واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: به مناسبت ولادت حضرت زينب (س)؛ عقيله بنيهاشم؛ بانويي با ولايت پذيري گسترده نسبت به معصوم
ولايت پذيري حضرت زينب (س)در اطاعت از مقام معصوم تا بدان جا وسعت يافته كه اهل بيت به ايشان مقام عقيله بني هاشم را لقب داده اند.
گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو» - زينب صارم؛ حضرت زينب (س) را مي توان جزو معدود بانواني دانست كه در طول تاريخ اسلام با القاب و صفاتي خاص از سوي اهل بيت عصمت و طهارت خوانده شده است.
زينب؛ عقيله بنيهاشم
اين القاب و صفات از آن جهت كه از سوي اهل بيت به حضرت زينب (س) نسبت داده شده است داراي معاني خاص و عميقي است و از ارزش معرفت شناسانه برخوردار است؛ چرا كه اين صفات و القاب از طرف مقامي معصوم بيان گرديده است.
يكي از اين القاب كه بسيار خاص و داراي وجهه خاصي است لقب عقيله بني هاشم است كه به حضرت زينب (س) نسبت داده شده است.
سيّد رضى در نهج البلاغه از حضرت امير (ع) نقل مىكند كه آن حضرت فرمود: هيچ ثروتى مانند عقل، و هيچ فقرى مانند نادانى، و هيچ ميراثى مانند ادب، و هيچ پشتيبانى مانند مشورت كردن نيست.
عقل در مفاهيم و حكمتهاي ديني از تعريف خاصي برخوردار است كه غير تعريف عقل در حكمت و فلسفه است.
عقل و عاقل بودن در مفاهيم و حكمتهاي ديني حاكي از يك شان و مرتبه دين مداري است. اين تعريف و معني خاص را مي توان تنها در مكتب اسلام يافت.
حضرت صادق (ع) فرمود: عاقل كسى است كه در قبول كردن حق آرام و نرم باشد، و در مقابل قول حق انصاف بدهد، و سركش باشد در مقابل باطل، و با قول باطل و ناحق مخالفت كند، و از منافع دنيوى دست مىكشد، ولى از آخرت صرف نظر نمىكند. و علامت شخص عاقل دو چيز است: راستگويى و درست كردارى و شخص عاقل هرگز سخنى نمىگويد كه نزد عقل منكر و مردود باشد، و كارى نمىكند كه خود را در معرض تهمت قرار بدهد، و با افراد ناملايم وناجورى كه برخورد مىكند مدارا مىنمايد، و پيوسته به راهنمايى و هدايت عقل كار مىكند، و حلم را در احوال و امور خود قرين قرار مىدهد، و در مذهب و سير و راه خود روى معرفت قدم برمىدارد.
از توصيفاتي كه اهل بيت درباره شخص عاقل كرده اند و همچنين اين صفت را به حضرت زينب (س) نسبت داده اند مي توان به ديگر خصوصيات و صفات اخلاقي حضرت زينب (س) پي برد.
در يك نگاه كلي به احاديث اهل بيت در رابطه با عقل مي توان اين معني را دريافت كه هركس نسبت به مقام ولايت معصوم از تبعيت و اطاعت بيشتري برخوردار باشد فردي عاقل تر است.
ولايت پذيري حضرت زينب (س) نسبت به اطاعت از مقام معصوم تا بدان جا وسعت يافته است كه اهل بيت نسبت به ايشان مقام عقيله بني هاشم را نسبت داده اند.
بي شك اوج مقام و جايگاهي كه آن حضرت در طول تاريخ اسلام پيدا كرده اند تنها ناشي از نسبت هاي ايشان با خاندان رسول الله نيست بلكه مي توان آن را از عمق شخصيت ايشان دانست.
پنجشنبه|ا|10|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]