واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مريم بهروزي درگذشت
مريم بهروزي ، دبير كل جامعه زينب ، امروز بعد از ظهر به دليل بيماري در گذشت .
به گزارش «تابناك» وي كه از فعالين موثر در روند پيروزي انقلاب اسلامي ، از مبارزين فعال قبل از انقلاب و متصدي پست هاي قانون گذاري و از بنيان گذاران و فعالان تشكل هاي سياسي، فرهنگي ، اجتماعي و از مروجين و مبلغين عقيدتي سياسي و از چهره هاي سرشناس ايران در مجامع بين المللي مي باشد ، در سال 1324 در تهران و در خانواده اي مذهبي – سياسي چشم به جهان گشود.
مريم بهروزي از اوان كودكي همگام با پدر كه مردي متدين و از پيروان آيت الله كاشاني و مخالف رژيم ستمشاهي پهلوي بود در جلسات و نشست هاي ديني – سياسي شركت مي كرد. در 16 سالگي با يك طلبه كه براي امرار معاش به شغل پيراهن دوزي اشتغال داشته و از مخالفين رژيم پهلوي ، مقلد امام خميني ( ره ) و مفسر قرآن و مدرس علوم ديني بود ازدواج كرد . صداق ايشان علاوه بر مهر السنه ادامه تحصيل و كسب علوم ديني بود.
وي همزمان با گذراندن دوره متوسطه ، فراگيري علوم ديني را تا مقدمات سطح نزد خواهر فاضله خانم اشرف السادات ميردامادي ، مديره مكتب الزهرا تهران فرا گرفت سپس تا پايان سطح نزد علماي اعلام حضرت حجت الاسلام و المسلمين جناب آقاي حاج سيد صدر الدين ( در محل تكيه دباغ خانه ) و حضرت حجت الاسلام و المسلمين جناب آقاي حاج شيخ ابوالقاسم كاشمري پيش نماز مسجد ميثم تلمذ نمود ضمناً با توصيه و معرفي ايشان از درسها و بحث هاي شهيد آيت الله سعيدي رضوان الله تعالي عليه بهره مند شد . حدود 3 سال در جلسات درس خارج فقه و اصول آقاي حاج شيخ يحيي نوري شركت نمود و چهار سال در محضر مبارك حضرت آيت الله خامنه اي درس خارج فقه و حقوق نائل گرديد ، وي سال ها به تدريس علوم حوزوي و دانشگاهي در دانشگاههاي شهيد بهشتي ، تهران و ... حوزه هاي علميه شهيد شاه آبادي و شهيد مدني و ... اشتغال داشته است .استاد مريم بهروزي داراي چهار فرزند ، 2 دختر و 2 پسر مي باشد .فرزند دوم ايشان ( شهيد مهدي حاجي عباسي ) عضو بسيج مستضعفان در سال 1360 در سن 16 سالگي توسط منافقين كوردل به شهادت رسيد .
مريم بهروزي از سالهاي 41-42 مريد و مقلد امام خميني رضوان الله تعالي عليه بود از سال 50 مستقيما ً وارد مبارزات سياسي عليه رژيم ستمشاهي پهلوي گرديد . وي در 9 منطقه تهران با تشكيل و اداره كلاسهاي قرآن ، تفسير ، اخلاق و احكام و شناسايي خواهران مبارز و داراي شم سياسي ، هسته هاي مقاومت را تشكيل داده و سازمان دهي مي كرد و با سخنراني هاي عقيدتي و سياسي در تهران و شهرستانها به افشاگري اعمال ننگين نظام شاهنشاهي پرداخته و زنان را ترغيب و تشويق به مبارزه و شركت در تظاهرات مي نمود و با كسب اطلاعات سياسي و تبادل اخبار و تكثير و توزيع اعلاميه ها و نوارهاي سخنراني كه از نجف مي رسيد به آگاه سازي افكار عمومي مي پرداخت و به تحليل و اطلاع رساني نسبت به مواضع و تصميمات ضد ديني و ضد استقلال ملي شاه و رژيم پرداخته و جلساتي را براي هماهنگي مبارزين تشكيل مي داد ، در سال 54 در جريان سخنراني هاي مذهبي سياسي ممنوع المنبر شده تحت تعقيب ساواك قرار گرفت اما همچنان در فرصت هاي مناسب با اسم مستعار به فعاليتيش ادامه مي داد تا رمضان 57 با