واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: نگاهي به نمايشگاه رواق هنرهاي ايراني رواق منظر چشم من آشيانه توست
اينجا نمايشگاه رواق هنرهاي ايراني است. نام ايران كه ميآيد، بي اختيار به ياد هنر مي افتم. «هنر نزد ايرانيان است و بس!» و صحبت از هنر ايراني كه به ميان ميآيد، ناگهان دختر ايراني در خاطرم نقش مي بندد كه پاي دار قالي، تاري از عشق و پودي از رنج مي زند.
اين روزها كمتر مي بينيم دختري را كه پاي دار قالي، گل هاي قالي را با سوي چشمش آبياري مي كند.
اما به نمايشگاه رواق هنرهاي ايراني كه بيايي، ناگهان تمام خاطرات درخواب خفته ات، بيدار مي شوند. اينجا سرزمين هنر است. سرزميني آغشته از هنر در بلندترين نقطه شهر تهران.
اينجا دار قالي با تو حرف مي زند، وقتي بانوي ايراني با لباس زيباي محلي پاي آن نشسته و نقش عشق مي زند.
هنوز وارد نمايشگاه نشده اي كه آواي موسيقي «اي ايران» قلبت را به لرزه مي اندازد آواي «اي ايران اي مرز پرگهر» قلب هر ايراني را در هركجا كه باشد به لرزه مي اندازد. چه برسد به اين مكان كه هنرهاي ايراني چشم را خيره مي كنند و موسيقي ايراني گوش را نوازش مي دهد. اينها گروه موسيقي هستند كه در رواق هنرهاي ايراني بربلنداي برج ميلا د مي نوازند و مي خوانند و نام سرزمين مادري را در اوج، زمزمه مي كنند.
آن طرف تر اما، مردي فرياد مي زند،«شهر، شهر فرنگه، همه جوره، همه رنگه. شهر فرنگي، آنقدر بلند و رسا فرياد مي زند كه ناگهان در طهران قديم غرق مي شوي و نمي تواني تصورش را هم بكني در شهري كه روزگاري شهر فرنگي فرياد مي زد، امروز برجي به بلنداي ميلا د قد علم كند. از شهر فرنگ كه بگذري و طهران قديم را فراموش كني آن طرف تر «مبارك» عروسك محبوب سرزمين من، با صداي نازكش آواز مي خواند و تنبكي را با آوازش همراه مي كند. اما هنوز خيره در چشمان تيله اي مبارك مانده اي كه دنيا اين از رنگ و خاطره اسيرت مي كند. آن طرف تر پته دوزي است ونگارگري بر و خاتم كاري، و مينياتور و معرق و منبت و قلم زني و پيكر تراشي وكاريكاتور و يك دنيا هنر! اهل هنر هم كه نباشي، زيبايي هر كدام از اين هنرها مسحورت مي كند مخصوصا اگر آن سوتر صداي مرد نقاله خوان را بشنوي كه شاهنامه را روايت مي كند و داستان رستم و سهراب را از روي پرده نقاشي مي خواند و قدم مي زند و عصايش را در هوا چرخ مي دهد. اينجاست كه به ياد ميآوري اينجا ايران است. مهر هنر، هنر قديمي ايراني به بلنداي بلندترين برج شهر تهران.
يکشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]