تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن چون خشمگين شود، خشمش او را از حق بيرون نبرد و چون خشنود شود، خشنوديش او را به ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815266131




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بسيج ، مرد اين ميدان است


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: بسيج ، مرد اين ميدان است
جام جم آنلاين: روزنامه‌هاي صبح امروز ايران در سرمقاله‌هاي خود به مهمترين مسائل روز كشور و جهان پرداخته‌اند از جمله «بسيج ، مرد اين ميدان است»،«تروريسم عليه اسلام»،«ايران در سالي كه گذشت»،«مقاومت در چند جبهه»،«جمهوري آذربايجان دچار پارادوكس است»،«كاربزرگ ملت و وظيفه خطير مجلس نهم»،«سرآشپز اصلح»،«محور سياست‌هاي نفتي ترسيم شد»و... كه برخي از آنها در زير مي‌آيد.
جام جم:سال 90، سال مردم

«سال 90، سال مردم»عنوان سرمقاله روزنامه جام جم به قلم مهدي فضائلي است كه در ان مي‌خوانيد؛سال 1390 هجري شمسي، واپسين روزهاي خود را سپري مي‌كند. زمستان به نفس‌نفس افتاده است و صداي بهار را كه چون نسيم‌هايش ملايم است و نشاط‌بخش، مي‌توان شنيد.

سال 90 براي كشورهاي مختلف جهان سال پرماجرايي بود؛ قحطي سومالي، بحران اقتصادي در اروپا، حركت اعتراضي معروف به جنبش وال استريت در آمريكا، اعتصابات و درگيري‌هاي كم‌سابقه در اروپا خصوصا درگيري‌هاي شديد بين پليس و مردم لندن، ادامه دومينوي سقوط ديكتاتورهاي كشورهاي شمال آفريقا و خاورميانه، ادامه اعتراضات مردم مظلوم بحرين، اخراج نظاميان آمريكا از عراق، مرگ رهبر كره شمالي و رياست جمهوري دوباره پوتين، بخشي از اين فهرست بلندبالاست.

اما در كشور خودمان سال، سال جهاد اقتصادي بود و فرصتي براي برداشتن يا حداقل زمينه‌سازي براي گام‌هاي بلند اقتصادي، اما اتفاقاتي افتاد كه حداقل به لحاظ رواني با نامگذاري امسال همسويي نداشت.

فساد بزرگ بانكي، افزايش افسارگسيخته قيمت ارز و سكه طي چند روز و افزايش قيمت‌ها از جمله آنهاست، ولي اين همه واقعيت نيست؛ در كنار يا پشت اين رويدادهاي ناميمون، اتفاقات ارزشمندي افتاد كه مي‌توان آنها را همسو و در راستاي جهاد اقتصادي ارزيابي كرد. دستاوردهاي ارزشمند علمي و فناوري در عرصه‌هاي مختلف، عزم نظام براي مجازات عاملان فساد اقتصادي و خصوصا پرونده فساد بزرگ بانكي، مهار بازار ارز و سكه هرچند با تاخير و برنامه‌ريزي‌ها و اقدامات گسترده و كارساز براي ناكارآمد كردن تحريم‌هاي شديد آمريكا و متحدانش عليه كشورمان، در اين فهرست قرار مي‌گيرند.

در سال 90 همچنين حوادث تلخ انفجار پادگان بيدگنه و شهادت سردار دانشمند تهراني مقدم و ترور دانشمندان هسته‌اي، قلب ملتمان را جريحه‌دار كرد؛ اما دستاوردهاي بزرگ و ارزشمند در صنايع دفاعي كشور، صنايع هوا ـ فضا و فناوري هسته‌اي مرهمي بود بر اين جراحت و پيامي آشكار به همه خصوصا دشمنان كه اين حوادث نه‌تنها وقفه‌اي در پيمودن راه پرافتخار ايران اسلامي ايجاد نمي‌كند؛ بلكه عزم و اراده مردم و مسوولان را در تداوم اين راه، استحكام مي‌بخشد. در سال 90 چالش‌ها و دغدغه‌هاي سياسي داخلي هم داشتيم؛ از خانه‌نشيني 11 روزه رئيس‌جمهور به قرائتي و دوركاري 6 روزه وي به قرائت ديگر گرفته تا برخي بداخلاقي‌ها و بدرفتاري‌ها بين قواي سه‌گانه خصوصا دولت و مجلس. اما در روي ديگر سكه همدلي‌هاي فراوان قوا و تشريك مساعي آنها براي رتق و فتق امور را هم تجربه كرديم.

از همه اينها كه بگذريم، در بين همه حوادث تلخ و شيرين سال 1390، حضور مردم و ايستادگي آنها پاي انقلابشان ماجراي ديگري داشت. حضور پرشكوه و گسترده در سي و سومين سالگرد انقلاب اسلامي و مشاركت باشكوه‌تر و حماسه‌گونه در انتخابات 12 اسفند يك‌بار ديگر خون تازه‌اي به شريان‌هاي انقلاب اسلامي تزريق كرد و دوستان انقلاب اسلامي را خشنود و اميدوار و دشمنان را مايوس و دلسرد كرد. آنچه از سوي مردم در بهمن و اسفند به نمايش گذاشته شد، يك بار ديگر سالاري مردم بود كه آنها را سرآمد سال 90 كرد.

تلخ بود و شيرين، هموار بود و ناهموار و فراز بود و فرود مثل هميشه، اما در وراي همه اينها لطف و عنايت الهي، تدبير و راهبري امير قافله و اراده و عزم محكم مردم، راه‌گشا بود و هدايتگر و اميدآفرين باز هم مثل هميشه.

كيهان:بسيج ، مرد اين ميدان است

«بسيج ، مرد اين ميدان است»عنوان يادداشت روز روزنامه كيهان به قلم حسين شريعتمداري است كه در آن مي‌خوانيد؛

1- مي گويند - و به طنز مي گويند- يكي از نامزدهاي نمايندگي مجلس يا رياست جمهوري در نطق انتخاباتي خود خطاب به مردم وعده مي داد كه «اگر بنده را انتخاب كنيد با ماركسيسم، امپرياليسم، سوسياليسم، اومانيسم، فمنيسم و اپورتونيسم به شدت مقابله مي كنم و به هيچكدام از آنها فرصت و اجازه نمي دهم در آرامش و رفاه مردم كمترين خدشه اي پديد آورند»! در اين هنگام، پيرمردي رنجور از ميان جمعيت برخاست و خطاب به آقاي كانديدا گفت؛ «پيشاپيش از مبارزه بي امان حضرتعالي با همه ايسم هايي كه اشاره فرموديد تشكر مي كنم ولي كاش براي روماتيسم بنده هم كه بدجوري آزارم مي دهد فكري مي كرديد و برنامه اي داشتيد»!

ديروز جناب آقاي رحيمي معاون اول محترم رئيس جمهور كه در جلسه كارگروه تنظيم بازار شركت كرده بود با انتقاد شديد از افزايش قيمت برخي از كالاهاي مورد نياز مردم در بازار، گفت «كار به جايي رسيده كه ديگر بايد با عوامل گراني برخورد كنيم»!

