محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826674370
بحرين يك سال بعد از بيداري اسلامينگاهي آماري به دلايل آمريكا در جلوگيري از تحقق انقلاب بحرينخبرگزاري فارس: واشنگتن كه پس از دست دادن حضور نظامي قدرتمند خود در عراق استراتژي جديدي را براي خليج فارس ترسيم كرده ادامه حضور در بحرين را به عنوان كليد حضور در خاورميانه تصور مي كند از همين رو تلاش مي كند تا با همدستي عربستان و به هر نحو ممكن از به نتيجه رسيدن بيداري اسلامي در بحرين جلوگيري كند
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بحرين يك سال بعد از بيداري اسلامينگاهي آماري به دلايل آمريكا در جلوگيري از تحقق انقلاب بحرينخبرگزاري فارس: واشنگتن كه پس از دست دادن حضور نظامي قدرتمند خود در عراق استراتژي جديدي را براي خليج فارس ترسيم كرده ادامه حضور در بحرين را به عنوان كليد حضور در خاورميانه تصور مي كند از همين رو تلاش مي كند تا با همدستي عربستان و به هر نحو ممكن از به نتيجه رسيدن بيداري اسلامي در بحرين جلوگيري كند
خبرگزاري فارس: واشنگتن كه پس از دست دادن حضور نظامي قدرتمند خود در عراق استراتژي جديدي را براي خليج فارس ترسيم كرده ادامه حضور در بحرين را به عنوان كليد حضور در خاورميانه تصور مي كند از همين رو تلاش مي كند تا با همدستي عربستان و به هر نحو ممكن از به نتيجه رسيدن بيداري اسلامي در بحرين جلوگيري كند
هفته گذشته را مردم بحرين با معرفي به عنوان سالروز آغاز قيام خود عليه حكومت آل خليفه به عنوان روزي براي ادامه حركت موج بيداري آغاز شده از سال قبل و پيگيري خواسته هاي برحق . . . و دموكراتيك خود برگزيده اند و از چند روز قبل تظاهرات هاي گسترده اي در منامه و وبويژه اطراف ميدان لوءلوء از سوي مردم اين كشور برگزار شده و البته نيروهاي امنيتي بحرين با كمك نظاميان عربستان سعودي نيز تلاش كرده اند تا از گسترش اين اعتراضات جلوگيري كنند.
در سال گذشته ميلادي موج بيداري اسلامي ايجاد شده در كشورهاي عربي و شمال آفريقا در ايستگاه سوم خود به بحرين رسيد كشوري كه به دليل موقعيت ويژه خود بسياري از نگاه ها را متوجه خود كرد و درست به دليل همين ويژگي ها كشورهايي چون آمريكا و عربستان سعودي با قرار گرفتن در كنار آل خليفه از تحقق خواست مردم بحرين جلوگيري كردند.
قيام مردم بحرين از فوريه سال گذشته ميلادي آغاز شد اما نتيجه اين قيام تا كنون متفاوت تر از نتيجه اي بود كه در كشورهاي تونس، ليبي و مصر و حتي يمن بدست آمده و اكنون با گذشت يك سال از قيام مردم در بحرين نگاهي دقيق به آن ما را در شناخت ماهيت بيداري اسلامي و چرايي مخالفت كشورهايي چون عربستان و آمريكا با تحقق آن را ياري مي دهد.
سود آمريكا در حفظ آل خليفه
بحرين كشوري كوچك در حاشيه خليج فارس است كه پايگاه پنجم ناوگان دريايي آمريكا در اين كشور قرار دارد اما وقتي ما به ليست منافع آمريكا در بحرين نگاه مي كنيم اين منافع فقط محدود به وجود اين پايگاه در خليج فارس نمي شود. “پير تريستام” در مقاله اي در سايت تحليلي “ابات دات كام” كه با عنوان “منافع آمريكا در بحرين به چاپ رسيده آورده است : منافع آمريكا در بحرين بسيار وسيع، استراتژيك و گران بها هستند.
