واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وقت را براي ثبت خاطرات جانبازان غنيمت بشمريمگزارشي از مراسم اهداي دستنوشته رهبر انقلاب به راوي كتاب «نورالدين پسر ايران»خبرگزاري فارس: رهبر انقلاب پس از مطالعه كتاب «نورالدين پسر ايران» تقريظي بر حاشيه اين اثر نوشتند كه طي مراسمي به راوي، همسر راوي و نويسنده كتاب اهدا شد.
خبرگزاري فارس: رهبر انقلاب پس از مطالعه كتاب «نورالدين پسر ايران» تقريظي بر حاشيه اين اثر نوشتند كه طي مراسمي به راوي، همسر راوي و نويسنده كتاب اهدا شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاعرساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله خامنهاي، رهبر انقلاب پس از مطالعه كتاب «نورالدين پسر ايران» تقريظي بر حاشيهي اين اثر نوشتند كه ظهر يكشنبه 1390/11/30 طي مراسمي به راوي، همسر راوي و نويسندهي كتاب اهدا شد.
در اين جلسه سيدنورالدين عافي راوي كتاب به همراه همسرش، حجتالاسلاموالمسلمين رحيميان نماينده وليفقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران و جانبازان، معصومه سپهري نويسنده كتاب، محسن مؤمني شريف مديرمسئول انتشارات سوره مهر، حجتالاسلاموالمسلمين محمدجواد حاجعلياكبري نويسندهي كتاب مطلع عشق، محمد مختاپور صاحبنظر در حوزه نشر، حجتالاسلاموالمسلمين علي شيرازي نويسنده و فعال فرهنگي و سردار سدهي رئيس دفتر ارتباطات نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران حضور داشتند.
اين جلسه كه به دليل ديدار اخير راوي و نويسنده كتاب با رهبر انقلاب حال و هواي خاصي داشت، با تلاوت آياتي از قرآن توسط حجتالاسلام حاجعلياكبري و سخنان محمد مختارپور دربارهي «نورالدين پسر ايران» آغاز شد.
محمد مختارپور در ابتداي اين جلسه با اشاره به سابقه دستنوشتههاي رهبر انقلاب بر حاشيه كتب مورد مطالعهشان، گفت: براي اولين بار است كه جلسهاي اينچنيني برگزار ميشود؛ البته مطالعه كتابهاي دفاع مقدس و تقريظهايي كه رهبر انقلاب بر اين آثار نوشتهاند مسبوق به سابقه است و در اين دستنوشتهها ايشان احساسات خود را نسبت به راوي و يا نويسندهي كتاب بيان كردهاند.
از نظر مختارپور كتاب «نورالدين پسر ايران» داراي ده ويژگي است:
1. بيان سليس و روان كتاب كه نقش خانم معصومه سپهري (نويسنده) در آن بسيار برجسته است؛
2. صداقت و پرهيز از هر نوع مقدسنمايي و بيان بزكشده؛
3. طنز مستتر در گفتوگوها و توصيفهاي كتاب كه در بهترين حالتها ذكر شده است؛
4. واقعگرايي و بيان صادقانه و مواجهه واقعي با زندگي؛
5. اشارات معرفتي تأثيرگذار در بخشهاي مختلف كتاب؛
6. نمايش واقعيت جامعه و نشان دادن برخي افراد كه در جنگ كارشكني ميكنند؛
7. نمايش عظمت روحي خانوادهي معظم شهدا كه در لابهلاي صفحات كتاب مشهود است؛
8. تأثير توسل به ائمهي اطهار عليهمالسلام مخصوصاً حضرت امام رضا عليهالسلام؛
9. بيان دقيق حوادث واقعي جبههها بدون اغراق و زيادهگويي؛
10. پرهيز از بيان خاطره براي كسب شهرت و امتياز.
اين نويسنده و پژوهشگر در خاتمه سخنان خود گفت: نورالدين هيچگاه قبول نميكرد تا خاطراتش مكتوب شود و اين خاطرات زماني گفته شد كه نورالدين خواب رهبر انقلاب را ميبيند كه اشك ميريزند و خاطرات او را ميخوانند.
پس از پايان سخنان مختارپور، حجتالاسلاموالمسلمين رحيميان نمايندهي وليفقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران و جانبازان، لوح دستنوشته حضرت آيتالله خامنهاي بر حاشيه كتاب را به سيد نورالدين عافي و همچنين معصومه سپهري اهدا و در ادامه، درباره اين اثر ادبي سخنراني كرد.