2- اين اظهارنظر جناب رحيمي نشانه آن است كه از نگاه ايشان به عنوان معاون اول رئيس جمهور، اولاً؛ گراني غيرطبيعي برخي از كالاهاي مورد نياز مردم در بازارها، يك واقعيت است و البته آزاردهنده. ثانياً؛ دولت محترم نه فقط عامل اين گراني نيست و در آن نقشي ندارد بلكه از وجود آن ناخشنود و نگران نيز هست. و ثالثاً؛ برخورد با عوامل گراني و مقابله با اين پديده پلشت وظيفه دولت است و يا دستكم اين كه؛ بخشي از آن برعهده دولت محترم است و جناب آقاي رحيمي با درك اين وظيفه است كه مي گويد «كار به جايي رسيده كه ديگر بايد با عوامل گراني برخورد كنيم» و رابعاً؛ اين اظهارنظر معاون اول محترم رئيس جمهور حاكي از آن است كه دولت محترم تاكنون براي مقابله با گراني اقدامي نكرده است و يا در انجام آن بخش از وظيفه اي كه در برخورد با گراني برعهده داشته، كوتاهي ورزيده است. چرا...؟!

پاسخ اين سؤال را نه فقط از دولت بلكه از ساير مراجع و مسئولان ذيربط ديگر نظير دستگاه قضايي، مجلس شوراي اسلامي و چند كانون و مركز ديگر نيز بايد جستجو و مطالبه كرد.

3- اولين سؤال- شما بخوانيد گناه- مراجع ياد شده، اعم از دولت و مجلس و دستگاه قضايي آن است كه چرا از گراني اين روزها و زحمت آفريني آن براي مردم و مخصوصاً توده هاي مستضعف و اقشار كم درآمد كه به قول حكيمانه حضرت امام(ره) ولي نعمت هاي مسئولان هستند، غافل بوده اند؟ آيا چرخه زندگي آنان به گونه اي است كه هرگز با پديد گراني روبرو نمي شوند؟! و يا درآمد آنها در حد و اندازه اي است كه هيچ كالاي گراني براي آنها «گران» نيست؟!

در اينجا بي آن كه قصد سرپوش نهادن بر واقعيت ها و ناگفته ماندن گفتني ها در ميان باشد مي توان و به جرأت بايد گفت كه اكثر قريب به اتفاق مسئولان نظام، از دولتمردان گرفته تا نمايندگان مجلس و صاحب منصبان در دستگاه قضايي، افرادي دلسوز، مردم دوست و داراي زندگي عادي و معمولي هستند و البته تعدادي از آنها نيز حساب جداگانه اي دارند كه اميد است به حساب آنها رسيدگي شود! و... بنابراين غفلت آنان از «گراني» و بي توجهي يا كم توجهي آنها نسبت به اين پديده ناهنجار و آسيب رسان از كجا ريشه مي گيرد؟!

4- ابتدا نگاهي به نرخ كنوني خدمات و قيمت كالاهاي مورد نياز مردم بيندازيد و سپس آن را با نرخ همين خدمات و قيمت همين كالاها در -مثلاً- دو يا سه ماه قبل مقايسه كنيد. آيا مي توان افزايش نه فقط بي رويه، بلكه افزايش جهشي نرخ برخي از خدمات و قيمت بسياري از كالاها و اجناس مورد نياز مردم را ناديده گرفت؟ به يقين نه، سؤال بعدي آن است كه آيا اين گراني لگام گسيخته براي مردم و مخصوصاً توده هاي مستضعف و اقشار كم درآمد جامعه، دردسرآفرين نيست و آنان را تحت فشار ناخواسته و دعوت نشده قرار نمي دهد؟ پاسخ اين سؤال بدون كمترين ترديدي «مثبت» است. اكنون بيشترين دغدغه هاي اعلام شده برخي از مسئولان ذيربط در دولت، مجلس و دستگاه قضايي را طي همين سه ماه گذشته مرور كنيد.

آيا نشانه درخور توجهي از دغدغه آنها نسبت به گراني كه يكي از اصلي ترين دغدغه هاي مردم بوده است مشاهده مي كنيد؟! سخن اين نيست كه آنان غم ملت و نگراني براي دغدغه مردم ندارند، بلكه چنان در برخي از امور- تأكيد مي شود كه فقط برخي از امور- مشغول شده اند كه فراموش كرده اند نبايد دغدغه مردم را فراموش كنند! از مدعيان اصلاحات و همراهان فتنه آمريكايي - اسرائيلي 88 انتظاري نيست، چرا كه آنها در همان هنگام كه دولت و مجلس را يكجا قبضه كرده بودند با كمال وقاحت- كه اسناد مكتوب و مضبوط آن موجود است و قابل انكار نيست- مردم محروم و مستضعف را به سخره گرفته و آنان را «لشكر قابلمه به دست ها»! مي ناميدند و يا وقتي از نياز مردم سخني به ميان مي آمد، با اهانت به ملت شريف اين مرز و بوم و از پشت تريبون مجلس اعلام مي كردند «مردم ايران عادت دارند كه اگر مرگ موش هم توزيع شود براي آن صف مي كشند»! آنها همه توان به يغما برده از مسئوليت را به دريوزگي پاي آمريكا ريخته بودند و امروزه مي بينيد و مي بينيم كه بسياري از همان دريوزه ها، آشكارا در خدمت مثلث آمريكا و اسرائيل و انگليس به كاسه ليسي مشغولند. از آنها انتظاري نبوده و نيست، بلكه سخن با مسئولان عزيز اصولگرا در ميان است همراه با گلايه اي دوستانه از آنان.

5- طي نزديك به 3 ماه گذشته كه بازه زماني مورد نظر اين وجيزه است، نمايندگان محترم ملت در نطق هاي پيش از دستور خود چه وزن و مقداري براي مقابله با «گراني» و اين دغدغه آسيب رسان قائل بوده اند؟! و يا در نطق هاي انتخاباتي و تبليغات مكتوب و شفاهي خويش، به اندازه يك چندم آنچه در تعريف از خود- و بعضاً نفي رقيب- مايه مي گذاشتند، براي مقابله با دغدغه ياد شده مايه گذاشته و يا دغدغه داشتند؟!

در سوي ديگر ماجرا، آيا دولت محترم و برخي از دولتمردان به همان ميزان كه براي دفاع از فلان جريان و يا برنامه ريزي و نشست و برخاست براي مقابله با فلان رقيب واقعي! يا خيالي! وقت مي گذاشتند و هزينه مي كردند، در انديشه مقابله با فشار گراني بر مردم نيز بودند؟! و آيا اين دغدغه در حد و اندازه تلاش براي تشكيل هيأت نظارت بر قانون اساسي- صرفنظر از قانوني يا غيرقانوني بودن آن كه بحث جداگانه اي است- ذهن آنان را به خود مشغول كرده بود؟!

همين جا و درون پرانتز پاي اين سؤال دوستانه از برخي نمايندگان محترم مجلس درميان است كه آيا اين روزها و درپي حماسه بي نظير و پرشور ملت در 12 اسفند كه دل دوستان را درسراسر جهان به وجد آورده و دشمنان را در كابوسي وحشتناك فرو برده است، زمان مناسبي براي طرح سؤال از رئيس جمهور - صرفنظر از محتواي پرسش ها و بدون قضاوت درباره درستي يا نادرستي آنها - است؟!