هر چند سفارت آمريكا در بحرين در سال ۱۹۷۱ گشايش يافت اما روابط آمريكا با اين كشور به سال ۱۹۵۸ و زمانيكه اولين كشتي آمريكايي در سواحل اين كشور پهلو گرفت بازمي گردد و از آن زمان تا كنون روابط منامه-واشنگتن بطور مرتب افزايش يافته است.
به نوشته تريستام، منافع آمريكا در بحرين به حدي قابل توجه است كه پنتاگون در سال ۲۰۱۱ پيشنهاد دريافت ۲۵۸ ميليون دلار بودجه ويژه براي ساخت تسهيلات ويژه در پايگاه خود از جمله اختصاص ۴۵ ميلون دلار براي توسعه پايگاه هوايي شيخ عيسي را داده بود.
بر همين اساس اهميت بحرين براي آمريكا به دلايل جغرافيايي بازمي گردد : بحرين يك پايگاه دريايي مكمل براي قطر است كه در ميانه خليج فارس قرار گرفته و بر ايران نيز مشرف است. حضور در اين كشور امكان دسترسي سريع به آبهاي خليج فارس و خطوط كشتي راني را فراهم كرده و علاوه بر آن صادارت نفت از عراق، كويت، عربستان سعودي، عمان و … را نيز مي توان با حضور در بحرين كنترل كرد.
علاوه بر اين موارد بحرين يكي از مهمترين بازارهاي كالاهاي آمريكايي در خليج فارس است بطوريكه صادرات امريكا به بحرين در سال ۲۰۱۱ به ۶۶۸ ميليون دلار رسيد كه اين رقم با توجه به جمعيت اندك بحرين رقمي قابل توجه محسوب مي شود.
هر چند بحرين ارتشي كوچك متشكل از ۱۳ هزار نظامي دارد اما با اين حال سالانه بيش از ۲۰ ميليارد دلار از درآمد خود را صرف خريد تجهيزات نظامي آمريكا مي كند.
درباره اهميت بحرين براي آمريكا و چرايي جلوگيري واشنگتن از تحقق خواست مردم اين كشور “هنري كسينجر” وزير خارجه اسبق ايالات متحده مي گويد : تغيرات دموكراتيك در بحرين منافع آمريكا را تامين نمي كند.
كسينجر معتقد است كه به قدرت رسيدن شيعيان در بحرين به هيچ وجه به نفع آمريكا نبوده و علاوه بر آمريكا منافع عربستان را نيز به خطر مي اندازد.
بر همين اساس مشخص مي شود كه از چه رو آمريكا براي حفظ رژيم آل خليفه تلاش مي كند و در اين راه با عربستان همراه شده است بدون ترديد انجام تغييرات در اين كشور و تغيير ساختار حكومت در بحرين منافع آمريكا در خاورميانه را با مشكل اساسيس مواجه مي كند.
نقش آمريكا در جنايات آل خليفه
دكتر علي الكباني، روزنامه نگار و تحليلگر سياسي مقيم لندن در مصاحبه اي در توضيح اينكه چرا آمريكا و ديگر كشورهاي غربي از سركوب مردم بحرين حمايت مي كنند مي گويد.
در واقع شما چيزهايي كه از امريكا و اتحاديه اروپا ميشنويد، صرفا حرف هستند و در عمل اينطور نيستند. آنها ميخواهند اينطور القا كنند كه حافظ حقوق بشر هستند. شما ميتوانيد اين تناقض را در اظهارات هيلاري كلينتون بشنويد. او گفته است كه دولت بحرين حق دارد از نيروهاي شوراي همكاري خليج فارس دعوت به عمل آورد. چطور ممكن است يك دولت كه به خاطر تظاهرات اكثريت مردم مشروعيتش را از دست داده است، نيروهاي خارجي را دعوت كند تا با مردم مبارزه كند.
