واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اجراي طرح مكانيزه كردن برداشت نيشكر در دو مجتمع توليد شكر
رئيس كانون هماهنگي دانش و صنعت قند و شكر معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از اجراي طرح مكانيزه كردن برداشت نيشكر در دو مجتمع توليد شكر با حمايت معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري خبرداد.
به گزارش سرويس علمي باشگاه خبرنگاران،دكتر عصاري در گفتوگو با دفتر ارتباطات و اطلاعرساني معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري، با اشاره به اينكه كانون هماهنگي دانش و صنعت قند و شكر اواخر سال 89 به پيشنهاد دانشگاه صنايع و معادن ايران تشكيل شد، گفت: اعضاي اين كانون متشكل از پيشكسوتان اين حوزه، دانشگاهيان و توليد كنندگان قند و شكر در كشور است.
وي ادامه داد: صنعت قند و شكر شامل دو بخش است؛ نخست توليد نيشكر كه به طور عمده ماهيت نيمه دولتي دارد و بخش دوم توليد چغندر است كه از سوي بخش خصوصي صورت ميگيرد.
رئيس كانون هماهنگي دانش و صنعت قند و شكر معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري با بيان اينكه كمك به مكانيزه كردن توليد و كاهش ميزان انرژي مصرفي در توليد شكر از جمله اقدامات اين كانون است، افزود: در اين راستا طرح مكانيزهكردن برداشت نيشكر در دو مجتمع توليد شكر به اجرا در آمد. در حال حاضر در مجتمع كشت صنعت كارون، 16 دستگاه «هاروستر» كار درو كردن نيشكر را انجام ميدهند كه بر اساس تحقيقات و مطالعات صورت گرفته در اين كانون، تجهيزات مورد نظر خريداري و دستگاههاي بيشتري هم سفارش داده شده است.
وي با تاكيد برافزايش بهره برداري در تولد نيشكر خاطرنشان كرد: به عنوان مثال، در گذشته هر كارگر قادر بود روزي 5/2 تن، ني برداشت كند كه در حال حاضر با مكانيزه كردن برداشت، هر دستگاه مي تواند ساعتي 60 تن ني برداشت كند كه اين حركت گامي موثر در كاهش زمان بهره برداري و افزايش ميزان توليد نيشكر در كشور است.
دكتر عصاري با بيان اينكه نقشه راه صنعت قند و شكر در حال نهايي شدن است،تصريح كرد: كانون هماهنگي دانش و صنعت قند و شكر توانسته است با ساير كانون هاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري كه در اين حوزه فعاليت مي كنند مانند كانون نيشكر كاملا هماهنگ و در ارتباط باشد. ضمن اينكه تلاش شده تااز موازي كاري پرهيز شود.
وي با اشاره به اينكه وظيفه اصلي كانون هماهنگي دانش و صنعت قند و شكر، گرد هم آوردن ذينفعان اصلي اين صنعت از بخش كشاورزي تا بازار محصولات نهايي است، افزود: تلاش براي تكميل حلقه نوآوري در خصوص محصول، كالا يا خدماتي خاص در عرصه قند و شكر، تنظيم سياستهاي كلان همكاري دانشگاه و صنعت قند و شكر و فراهم آوردن بسترهاي قانوني لازم و همچنين ايجاد هماهنگي بين نهادهاي علمي، فناوري و نهادهاي توليد و توزيع محصولات و خدمات در كشور از جمله اهداف اين كانون است.
دكتر عصاري در خاتمه گفت: علاوه بر اين شناخت چالش ها و تلاش براي رفع موانع توسعه دانش بنيان قند و شكر در كشور، ايجاد مزيت رقابتي مبتني بر دانش فني در بنگاههاي توليدي، طراحي و خدماتي مرتبط با صنعت قند و شكر، تعميق شناخت جامعه علمي و دانشگاهي كشور از چالش هاي موجود در اين صنعت و جهت دهي تحقيقات و آموزش به سمت نيازهاي موجود و كمك به بهبود شرايط زندگي مردم از طريق بكارگيري فناوري هاي نو در عرصه توليد قند و شكر از ديگر مواردي است كه كانون هماهنگي دانش و صنعت قند و شكر همواره به آنها توجه داشته و براي تحقق آن برنامه ريزي كرده است./ع
شنبه|ا|5|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2175]