* رحيميان: نظام اسلامي هر كجا پيشرفت داشت رهبر انقلاب مستقيم راهبري ميكردند
حجتالاسلام رحيميان در سخنان خود با اشاره به خاطراتي از حضرت امام خميني رحمهالله و وصيتنامهي امام رحمهالله در رسيدگي به امور ملت، گفت: من به جرأت ميگويم ما در كل كشور در همه عرصهها و در مجموعهي بنياد شهيد، بنياد شهيديتر از رهبري انقلاب نداريم چرا كه اشراف، دقت، دلسوزي و وقتگذاري ايشان نسبت به خانوادههاي شهدا بسيار چشمگير است. به نظر من نظام ما هر كجا موفقيت چشمگيري داشته، آنجايي بوده است كه آيتالله خامنهاي خودشان راهبري كار را برعهده داشتند. در اين مورد نيز ايشان اولين كسي بودند كه كتاب «نورالدين پسر ايران» را خواندند و تعابير خاص خود را نيز بيان كردند و اولين كسي هستند كه دلنوشته خود را تقديم اين كتاب ميكنند.
مديرمسئول مجله پاسدار اسلام در پايان، با اشاره به نقش مؤثر بانوان در ماندگاري خاطرات دفاع مقدس افزود: نكته مهم اين است كه در كتابي مثل «دا» و «نورالدين پسر ايران» دو خانم روايت كار را برعهده داشتند و جاي خوشحالي است كه توانستهاند با حوصله و دقت، اين خاطرات را به بهترين شكل ممكن تأليف كنند.
*حاجعلياكبري: آثار دفاع مقدس تهرانيزه شده بود
در ادامه اين جلسه و پس از سخنان رحيميان، حجتالاسلاموالمسلمين حاجعلياكبري از اساتيد اخلاق و فعالين فرهنگي حوزه جوانان و خانواده، در سخنان خود با ذكر نكاتي از زواياي ديگر «نورالدين پسر ايران» گفت: ويژگي ممتاز كار اين است كه به خوبي ميتواند دفاع مقدس را براي نسل امروز گزارش كند. آن لطايفي كه در صفحات كتاب مشاهده ميشود يك اثر شيرين از جريانات دفاع مقدس است كه از جنبههاي صادقانهاي نيز منبعث ميشود كه وقتي با شيرينكاري همراه ميشود وضعيت دفاع مقدس را از اول تا آخر در اختيار نسل جوان قرار ميدهد.
وي در سخنان خود به رابطه دفاع مقدس و جوانان پرداخت و ادامه داد: تنوع حوادث و جغرافيا در اين كتاب نشان ميدهد كه نورالدين بسيار خوب توانسته از جبهههاي كردستان پردهبرداري كند و توانسته زندگي در جبهه را به خوبي منعكس كند. اين كتاب هم ميخنداند و هم ميگرياند و ميتواند نسل جوان امروز را با دفاع مقدس آشتي دهد؛ نسل جوان نيازمند چنين كتابهايي است. آثار دفاع مقدسي كه قبلاً ما ميخوانديم تهرانيزه شده بود ولي كتابهايي مثل «دا»، «بابانظر» و «پايي كه جا ماند» به استانهاي ديگر كشور مربوط است و راويان اين كتابها عموماً اهالي روستاها هستند.
حاجعلياكبري در سخنان خود با اشاره به بيانات رهبر انقلاب درباره استخراج منابع از هشت سال دفاع مقدس گفت: رهبري فرمود كه اين گنج عظيم هنوز از جنگ استخراج نشده است كه اگر كشف شود پديدههايي از آن پيدا ميشود. شخصيت سيد در اين كتاب از اين نوع است كه تصوير آن براي جوانان بسيار جذاب است؛ شلوغي و بيقراري نورالدين و در عين حال صبر و ماجراجويي وي كه در وراي آن انساني مؤمن و سختكوش قرار دارد كه براي انجام هدفش از هيچ كاري فروگذاري نميكند.
رئيس سابق سازمان ملي جوانان سخنانش را با طرح يك هشدار به پايان برد: امروزه ما در عرصه فرهنگ، از جمله تربيت نسل جوان با چالشهاي جدي مواجه هستيم كه در آينده اوضاع سختتر نيز خواهد شد. براي يك چنين زماني رويكرد تربيتي لازم براي نسل جوان «تربيت جهادي و حماسي» است كه نيازهاي امروز ما را پاسخ دهد. ضمن اينكه منابع اصلي تربيتي در سيرهي پيامبر صلياللهعليهوآلهوسلم، اولياي خدا، حادثهي كربلا و دفاع مقدس وجود دارد كه طلوع جديد و نويني در حماسهي تربيتي است.