اين رفتار از سوي امريكا دوگانه است. آنها از سويي ميگويند كه بحرين به خاطر داشتن حق حاكميت ميتواند نيروهاي خارجي را دعوت كند و از سويي ميگويند كه اميدوارند اين وقايع با آرامش به اتمام برسد. دولت بحرين هرگونه مذاكره با مخالفين را قطع كرده است. پس از آنكه آنها تمام تظاهركنندگان را از ميدان مرواريد راندند، احساس قدرت ميكنند. آنها مرتكب جرايم عليه بشريت ميشوند و اين اتفاقات زير نظر امريكا و ناوگان پنجم دريايي اين كشور روي ميدهد.
البته امريكا مدعي است كه مدافع اخلاقيات و حقوق بشر نيز هست. بنابراين امريكا وقتي شاهد تظاهرات مردم و كشتار آنان است، نبايد دچار تناقض شود. در بحرين صداهايي شنيده ميشود كه گفته ميشود، جمعيت شيعه كه با حكومت آل خليفه مخالف هستند، ميتوانند كشور را ترك كنند و به ايران بروند. اين اظهارات فاشيستي و نژادپرستانه است و افرادي كه چنين حرفهايي ميزنند بايد در دادگاه محاكمه شوند. حتي در مورد اقليت سني بحرين هم نبايد چنين حرفهايي زده شود، چنين حرفهايي حتي در اروپا هم به مسلمانان زده نميشود.
“مجيد ميلاد” يكي از رهبران جمعيت وفاق بحرين نيز با اشاره به افشاي تصاوير آموزش نيروهاي ويژه آلخليفه به دست تفنگداران آمريكايي، تأكيد كرد آمريكا در بحرين از استبداد حمايت مي كند.
“مجيد ميلاد” عضو دبيرخانه جمعيت وفاق در اين باره گفت : جوانان انقلابي نقش مزدوران رژيم در سركوبگري اعتراضات و تظاهرات با استفاده از گازهاي سمي را فاش كردند.
جوانان انقلابي تصاوير يكي از اين مزدوران آل خليفه را در حال آموزش ديدن از سوي نيروهاي تفنگدار آمريكايي به دست آوردند.اين نشان مي دهد كه آمريكا از رژيم آلخليفه پشتيباني ميكند، و همه تلاش نظامي و امنيتي خود را در اين مجال به كار مي برد.
مجيد ميلاد سياست دوگانه آمريكا در برخورد با انقلاب بحرين را محكوم كرد و گفت: آمريكا مدعي حمايت از دموكراسي است، اما وقتي نوبت به بحرين مي رسد، براي ايجاد استبداد تلاش مي كند، و اين عملكرد سبب رسوا شدن آمريكا در قبال مساله بحرين شده است.
“يوسف ربيع” رييس باشگاه حقوق بشر بحرين نيز تأكيد كرده كه آمريكا به صورت آشكار از سركوب مردم بحرين حمايت مي كند، مسأله اي كه از نظر حقوق دانان مشاركت در قتل به شمار ميآيد.
“يوسف ربيع در گفت و گو با شبكه خبري العالم اظهار داشت: آمريكا آشكارا در بحران بحرين دست دارد و اين مساله را قراردادهاي تسليحاتي امضا شده و مزدوران بيگانه اي كه براي حمايت از رژيم به كار گرفته مي شوند ، ثابت مي كند.
بسياري از سازمان هاي مدافع حقوق بشر تاكيد كرده اند كه دولت آمريكا آشكارا نقشي منفي در بحرين دارد، اين در حالي است كه ايفاي چنين نقشي با ادعاي حمايت از گسترش دموكراسي كاملا مغايرت دارد.
رييس باشگاه حقوق بشر بحرين با تاكيد بر اينكه سلاح به كار رفته در كشتار غيرنظاميان و تظاهر كنندگان بحريني ساخت انگليس و آمريكا است، خاطر نشان كرد : مردم شهر النويدرات و همچنين مردم منطقه الدير و المحرق، مرتب پيام هاي كمك به همه سو ارسال مي كنند، و توقف استفاده از گازهاي سمي را خواستارند؛ گازهايي كه آمريكا به رژيم آل خليفه داده است.