دستگاه محترم قضايي نيز اگرچه مانند هر دو بخش مجريه و مقننه منشأ خدمات فراواني بوده و هست ولي مقابله با عوامل گراني و برخي از باندهاي مافيايي، بيرون از وظايف آن نيست و مثلاً؛ مقابله جدي با فساد اقتصادي كه برخورد قاطع با پرونده فساد كلان بانكي از جمله نمونه هاي مثال زدني آن است نبايد مسئولان ذيربط در دستگاه قضايي كشور را نسبت به نجات مردم از عاملان آشكار و پنهان گراني بي رويه و جهشي غافل كند.

6- دولت محترم همانگونه كه بارها اعلام كرده است، كالاي مورد نياز مردم را در مقياس انبوه فراهم آورده و برخلاف آنچه باندهاي پشت صحنه گراني سعي در القاي آن دارند، «كمبود كالا» عامل گراني نيست، بلكه كم توجهي مسئولان ذيربط و فقدان بازرسي و نظارت جدي، اصلي ترين عامل گراني هاي بي رويه- و بعضاً جهشي- اخير است، تا آنجا كه معاون اول محترم رئيس جمهور ضمن ابراز نگراني دلسوزانه از فشار گراني بر مردم - كه در خور تقدير است- مي گويد «كار به جايي رسيده كه ديگر بايد با عوامل گراني برخورد كنيم»! يعني اين كه تاكنون با عوامل گراني برخورد نشده است. و اين در حالي است كه سازمان عريض و طويلي با عنوان سازمان حمايت از توليدكنندگان و مصرف كنندگان براي مقابله با گراني و عوامل آن وظيفه و دستور كار مستقيم دارد.

ممكن است گفته شود كه اين سازمان از نيروي كافي و لازم براي بازرسي و نظارت بر چرخه توليد و مصرف برخوردار نيست اگر چنين باشد كه برخي از شواهد نشان مي دهد يكي از مشكلات سازمان ياد شده همين است، راه كار، چندان دشوار نيست. چرا دولت و ساير مراكز مربوطه و از جمله «كار گروه تنظيم بازار» از بسيج يا به قول حضرت امام(ره) «لشكر مخلص خدا» كه امام راحل(ره) بر دست و بازوي آنان بوسه مي زد به عنوان نيروهاي پاك، مؤمن، انقلابي، فداكار و ايثارگر براي بازرسي و نظارت استفاده نمي كند؟ تاكنون تجربه هاي مكرر نشان داده و ثابت كرده است همه وظايف و مأموريت هايي از اين دست كه به بسيج سپرده شده، با درجه بالايي از موفقيت انجام پذيرفته است. آقايان باور بفرمائيد كه بسيج مرد اين ميدان است.

خراسان:طرح سوال از مجلس

«طرح سوال از مجلس»عنوان يادداشت روز روزنامه خراسان به قلم بهروز بيهقي است كه در ان مي‌خوانيد؛حال كه با برگزاري انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، اكثريت منتخبان ملت در اين دوره مشخص شده اند، مي توان با نقد عملكرد مجلس هشتم خواستار آن شد كه نمايندگان مجلس نهم نقاط قوت را تقويت و نقاط ضعف دوره پيشين را رفع كنند. از جمله نقاط ضعف مجلس هشتم كه گاه بسيار مشهود و بارز بوده، آغاز پرطمطراق ارائه و بررسي طرح هايي است كه افكار عمومي نسبت به آن ها حساسيت هاي ويژه اي دارند، اما با گذشت مدت زماني كوتاه يا طولاني، اين طرح ها چنان به محاق رفته اند كه گويي اساسا طرحي محل بحث نبوده است!

اين روزها طرح سوال از رئيس جمهور گرفتار چنان نوساناتي شده كه فارغ از ضروري يا غيرضروري بودن اين طرح و حضور يافتن يا نيافتن رئيس جمهور در جلسه مقرر، (جلسه امروز مجلس) مي توان اين سوال را پرسيد كه آيا مجلس شأن خود را در پي گيري اين موضوع مهم پاس داشته است يا نه؟ پيش از انتخابات ۱۲ اسفندماه و البته قبل از آن كه تعطيلات مجلس آغاز شود، با حضور نمايندگان رئيس جمهور در برخي كميسيون هاي مجلس و اظهارات اعضاي اين كميسيون ها مبني بر قانع نشدن از توضيحات ارائه شده، طرح سوال از رئيس جمهور به ترجيع بند اخبار قوه مقننه بدل شود كه مي توان بر اين ادعا با رجوع به سايت خبرگزاري خانه ملت صحه نهاد.

با اين حال تنها چند روز پيش از اين كه به وعده نمايندگان طراح سوال، رئيس جمهور در صحن علني حضور يابد و به سوال ها پاسخ دهد، اظهاراتي مبني بر اين كه شرايط زماني به مصلحت نيست و وقت اختصاص يافته به پرسش و پاسخ نامتوازن مي باشد مطرح و زمزمه هايي براي ملغي شدن سوال بيان شد.

فارغ از اين كه تا چه حد اين استدلال ها درست باشد يا نه اما آن چه در برآيند نهايي اين رويه مي تواند محل تأمل باشد علامت سوالي است كه افكار عمومي در قبال اين بلاتكليفي ها و «انجام مي شود»، «انجام نمي شود» ها در مقابل عملكرد مجلس قرار مي دهند؟ ممكن است فردي موافق با طرح سوال با رئيس جمهور نباشد اما اين رويه را نيز نمي پسندد كه وقت خانه ملت صرف اختلاف سليقه ها و تغيير نظرات شود. آيا اين كه مجلس هشتم گاه بر موضوعي پاي تاكيد مي فشارد و آن را علني و رسانه اي مي كند و سپس آب سردي بر تمامي روند طي شده مي ريزد نشان دهنده اتخاذ تصميم هاي شتاب زده و غيركارشناسانه در مجلس نيست؟ اگر كميت طرحي به قدري لنگ است كه حتي مي تواند به نقض غرض بينجامد بهتر نيست كه نمايندگان مجلس در همان ابتدا از به جريان افتادن و ايجاد توقع كردن آن جلوگيري كنند؟ آيا نمايندگان ملت از قضاوت بخش هاي قابل توجهي از ملت نسبت به عملكردهاي اين چنيني آگاهند؟

جمهوري اسلامي:تروريسم عليه اسلام

«تروريسم عليه اسلام»عنوان سرمقاله روزنامه جمهوري اسلامي است كه در آن مي‌خوانيد؛شهادت امام جماعت مسجد امام رضا عليه السلام در بروكسل بلژيك در شب سه شنبه اين هفته به دست افراطيون وهابي و كشته شدن 185 سرباز يمني در هفته گذشته توسط شبه نظاميان القاعده، علاوه بر آنكه مسلمانان را اهل خشونت و انقلاب مسالمت‌آميز مردم يمن را در عرصه تبليغات رسانه‌هاي غربي يك انقلاب خونين معرفي كرد و به آن انگ خشونت زد، بهانه جديدي نيز به دست غربي‌ها داد تا اسلام را دين خشونت معرفي كنند و خوراك تبليغاتي جديدي در اختيار معاندان و دشمنان اسلام قرار داد تا هرچه مي‌خواهند عليه اين دين پاك بنويسند و بگويند و هر طور كه مي‌خواهند به نفع اهداف و مقاصد شوم خود تصميم گيري نمايند.

