واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "ما مي توانيم" تفسيري واقعي و عيني از ارتقاي منزلت ايران اسلامي است
تهران- مقام معظم رهبري در بيانات اخيرشان در مشهد مقدس با اشاره به پيشرفت هاي سريع ايران اسلامي در حوزه هاي مختلف تاكيد فرمودند "ما مي توانيم"؛ اين تاكيد معظم له بطور قطع براي همه جهانيان حاوي اين پيام است كه ارتقاي بدون بازگشت منزلت ايران در همه ابعاد رخ داده است.
ايران اسلامي طي سه دهه گذشته رشد فزاينده اي را در ابعاد مختلف فرهنگي، سياسي، اقتصادي، علمي و ...تجربه كرده و ارتقاء جايگاه ايران درسطح منطقه اي و جهاني را موجب شده است.
احياي قدرت جهان اسلام و همگرايي در بين كشورهاي اسلامي،تاثير گذاري بر بيداري ملت هاي ستمديده جهان و احياي جنبش هاي ضد استكباري،تبديل به قدرت منطقه اي موثر بجاي جايگزيني در معادلات منطقه اي قدرتهاي جهاني،اثبات توانايي قدرت اسلام در اداره جامعه و ارايه الگوي حكومتي مردم سالاري ديني و نفي ايدئولوژي هاي سوسياليستي و ليبراليستي،حذف كامل وابستگي يكجانبه اداره امور اقتصاد خرد و مياني و كلان ملي و فراملي ايران اسلامي به خارجي ها به ويژه رهايي ازسيطره الگوي هاي استكباري ،عبور از دوره گذر و استقرار نظام مديريت اسلامي - ايراني از جمله دستاوردهاي مهم نظام مقدس جمهوري اسلامي محسوب مي شود.
دستاوردهاي مورد اشاره در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران،حاصل خون هزاران شهيد انقلاب،جنگ تحميلي و همچنين مديريت داهيانه حضرت امام ( ره ) و مقام معظم رهبري است كه باعث شده منزلت كشورمان در نقطه اي مهم از مسير توسعه همه جانبه قرار بگيرد.
براساس گزارش دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد،جمهوري اسلامي ايران رتبه سوم جهان را در سرعت پيشرفت و توسعه طي 31 سال گذشته بين 182 كشور دنيا به خود اختصاص داده است.
جمهوري اسلامي ايران با رشد 22.1 درصدي شاخص توسعه انساني در سال هاي پس از پيروزي انقلاب از نظر سرعت توسعه يافتگي بين 182 كشور دنيا در رتبه سوم جهان ايستاد و ميزان توسعه يافتگي كشورهاي مصر و چين از ايران بيشتر بوده است.
سرانه توليد ناخالص داخلي ايران نيز بر اساس شاخص برابري قدرت خريد در سال 56 حدود 2970 دلار بوده است كه به 10955 دلار در گزارش سال جاري ميلادي رسيده كه نشان دهنده 7985 دلار افزايش در سرانه توليد ناخالص داخلي است.
بانك جهاني هم در گزارشي اختصاصي اعلام كرده كه از سال 1998 جمعيت فقرا در ايران نصف شده است و با اجراي قانون هدفمندي يارانهها فقر در اين كشور بيش از پيش كاهش مي يابد.
ايران هم اكنون از نظر قدرت اقتصادي و جمعيت در خاورميانه دوم است و دومين ذخاير بزرگ گاز و سومين ذخاير بزرگ نفت خام جهان را در اختيار دارد.
در بخش بهداشت نيز پيشرفت هاي زيادي حاصل شده است و شاخص هاي بهداشت و سلامت در كشورمان بالاتر از ميانگين منطقه اي است.
همچنين ورود يارانه هاي نقدي به تراز اقتصادي و هزينه - درامد خانوارها باعث شده است عبور از خط فقر براي همه شهروندان كم درامد فراهم شود و آسيب پذيري ايران در برابر تحريم هاي بين المللي را هم كاهش مي دهد.
در حوزه اقتصاد صنعتي هم عبور از سد تحريم هاي در زيربخش هاي متنوع صنعتي و معدني ؛ توسعه دانش و فناوري هاي سخت افزاري و نرم افزاري در عرصه هاي اقتصاد صنعتي ؛ شكستن محدوده هاي ممنوعه صنعتي در جهان؛توسعه دانشگاه هاي صنعتي برتر در سطح منطقه تنها بخشي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي در عرصه هاي اقتصاد صنعتي است.
