واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: نخستین جشن داستان انقلاب بدون برگزیده برگزار شد
فردی: بهدنبال متولی فرهنگی برای انقلاب اسلامی باشیمنخستین جشن بزرگ داستان انقلاب، مراسم اهدای جوایز خود را بدون معرفی برگزیده و با تقدیر از چهار اثر داستانی برگزار كرد. در این مراسم كه روز (دوشنبه) در حوزهی هنری برگزار شد، امیرحسین فردی - دبیر جایزه - در سخنانی گفت: بیست سال پیش باید این كار را میكردیم. متأسفانه غفلت بزرگی اتفاق افتاده است و ما داستان انقلاب را فراموش كردهایم؛ در حالیكه مادر همهی وقایع و حوادث بزرگ 30 سال اخیر، انقلاب است و بهنظر نمیرسد هیچ امری مهمتر از این بوده باشد؛ چون هر افتخاری نصیب ما شده، از بركت این انقلاب بوده است. این انقلاب، انقلابی عادی نبود كه حاكمی برود و حاكمی بیاید. این انقلاب داعیهی طرح یك تفكر الهی را در جهان دارد، یك مدنیت جدید و پیام بزرگ الهی كه قرنهاست فراموش شده است. او در ادامه افزود: در اینجاست كه بحث روایتگری و هنر مخصوصا بحث داستان برای پیامرسانی این انقلاب مطرح میشود و چرا ما فراموش كردیم و این جشن را حتا بعد از جنگ طراحی نكردیم، نمیدانم. چه كسی به این نوع مسائل باید در این مملكت فكر میكرد، نمیدانم. اگر ما 20 سال پیش فكر میكردیم، الآن صاحب آثار آبرومندی بودیم و دستمان پر بود. اما الآن برای ملل محروم و دنیا چه داریم كه به آنها ارایه دهیم تا انقلابمان را با آن بشناسند. متاسفانه چیزی نداریم. ما فراموش كردهایم. وزارت ارشاد ماهم در دهههای گذشته اصلا فكر این چیزها را نكرده است و سرگرم كارهای دیگری شده بود.
فردی متذكر شد: به عنوان یكی از بچههای انقلاب از این غفلت بزرگ و فراموشی كه صورت گرفت، خیلی متأسفم و پیشنهادم این است كه باید به دنبال یك متولی فرهنگی برای انقلاب اسلامی باشیم كه فقط به انقلاب، هنر، شعر، داستان، سینما، تئاتر، نقاشی و همهی هنرهای مربوط به انقلاب بهطور تخصصی بپردازد. این نیاز ماست كه باید دربارهاش كوشش كنیم. مثلا برای آثار دفاع مقدس، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس وجود دارد و اگر كسی كار هنری در این ارتباط ارایه دهد، میداند كه حمایت میشود. اما اگر امروز كسی بیاید و برای انقلاب فیلم بسازد یا هر هنر دیگری ارایه دهد، به كجا باید مراجعه كند؟ جاهای پراكندهای هستند؛ اما به هیچ وجه متمركز و سازماندهیشده نیستند. این داستاننویس همچنین گفت: با توجه به بحث تقابل فرهنگها هم، قالب داستان و روایتگری میتواند یكی از بهترینهای راههای مقابله باشد كه در قالب كتاب عرضه میشود. در ادامه، حسن بنیانیان - رییس حوزهی هنری - در سخنانی اظهار كرد: به این فكر میكنم كه چرا بعد از 28 سال، این مسأله امروز حادث میشود. شاید یكی از دلایل این باشد كه عزیزانی كه برای انقلاب دل میسوزانند، خودشان بچهی انقلاباند و آنرا نمیتوانند ببینند؛ چون در متنش هستند و با آن زندگی میكنند و كمتر به آن توجه داشتهاند. این بیتوجهی شاید یك دلیل روحی و روانی داشته باشد؛ یعنی عظمت انقلاب و حضور ما در متن آن و حمل خاطرات مربوط به آن در ذهنمان، كه آن را بیشتر به صورت شفاهی برای بچههایمان میگوییم و به فكر مكتوب كردنش نیستیم، و این باعث غفلت شده است. از سوی دیگر، باید به این جملهی مقام معظم رهبری توجه كنیم كه در بارهی رسیدگی به فرهنگ تذكر دادهاند. اگر معلمی به حوزهی هنری رجوع كند و از ما كتابهایی برای مطالعهی دانشآموزانش دربارهی انقلاب بخواهد، چه كتابی داریم كه به او بدهیم و چند كتاب داریم؟ به شدت نیازمند رمان و قصهی جاذب هستیم كه در درون و محتوایش، خاطرات و عظمت انقلاب درج شده باشد.
