واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: محمد نصيري: بعد از قهرماني در المپيك، 50 هزار تومان پاداش گرفتم! وزنهبرداري در لندن 2 طلا دشت ميكند
هر آنچه به عنوان افتخار و سقف آرزوي يك قهرمان در ورزش حرفهاي دنيا به حساب ميآيد، او در كارنامه درخشان ورزشياش دارد و در تالار افتخاراتش براي خود و ورزش ايران ثبت و ضبط كرده است. محمد نصيري تنها وزنهبردار ايراني است كه حضور در 4 دوره بازيهاي المپيك (1964 توكيو، 1968 مكزيكوسيتي، 1972 مونيخ و در نهايت 1976 مونترال) را تجربه كرده و از گردونه اين رويداد بزرگ ورزشي، وزنهبرداري ايران را صاحب 3 نشان ارزشمند طلا، نقره و برنز كرده است. نصيري كه در سالهاي قهرمانياش به هركول جيبي جهان معروف بود، به جز مدالهاي المپيكياش، 3 نشان طلايي بازيهاي آسيايي (1966 تايلند، 1970 تايلند و 1974 تهران) را نيز به يادگار براي پولادسرد ايران باقي گذاشته تا از اين حيث نيز خروس وزن طلايي ايران را به عنوان يكي از چهرههاي طلايي و ماندگار در تاريخ ورزش كشور بدانيم. محمد نصيري كه از او به عنوان يكي از مردان بااخلاق و خوش خلق ورزش كشور ياد ميشود، در گفت و گويي متفاوت و شنيدني با ايران ورزشي از خاطرات شيرين گذشته و مقايسه آن با شرايط پولاد مردان حال حاضر وزنهبرداري ايران پيش از حضور در بازيهاي المپيك 2012 لندن ميگويد.
اوضاع وزنهبرداري را چطور ارزيابي ميكنيد؟
خدا را شكر همه چيز روبراه است و آنطور كه ميبينيم رضازاده و باقري با تدارك اردوهاي آمادهسازي بسيار ايدهآل براي وزنهبرداران، از لحاظ روحي و آمادگي جسماني همه چيز را مهيا كردهاند بنابراين فكر نميكنم بچههاي مليپوش وزنهبرداري اين روزها در اردو براي المپيكي مهيا شدن چيزي كم و كسر داشته باشند.
با اين اوصاف بايد به المپيك و درخشش بچههاي وزنهبرداري اميدوار باشيم؟
حتماً همينطور است. وزنهبرداري و كشتي از المپيك 1948 لندن تا به امروز كه در آستانه حضور در بازيهاي المپيك 2012 لندن هستيم، همواره چراغ مدالي كاروان المپيكي ورزش ايران را روشن نگاه داشتهاند، حالا هم با درخششي كه مليپوشان هر دو رشته ورزشي در رقابتهاي جهاني سال 2011 داشتند، شك ندارم باز هم اين 2 رشته در لندن از آبروي ورزش ايران دفاع ميكنند و سكاندار مدالآوري در المپيك 2012 خواهند بود.
محمد نصيري به عنوان مردي كه 4 المپيك را تجربه كرده، شرايط روحي وزنهبرداران مليپوش را در حال حاضر براي درخشش در المپيك ايدهآل ميداند؟
-ببينيد من چون مثل كادر فني ارتباط مستقيمي با مليپوشان ندارم، نميتوانم نظر قطعي در اين باره بدهم اما اگر تجربه شخصيام را ميخواهيد بدانيد، بايد بگويم شخصاً معتقدم در آستانه المپيك اگر نفرات فيكس تيم ملي را به يك سفر خارجي تفريحي ورزشي اعزام كنيم و در آنجا هم به بچهها از لحاظ بدني زياد فشار نياوريم، شك نكنيد در لندن شاهد درخشش وزنهبرداران ايراني روي تخته خواهيم بود.
حضور وزنهبرداران المپيك در آسيايي كره را چطور پيشبيني ميكنيد؟
اين تصميم، تصميم كادر فني بوده تا شرايط وزنهبرداران المپيكي را پيش از حضور در ميدان اصلي ارزيابي كنند، ضمن اينكه با درخشش در آسيا باقري خيلي بهتر ميتواند روي دوئل شاگردانش در رقابت با ستارههاي وزنهبرداري دنيا در لندن مانور كند. به هر حال آسيايي كره ميتواند محك خوبي براي وزنهبرداران المپيكي باشد تا در لندن طبق خواستههاي كادر فني وزنه بزنند.