خبر اين بود كه در بلژيك، عده‌اي وهابي به مسجدي در شهر بروكسل حمله كردند و آن را به آتش كشيدند و امام جماعت آن را به شهادت رساندند، و در يمن جمعي از اعضاي گروهك تروريستي القاعده براي تصرف يك اردوگاه نظامي در منطقه "كود" شهر زنگبار به اين اردوگاه حمله كردند و چون با مقاومت نظاميان موجود در آن مواجه شدند آنها را به گلوله بستند و 185 سرباز را به قتل رساندند. در اين درگيري 25 نفر از اعضاي القاعده نيز كشته شدند.

اين وقايع را هر چند از منظر سياسي نمي‌توان يك اقدام طبيعي و فاقد برنامه ريزي پيچيده سياسي برون مرزي دانست، اما علاوه بر آن بايد از منظر ديگري نيز مورد توجه قرار گيرند و به اين سؤال پاسخ داده شود كه چرا در جهان اسلام، جريان‌هاي افراطي و خارج از ضابطه‌اي وجود دارند كه با اعمال و اقدامات خود از يكطرف راه را براي بهره‌برداري قدرت‌هاي سلطه گر هموار مي‌كنند و از طرف ديگر چهره اسلام را مخدوش جلوه مي‌دهند؟ بي‌توجهي به اين سؤال و عدم اهتمام زمامداران كشورهاي اسلامي و علما و صاحبنظران جهان اسلام براي حل اين معضل، هر روز اين زخم كاري را در بدن امت اسلامي عميق‌تر و كاري‌تر مي‌كند و زمينه را براي بهره‌برداري دشمنان اسلام به ويژه قدرت‌هاي سلطه گر مساعدتر مي‌نمايد.

نگاهي كه از منظر سياسي مي‌توان به قتل عام سربازان يمني در اردوگاه نظامي زنگبار كرد اينست كه قطعاً اين اقدام با برنامه ريزي آمريكا صورت گرفته تا چهره انقلاب مسالمت آميز مردم يمن را مخدوش نمايد و آن را خشن و خونين جلوه دهد و از اين طريق براي تحكيم پايه‌هاي حكومت "عبدربه منصورهادي" رئيس‌جمهور منصوب شده خود كه در واقع ادامه حاكميت علي عبدالله صالح است تلاش نمايد. غربي‌ها و مهره‌هاي دست آموز آنها در يمن اين روزها با استناد به همين كشتار سهمگين، عليه انقلاب مردم يمن تبليغات وسيعي مي‌كنند تا آن را برخلاف آنچه هست يك حركت خشن و خونين معرفي نمايند. اين، بخشي از بهره برداري‌هائي است كه آمريكا از تأسيس القاعده مي‌كند و اصولاً هر جا كه لازم باشد اين گروهك تروريستي را براي پيشبرد اهداف شوم و تحقق توطئه‌هاي ضد مردمي خود بكار مي‌گيرد.

اين، واقعيتي است كه اكنون ملت‌هاي مسلمان و زمامداران كشورهاي اسلامي از آن با خبرند و موضوع پيچيده‌اي نيست كه نيازمند تلاش براي اثبات باشد. آمريكا از گروهك‌هاي تروريستي كه ساخته و پرداخته سازمان جاسوسي "سيا" هستند در افغانستان و عراق حداكثر بهره‌برداري را براي مداخلات نظامي و ادامه حضور نظامي خود به عمل آورد و همين بهره‌برداري را اكنون در يمن دردست انجام دارد كما اينكه در كشورهاي ديگر نيز به شكل‌هاي مختلف از همين ابزار استفاده مي‌كند و برنامه‌هاي سلطه طلبانه خود را به پيش مي‌برد. ماجراي حمله به مسجد امام رضا عليه السلام در مركز بلژيك نيز از اين قبيل و در همين چارچوب است.

نكته مهم اينست كه گروهك‌هاي تروريستي ساخته شده توسط آمريكا همچون طالبان و القاعده و وهابي‌ها، با پوشش ديني و با شعارهاي اسلامي عمل مي‌كنند و متأسفانه به همين دليل براي جوانان بي‌اطلاع از مباني اسلامي در بسياري از كشورها جاذبه هم دارند. مهم‌تر اينكه اين روش افراطي موجب زاييده شدن و رشد روش‌هاي افراطي مشابه در كشورهاي مختلف اسلامي شده و موانع و مشكلات زيادي بر سر راه اسلام واقعي كه داراي ماهيت اعتدالي و عدالت محوري است پديد آورده است. اين، يك خطر بزرگ است كه اگر بزرگ‌ترين خطر براي اسلام در عصر حاضر ناميده شود، سخن گزافه‌اي نيست. جريان افراطي در هر جا مقتضي باشد دست به اسلحه مي‌برد و هر كس را كه لازم بداند ترور جسمي مي‌كند و در هر جا كه اين شيوه را لازم نداند با توسل به تبليغات مسموم تلاش مي‌كند هر كس را كه لازم بداند ترور شخصيت كند. موج خشونت‌هاي كلامي و تبليغاتي كه اكنون بخش عمده‌اي از جهان اسلام گرفتار آن است و شخصيت‌هاي ارزنده و خدوم را آماج تهمت‌ها و تخريب‌ها قرار داده تا مانع كارائي آنها شود، بخشي از همين توطئه خطرناك است.

هدف آمريكا و ساير دشمنان امت اسلامي از ايجاد و بكارگيري اين جريان در جهان اسلام، يكي اينست كه با انقلاب اسلامي ايران مبارزه كند، دوم اينكه انقلاب‌هاي مردمي ناشي از بيداري اسلامي در كشورهاي عربي و شمال آفريقا را مصادره نمايد، سوم اينكه مانع گسترش اسلام در غرب شود و چهارم اينكه اسلام را درخانه خود يعني كشورهاي اسلامي به غربت و انزوا بكشاند. واقعيت اينست كه اسلام واقعي با آنچه اكنون از طريق افراطيون مسلمان، اعم از جريان‌هاي شبه‌نظامي مثل القاعده و طالبان و جريان‌هاي افراطي غيرنظامي، معرفي مي‌شود كاملاً متفاوت و حتي در تضاد است.

اسلام انقلابي، كه آمريكا تلاش مي‌كند با بهره‌برداري از جريان‌هاي افراطي آن را خشن و خونين و ضد دموكراتيك معرفي كند، درست برعكس آنچه در اين طراحي آمريكا وجود دارد، كاملاً صلح طلب و مردمي و ضد خشونت است. اسلام انقلابي، داراي ماهيت ضد ديكتاتوري است و چون آمريكا فقط با تكيه بر ديكتاتورها مي‌تواند به سلطه خود بر كشورهاي اسلامي ادامه دهد، تلاش مي‌كند چهره اسلام انقلابي را مخدوش كند تا مانع سقوط ديكتاتورها شود. فقط از اين طريق است كه آمريكا و ساير قدرت‌هاي استعماري مي‌توانند به سلطه خود بر كشورهاي اسلامي ادامه دهند؛ تحريف چهره اسلام انقلابي با استفاده از حربه تروريسم عليه اسلام.