رژيم آل خليفه در سركوب مردم بحرين از حمايت و پشتيباني آمريكا برخوردار است، و در اين ميان شماري از كشورهاي عرب حاشيه خليج فارس به سركردگي عربستان سعودي و قطر تحركاتي منفي را در دستور كار خود قرار داده اند، كه هدف نهايي آن ابقاي حمد در راس قدرت است.
نقش آمريكا در سانسور رسانه اي كشتار بحرين و سكوت ديگر كشورهاي غربي
سانسور نرم اصطلاحي است كه به عملكرد رسانهها در انعكاس برخي وقايع و حوادث و اخبار اشاره دارد.
بر اين اساس رسانه درصدد است تا اثرگذاري اجتماعي يك واقعيت و بازتاب آنرا خنثي كند. در حقيقت در اين خصوص رسانه سعي دارد كه حقيقت خبر را مهجور سازد.وقايعي كه در بحرين در حال رخ دادن است و نوع انعكاس برخي رسانهها و به ويژه رسانههاي غربي نمونهاي از اين سانسور نرم به شمار ميرود. در برخي از مواقع و در بحث سانسور نرم صحبت از عدم انعكاس آن واقعه نيست، اما آنچه رخ ميدهد بازتاب آن حادثه به گونهاي خاص و زيركانه و در جهت برخي از اهداف است تا نشان دادن واقعيت و حقيقت.
انعكاس اخبار سركوب مردم در بحرين توسط برخي رسانهها نشان از قرباني كردن حقيقت براي رسانههايي دارد و ادعاي آزاد بودن و آزادگي را دارند.اهميت اين موضوع سبب شد تا ديدگاه پروفسور نوآم چامسكي را در اين زمينه جويا شويم. چامسكي اين اتفاق و عدم انعكاس اخبار مربوط به بحرين بر اساس واقعيت را مسبوق به سابقه ميداند و آنرا موضوع جديدي نميداند.
وقايعي كه در بحرين اتفاق ميافتد و سركوب مردم اين كشور توسط حكومت به گونهاي نرم توسط برخي رسانهها و به ويژه رسانههاي غربي مورد سانسور قرار ميگيرد. در اينباره توضيح بدهيد؟پاسخ به اين سؤال ساده است. در اين مواقع رسانهها بر اساس منافع خود رفتار ميكنند. برخي رسانهها منافع كشور متبوع خود را در انعكاس چنين اخباري مورد ملاحظه قرار ميدهند.سانسور نرم سركوب مردم بحرين توسط حكومت اين كشور مشخصاً با منافع كدام كشورها پيوند خورده است؟به طور كلي آمريكا از سركوب مردم بحرين حمايت ميكند.
بايد توجه داشت در اين مورد آمريكا بر اساس منافع خود عمل ميكند. منافع آمريكا در بحرين ايجاب ميكند تا از سركوب مردم اين كشور توسط حكومت بحرين حمايت به عمل آورد.اين تنها ايالات متحده آمريكا و غرب نيست كه از سركوب مردم بحرين حمايت ميكنند. برخي كشورهاي منطقه خاورميانه نيز از اين سركوب حمايت ميكنند. براي نمونه عربستان سعودي از جمله كشورهاي منطقه است كه حامي دولت بحرين در سركوب مردم بحرين است.به نظر ميرسد كه اين موضوع امري طبيعي است و اتفاقي است كه مسبوق به سابقه است. اين كشورها به سبب منافعي كه در آن كشور دارند از سركوب مردم در بحرين توسط حكومت حمايت ميكنند.
فروش سلاح توسط آمريكا به بحرين
همانگونه كه اشاره شد بحرين رد سالهاي گذشته ۲۰ ميليون دلار از درآمد خود را براي خريد تسليحات نظامي از آمريكا هزينه مي كرد اما اين رقم در سال ۲۰۱۱ به اوج خود رسيد بطوريكه رويترز از قرارداد ۵۳ ميليون دلاري فروش تسليحات توسط آمريكا به بحرين خبر داد.
