمايتهاي مقطعي و رانتي به ضرر توليد تمام ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمد نهاونديان رييس اتاق بازرگاني ايران در نخستين جلسه هيئت نمايندگان اتاق ايران در سال جاري با اعلام اين مطلب گفت: ايجاد تضاد ميان كارگر و سرمايهدار نميتواند به نفع اقتصاد و توليد كشور تمام شود، زيرا از تعارض ميان اين دو قشر هيچ رشدي حاصل نشده و هيچ يك از اين بخشها به اهداف خود نخواهند رسيد. بنابراين بايد ميان كارگر و سرمايهدار يك نگاه تعاملي وجود داشته باشد.
وي افزود: اگر كارگران، سرمايهداران و سياستهاي دولت مبتني بر توسعه باشد، به طور قطع در كشور معجزه توسعه رخ خواهد داد.
وي با اشاره به نامگذاري سال جاري از سوي مقام معظم رهبري به عنوان سال حمايت از توليد، كار و سرمايه ملي ادامه داد: براي تحقق اين شعار لازم است تا يك فرهنگسازي عمومي از سوي رسانهها صورت بگيرد و همچنان كه ما به يك قهرمان ورزشي افتار ميكنيم، بتوانيم يك كارگر، سرمايهدار و مدير ايراني را كه توانسته محصولات باكيفيت و رقابتسازي در عرصه بازار جهاني توليد كند را نيز مايه افتخار خود دانسته و مورد تكريم قرار دهيم.
رييس پارلمان بخش خصوصي با تاكيد بر نقش رسانهها و آموزش و پرورش براي فرهنگسازي در زمينه حمايت از توليد ملي اذعان داشت: همان گونه كه در ايام تعطيلات شاهد برگزاري تورهاي گردشگري هستيم، ميتوان تور توليد ملي را در دستور كار مدارس قرار داد تا دانشآموزان از سنين پايين بتوانند مديران و سرمايهگذاران موفق را به عنوان الگوي خود قرار دهند.
اين فعال اقتصادي با اشاره به اهميت حمايت از بخش خصوصي و فعالان اقتصادي تصريح كرد: همه فعالان اقتصادي و توليدكنندگان، آمادگي دارند تا بتوانند حركتهاي جدي در مسير رشد و توسعه اقتصاد كشور انجام دهند و به طور قطع اين هدف با ايجاد همگرايي در داخل كشور محقق ميشود و هيچ يك از محدوديتهاي بيروني نيز نميتواند مانع رشد اقتصادي ايران شود.
به گفته رييس اتاق بازرگاني ايران، اگر موانع و مشكلات از مسير بنگاههاي اقتصادي برداشته شود و حمايت از آنها در دستور كار قرار بگيرد، به طور قطع به سهولت ميتوان محدوديتهاي بيروني را از ميان برداشت.
نهاونديان متذكر شد: شعار امسال مقام معظم رهبري نشاندهنده اين است كه امسال توليدكنندگان در محوريت قرار دارند، نه توليد و دستگاههاي دولتي. بنابراين لازم است تا سياستها و دستگاههاي دولتي به كمك توليدكنندگان بيايند.
وي با طرح اين سوال كه آيا مشخص است كه توليدكنندگان به چه نوع حمايتي نياز دارند؟ اظهار داشت: حمايت از توليدكنندگان بايد مداوم و ثابت باشد، نه اينكه عدهاي خود را وكيل تسخيري توليدكنندگان قرار داده و به جاي آنان تصميم بگيرند، بلكه لازم است تا خواستهها و نيازهاي توليدكنندگان از آنها پرسيده شود و سياستهاي اقتصادي كشور نيز با شاقول توليدمحوري تدوين و اصلاح شود.
وي با بيان اين مطلب كه ما بايد توانايي واحدهاي توليدي را به رسميت بشناسيم، گفت: ايجاد نظم مقتدر در بخش خصوصي ميتواند اين زمينه را ايجاد كند كه اگر هر گاه نظام به كمك ما نياز داشت، بلافاصله به ميدان آمده و كار را به مقصد برسانيم.
رييس پارلمان بخش خصوصي افزود: تعريف ما از حمايت اين است كه اين امر حد فاصل دخالت و غفلت است، زيرا حمايت اگر به دخالت برسد نفي توانايي مديران است و اگر به غفلت برسد نيز حمايت واقعي نيست.
اين كارشناس اقتصادي ادامه داد: حمايت واقعي از توليدكنندگان اين است كه ببينيم اقتضاي رشد پايدار واحدهاي توليدي در چيست تا زمينه آن را محقق كنيم و قطعا اين امر جز با اصلاح ساختار اقتصادي ميسر نميشود.
وي تصريح كرد: توليدكنندگان ما به دنبال حمايت رانتي و مقطعي نيستند، بلكه آنان خواستار ايجاد فضاي رقابتي هستند.
رييس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به نزديك شدن به اجراي فاز دوم هدفمندسازي يارانهها خاطرنشان كرد: فاز اول اين قانون با توفيقاتي همراه بود، حال بايد ديد كه مرحله دوم قانون هدفمندسازي يارانهها چگونه اجرايي ميشود و براي حمايت از توليد چه برنامههايي تدوين شده است.
به گفته نهاونديان، يارانهها در سياستهاي ارزي و پولي بايد به توليدكننده ايراني برسد، نه به توليدكننده خارجي و ما بايد يارانههاي ارزي را به نحوي توزيع كنيم كه توليدكنندگان داخلي مورد غفلت قرار نگيرند.
وي در پايان با اشاره به ايجاد نوساناتي در بازار ارز متذكر شد: بايد نوسانات و تغييرات پرشتاب و مضطربكننده را از سياستهاي ارزي و پولي كشور دور كنيم و براي حمايت از توليد، برنامههاي جدي داشته باشيم زيرا اگر از توليدكنندگان ما حمايتهاي جدي صورت گرفته و مذاكرهكنندگان فضاي رقابتي فعالان اقتصادي را مد نظر قرار دهند، ما به سهولت ميتوانيم تحريمها را دور زده و از اين محدوديتها آسيبي نبينيم.
يکشنبه|ا|20|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 300]