واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون بهداشتي وزير بهداشت:ورزش و تحرك در مردان كمتر از زنان استخبرگزاري فارس: معاون بهداشتي وزارت بهداشت گفت: آمارهاي عجيبي وجود دارد كه نشان ميدهد مردان كمتر از زنان به سلامتشان اهميت مي دهد، ميزان ورزش و تحرك در مردان كمتر از زنان است، اعتياد در مردان ۱۰ برابر و حوادث ترافيكي در مردان ۵ برابر بيشتر از زنان است.
خبرگزاري فارس: معاون بهداشتي وزارت بهداشت گفت: آمارهاي عجيبي وجود دارد كه نشان ميدهد مردان كمتر از زنان به سلامتشان اهميت مي دهد، ميزان ورزش و تحرك در مردان كمتر از زنان است، اعتياد در مردان ۱۰ برابر و حوادث ترافيكي در مردان ۵ برابر بيشتر از زنان است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس؛ عليرضا مصداقينيا در همايش سلامت مردان با اشاره به حساس بودن جنس مذكر در زمينه سلامت در مقايسه با زنان اظهار داشت: به همين لحاظ اميد به زندگي در مردان تا حدوي كمتر از معدل جامعه و زنان است.
وي با اشاره به توجهات به سلامت زنان در وزارت بهداشت كه اهميت ويژهاي نيز به آن ميشود افزود: در اين زمينه بايد به سلامت مردان نيز توجه ويژهاي صورت پذيرد زيرا ايجاد مشكل براي سلامت مردان معضلي براي مادر و فرزند خواهد شد.
مصداقينيا با بيان اينكه ايجاد مشكل براي سلامت مردان باعث مشكلات روحي و جسمي در خانواده و همچنين پاشيدگي آن ميشود تصريح كرد: از سالها پيش در زمينه ارتقاء سلامت مادران و زنان برنامههايي صورت پذيرفته كه توفيقات زيادي نيز داشتيم ولي براي سلامت مردان كار چنداني انجام نشده است.
معاون بهداشتي وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر چند سالي است كه در ايران و دنيا از جمله كشورهاي چين، آمريكا و كانادا براي ارتقاء سلامت مردم اهميت ويژهاي قائل شدهاند و روز و هفتهاي را به نام سلامت مردان نامگذاري كردهاند.
مصداقينيا با اشاره به اينكه در ايران نيز از سال 1385 به سلامت مردان با اختصاص روزي با اين عنوان توجه شده است افزود: در گام نخست رشته اورولوژي وارد اين مبحث شد و ويزيتهاي رايگان را انجام داد و هم اينك پزشكان عمومي، سازمان نظام پزشكي و دستياران رشتههاي مختلف پزشكي در اين روز و هفته اقدامات و فعاليتهاي لازم براي ارتقاء سلامت مردان انجام ميدهند.
وي تصريح كرد: اين اقدامات خوب است ولي كافي نيست و با توجه به اهميت سلامت مردان كه نياز به استراتژي دارد بايد وزارت بهداشت برنامهريزي مرتبي در اين زمينه داشته باشد.
مصداقينيا اظهار داشت: دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت برنامه اي را در دستور كار دارد تا از اول مهر سال ۹۱ با يك دستورالعملي مشخص به وسيله 150 هزار رابط داوطلب اطلاعات لازم براي ارتقاء سلامت را به خانوادهها ارائه دهند و در اين زمينه ما نيز با آموزشهاي خوب بايد بتوانيم زمينه انتقال اطلاعات خوب توسط رابطان به خانوادهها را انجام دهيم.
وي با اشاره به اجراي طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع كه تمام دانشگاه هاي علوم پزشكي درگير آن هستند بيان داشت: يكي از اولويتهاي مهم اين طرح ارتقاء سلامت خانواده و مردان است و ما اميدواريم در سال ۹۱ با دستورالعمل دفتر سلامت خانواده هر چه بيشتر با تعريف بهتر شيوه هاي زندگي سالم مردان شاهد ارتقاء سلامت آنان نيز باشيم.
مصداقينيا گفت: مردان كمتر از زنان به سلامت خود فكر ميكنند و در اين زمينه نيز به پزشك كمتر مراجعه ميكنند و حال بسياري از بيماريها كه قابل درمان هستند مردان متأسفانه براي پيشگيري از اين بيماريها گام بر نميدارند و اين وظيفه زنان است تا مردان را براي چكاپهاي دورهاي سلامتي آنان اقدام كنند.
معاون بهداشتي وزارت بهداشت با بيان اينكه بر اساس آمارهاي عجيب ورزش و حركت در مردان كمتر از زنان است و بيماريهاي شغلي و خطرات و آسيبهاي ناشي از تصادفات براي مردان بيشتر رخ ميدهد.
وي گفت: اعتياد و مصرف دخانيات نيز در مردان بيشتر بوده و تمام اين موارد به عنوان ريسك فاكتورهاي خطر سلامتي در مردان عنوان ميشود.
مصداقينيا خاطر نشان كرد: بر اين اساس بر طبق آمارها اعتياد در مردان ۱۰ برابر زنان است و حوادث ترافيكي نيز براي مردان ۵ برابر زنان رخ ميدهد و در نهايت خطرات مرگ و مير بر اثر سقوط و تروما نيز در مردان 3 برابر خانمها بوده و بايد براي ارتقاء سلامت مردان فكر جديدي كرد.
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]