واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مقصودي:زنان خانه دار بيش از ديگران در معرض اگزماي پوستي هستند
زنان خانه دار بيش از ديگران در معرض اگزماي پوستي هستند
ياسوج - خبرگزاري مهر: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج گفت: زنان خانه دار بيش از ديگران در معرض بيماري اگزماي پوستي هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، معصومه مقصودي عصر سه شنبه در كارگاه آشنايي زنان روستايي با بيماريهاي پوستي اظهار داشت: اگزماي دست از بيماريهاي شايع پوستي ميان افراد است كه زنان خانهدار به دليل استفاده مداوم از مواد شوينده بيش از سايرين در معرض خطر اين بيماري هستند.
وي افزود: اگزما يك بيماري التهابي پوست است كه خود را با مقادير متفاوت خارش، قرمزي و پوسته ريزي نشان مي دهد و دامنه بروز آن محدود به دست است.
مقصودي بيان داشت: خشكي پوست، عوامل فيزيكي مثل ضربههاي ملايم يا مالش زياد، شست وشوي زياد و تماس با مواد تحريك كننده پوست نظير صابون و مواد شوينده، در ايجاد اين بيماري نقش دارند.
وي افزود: زنان خانه دار و افرادي كه به طور مرتب دست خود را در معرض آب و مواد شوينده قرار مي دهند بيشتر در معرض اين بيماري قرار دارند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با اشاره به علائم اين بيماري، اظهار داشت: فرد مبتلا، در آغاز بيماري، دچار خشكي پوست دست مي شود و اين نواحي به صورت ضايعات خارشدار و قرمز رنگ با دانههاي برجسته و گاهي اوقات تاولهاي ريز مشخص مي شود.
مقصودي افزود: پوست دست انعطاف پذيري خود را از دست داده و شكافهايي سطحي روي آن به وجود ميآيد.
اين پزشك متخصص پوست با توصيه به عدم استفاده مداوم از مواد شوينده بيان كرد: اجتناب از مواد تحريكي نخستين راه پيشگيري از اگزماي دست است و در اين زمينه بايد از شستشوي مكرر دست با صابون و ساير مواد شوينده رايج در بازار پرهيز كرد.
وي استفاده ازجايگزينهايي مانند "پنهاي عاري از مواد قليايي" را مفيد دانست و گفت: اين پنها خاصيت تحريك كنندگي مواد شوينده را از ميان ميبرد و احتمال ابتلا به اين بيماري را كم مي كند.
مقصودي استفاده از كرمهاي مرطوبكننده محافظ دست را در كنار پنها مفيد دانست و عنوان كرد: مصرف كرمهاي مرطوب كننده بعد از شستشوي دست و پوشيدن دستكش نخي در زير دستكشهاي لاستيكي احتمال اين بيماري را كاهش مي دهد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج گفت: دومين فاكتوري كه در اين زمينه به افراد توصيه مي شود، كاربرد مداوم "اموليانت" يا نرم كننده روي دست است به نحوي كه دست هيچگاه خشك نماند.
وي افزود: عامل ديگر استروئيدها كه نوعي ليپيد يا چربي هستند و در هرمونهاي استروژن، تستسترون و كورتيزول وجود دارند كه در بدن ترشح ميشود و توصيه ميشود داروهاي حاوي استروئيدهاي موضعي تنها با نظر پزشك و در صورت نياز به كار برده شود.
مقصودي در پايان اظهار داشت: در مواقعي كه اين بيماري به هر دليلي از خود مقاومت نشان ميدهد، درمانهايي چون نور درماني، راديوتراپي و داروي خوراكي استروئيد، به بيمار مبتلا توصيه مي شود.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]