واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ماهي قرمز در ايران 80 ساله شد
در ايران 80 سال از ورود اين گونه ماهي ميگذرد و با نماد شادابي و جاري بودن زندگي در سفره هفتسين ايرانيان جايگاه ويژهاي پيدا كرده است اما در نظر عموم مردم به عنوان ماهي شب عيد است و عمر آن به دليل نگهداري نادرست به چند روز و نهايتا دو - سه ماه ختم مي شود درحاليكه ماهي قرمز؛ ماهي شب عيد نيست و شيشه عمر آن به دست ماست
مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي از كنترل بازار عرضه ماهيان قرمز در كشور براي اولين بار خبر داد و تاكيد كرد: مصرفكنندگان جدا از خريد ماهي قرمز از دست فروشان و سطح معابر شهر خودداري كنند.
به گزارش ايسنا ماهي قرمز يا ماهي حوض از زيباترين نوع ماهيان است كه قدمت آن در جهان به 1600 سال پيش و كشور چين بازميگردد. در حال حاضر بيش از صد گونه مختلف از اين نوع ماهي در جهان وجود دارد و اين گونه آبزي براي افزايش بركت زندگي و به عنوان نماد ثروت و شادابي در جهان استفاده ميشود.
در ايران 80 سال از ورود اين گونه ماهي ميگذرد و با نماد شادابي و جاري بودن زندگي در سفره هفتسين ايرانيان جايگاه ويژهاي پيدا كرده است اما در نظر عموم مردم به عنوان ماهي شب عيد است و عمر آن به دليل نگهداري نادرست به چند روز و نهايتا دو - سه ماه ختم مي شود درحاليكه ماهي قرمز؛ ماهي شب عيد نيست و شيشه عمر آن به دست ماست كه درصورت فراهم كردن رفاه اين جاندار عمر مفيدش شش تا هشت سال است كه البته ميتواند تا 20 سال عمر كند و به وزن 4.5 كيلوگرم و طول 60 سانتي متر برسد.
هر ساله نزديك ايام نوروز حدود پنج ميليون قطعه ماهي قرمز توليد ميشود و در كنار توليد داخلي، واردات هم صورت ميگيرد كه در اين ميان سازمان دامپزشكي هر ساله با نزديك شدن به ايام نوروز به اجراي سيستم مراقبت فعال و غير فعال عليه بيماريهاي ماهيان زينتي با تاكيد بر ماهي قرمز اقدام ميكند.
در اين زمينه مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي با تاكيد بر اينكه تمامي واحدها و مراكز تكثير و پرورش كه مجوز از سازمان دامپزشكي دارند تحت سيستم مراقبت فعال و غير فعال اين سازمان قرار دارند، گفت: نمونهبرداري و آزمايشهاي ويروسشناسي، باكتريايي، قارچي و انگلي انجام ميشود كه در صورت وجود هرگونه آلودگي به نسبت ماهيت بيماري، اقدام به قرنطينه، كنترل، پيشگيري، درمان يا معدومسازي ماهيهاي آلوده ميشود.
كاظم عبدي اظهار كرد: گفت: امسال براي اولين بار بازار عرضه ماهيان قرمز نيز كنترل ميشود كه در اين راستا به تمام استانها ابلاغ شده واحدهايي براي بازديد از مراكز عرضه و تحت پوشش قرار دادن آنها راه اندازي شود.
اين مقام مسوول در سازمان دامپزشكي توصيه كرد: خريداران حتما ماهي قرمز را از مراكز معتبر و تحت نظارت و كنترل شهرداري تهيه كنند.
به گفته وي پايانههاي ميوه و ترهبار، آكواريوم فروشيها و اماكني كه تحت نظارت سازمان دامپزشكي هستند، مورد تاييد سازمان دامپزشكي براي خريد ماهيان قرمز است.
عبدي تاكيد كرد: مصرف كنندگان جدا از خريد ماهي قرمز از دست فروشان و معابر شهر خودداري كرده و هنگام خريد دقت كنند اين آبزي از نظر ظاهري داراي علائم بيماري نباشد.
مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي افزود: بالههاي ماهي قرمز نبايد تاخورده و جمع شده باشد. ماهي سالم پوسيدگي باله نبايد داشته باشد. روي سطح بدن ماهي لكههاي سفيد يا قرمز رنگ وجود نداشته باشد. چشمان ماهي قرمز بيرون زده نباشد و پولكهايش نيز نريخته باشد.
وي توصيه كرد: براي نگهداري هر قطعه ماهي حتما دو ليتر آب نياز است. همچنين ماهيان قرمز را نبايد در ظروف دهان گرد و كوچك نگهداري كرد و حتي المقدور براي جلوگيري از اشكال در سيستم جهتيابي اين آبزي از ظروف چند ضعلي براي نگهداري استفاده شود.
عبدي اظهار كرد: ماهيان قرمز در كنار شومينه، آشپزخانه و مكانهايي كه تغيير دما زياد است، نگهداري نشود و هفتهاي يك تا دو بار آب آنها نيز تعويض گردد.
مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي با تاكيد بر جلوگيري از دست زدن كودكان به ماهي قرمز و آب ماهي، تصريح كرد: در صورت دست زدن به ماهي و آب آن بايد نسبت به شستن دست با آب و صابون اقدام كرد.
وي خاطرنشان كرد: غذاي اين گونه آبزي بايد صنعتي باشد در غير اين صورت از خوردههاي نان و شيريني استفاده شود.
عبدي تاكيد كرد:در پايان نوروز از ريختن ماهيان قرمز به آبهاي جاري و رودخانهها خودداري شود چراكه ممكن است بيماريهايي داشته باشند و وارد منابع آبي گردد.
مديركل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي افزود:در اين راستا در هر شهري با همكاري شهرداريها مكاني مشخصي براي رهاسازي ماهيان قرمز پس از ايام نوروز در نظر گرفته شده است.
دوشنبه|ا|22|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]