در اين ميان، جاي يك اقدام برنامه ريزي شده، منسجم و جمعي توسط زمامداران كشورهاي اسلامي و بزرگان جهان اسلام خالي است. در كشورهاي اسلامي، مدتهاست كه فرياد همه از افراطيون بلند است ولي همه فقط شعار مي‌دهند و براي مقابله با انواع افراط‌ها كه بلاي جان امت اسلامي شده، به اقدام عملي روي نمي‌آورند. در ايران، هر ساله كنفرانس وحدت اسلامي برگزار مي‌شود ولي اين كنفرانس تاكنون هيچ قدم عملي براي مقابله با اين معضل كه جهان اسلام را گرفتار خود كرده است برداشته نشده. در مصر و عراق و لبنان و... نيز درباره اين بلاي عظيم سخن زياد گفته مي‌شود ولي كاري صورت نمي‌گيرد.

بايد اعتراف كرد كه هيچ كشور و دولتي به تنهائي نمي‌تواند در اين زمينه كاري از پيش ببرد. مقابله با اين خطر بزرگ، به همفكري و عزم جدي همگاني و مشترك كليه كشورهاي اسلامي و متفكران جهان اسلام نيازمند است. اگر چنين عزم و همتي وجود داشته باشد، با بهره گيري از معارف اسلامي به آساني مي‌توان با خطر بزرگ جريان افراطي مبارزه كرد و آن را ريشه كن نمود؛ كاري كه آمريكا و غرب را در عرصه سلطه جوئي بر جهان اسلام خلع‌سلاح خواهد كرد.

رسالت:ايران در سالي كه گذشت

«ايران در سالي كه گذشت»عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم صالح اسكندري است كه در ان مي‌خوانيد؛ايران در سالي كه گذشت شاهد شيريني ها و تلخي هايي بود كه به هم آميخته بودند تا به سال 1390 طعم اميد و زندگي بدهند. در زندگي نيز هر شيريني و آساني به تلخي و هر تلخي و سختي به شيريني آميخته است "فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا (*)إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا "در پس هر سختي آساني است. قرآن كريم نمي فرمايد كه بعد از سختي آساني است؛ تعبير قرآن اين است كه با سختي و همراه با آن، آساني و شيريني است؛ يعني آساني و سختي به هم در مي آميزند تا نقشي متفاوت و منحصربه فرد به زندگي بزنند و مولود اميد را به دنيا هديه كنند. به بيان شيواي مولانا:

زندگي در مردن و در محنت است
آب حيوان در درون ظلمت است

ايران ما نيز در سالي كه گذشت سختي ها و تلخي ها ، شيريني ها و آساني هايي را شاهد بود كه اقتضاي طبيعت و زنده بودن آن به حساب مي آمد.

1- امسال توسط مقام معظم رهبري مزين به نام جهاد اقتصادي شد. اين عنوان بازتاب واقعيات و الزامات حاكم بر كشور در دوره كنوني است. جهاد اقتصادي در تجانس با گفتمان پيشرفت و عدالت و به عنوان يكي از نشانه ها و پازل هاي اين گفتمان، نويد دهنده حركت رو به جلو نظام اسلامي است. هر جهادي در گام اول مسبوق به دشمن شناسي يا همان شناسايي هندسه فعاليت دشمن است.

دشمن شناسي و اطلاع از طرح و برنامه خصم معاند، نحوه و چگونگي تجهيز، رويارويي و صف آرايي نيروهاي خودي در برابر دشمن را مشخص مي نمايد.

امروز كيد خصم داخلي، خارجي و دروني به سقوط كشاندن اقتصاد كشور در يك جنگ اقتصادي تمام عيار است. اما اينكه امروز در پايان سال تا چه حد توانستيم هندسه فعاليت دشمن را بشناسيم، خودي را در جنگ اقتصادي از غير خودي تشخيص دهيم، اهمال و مسامحه كاري را در قبال ستون پنجم دشمن در صف جهادگران اقتصادي كنار بگذاريم و ... قابل نقد و ارزيابي است.
2- در سالي كه گذشت سرانجام پس از گذشت بيش از يك سال از توصيه مقام معظم رهبري به نمايندگان مجلس هشتم براي طراحي يك مكانيسم دروني در راستاي نظارت مجلس بر مجلس، طرح نظارت بر امور نمايندگان به تصويب رسيد.

پس از رهنمود رهبر معظم انقلاب كه ناظر به يك فقدان نظارتي و انضباطي در مجلس بود عده اي از نمايندگان ، طرحي در اين راستا با عنوان " نظارت مجلس بر نمايندگان " در كميسيون اصل 90 قانون اساسي تنظيم و به امضاي156 تن از وكلاي ملت رساندند. اما علي رغم تعداد قابل توجه امضاهاي اين طرح فوريت آن در روز يك‌شنبه 4 مهر سال گذشته، با 79 راي موافق و 81 راي مخالف تصويب نشد و در واقع حتي عده اي از امضا كنندگان نيز به فوريت اين طرح راي منفي دادند.

اين مسئله بازتاب هاي زيادي در افكار عمومي داشت اما نمايندگان مخالف فوريت معتقد بودند كه طراحي و تصويب چنين طرح نظارتي براي مجلس شوراي اسلامي نياز به زمان و تامل بيشتري دارد. عده اي نيز طراحان فوريت را متهم به استفاده هاي سياسي از طرح نظارت بر مجلس نمودند و حاضر نشدند به فوريت اين طرح راي دهند. سرانجام در نشست 19 مهر 1390 نمايندگان مجلس شوراي اسلامي سوءاستفاده از اختيارات نمايندگي و اخذ هر نوع امكانات از بخش هاي دولتي، عمومي و خصوصي را خلاف قانون خواندند و كار بررسي جزئيات طرح نظارت بر امور نمايندگان را به پايان رساندند.

3- مردم آن روزها به طعنه مي گفتند دوركاري 11 روزه رئيس جمهور! اما پشت لبخندهاي آنها طعم تلخ گزنده اي بود كه ناشي از به هم خوردن تمام انتظاراتشان از يك شخص بود. شخصي كه تا پيش از اين فكر مي كردند سراپاگوش مطيع اوامر رهبري است اما ...

4- در سال 1390 اوباما رئيس جمهور آمريكا طي اظهاراتي پيرامون حوادث خاورميانه و شمال آفريقا با فرافكني شكست ها و ناكامي هاي آمريكا در امواج فراگير "بيداري اسلامي" ملت هاي منطقه مدعي شد: "فراموش نكنيم اولين تظاهرات صلح آميز درخيابانهاي تهران بود." اين اظهارات كه در ادامه جنگ رواني آمريكا براي عقب نماندن از تحولات منطقه و دخالت آمريكا در بازي‌اي كه متعلق به آنها نيست، صورت پذيرفت و بازتاب آشفتگي گسترده در دستگاه سياست خارجي آمريكا و فشارهايي بود كه در آستانه انتخابات 2012 به دولت دموكرات وارد مي شود.

