واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: ابوطالب در دانشگاه علامه: خيلي از نمايندگان سواد سياسي ندارند و بطور اتفاقي نماينده شدهاند
نماينده سابق مجلس گفت: خيلي از نمايندگان سواد سياسي ندارند و خيلي اتفاقي و با شگردهاي رسانهاي نماينده شدهاند.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، سعيد ابوطالب صبح امروز در ميزگردي تحت عنوان «مقايسه عملكرد مجلس هفتم و هشتم» كه به همت انجمن اسلامي دانشگاه علامه طباطبايي تشكيل شده بود طي مطالبي در مقايسه عملكرد مجالس گفت: ابتدا بايد ملاك مناسب براي مقايسه مجالس را داشته باشيم و بدون ملاك و تعريف مناسب از مجلس نميتوان هيچ مجلسي را نقد كرد.
وي در ادامه گفت: به نظر من مجلس هفتم ضعيفترين، مجلس ششم بدترين مجلس بعد از انقلاب است و مجالس 7، 8 و 9 نيز زياد با هم تفاوتي ندارند و نخواهند داشت.
اين نماينده پيشين مجلس در ادامه با اشاره به دخالت دولت در انتخابات گفت: دخالت دولت در انتخابات، خلاف قانون اساسي و خلاف شرع است، حال رئيس دولت هر كس ميخواهد باشد، البته دولتهاي قبلي اين كار را كردند و اين دولت هم با پُرويي تمام با پول بيت المال اين كار را ميكند.
وي با اشاره به طيف نمايندگان حاضر در مجلس گفت: خيلي از نمايندگان سواد سياسي ندارند و انگشت كوچيكه خانم مركل هم نميشوند و خيلي اتفاقي و با شگردهاي رسانهاي نماينده شدهاند و من معتقدم تعريف اصولگرايي و اصلاح گرايي، تعريفي به ذات نيست و براي دكان بازي است.
اين فعال حوزه رسانه با اشاره به اختيارات گسترده مجلس در جمهوري اسلامي ايران گفت: مجلس ما اختيارات زيادي دارد كه به دلايلي اين اختيارات كمرنگ شده است، مثلاً مجلس زمان بنيصدر كه حضرت آقا هم در آن بودند، رئيس جمهور خلع كرد اما مجلس الان جرأت سئوال كردن از رئيس جمهور هم ندارد كه من فكر ميكنم خيلي از اينها، بازي سياسي است و همينطور كه درباره مشروطه، تاريخ قضاوت كرد در باره ما نيز تاريخ قضاوت خواهد كرد. الان در اين مجلس نماينده نميتواند مانند مدرس نطق داشته باشد.
وي در ادامه با اشاره به لزوم پايبندي به قوانين جمهوري اسلامي گفت: اگر ما به جمهوري اسلامي تن داديم بايد به الزامات و قوانين آن نيز تن بدهيم.
ابوطالب ادامه داد: جمهوري اسلامي از نظر سياسي ساختاري منحصر به فرد دارد نه پارلماني است و نه رياست جمهوري تمام؛ البته شايد بتوان گفت ساختار سياسي ما شبيه فرانسه است.
اين نماينده سابق مجلس تصريح كرد: نظام رياستي تام مانند آمريكاست كه در آن مثلاً وزير خارجه وجود ندارد، مشاور رئيس جمهور در امور خارجه است و من معتقدم هيچ تمدني ساخته نميشود مگر با نظام اقتدارگرا و دموكراسي. اصلاً چه كسي گفته كه دموكراسي چيز خوبي است؟
سعيد ابوطالب بااشاره به صحبتهاي علي مطهري گفت: من خيلي به آقاي مطهري به دليل همين موضع گيريهاي شفافش ارادت دارم و انشاء الله مردم در انتخابات، خوب و با كيفيت شركت كنند.
وي ادامه داد: رأي گيري در انتخابات و در داخل خود مجلس طبق قانون اساسي مخفي است، اما الان در رأي گيريهاي مجلس رأي گيري مخفي وجود ندارد و همه چيز ثبت مي شود و حتي در انتخابات سال 88 نيز برگ رأيها كد داشت و معلوم است كه چه كسي به چه كسي رأي داده است و اين خلاف حُريت است.
ابوطالب با اشاره به مواضع نسنجيده برخي از نمايندگان گفت: در زمان آقاي خاتمي معضل تصادفات رانندگي بالا وجود داشت و ما ميخواستيم خُرم را استيضاح كنيم ولي آقاي زاكاني آمد و به من گفت: حضرت آقا با استيضاح مخالف است، من بهش گفتم كه اگر آقا مخالف بود به دكتر حداد عادل مي گفت و او هم يك تدبيري ميانديشيد وقتي كه استيضاح رأي آورد همين علي آقاي زاكاني اولين كسي بود كه رفت و صحبت كرد در موافقت با استيضاح.
اين فعال فرهنگي و نماينده سابق مجلس با اشاره به رابطه بين نماينده و مردم گفت: چون ما وكيل مردم هستيم بايد به سخن مردم گوش دهيم، حتي اگر به صلاح مردم نباشد به عنوان مثال حتي زمان استيضاح بنيصدر، امام(ره) هيچ صحبتي نفرمودند تا بعد از استيضاح، مجلس كار خودش را كرد و پس از آن امام(ره) فرمودند: من به ابوالحسن گفتم «درست را بخوان و وارد سياست نشو»، خود آقا نيز فرمودند كه من حرف درگوشي با كسي ندارم و مواضعم همين است كه همه ميدانند.
ابوطالب تأخير در ارائه قانون بودجه از طرف دولت را مغرضانه دانست.
وي در بيان دليل بد بودن مجلش ششم نيز گفت: در اين مجلس، نمايندگان، نماينده مردم نبودند، نماينده يك سري نخبگان معترض بودند كه در مجلس به رهبري فحش ميدادند و رسانههاي خارجي را وارد كار كرده بودند؛ نميشود هم داخل حكومت باشي و هم اپوزيسيون.
ابوطالب در انتها با اشاره به نقش رياست مجلس در اتفاقات كشور گفت: من معتقدم آقاي حداد عادل به عنوان رئيس مجلس بيش از حد هم با آقاي احمدينژاد و هم با آقاي خاتمي مسامحه كرد و البته رياست مجلس آقاي حداد بسيار بهتر از رياست مجلس آقاي لاريجاني عمل كرد و مجلس آقاي لاريجاني بيش از حد با امضاي نمايندگان بازي ميكند و اين صورت خوشي ندارد.
شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]