بنیانیان از تعداد نفرات شركتكننده كه به دبیرخانه اثر فرستادهاند، ابراز خوشحالی كرد و گفت: پیشنهاد كردهام كه یكی از بهترین آثار چاپشدهی حوزهی هنری را به آنها هدیه كنند و كتابهایی از آثار حوزه را نیز با تخفیف 40درصد به آنها ارایه دهند. حالا كه دیر شروع كردهایم، بیاییم سرعت و شتاب بیشتری به این حركت بدهیم. من با توجه به كارم، صریحا میگویم سینما و تئاتر ما با منابع دولتی زنده هستند و اگر یارانههای دولتی قطع شوند، اثر زیادی نمیماند. در حوزهی ادبیات نیز قصه و رمانی كه با موضوع انقلاب باشد و بتوانیم با آنها در سینما و تئاتر كار كنیم، نیست. باید با تمهیداتی رابطهی قطعشدهی سینما و ادبیات را پیوند بزنیم؛ چون سینمای ما در شرایط بدی قرار گرفته است و علاوه بر خواندن آثار در حوزهی قصه و رمان، تقاضای اهالی سینما و تئاتر را متوجه رمان و قصهی انقلاب برای خلق آثار كنیم. چرا باید بهترین سریال كشور ما یك سریال كرهیی باشد؟ من به عنوان یك مدیر باید خودم را نقد كنم؛ با نقد هنرمندان مشكلی حل نمیشود. در ادامه، محمد ناصری - از دستاندركاران جشنواره - دربارهی روند برگزاری جایزه سخن گفت و افزود: در مرحلهی اول، 396 اثر اعم از رمان و داستان كوتاه به دبیرخانه رسیدند و 40 اثر در داوری به مرحلهی دوم راه یافتند. داوران در دو نشست كارشناسی، هیچكدام از آثار را شایستهی برگزیده و عنوان برتر ندانستند؛ اما آثاری را شایستهی تقدیر اعلام كردند.
مرضیه حدیدچی دباغ (فاطمه دباغ) - از زنان مبارز دوران انقلاب - هم در سخنانی گفت: درست است كه خیلی دیر شده؛ اما حالا كه متوجه شدهایم. برخی از مسائل انقلاب دارند فراموش میشوند و در برخی جاها بیاهمیتی صورت میگیرد؛ اما خاطرات این انقلاب باید برای نسل سوم انقلاب حفظ شوند. احمد احمد - از دیگر مبارزان دوران انقلاب - نیز گفت: درست است خیلی دیر شده؛ ولی شروعش خوب است و هر چه بیشتر و زودتر كارها را انجام دهیم، بهتر است. چون خیلی از آنها كه در متن انقلاب بودهاند، كمكم دارند از دنیا میروند و آن وقت عدهای از نویسندگان مجبورند به آنچه كه میشنوند و از نوشتهها به دستشان میرسد، اكتفا كنند. سپس محسن كاظمی - از مؤلفان كتابهای خاطرات مبارزان انقلاب - هم گفت: از اینكه توانستم بر روی سوژههای انقلابی و شخصیتهایی مثل فاطمه دباغ، احمد احمد و عزتشاهی كار كنم و این توفیق را داشتم، خدا را شاكرم. به گزارش ایسنا، در پایان با حضور حسن بنیانیان، مجتبی رحماندوست - مشاور فرهنگی رییسجمهور - و امیرحسین فردی از عزتالله مطهری (عزتشاهی)، مرضیه حدیدچی دباغ، احمد احمد و محسن كاظمی به عنوان مبارزان انقلابی تجلیل شد. همچنین محمدكاظم مزینانی برای رمان سهگانهی «شاهنشاهی»، سیدهاشم حسینی بهخاطر «اشك آخر» و محمدعلی گودینی نویسندهی «تالار پذیرایی» در بخش رمان تقدیر شدند و از تیمور آقامحمدی برای داستان كوتاه «شركت در یك قتل دستهجمعی» در بخش داستان كوتاه تقدیر شد.
محسن مؤمنی، احمد دهقان، حسین فتاحی، محمد حمزهزاده و مجید قیصری داوری نخستین جایزهی جشن بزرگ داستان انقلاب را بر عهده داشتند. همچنین عبدالمجید نجفی كه اجرای برنامه را برعهده داشت، یاد آیتالله محمدرضا توسلی و حسین حداد را گرامی داشت. در این مراسم افرادی همچون: رضا امیرخانی، حبیب احمدزاده و رضا رئیسی حضور داشتند.منبع : ایسنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 647]