دستاوردهاي بومي سازي و خودكفايي صنعت و معدن در زيربخش هاي صنايع پيشرفته مانند علوم زيستي ،انواع روبات بخش هاي پزشكي و خودروسازي و... همچنين مهندسي ژنتيك ، سيستم هاي جديد در بخش بهداشت ،سلامت و محيط زيست ،در كنار توليد انواع مواد نوتركيب و كامپوزيت ها ، ساخت انواع قطعات براي صنايع بزرگ همچون خودروسازي، كشتي سازي، فولاد ، سيمان ، مس ،آلومينيوم و تجهيزات وابسته و نيز فناوري هاي جديد در بخش ساختماني كه امروزه در بسياري از شهرهاي جديد و توليدات مسكن مورد استفاده قرار مي گيرد، بخش هايي از دانش و توانمندي اقتصاد صنعتي در ايران است.
در حالي كه دانش فني توليد بيوايمپلنتها تا به حال فقط در اختيار چند شركت اروپايي يا آمريكايي بوده، دانشمندان ايراني امسال انحصار توليد اين پديده نوين پزشكي، صنعتي را از انحصار آمريكايي ها خارج كردند.
ايران تنها كشوري در منطقه خاورميانه است كه پتانسيلهاي لازم براي تبديل شدن به يك قدرت توليدكننده فولاد در جهان را دارد.
در بخش كشاورزي هم توسعه كشاورزي و عبور از مرزهاي خوداتكايي و رسيدن به خودكفايي در توليد محصولات راهبردي مانند گندم ، برنج و داشتن رتبه هاي برتر دنيا در توليد حداقل 20 محصول كشاورزي و رسيدن به تراز مثبت در بازرگاني خارجي از نتايج توسعه بخش كشاورزي در سه دهه اخير است.
بخش كشاورزي از بخش واردات محور ، به اقتصاد خود اتكا و صادرات محور تبديل شده است.
توليدات كشاورزي پيش از پيروزي انقلاب اسلامي 25 ميليون تن بود كه در حال حاضر با وجود خشكسالي هاي اخير به بيش از 110 ميليون تن رسيده است.
23 درصد صادرات غير نفتي ، 90 درصد نياز غذايي كشور و 90 درصد نياز صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي از كشاورزي تأمين مي شود و 97 درصد اين بخش در اختيار بخش هاي غير دولتي است.
ضريب خودكفايي محصولات راهبردي كشاورزي از مرز 90 درصد گذشته است و ايران در بخش گندم صادركننده شده است.
اقتصاد كشاورزي ايران از ساختارهاي سنتي و ديمي فاصله گرفته و وارد دوره اقتصاد دانش محور و كشاورزي دانش مدار شده است.
در عرصه هاي علمي پيروزي انقلاب اسلامي باعث شده است ايران در توسعه علمي ؛ خوداتكا باشد و امروزه در مرز پيشرفت هاي علمي است و تنها استفاده كننده از سفره علمي جهان نيست بلكه به توليدكننده علمي تبديل شده است.
اتكاي ملت ايران به توانايي هاي دروني و حركت در مسير خلاقيت، قطع وابستگي و كسب استقلال ؛ مبناي فكري و اسلامي ؛ تدبير و عقلانيت بومي و ايراني ، تبديل فرهنگ اسلامي و الهي به راهبر اقتصاد ملي، محور هاي اصلي پيام اصلي مقام معظم رهبري است.
معظم له درديدار گروهي از مخترعان و نوآوران جوان كشورمان (سي ام فروردين 1384)تاكيد فرمودند:
"اينكه منفيبافي كنيم و بگوييم «نميشود،آقا نميگذارند،آقا فايدهيي ندارد"،سم مهلك اين حركت است. يك روز آمدند اين سَم را ساختند و در آب فرهنگيِ اين ملت تزريق كردند.
يك روز آمدند صريحاً گفتند «ما نميتوانيم".
"من در همين اتاق به جمعي از جوانهاي مثل شما گفتم از حالا همت كنيد تا پنجاه سال ديگر اين كشور بتواند نوترين فناوريها و نظريههاي علمي را در همهي بخش ها به جامعهي بشري عرضه كند. شما با اين نيت حركت كنيد. اگر پنجاه سال ديگر بخواهيد به آنجا برسيد، كارهايي كه الان شما داريد ميكنيد، كارهاي زيادي نيست؛قدمهايي است كه حتماً بايد برداشته شود و تسريع گردد".
بطور قطع بيانات حضرت آيت الله خامنه اي راهبرد اصلي دولت و مردم ايران براي حركت در مسير "ما مي توانيم"در سال جديد خواهد بود تا دشمنان زبون ايران بدانند كه جمهوري اسلامي هيچگاه در مقابل فشارهاي سياسي و اقتصادي زانو نخواهد زد چرا كه "ما مي توانيم"تفسيري واقعي و عيني از ارتقاي منزلت ايران اسلامي است.
احمد فراهاني
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80047656
چهارشنبه|ا|2|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]