اين قرارداد در حالي منقعد شده بود كه سركوب مردم در بحرين به وحشيانه ترين شكل خود در جريان بود . در همين رابطه “سانجيو بري” در مقاله اي در سايت “هيومن رايتز نو” با اعتراض به ادامه فروش تسليحات از سوي آمريكا به بحرين چهار پرسش اساسي را از سياستمدارن آمريكايي مطرح كرده كه اين چهار پرسش عبارتند از :
چرا فروش سلاح به بحرين بصورت محرمانه انجام شده و اخبار آن به اطلاع مردم نمي رسد؟
تسليحات فروخته شده به بحرين از چه نوعي هستند؟
چه تعداد از اين قراردادهاي محرمانه فروش سلاح همچنان در جريان است؟
فروش اين حجم از سلاح را چگونه مي توان به سخنان رئيس جمهور درباره حقوق بشر ارتباط داد؟
از سوي ديگر يك سازمان ديده بان حقوق بشرموسوم به ” ديده بان حقوق بشر يك ” تاكيد كرد كه دولت آمريكا بايد درباره گزارش هاي مربوط به فروش تسليحات نظامي جديد به رژيم آل خليفه دربحرين توضيح دهد. درخواست اين سازمان حقوق بشري درحالي مطرح شده كه شمار شهداي انقلاب بحرين در اثر استفاده نيروها و مزدوران رژيم آل خليفه از تجهيزات جديد مانند گازهاي سمي افزايش يافته است.در بيانيه اين سازمان حقوق بشري آمده است: دولت آمريكا همچنين بايد تدابير امنيتي شديد رژيم بحرين درآستانه اولين سالروز شروع قيام مردم اين كشور در ۱۴ فوريه را محكوم كند.
براساس اين بيانيه، ” فروش تجهيزات نظامي از سوي آمريكا به بحرين يك روز بعد از حملات نيروهاي بحريني به منازل روستاي بني جمره مطرح شد كه طي اين حمله دست كم ۲۲ باب منزل مسكوني ويران شد و ۵ نفر بازداشت شدند.سازمان ديده بان حقوق بشر يك ياد شده در بيانيه خود با اشاره به جدي نبودن رژيم بحرين دراجراي وعده هايش از جمله از سرگيري محاكمه پزشكاني كه براي گرفتن اعتراف تحت شكنجه قرار گرفته اند، اعلام كرد دادگاهي نظامي اين پزشكان را محاكمه و محكوم كرده است.
”براين دويلي” مدير اين سازمان حقوق بشري گفت : به نظر مي رسد رژيم بحرين هر اندازه كه به سالروز شروع اعتراض هاي مردمي نزديك مي شود، حملات به تظاهرات مردم را افزايش مي دهد جلوگيري از ورود ناظران به منامه در همين راستا صورت گرفته است..محاكمه هاي صوري و تعقيب هاي قضايي كه هيچ پايه و اساسي ندارد ، در دادگاه هاي بحرين ادامه يافته و اين درحالي است كه اتهام آنان فقط استفاده از حق آزادي بيان و افشاي واقعيت هايي بوده كه درجريان قيام و انتفاضه سال گذشته روي داد.درپايان اين بيانيه آمده است ” زماني بدتر از اين براي اقدام آمريكا در فروش و صادرات تسليحات نظامي جديد به بحرين وجود نداشته است”..
سخن آخر اينكه، مجموع اين نوشتار نشان مي دهد كه به نتيجه رسيدن انقلاب مردم در بحرين به هيچ وجه به سود آمريكا نيست، واشنگتن كه پس از دست دادن حضور نظامي قدرتمند خود در عراق استراتژي جديدي را براي خليج فارس ترسيم كرده ادامه حضور در بحرين را به عنوان كليد حضور در خاورميانه تصور مي كند از همين رو تلاش مي كند تا با همدستي عربستان و به هر نحو ممكن از به نتيجه رسيدن بيداري اسلامي در بحرين جلوگيري كند و اين بهترين سند و شاهد براي اثبات وجود سياست هاي دوگانه در نزد مقامات آمريكايي در برخورد با مسائل مشابه در كشورهاي مختلف است.
منبع: شفاف
انتهاي متن/
شنبه|ا|6|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]
-
گوناگون
پربازدیدترینها