واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وعده اشتغالزايي دولت امسال محقق نخواهد شد
حسين نجابت درباره قول دولت مبني بر اشتغالزايي تا پايان امسال گفت: دولت براي ايجاد اشتغال به اعداد قابل قبولي رسيد اما اين تعداد به 2 ميليون و 500 هزار شغل نرسيد و نميرسد.
ايلنا: قائم مقام مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي گفت: اشتغال و حاشيه آن، تحريم ها، فضاي كسب و كار، اجراي صحيح و اصلاح اصل 44 و مساله بهرهوري، 5 مساله مهم ما در مجلس بود كه گزارش آن پايان امسال در مجلس ارائه ميشود.
حسين نجابت در پاسخ به خبرنگار ايلنا مبني بر دلايل عدم تحقق وعده دولت مبني بر ايجاد 2 ميليون و 500 هزار شغل در سال 90، با بيان اينكه وظيفه ما پيگيري مصوبات دولت در قالب بودجه است، گفت: براي ايجاد شغل ممكن است اختلاف سليقه باشد اما هدف همه ما يكي است.
قائم مقام مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: پيگيري ما از مجلس اين بود كه در سال 89 يك ميليون و 300 هزار شغل ايجاد شود كه اين موضوع راستي آزمايي شد كه در اين راستا آماري كه روي كاغذ بود آمار درستي بود اما در اين بين هم پوشانيهايي نيز وجود داشت.
نجابت اضافه كرد: در لوايحي كه دولت به مجلس آورد اشتغال دراولويت قرار داشت، البته فكر ميكنم در اين باره در مجلس موفق بودهايم.
وي اظهار داشت: در حوزه مسكن علي رغم اين كه شغلهاي پايداري ايجاد نشده است اما مشاغلي در اين حوزه به وجود آمد.
وي درباره قول دولت مبني بر ايجاد دو ميليون و 500 هزار شغل تا پايان امسال گفت: دولت براي ايجاد اشتغال به اعداد قابل قبولي رسيد اما اين تعداد به 2 ميليون و 500 هزار شغل نرسيد و نميرسد.
نجابت درباره پيگيري بيمه بيكاري گفت: پيگيري ما از مجلس نهم اين خواهد بود كه بيمه بيكاري فراگير بشود كه اين نياز به بودجه دارد.
نجابت خاطرنشان كرد: دولت به طور جدي به دنبال اين است كه پيمانكاران را قراردادي كند.
قائم مقام مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اگر بيمه بيكاري در سطح گسترده فراگير شود ما راضي هستيم افزود: ارزيابي علمي ما اين است كه در اين راستا روند ايجاد شغل را در پيش بگيريم.
نجابت در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به دغدغههاي اصلي مجلس نهم افزود: مساله اصلاح اصل 44 و اجراي صحيح آن و همچنين اصلاح فضاي كسب و كار هميشه و در همه برنامههاي توسعه دولت وجود داشته است به طوري كه از كارهاي تصدي گري در دولت كاسته و به ميزان حاكميتي روي آورد كه اين نيز از دغدغههاي اصلي كشور در مجلس نهم است.
وي ادامه داد: واگذاري ها بايد با شتاب و مدل جديد اجرايي شود تا بهره وري خوبي به دست آيد.
نجابت افزود: اگر در مسايل كسب و كار افراط تفريط كنيم و زمان واگذاريها مناسب نباشد اين دغدغه حل نميشود.
قائم مقام مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: رشد نامتعارف بخش خصوصي در نظام جمهوري اسلامي ايران آثار مطلوبي را در بر ندارد كه اين از دغدغههاي مجلس نهم است.
وي در توضيح مسايل فوق افزود: اين كار از عهده كساني بر ميآيد كه گرايشهاي عمومي را مد نظر بگيرند و در دولت و مجلس نيز كار كرده باشند.
قائم مقام مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي همچنين در بخش ديگري از سخنانش درباره درآمدهاي نفتي و وابستگي
دولت به اين درآمدها گفت: رويكرد كلي همه ما مسوولان هم در دولت و هم در مجلس كاهش ميزان وابستگي دولت به درآمدهاي نفتي است با توجه به اينكه نفت در كشورما يك نقش كليدي دارد.
نجابت اظهار داشت: اگر يك تعامل منطقي بين نفت و دانشگاه و صنعت داشته باشيم ميتوان نفت را به خوبي مديريت كرد.
وي با بيان اينكه ارتباط نفت با صنايع ديگر يكي ازدغدغههاي ما بود تصريح كرد: نفت مقوله ملي است و اگر كسي با آن جناحي برخورد كند خيانت كرده است.
نجابت همچنين افزود: اگر بتوانيد بين توليد نفت، گردش مالي نفت، صنايع بالادستي و پايين دستي يك مجموعه منسجم ايجاد كنيم قدمهاي مثبتي در همه حوزههاي كشور ميتوانيم برداريم.
وي گفت: نگاه به نفت بايد يك نگاه ملي باشد نه منطقهاي و اگر كسي به نفت نگاه منطقهاي داشته باشد لطمه ميخوريم.
قائم مقام مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي درباره مديريت نفت نيز گفت: در اين راستا سه محور فرهنگ مصرف، فناوري و اقدامات دولت را براي مديريت نفت پيشنهاد دادهايم كه در اين راستا مردم بايد مصرف خود را كاهش دهند. همچنين فناوريهاي ما مناسب نيست و دولت هم بايد در اين راستا اقدامات موثر را انجام دهد.
وي ادامه داد: به عنوان مثال اتومبيلهايي در كشور ما توليد ميشود كه مصرف آن به طور متوسط 8 تا 9 ليتر در 100 كيلومتر است كه اين ميزان سوخت قابل قبول نيست.
دوشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]