واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هفتسين سلامت را جدي بگيريد
كارشناس تغذيه دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور، سركه را سنبل صبر و گذر زمان دانست كه داراي خواصي چون جلوگيري كننده فشار خون و كاهنده كلسترول و آنتي بيوتيكي است و به هضم غذا نيز كمك ميكند.
كارشناس تغذيه دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور، خواهان جدي گرفتن هفتسين سلامت توسط مردم شد.
"ليلا شورورزي" در گفتوگو با ايسنا، تصريح كرد: با نگاهي كوتاه به محتويات مواد غذايي اصلي سفره عيد ميتوان با اطمينان بيان كرد كه اغلب مواد غذايي مورد استفاده در اين سفره سرشار از مواد معدني و ويتامينهايي است كه ضمن تقويت سيستم دفاعي بدن، جسم انسان را در بلندمدت در مقابل خطرات ابتلا به بيماريهاي سخت و مزمن مانند سرطان و بيماريهاي قلبي – عروقي محافظت ميكند.
وي از سيب به عنوان سمبل زيبايي و سرشار از سلامتي ياد و اظهار كرد: سيب سبب دفع سنگ كليه شده و سوءهاضمه را از بين ميبرد.
وي با اشاره به اينكه بيشتر اسيدها و نمكهاي ارزشمند سيب در زير پوست آن جمع شده است، به مردم توصيه كرد سيب را پس از شست و شو با پوست مصرف كنيد.
او درباره سنجد، گفت: تركيبات فلاوونوئيدها و اسيد چربهاي موجود در سنجد داراي خاصيت ضد التهابي است و به شل كردن عضلات كمك ميكند.
وي با بيان اينكه مصرف سنجد براي كساني كه مشكل عضلاني و مفصلي دارند، ميتواند موثر واقع شود، تاكيد كرد: ميزان كلسيم در سنجد بسيار بالاست و از نرمي استخوان جلوگيري ميكند.
اين كارشناس تغذيه از سماق به عنوان سمبل روشنايي نام برد و توضيح داد: سماق براي تسكين درد معده و اختلالات هضمي موثر و پاك كننده معده و براي بيماران ديابتي مفيد است.
شورورزي با اشاره به اينكه سماق ضد تب بوده و در درمان بيماريهاي روماتيسمي و نقرس نيز موثر است، يادآور شد: اثر تصفيهكنندگي بر خون دارد و مواد زائد خون مانند اوره را دفع ميكند.
وي سير را طبيب گياهي روي زمين عنوان كرد كه مادهاي ضد ويروس، ضد قارچ و ضد باكتري به شمار ميرود كه چه در هنگام سلامت و چه در زمان سرماخوردگي قابل مصرف است.
به گفته وي، سير امكان بروز سرطان معده را نيز كاهش ميدهد و به واسطه داشتن آليستين(يك نوع آنتي اكسيدان) همچنين خواص ضد باكتريايي، عليه هليكوباكتر پيلوري(مولد زخم معده) است.
او اضافه كرد: براي رفع بوي آن نيز ميتوان سيب يا عسل مصرف يا به شكل نيمپز و خرد كرده از آن استفاده كرد.
كارشناس تغذيه دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور، سركه را سنبل صبر و گذر زمان دانست كه داراي خواصي چون جلوگيري كننده فشار خون و كاهنده كلسترول و آنتي بيوتيكي است و به هضم غذا نيز كمك ميكند.
شورورزي با بيان اينكه سركه در كنترل وزن بدن و درمان عفونتها هم مفيد است، خاطرنشان كرد: شواهدي در دست است كه سركه با افزايش جذب كلسيم به بهبود استخوانسازي در بدن كمك ميكند.
وي سمنو را نشان استقامت و شيرينكامي معرفي كرد و توضيح داد: سمنو دربردارنده جوانه گندم است كه در سالهاي اخير، اهميت ويژه جوانه گندم در رژيم غذايي افراد مشخص شده و بيش از هميشه مورد توجه متخصصان غذايي قرار گرفته است، طوري كه قرار دادن آن در سبد غذايي توصيه ميشود.