اما اين اظهارات در عين حال حكايت از موج جديدي از فشارها، تهديدها و تحريم ها عليه ملت ايران داشت.آمريكايي ها در سالي كه گذشت بيش از هر زمان ديگري به سگي شبيه بودند كه عصباني است و مرتب دور خود مي چرخد تا دمش را گاز بگيرد. امروز دومينوي تحولات منطقه موجب سردرگمي بي سابقه اي در بين آمريكايي ها شده است كه به هر سو گام بر مي دارند آن مسير بن بست است.

آنها در سال 1390 حيثيت خود و نهادهاي حقوقي وابسته مثل آژانس انرژيي اتمي را فداي طرز تلقي غلط خود از تحولات منطقه كردند و هر روز نيز ناكام تر از گذشته حيران و سرگردان تنها به دور خود مي چرخند. در سالي كه گذشت آمريكايي ها در پي آن بودند كه تركيبي از 3 پرونده هسته اي، حقوق بشر و تروريسم را با يكديگر اختلاط كرده و آن را به ابزاري براي تشديد فشار عليه ايران تبديل كنند.

مهم ترين علت اتخاذ اين راهبرد از جانب غربي ها اين بود كه پس از آغاز بيداري اسلامي در منطقه به شدت نسبت به نفوذ ايران در محيط داخلي، منطقه اي و همچنين در موضوع هسته اي نگران شده بودند و از اين رو درصدد آن بودند كه به نوعي ايران را در وضعيت فعلي متوقف كرده و جلوي تبديل شدن آن به برنده نهايي و الگويي براي انقلاب هاي منطقه را بگيرند.

البته در نهايت در پايان سال تهديدهاى آمريكا در داخل جامعه ايران ذيل رويكرد داهيانه رهبر معظم انقلاب به مفهوم امنيت ملى موجب اتحادملى هرچه بيشتر شد. مضاف براينكه ملت ايران پس از آغاز جنگ روانى آمريكا با حضور در راهپيمايي 22 بهمن و انتخابات 12 اسفند نه تنها نشان داد كه مردد نشده است بلكه حتى مصمم‌تر از گذشته پيگير حقوق هسته‌اى وعزت واستقلال كشور است.

5- در سال 1390 مرصاد الكترونيكي نيروهاي مسلح ايران پرنده وحشي را به دام انداخت كه از ارزش نظامي، جاسوسي و امنيتي بسيار بالايي براي آمريكايي ها برخوردار است. هواپيماي بدون سرنشين‏RQ-170‎‏ كه اصطلاحا ‏Sentinel‏ يا ديده بان ناميده مي شود و برخي آن‌را جانور قندهار (محلي كه اولين بار تصوير آن منتشر شد) مي گويند، يكي از مدرن ترين پهپادهاي ارتش آمريكايي است كه استفاده از آن دستاوردهاي مهمي براي نيروهاي مسلح اين كشور به همراه داشته و حتي در اقدامي مهم همچون كشتن اسامه بن لادن نيز ايفاي نقش كرده است.

با اطلاعات جمع آوري شده و مراقبت‌هاي دقيق الكترونيكي مشخص شد اين هواپيما قصد نفوذ و جاسوسي بر فراز كشورمان را دارد كه پس از ورود اين هواپيما به فضاي شرق كشور، اين هواپيما در كمينگاه الكترونيكي نيروهاي مسلح قرار گرفت و با حداقل خسارت در ايران به زمين نشانده شد. پس از تهديدات نظامي غربي ها به سردمداري آمريكا و رژيم صهيونيستي عليه جمهوري اسلامي ايران اين دومين باري بود كه آمريكايي ها غافلگير مي شدند.

در واقع به زمين نشاندن اين پهپاد پيشرفته دومين ضربه اي بود كه سيستم هاي نظامي پيشرفته اين كشورها خوردند. پيش از اين 4 موشك كه هنوز مشخص نشده چه كسي آنها را به طرف اراضي اشغالي شليك كرد توانستند با اصابت به اهداف خود ناتواني سامانه دفاع موشكي اين رژيم با نام "گنبد آهنين" را به رخ اسرائيلي ها بكشاند. مقامات نظامي رژيم صهيونيستي بلافاصله در توجيه اين شكست عنوان كردند كه سامانه دفاع موشكي در آن روز خاموش بوده است!

6- در سالي كه گذشت ترور يكي ديگر از دانشمندان هسته اي كشورمان توسط صهيونيست ها در سالگرد شهادت دكتر عليمحمدي قلوب آحاد ملت ايران را جريحه‌دار و خشمگين كرد. ساعت 8:30 صبح 21 دي‌ماه، دو نفر تروريست موتورسوار در خيابان شهيد گل‌نبي و روبه‌روي دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي با نزديك شدن به خودروي پژوي با دو سرنشين كه يك نفر از آنها مهندس "مصطفي احمدي روشن" دانش آموخته رشته مهندسي پليمر از دانشگاه صنعتي شريف و معاون بازرگاني سايت نطنز بود، دو عدد بمب را به داخل خودرو پرتاب و سپس فرار مي‌كنند. با انفجار اين بمب مهندس احمدي روشن بلافاصله به شهادت مي‌رسد و همراه وي نيز پس از مدتي شهيد شد.

اين جنايت فجيع در حالي رخ داد كه دو روز قبل از اين ترور تعدادي از مقامات رژيم صهيونيستي و رژيم سلطنتي انگليس با محوريت مقابله با پيشرفت‌هاي هسته‌اي ايران جلسه‌اي برگزار كردند. معاون وزير خارجه اسرائيل، داني ايالون در ديدار با "اليستر برست" وزير مشاور بريتانيا در امور خاورميانه كه به اسرائيل آمده بود، اعلام كرد كه روند تلاش ايران براي رسيدن به بمب اتمي، وارد مراحل خطرناك‌تر خود شده است و مدعي شد كه آغاز غني سازي اورانيوم در تأسيسات اتمي جديد ايران در منطقه "فردو" در قم شاهد اين مدعا است. راديو اسرائيل نيز در خبري اعلام كرد كه وزير انگليسي به اورشليم آمده تا دولت اسرائيل را در جريان جزئيات برنامه هاي كشورش عليه جمهوري اسلامي ايران بگذارد.

6- نظام جمهوري اسلامي امروز نه تنها در شرايط شعب ابي طالب نيست بلكه در شرايط بدر و خيبر قرار دارد. اين تبيين رهبر معظم انقلاب از وضعيت كشور در سال 1390 بود.

محاصره اقتصادي شعب ابي طالب بيش از آنكه يك واقعه صرفا اقتصادي در صدر اسلام باشد نمادي از مقاومت مقتدرانه مسلمانان در برابر كفار و مستكبران زياده خواه است كه در برابر حقوق اقتصادي مسلم مومنين عزت و شرافت آنها را مطالبه مي كردند. اما در سالي كه گذشت ما در شرايط شعب ابيطالب نبوديم. امروز شرايط داخلي و خارجي به گونه اي است كه مي توان كشور را در آستانه يك فتح الفتوح ارزيابي كرد.