دستور صريح امام خميني ( ره ) علناً به سخنراني پرداخت و در مسجد قبا بعد از سخنراني در مورد حكوميت اسلامي و حقوق زن دستگير و روانه زندان ستمشاهي گرديد. اسارت مريم بهروزي كه جلسات سخنراني پرشور ، پرجمعيت و پر محتوايش در تهران معروف بود تاثير شگرفي در شدت دهي به مبارزات هسته هاي مقاومت خواهران گذاشت تا جايي كه تصمصم بر اين شد تا تظاهرات اعتراض آميزي برگزار گردد كه با صلاحديد حضرت آيت الله مفتح كه نگران شناسايي هسته هاي مقاومت و وخيم شدن اوضاع اسارت براي وي بود لغو گرديد.ا
مريم بهروزي پس از يك ماه تحمل دوران اسارت تا زمان محاكمه در دادگاه نظامي موقتاً آزاد گرديد و اين ايام مقان با بهمن 57 و پيروزي انقلاب اسلامي بود.پس از فرار شاه از ايران از فعالين در زمينه تشكيل كميته استقبال از حضرت امام خميني ( ره ) و سازمان دهنده ديدار خانمها با امام خميني در مسجد امام بود . همچنين در خلال تقديم طرح اهداء طلا و جواهرات و مسكوكات خانم ها ، مريم بهروزي اولين زني بود كه در حضور امام خميني ( ره ) به ايراد سخن پرداخت و مورد تمجيد آن حضرت قرار گرفت و از افراد كليدي و موثر در جلساتي بود كه به منظور برنامه ريزي براي انقلاب و شكل گيري حكومت اسلامي برگزار مي گرديد . اين جلسات كه يك شب در ميان در حسينيه ارشاد با حضور شهيد آيت الله مطهري ، شهيد آيت الله بهشتي ، آيت الله خامنه اي ، آيت الله هاشمي رفسنجاني ، شهيد باهنر و خانم ها گرجي ، دكتر زهرا رهنورد ، طالقاني ، و جناب آقايان ميناچي ، صباغيان ، ميرحسين موسوي و دكتر مفتح و ... براي تعيين نوع حكومت برگزار مي شد و در پايان به دستور صريح حضرت امام مبني بر جمهوري اسلامي نه يك كلمه كمتر و نه يك كلمه بيشتر نامگذاري گرديد و با راي قاطع ملت نظام مقدس جمهوري اسلامي تشكيل گرديد.
پس از تثبيت حكومت جمهوري اسلامي استاد مريم بهروزي عمده فعاليت هاي خود را با پيوستن به حزب جمهوري اسلامي از روزهاي نخست تاسيسش به همراه خواهراني از هسته هاي مقاومت قبل از انقلاب ، زير نظر آيت الله بهشتي پي گرفت از جمله فعاليت هاي ايشان در دوران حزب جمهوري اسلامي به موارد ذيل مي توان اشاره نمود.- شركت در ماموريت هاي تبليغاتي به مناسبت هاي مختلف در شهرستان ها و مراكز استان - برگزاري سمينارها و گردهمايي ها و انتشار مطالب آن در رسانه ها - حضور در جلسات سياسي معارض در تهران و خارج از تهران جهت كسب اخبار و در جريان قرار دادن حزب جمهوري از اتفاقات مهم در روند مسائل سياسي كشور- شناسايي و معرفي خواهران كار آمد براي همكاري با سپاه استاد مريم بهروزي در راستاي همكاري هاي ذكر شده با حزب جمهوري همچنان در راستاي فعاليت هاي عقيدتي سياسي خود به سخنراني ها و برگزاري كلاسها و جلسات مبادرت مي ورزيد از جمله بحث اختصاصي پيرامون حقوق زن و خانواده در برنامه راديويي ( به مدت يك سال به موضوع حقوق زن و خانواهد و 6 ماه با موضوع ولايت فقيه ) كه موجبات آشنايي هرچه بيشتر ملت ايران با نقطه نظرات نظام نوپاي جمهوري اسلامي را فراهم نمود و در دوره اول مجلس شوراي اسلامي در كنار 29 نفر كانديداي روحانيت مبارز به احراز كرسي وكالت در مجلس شوراي اسلامي انجاميدو چهار دوره در مجلس شوراي اسلامي حضور يافت .
شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]