واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روستاي گردشگري درودگاه مهياي مهمانان نوروزي استدرودگاه با كاخ كوروش در انتظار مسافران نوروزي استخبرگزاري فارس: روستاي گردشگري درودگاه با كاخ كوروش در انتظار مسافران نوروزي است.
خبرگزاري فارس: روستاي گردشگري درودگاه با كاخ كوروش در انتظار مسافران نوروزي است.
به گزارش خبرگزاري فارس از دشتستان، شهرستان دشتستان داراي بيشترين آثار تاريخي و جاذبههاي گردشگري در سطح استان بوشهر است و در تمام شهرها و بخشهاي اين شهرستان شاهد آثار گرانبهايي هستيم.
روستاي گردشگري و سرسبز درودگاه از توابع بخش سعدآباد شهرستان دشتستان، داراي آثار باستاني و مناطق گردشگري ارزشمندي است كه همواره در ايام نوروز جمع زيادي از هموطنانمان به اين منطقه سفر ميكنند.
اين روستا از سطح دريا 35 متر ارتفاع دارد و تحت تأثير اقليم گرم و خشك، پاييز و زمستانهاي مطبوع و تابستانهاي گرم دارد؛ رودخانه دالكي، در كنار روستا جريان دارد و موجب طراوت و سرسبزي آن شده است.
سابقه و قدمت استقرار اين روستا به دورههاي متأخر مربوط است؛ اما در نزديكي روستا، محوطه تاريخي كاخ كوروش قرار دارد كه به دليل نزديكي آن با روستا احتمال قدمت استقرار انساني آن به دوره هخامنشي ميرسد.
مردم روستاي درودگاه به زبان لري و با لهجه دشتستاني سخن ميگويند، مسلمان و پيرو مذهبي شيعه جعفري هستند.
درآمد اكثر مردم روستاي درودگاه از فعاليتهاي زراعي، دامداري و باغداري تأمين ميشود؛ گروهي از مردم در امور خدماتي و توليد صنايع دستي اشتغال دارند؛ گندم، جو و خرما مهمترين محصولات زراعي روستاست؛ بيشتر زنان روستا، با بافت و توليد قالي نقش مهمي در افزايش و تأمين درآمد خانوار دارند. بافت انواع قالي و گبه در روستا رايج است.
روستاي گردشگري درودگاه در يك منطقه پايكوهي استقرار يافته و بافت مسكوني نيمه متمركزي دارد؛ خانههاي روستايي، مزارع و نخلستانها، چشمانداز عمومي روستا را تشكيل ميدهند؛ درخت نخل در حياط بيشتر خانهها، ديده ميشود.
از مهمترين جاذبههاي گردشگري روستاي درودگاه ميتوان به كاخ كوروش و كاخ بردكسياه و آرامگاه امامزاده قطبالدين شاه حيدر اشاره كرد، ضمن اينكه مناطق تفريحي و توريستي بسيار ارزشمندي نيز در درودگاه واقع است.
نخلستانهاي انبوه روستا از جاذبههاي روستاي درودگاه است؛ اين نخلستانها در اطراف روستا و در ميان بافت مسكوني روستا گسترده شده و مناظر زيبايي را ايجاد كردهاند؛ نهرهايي از رودخانه دالكي، در ميان اراضي كشاورزي و نخلستانها جاري شده و مناظر بديعي پديد آوردهاند.
كاخ باستاني كوروش در نزديكي روستاي درودگاه واقع شده و از نظر معماري قابل توجه است؛ مهمترين ويژگي اين مكان، تكنيك ساخت پايه ستونهاي سنگي مكعب شكل آن است كه بسيار دقيق و ظريف تراش خوردهاند، به طوري كه در ساخت بنا از هيچ نوع ملاطي استفاده نشده است؛ انتخاب و تنوع رنگ در ستونها كه براي نخستين بار در محوطههاي سنگي هخامنشي ديده ميشود، از ديگر ويژگيهاي شاخص معماري اين كاخ است.
كاخ بردك سياه، نيز از ديگر مناطق تاريخي است كه همزمان با پاسارگاد تخت جمشيد احداث شده است؛ در ساخت اين كاخ از سنگهايي با دو رنگ متفاوت سياه و سفيد استفاده شده است.
استفاده از آجر دو لايه، يكي ديگر از ويژگيهاي كاخ بردك سياه است؛ درون اين نوع آجر گل خام است و روكش آن از گل پخته تشكيل شده؛ استفاده از اين نوع آجر، روش مؤثري در عايقبندي و بارگذاري مناسب مصالح كاخ بوده است.
آرامگاه امامزاده قطبالدين شاه حيدر نيز مهمترين مكان مذهبي روستا است كه هر ساله زائران بسياري را به سوي خود جلب ميكند.
از مهمترين آداب و رسوم ديني و فرهنگي روستاي درودگاه ميتوان به مراسم تعزيه خواني در ماه محرم، مولودي خواني در جشن ميلاد ائمه (ع)، چاوشي خواني در هنگام بدرقه و ورود زائران و مراسم ويژه در عروسيهاي سنتي روستا اشاره كرد.
بهرهگيري از آوازها و ترانههاي محلي و بومي در مراسم مختلف مردم روستا رواج دارد؛ فايز خواني از جمله اين نواها است؛ نيانبان، كرنا و سرنا مهمترين آلات موسيقي رايج در اين روستاست.
بادبزن دستي، حصير، كلاه و سفره از انواع صنايع دستي مردم روستاي درودگاه است كه به دست دختران و زنان روستايي توليد ميشوند؛ سوغات روستاي درودگاه نيز لورك، حلواي خرما، سبد حصيري و رطب است.
از معروفترين و لذيذترين غذاهاي اين روستا ميتوان به حلواي خرما، للك و رشته پلو و كشكينه اشاره كرد.
درودگاه به سبب اينكه در ميان دو رودخانه شاپور و دالكي واقع شده به نام دورودگاه شهرت يافته و در ايام تعطيلات نوروز بيشتر مسافران نوروزي استان بوشهر از جاذبههاي گردشگري اين روستا بازديد ميكنند.
-------------------------
گزارش از اديثي يايايي
-------------------------
انتهاي پيام/ح20
چهارشنبه|ا|2|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 496]