او ادامه داد: سبزه مظهر سلامتي روح و روان افراد و سرسبزي و شادابي است و قرار دادن آن در سفره هفت سين به اين منظور است كه ما با سبز كردن دانه و توجه به گل، سبزه و گياه به شادي و شادابي كه غذاي روح و انديشه است، نيز توجه كنيم.
كارشناس تغذيه دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور در ادامه، گفت: يك نعلبكي آجيل از نظر ارزش تغذيهاي، داراي تقريبا 600 كالري انرژي غذايي است كه اين مقدار معادل دو بشقاب برنج است.
شورورزي افزود: آجيلها پركالري هستند و هر گرم آنها 5 كالري انرژي غذايي توليد ميكنند.
وي توصيه كرد: در نوروز، برنامه غذايي مثل ساير اوقات تنظيم شود و مصرف آجيل و مغزها به عنوان ميان وعده و در حد متعادل باشد.
او با بيان اينكه وجود چربيهاي متراكم در انواع آجيل در افزايش وزن و بروز چاقي موثر است، اظهار داشت: مصرف زياد آجيل سبب جمع شدن انرژي و چربي بيش از حد مورد نياز در بافتهاي بدن ميشود و افزايش وزن را در پي دارد.
وي تصريح كرد: براي جبران ضررهاي ناشي از مصرف آجيل، حجم مواد غذايي را در هر وعده اصلي بهخصوص شام، كم كنيد و به اندازه كافي تحرك بدني و ورزش داشته باشيد.
وي گفت: چربي موجود در انواع آجيل از نوع اشباع نشده است كه كلسترول خون را پايين ميآورد و خطر بيماريهاي قلبي و عروقي را كم ميكند.
او با اشاره به اينكه آجيل منبع پروتئين، ويتامينها و مواد معدني مختلف است، يادآورشد: ويتامين E و پروتئين موجود در آجيل به حفظ سلامت رگهاي خوني، كاهش فشار خون و پيشگيري از حملات قلبي كمك ميكند و خوردن غذاهاي حاوي ويتامين E از جمله آجيل، سبب كم شدن خطر ابتلا به سرطان ميشود.
اين كارشناس تغذيه با بيان اينكه آجيل سرشار از فيبر است و فيبرهاي غذايي در پيشگيري از بدخيميهاي روده بزرگ هم بسيار مفيدند، توضيح داد: فيبرهاي غذايي، هم به تسهيل اجابت مزاج كمك ميكنند و هم نوعي احساس سيري در شخص ايجاد ميكنند و به اين ترتيب مانع پرخوري ميشوند.
كارشناس تغذيه دانشكده علوم پزشكي نيشابور ادامه داد: ثابت شده كه مغزهاي گردو، فندق، بادام، پسته، بادام زميني و انواع تخمه، دستگاه دفاعي بدن را در مقابله با عوامل خارجي تقويت ميكند.
شورورزي اضافه كرد: مغزها علاوه بر كاهش كلسترول خون و كاهش ميزان ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي، در پيشگيري از پوكي استخوان و بيماريهاي دوران پيري نيز تاثير بسزايي دارند.
وي با بيان اينكه آجيل اگر به اندازه و بهعنوان منبع تامين كننده بخشي از انرژي غذايي روزانهمان مصرف شود، مفيد است، تصريح كرد: بيماران مبتلا به فشار خون بالا بايد مواظب باشند چون تحقيقات نشان داده است كه مصرف آجيلهاي شور ميتواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوك ناگهاني و ايست قلبي شود.
او خاطرنشان كرد: مصرف بيرويه آجيل، به خصوص اگر ميزان نمك آن بيش از حد متعارف باشد، ممكن است عوارضي را بهخصوص براي بيماران قلبي عروقي، افراد مبتلا به فشار خون و بيماران كليوي به همراه داشته باشد.
شنبه|ا|5|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]