واضح آرشیو وب فارسی:تکناز: انسان عذاب را خودش برای خودش درست می کند. همیشه این جور بوده و است. معمولا آدم ها به دنبال این هستند که اشتباهات و کار را گردن کسی دیگر بیاندازند. در آن دنیا هم همین طور است.
روحیه فرافکنی در انسان
انسان عذاب را خودش برای خودش درست می کند. همیشه این جور بوده و است. معمولا آدم ها به دنبال این هستند که اشتباهات و کار را گردن کسی دیگر بیاندازند. در آن دنیا هم همین طور است. وقتی که کسی با همسرش دعوایش می شود، تلاش بر این است که بگوید همه اشتباه ها مال اوست، و من درست عمل می کنم. یکی از چیزهایی که به این افراد باید گفت این است که برو کاغذی بردار، و یک طرفش خوبی های خودت را بنویس و طرف دیگر کاغذ بدی های خودت را و خوبی های زنت را و طرف دیگر که خوبی های خودت را نوشتی بدی های همسرت را بنویس و همه را حساب کن ببین چند تا است.
نمی تواند، چرا که جز خوبی از خودش سراغ ندارد و جز بدی از همسرش سراغ ندارد. سختی اش این است که بخواهد چهار تا خوبی از او و چهار تا بدی از خودش بگوید. اگر آدم سوء ظن دارد، باید همه جا سوء ظن داشته باشد. چه طور شد؟ به او سوءظن دارد ولی به خودش حسن ظن دارد. مریضی است. اگر بدبین است باید به همه بدبین باشد. پس چطور به خودش بدبین نیست؟ این درد نیست؟ اگر خوش بین است باید به همه خوش بین باشد. خُب به زنت هم خوش بینی؟
**********
پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله):
أحَبّ للنّاس مَا تُحبّ لنفسِک تَکُن أعدَل النّاس
عادل ترین مردم کسی است که آنچه را برای نفس خود می پسندد برای مردم نیز بپسندد.
کنز العمال، ج 16، ص 128
طُوبی لِمن شَغَله عَیبه عَن عُیوبِ النّاس
خوشا به حال کسی که پرداختن به عیوبش، او را از پرداختن به عیوب دیگران بازدارد.
بحار الانوار،ج اوّل، ص 199
امام موسی کاظم (علیه السلام):
وَاللّهِ ما اُعطِىَ مُومِنُ قَطَّ خَیرَ الدُّنیا وَالآخِرَةِ، اِلاّ بِحُسنِ ظَنِّهِ بِاللّهِ عَزَّوَجَلَّ وَ رَجائِهِ لَهُ وَ حُسنِ خُلقِهِ وَالکفِّ عَنِ اغتیاب المُؤمِنینَ
به خدا قسم خیر دنیا و آخرت را به مؤمنى ندهند مگر به سبب حسن ظن و امیدوارى او به خدا و خوش اخلاقى اش و خوددارى از غیبت مؤمنان.
بحارالأنوار، ج 6، ص 28، ح29
لَیسَ مِنّا مَن لَم یُحاسِبْ نَفسَهُ فی كُلِّ یَومٍ فَإنْ عَمِلَ حَسَناً استَزادَ اللهَ و إنْ عَمِلَ سیّئاً اسْتَغفَرَ اللهَ مِنهُ و تابَ اِلَیهِ
از مانیست كسی كه هر روز حساب خود رانكند، پس اگر كار نیكی كرده است از خدا زیادی آن را بخواهد، واگر بدی كرده، از خدا آمرزش طلب نموده و به سوی او توبه نماید.
اصول كافی، ج 4، ص191
آینه چون نقش تو بنمود راست
خود شکن آئینه شکستن خطاست
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تکناز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]