تشبيه وضعيت و شرايط جامعه ايران به بدر توسط مقام معظم رهبري از آن رو بود كه اگر دشمنان انقلاب بخواهند با ادامه تحريم هاي اقتصادي و اصرار بر نخريدن نفت ايران به كشورمان فشار بياورند جمهوري اسلامي از بستن تنگه هرمز كه شريان حياتي و انرژي غرب را قطع مي كند همان‌طور كه پيغمبر اكرم(ص) عمل كرد چشم پوشي نخواهد نمود. خيبر نيز نماد كندن ريشه نفاق در حكومت اسلامي است. خيبر نماد هشدار به كساني است كه در دار الاسلام هستند اما به دشمن چراغ سبز نشان مي دهند. همانها كه با كسري‌ها و قيصرهاي زمان فالوده مي خورند و زلفشان را با بيگانگان گره زده اند. مشاركت و نوع رقابت در انتخابات 90 مويد ديدگاه مقام معظم رهبري بود. جمهوري اسلامي در سال كنوني در شرايطي بود كه توانست ريشه نفاق را بخشكاند. ‏

‏7- سيلي محكم به گوش غرب
دشمن از چند ماه پيش با طراحي يك سناريو چند ضلعي با ابعاد مختلف خارجي و داخلي تمام تلاش خود را معطوف اين توطئه كرد تا از ميزان مشاركت در انتخابات كاسته شود. اضلاع مختلف اين سناريو در بعد خارجي پيش كشيدن توامان پرونده هسته اي، اتهام واهي تروريسم به جمهوري اسلامي، فشارهاي حقوق بشري، تحريم هاي اقتصادي در قالب تحريم بانك مركزي، و ممانعت از فروش نفت جمهوري اسلامي ايران و ... بود.

در بعد داخلي اما اضلاع مختلف سناريو دشمن با تحريم انتخابات توسط ايادي و اذناب آنها در داخل به انحا و زبان هاي مختلف، تلاش براي ترميم و احياي شبكه اعتراض و كافور تازگي زدن به ميت فتنه 88 ، فعال كردن شكاف هاي قوميتي و منطقه اي در شهرها و قصبات، دامن زدن به اختلافات مسئولان كشور و نا اميد كردن مردم بود. تمام بخش هاي اين پازل براي كم رنگ كردن انتخابات نهم و كاهش مشاركت مردم در صحنه طراحي شده بود. اما واپسين ماه سال 1390 نوبت برملا شدن تمام توطئه‌ها و دشمني هاي خصم مستكبر و ايادي و پادوهاي آن در داخل و خارج از كشور بود. راي‌دهندگان ايراني با مشاركت 65 درصدي خود سيلي محكمي به غرب و ايادي داخلي و خارجي آن زدند.

حمايت:مقاومت در چند جبهه

«مقاومت در چند جبهه»عنوان يادداشت روز روزنامه حمايت است كه در آن مي‌خوانيد؛غزه در روزهاي اخير آماج حملات گسترده‌اي بوده كه در نتيجه آن دهها فلسطيني شهيد و زخمي شده‌اند. بسياري از اين افراد را زنان و كودكان تشكيل داده‌اند كه جرمشان فقط زندگي در غزه و بي‌توجهي جهاني به درد و رنج آنان در برابر جنايات رژيم صهيونيستي است. اين حملات در حالي صورت گرفته كه ساكنان غزه در چند جبهه مقاومت كرده و به نوعي مي‌توان گفت كه آنها همزمان با چندين دشمن در نبرد مي‌باشند.اولا رژيم صهيونيستي كه با حملات گسترده غزه را آماج جنايت خود قرار داده است. ثانيا محور ديگر نبرد فلسطيني‌ها با كشورها عربي سازشكار است كه همچنان راه سكوت در پيش گرفته و به اين طريق از صهيونيستها حمايت مي‌كنند.

كشورهاي عربي نظير عربستان و قطر كه در ماههاي اخير براي دور ساختن حماس از سوريه و مقاومت وعده‌هاي بسياري به آنان داده كه برگزاري كنفرانس قدس در قطر و اعلام كمك 250 ميليون دلاري براي بازسازي غزه و حتي تاسيس دفتر براي حماس در قطر و اردن از آن جمله مي‌باشد، اكنون در برابر جنايات صهيونيستها سكوت كرده و عملا به فلسطين و مقاومت خيانت مي‌كنند.

تحولات كنوني غزه نشان مي‌داد كه سر سپردگي اعراب را پاياني نيست و‌آنها در كنار فلسطين قرار نمي‌گيرند و وعده‌هاي آنها نيز براي متزلزل ساختن مقاومت است نه كمك به آن.ثالثا كشورهاي غربي محور ديگر جنگ مقاومت را تشكيل مي‌دهد. هرچند كشورهاي غربي در ظاهر به محكوم سازي حملات صهيونيستها مي‌پردازند اما در عمل اقدامي صورت نداده و حتي خود سلاح‌ها براي كشتار فلسطيني‌ها را در اختيار صهيونيستها قرار مي‌دهند.

جالب توجه آنكه همين كشورهاي مدعي حقوق بشر در مواضع خود نيز با محكوم كردن مقاومت بر روند سازش ميان تشكيلات خودگردان و صهيونيستها تاكيد مي‌كنند. رفتار آنها چنان است كه گويي هيچ جنايتي عليه غزه صورت نگرفته است و صهيونيستها برقراري امنيت را صورت داده‌اند نه نسل‌كشي. رابعا سازمانهاي بين‌المللي از جمله سازمان ملل متحد و شوراي حقوق بشر جنايتكاران ديگري هستند كه مقاومت غزه در برابر آنها قرار گرفته است.

نهادهايي كه با ادعاهاي بشردوستانه براي كشورها پرونده سازي مي‌كنند و به زعم خود گزارشگر ويژه حقوق بشر تعيين مي‌كنند در برابر جنايت صهيونيستها سكوت كرده و چنان وانمود مي‌كنند كه گويي غزه در آرامش است و هيچ جنايتي از سوي صهيونيستها صورت نگرفته است. سكوت سوال برانگيز اين سازمانهاي به اصطلاح بين‌المللي يك اصل را آشكار مي‌سازد و آن سر سپردگي آنان به غرب است كه استقلال و حقيقت گويي را از آنها گرفته است.

با توجه به آنچه ذكر شد مي‌توان گفت كه اكنون غزه نه تنها با دشمن صهيونيست كه با ائتلافي از كشورهاي عربي،‌ غربي و نهادهاي بين‌المللي در نبرد است در حالي كه همچون گذشته با تكيه بر الگوي مقاومت و دوري از سازشكاري پيروز از اين صحنه خواهد بود هرچند كه اين ائتلاف و صهيونيستها براي قتل عام 5/1 ميليون فلسطيني ساكن غزه پيوند بسته‌اند.