شرايط امروز مليپوشان براي مدالآوري در المپيك بهتر است يا زماني كه محمد نصيري وزنه ميزد؟
الان كه قهرمانان ورزش ايران، پادشاهي ميكنند. در مسابقات آسيايي، جهاني و المپيك مدال ميگيرند بعد هم 100 ميليون، 200 ميليون پاداش دريافت ميكنند. ضمن اينكه در مسابقات ليگ هم قراردادهاي 50-40 ميليوني ميبندند براي حضور در يكي دو مسابقه! آن موقع كه ما تمرين ميكرديم شرايط اينجوري نبود. من وقتي در مسابقات المپيك مكزيكوسيتي (1968) قهرمان شدم و مدال طلا گرفتم، وقتي به كشور برگشتم فقط 50 هزار تومان پاداش دريافت كردم. يادم ميآيد وقتي باشگاه راهآهن براي يك فصل با من كه جزو بهترينهاي وزنهبرداري بودم قرارداد بست، 100 تومان، فكر نكنيد 100 هزار تومان نه، 100 تا تك توماني به عنوان مبلغ قرارداد دادند. بعد هم بايد در تمام مسابقات براي تيم راهآهن وزنه ميزدم. نه مثل حالا كه يك ورزشكار بعد از دريافت 50 ميليون از تيمش فقط در يك يا نهايتاً 2 مسابقه شركت ميكند. با اين وضعيت اگر بچههاي مليپوش نتوانند در المپيك مدال بگيرند، انصافاً كمكاري كردند.
پس با اين اوصاف وزنهبرداري در المپيك لندن چند مدال طلا براي كاروان ورزش ايران دشت ميكند.
ببينيد، المپيك، المپيك است و خيلي گردن كلفتتر از مسابقات آسيايي و جهاني است. بنابراين شرايط بچهها براي كسب مدال هم سختتر از جهاني است. اما وزنهبرداران مليپوش در پاريس ثابت كردند كه حداقل در يكي دو وزن ما (ايرانيها) خيلي سرتر از وزنهبرداران دنيا هستيم. پس فكر ميكنم حداقل ما در وزن 85 كيلو و فوق سنگين (105+كيلوگرم) ميتوانيم 2 مدال طلا را از حالا براي وزنهبرداري كنار بگذاريم. بقيه هم شانس دارند، جوان هستند اما قدر و جسورند. اين فاكتورها در المپيك خيلي ميتواند به درد بچههاي ما بخورد.
فكر ميكنيد چينيها در دسته 69 كيلو اجازه خودنمايي به مليپوشان ايران ميدهند؟
بابا ما اين چينيها را خيلي براي بچههاي ايران بزرگ كرديم. باور كنيد بچههاي ما اگر يك مقدار توان و قدرت خودشان را باور كنند به راحتي ميتوانند كمر چينيها را روي تخته بشكنند و حتي در المپيك هم مدال بگيرند. مگر من در سبك وزن مدال نگرفتم؟ من كه از كره مريخ نيامده بودم. آنقدر تمرين ميكردم و انگيزه داشتم كه وقتي روي تخته ميرفتم تا مدال نميگرفتم دستبردار نبودم.
اگر موافقيد يك مقدار از دنياي ورزش و وزنهبرداري فاصله بگيريم، محمد نصيري كه خودش صاحب بزرگترين افتخارات ورزش دنيا شده وقتي اصغر فرهادي جايزه اسكار گرفت چه حسي داشت؟
من به صورت مستقيم مراسم اهداي جايزه اسكار را به اصغر فرهادي عزيز نديدم اما وقتي بازپخش اين مراسم را مشاهده كردم آنقدر از اين افتخار بزرگ كه نصيب سينماي ايران شد به خودم باليدم كه بدنم ميلرزيد! خدا شاهد است با ديدن فرهادي اشك شوق ريختم و به ايراني بودنم افتخار كردم. براي او و تمام كساني كه دنبال بالا بردن پرچم و نام ايران در تمامي ميادين ورزشي، سياسي و اجتماعي هستند آرزوي موفقيتهاي بيشتر دارم. حضور اصغر فرهادي در مراسم اهداي جايزه اسكار، درست مثل اين بود كه ما با كسب بيشترين مدال طلا قهرمان جهان شويم يا در فوتبال در فينال جام جهاني با شكست برزيل جام جهاني را تصاحب كنيم.
چهارشنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]