* نورالدين: خوشحالم كه توانستم ذرهاي سرباز انقلاب باشم
در ادامهي اين جلسه سيد نورالدين عافي كه شرح خاطرات او در قالب كتاب «نورالدين پسر ايران» سبب تشكيل چنين جلسهاي بود، در سخنان خود ضمن ابراز خرسندي از ديدار اخيرش با حضرت آيتالله خامنهاي به بيان نكات و خاطراتي از شرح زندگي خود پرداخت و ادامه داد: در دوران كودكي به دليل فقر مالي سعي ميكرديم در ايام محرم در تكايا و مساجد حاضر باشيم؛ چرا كه در روستايمان نذري ميدادند و ميتوانستيم آنجا غذا بخوريم. بر اثر اين استمرار، كمكم پايمان به مسجد باز شد و مسائلي از اسلام به گوشمان خورد. دوست داشتيم كه حادثهاي باشد تا ما بتوانيم خدمتي به نظام و اسلام كنيم.
سيد نورالدين، جانباز 70 درصد انقلاب كه به همراه همسرش از تبريز به تهران آمده بود، سخنانش را اينگونه به پايان رساند: خدا را شكر ميكنم كه در زماني بودم كه توانستم ذرهاي سرباز دين و انقلاب باشم. الان نيز هزاران مرتبه خوشحالم كه توانستم رهبرم را خوشحال كنم و هزاران مرتبه خوشحالتر ميشوم كه جواني اين كتاب را بخواند و اصلاح شود.
* سپهري: زمان را براي ثبت خاطرات جانبازان غنيمت بشمريم
خانم معصومه سپهري نويسنده كتاب «نورالدين پسر ايران» در اين جلسه گفت: خدا را شكر ميكنم اين راه جلوي پاي من گذاشته شد تا توانستم اين اثر را بنويسم. نميدانم مأموريتي بود كه من در اين فضا وارد شوم يا نه؛ چرا كه ابتدا با كتاب «لشكر خوبان» با فضاي دفاع مقدس آشنا شدم كه بعد از اين كتاب نيز با جانبازي ازدواج كردم.
معصومه سپهري كه كارمند دانشگاه علومپزشكي تبريز است، در ادامه گفت: هر چند در اين سالها بسيار خسته شدم ولي با پيام رهبري دربارهي اين كتاب خستگي از تنم بيرون رفت. خوشحالم كه توانستم گوشههايي از غربت شهدا را بزدايم و خوشحالترم كه با نوشتن خاطرات شهيد مهدي باكري آبرويي كسب كنم تا بتوانم پيام رهبرم را بشنوم.
سپهري كه فعاليتش در حوزه ادبيات دفاع مقدس را از اوايل دهه هفتاد و با پياده كردن نوار خاطرات رزمندگان اسلام آغاز كرده است، در ادامهي جلسه با هشدار نسبت به كمبود وقت براي ثبت و ضبط و انتشار خاطرات رزمندگان دفاع مقدس گفت: ما زمان بسيار كمي را براي نوشتن اين نوع خاطرات داريم؛ چرا كه هرساله تعداد بسيار زيادي از جانبازان از ميان ما ميروند.
وي در پايان با اهداي سلام مجدد به رهبر معظم انقلاب، نكتهاي مغفول درباره جانبازان زن گفت: «خيلي از زنان جانباز هستند كه دوست دارند رهبر انقلاب را از نزديك ببينند، فكر ميكنم چيزي نزديك به دوهزار جانباز زن داريم كه اميدوارم روزي جلسهاي با اين زنان در محضر حضرت آيتالله خامنهاي تشكيل شود.»
* مؤمني: رهبر انقلاب مهندس هنر و ادبيات انقلاب اسلامي هستند
محسن مؤمني شريف رئيس حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي و مديرمسئول انتشارات سوره مهر كه منتشركننده كتاب «نورالدين پسر ايران» است، آخرين سخنران مراسم امروز بود.
نويسنده كتاب «در كمين گل سرخ» و رئيس حوزه هنري در سخناني به ذكر خاطرات و نكاتي از وجوه فرهنگي رهبر انقلاب اسلامي پرداخت و گفت: آيتالله خامنهاي مهندس هنر و ادبيات انقلاب اسلامي هستند. هماكنون كه در اين جلسه هستيم بايد بدانيم كه ما از چه مرحلهاي به اينجا رسيديم. يكي از وجوه ناشناختهي رهبر انقلاب اسلامي، وجهه ادبي و هنري ايشان است.
مؤمني در ادامه به ذكر خاطره حضور يكي از شعراي مشهور عرب در ايران و ديدار و مراوده فرهنگي-ادبي اين شاعر با رهبر انقلاب پرداخت و سخنان خود و جلسه را با اين جملات، دربارهي نقش رهبري در پويايي ادبيات انقلاب به پايان برد: «اين مقدار كاري هم كه انجام شده بر اثر تشويقهاي ايشان بوده و حالا كار به جايي رسيده است كه ادبيات و هنر انقلاب قابل ترجمه بوده و مورد توجه است.»
انتهاي پيام/و
دوشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]