تهران امروز:جمهوري آذربايجان دچار پارادوكس است

«جمهوري آذربايجان دچار پارادوكس است»عنوان يادداشت روز روزنامه تهران امروز به قلم رضا حجت شمامي است كه در آن مي‌خوانيد؛سفر اخير وزير دفاع جمهوري آذربايجان به ايران را بايد در چارچوب مسائل امنيتي منطقه تحليل كرد. پيمان همكاري امنيتي بين ايران و جمهوري آذربايجان كه از سال 1991 منعقد شد به نوعي آغازگر اين رفت و آمدهاي ديپلماتيك بود.پس از آن، اين سفرها در چارچوب سياسي- امنيتي ادامه داشت اما در اين مدت‌،كم كم جمهوري آذربايجان، بر سر موضوعاتي مانند قره باغ، درگير‌ هاي علي اف پسر به سمت غرب گرايش يافت و فضايي ازجدايي ميان ايران و جمهوري آذربايجان شكل گرفت. اگر چه در اين مدت برخي از مقامات ايران و جمهوري آذربايجان رفت و آمدهايي داشتند كه ريشه هاي مشترك فرهنگي، تاريخي و جغرافياي حساس منطقه را بايد از جمله دلايل آن دانست.

اما درچند ماه گذشته،‌ شاهد گرايش هاي ضد ايراني جمهوري آذربايجان بوديم كه از جمله آنها،‌ مي توان به خريد تسليحات نظامي از اسرائيل، بحث فعاليت هاي يهوديان در خاك جمهوري آذربايجان و مسائل حقوقي درياي خزر و گرايش هاي شديد اين كشور به آمريكا اشاره كرد كه همه اين مسائل بين ايران و جمهوري آذربايجان زاويه ايجاد كرده است.

اما چيزي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه جمهوري آذربايجان در تعاملات منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي دچار يك پارادوكس رفتاري شد. از يك سو، آمريكا از اين كشور مي‌خواهد تا سياست هاي ضد ايراني داشته باشد و حتي ما اين گرايش را در احزاب، پارلمان و شخصيتهاي اين كشور مي‌بينيم و از سوي ديگر جمهوري آذربايجان به لحاظ امنيتي نيازمند ايران است. در اين ميان مسئله نخجوان كه در خاك اين كشور و چسبيده به ايران است، نقش مهمي دارد. چرا كه جمهوري آذربايجان مي‌خواهد با كم كردن تنش ها امنيت اين منطقه را حفظ كند.

در اجلاس سه جانبه اي كه چندي پيش با حضور ايران،تركيه و آذربايجان برگزار شد بر بهبود روابط تاكيد شد. اما مسئله ديگري هم كه وجود دارد، نقش تركيه است. تركيه با توجه به تحولات منطقه،‌ از آنجايي كه نمي‌خواهد سياست هاي ضد ايراني خود را در قفقاز زياد كند از آذربايجان خواست تا تنش هاي خود با ايران را كم كند چرا كه با توجه به روابط نزديك تركيه و جمهوري آذربايجان،‌ تركيه تلاش مي كند تا به عنوان ميانجي عمل كند.

اما مسئله اي كه نبايد فراموش كرد، اين است كه جمهوري آذربايجان از نظر امنيتي ضعيف است و درصدد تقويت خود مي باشد و اين كشور پس از آنكه دريافت،‌ تنش ها با ايران افزايش يافته، وزير دفاع خود را به ايران فرستاد تا روابط را بهتر كند و با توجه به اينكه نگاه دستگاه وزارت خارجه ايران هم نگاه تعاملي است از اين سفر استقبال كرد. اما نكته اي كه ايران نبايد فراموش كند، آن است كه جمهوري آذربايجان در نهايت گرايش هاي غرب گرايانه و سكولار دارد و برهمين اساس نمي تواند اين كشور را به طور كامل از غرب جدا كند ولي در كاهش‌تنش ها مي تواند موفق عمل كند.

ملت ما:اين همه هياهو تنها براي چند پرسش!؟

«اين همه هياهو تنها براي چند پرسش!؟»عنوان سرمقاله روزنامه ملت ما به قلم محمد قادري است ه در آن مي‌خوانيد؛پس از ماه‌ها كشمكش و دعواهاي سياسي در رسانه‌ها درباره موضوعي نه چندان پيچيده، بالاخره در پايان جلسه روز سه‌شنبه صحن علني مجلس، هيئت‌رئيسه از حضور رئيس‌جمهور براي پاسخ به سئوال نمايندگان در صبح روز چهارشنبه خبر داد. در اين باره، اگرچه تاكنون بحث و جدل‌هاي زيادي ميان منتقدين و هواخواهان دولت رخ داده و عملاً جز تشنج‌آفريني در فضاي عمومي جامعه حاصلي نداشته است، امّا بايد به اين نكته مهم توجه داد كه چرا اساساً، حق مسلم نمايندگان مجلس براي سئوال از رئيس‌جمهور در يك قالب و فرآيند كاملاً قانوني، آن هم در يك نظام مردم‌سالار اين همه بايد محل جدل قرار گيرد.

بر اين اساس اتفاقاتي كه از ابتدا به‌دنبال طرح سئوال رخ داده، به واقع نشان از بي‌اخلاقي‌ها و نداشتن سعه‌صدر از سوي سياسيون دارد كه هر نظاره‌گر بيروني را خواه – ناخواه به اين نتيجه مي‌رساند كه؛ ساختار سياسي جمهوري اسلامي ايران همچنان با توسعه‌نيافتگي دست و پنجه نرم مي‌كند.

به بيان بهتر، اگر اين‌گونه به ماجرا بنگريم كه در يك نظام تثبيت‌يافته، چند تن از نمايندگان مردم با توجه به نوع رفتار و تصميم‌گيري‌هاي رئيس‌جمهور، مي‌خواهند در چند مورد محدود، گره‌هاي ذهني ايجاد شده نسبت به اين نوع رفتارها را در گفت‌وگويي رودررو و در قالب چند سوال از رئيس‌جمهور بپرسند، آنگاه اين سوال پيش مي‌آيد كه اساساً چرا و به چه دليل، اين همه تخريب عليه آنان صورت گرفته و عقبه رسانه‌اي متصل به دولت به همراه نمايندگان هواخواه دولت مدام بر طبل تقابل با آنها مي‌كوبند.

نكته آن‌كه در مطالب گفته و منتشرشده اين چند روز از سوي حاميان دولت، سعي شده به شكل كاملاً ناجوانمردانه، از بيانات رهبرمعظم انقلاب مبني‌بر تعامل قوا با يكديگر سوءاستفاده شده و اين‌گونه القا شود كه سوال از رئيس‌جمهور در مجلس مقابله با دولت و عملاً خلاف توصيه‌هاي رهبري است، درحالي كه چنين رخدادي عملاً مي‌تواند آزاد بودن نمايندگان و مردم‌سالار بودن نظام جمهوري اسلامي ايران را بيش از پيش به اثبات برساند.

درواقع چه حاميان دولت و چه منتقداني كه معلوم نيست با چه توجيهي پيشنهاد توقف اين طرح را دارند، عملاً برخلاف منافع ملي حركت كرده و با حساس‌كردن مسئله، اصل ماجرا را كه نه غيرقانوني است و نه در جهت خواست دشمنان نظام، به حاشيه برده و يك مسئله بسيار ساده را كه اتفاق





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن