واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: 86سال دغدغه براي انتخاب پوشش مناسب؛ آيا «مد ايراني» راهكار معضل پوشاك است؟
مهدي وكيلي- سالهاي طولاني است كه نوع پوشش در كشور از شرايط خوبي برخوردار نيست و از مدهاي نامعلومي پيروي ميكند؛ طراحان اين مدها، همان طراحان ماركهاي معروف غربي هستند كه طرحهاي آنها هيچگونه سنخيتي با فرهنگ جامعه ما ندارد. به همين دليل، با برداشتن اين الگوها و استفاده از آنها در پوشاك، جامعه دچار هنجارهايي شده كه تبعاتي هم داشتهاست؛ براي نمونه، ميتوان به پوشيدن لباسهاي نامناسب توسط بانوان اشاره كرد كه تا آن جا پيش رفت كه باعث تشكيل گشت ارشاد در جامعه شد. اين اقدام نشاندهنده وضعيت حاد فرهنگ پوشاك درجامعه است. پوشاك مردانه هم دست كمي از پوشاك زنانه ندارد و برخوردهايي با بدپوشان صورت گرفتهاست. از منظر تاريخي، پوشاك در كشور ما اهميت ويژهاي داشتهاست؛ خبرآنلاين در گزارشي نوشت:
مجازات تردد با زيرشلواري در معابر عمومي: 5 روز حبس، 10 ريال جريمه
تيتر بالا عبارتي قانوني است براي مجازات افراد متخلف در كشور و البته تهران اما اگر صبر كنيد، نشاني آن را خواهم داد. جماعت ايراني از قديم، با حجب وحيا شناخته شدهاند تا آنجايي كه از دوران باستان نيز قبح بدرختي و حتي كمرختي ميان اجدادمان ناپسند مينمود. هنگامي كه قوانين به صورت امروز مدون گرديد، پدرانمان اين دغدغه را در ميان امور لازمه ديگر گنجاندند. بد نيست كه با نگاهي به پوششهاي امروزي مردانمان، نيمنگاهي نيز به آنوقتها بيندازيم تا از ياد نبريم پوشش مردان از چه اندازه اهميت برخوردار بوده، چه رسد به پوشش بانوان! همين قدر كافيست كه ديگر وارد مقولات و مباحث اجتماعي فلان بازيگر خانم نشويم. واما اصل مطلب:
در سال 1304 شمسي قانون مجازات عمومي به تصويب رسيد و طي آن، جرم از حيث شدت و ضعف مجازاتها به چهار نوع تقسيم شد:
1 - جنايت
2 - جنحه مهم
3 - جنحه كوچك (تقصير)
4 - خلاف.
در ماده 276 اين قانون، مجازاتهايي براي درجه چهارم و اصطلاحا امور خلافي پيشبيني گرديد. و اما مطابق آنچه كه اين ماده قانون تكليف داشت، مجازات اين امور نبايد از يك روز حبس و سه قران غرامت، كمتر و از يك هفتهحبس و پنج تومان غرامت، بيشتر باشد. يكي از امور خلافي وفق بند 14 از ماده يك آييننامه و نظامنامه اين قانون به شرح زيرست: «كساني كه با زيرشلواري يا لنگ يا لباس خانه (بدون عذرموجه) در معابر عمومي تردد يا توقف نمايند.» با كمي دقت درخواهيم يافت پوششهاي مندرج در اين بند از پوششهايي است كه:
يكم: معمولا مردان از آن استفاده ميكنند.
دوم: به هرحال پوششي مشروع اما در حريم چهارديواري خانه است.
سوم: در آن روزگار آپارتماننشيني رايج نبوده و طبعا حضور مردان در حياط خانهشان با معابرعمومي تمييز داده شد.
و اما مجازات قانوني اين فعل خلاف چيست؟
پاسخ: اين اشخاص به دو روز تا پنج روز حبس تكديري و به تأديه 10 ريال تا پنجاه ريال غرامت محكوم ميگردند. هموطن، كمي دقت كنيم؛ پوشش اين روزهايمان كجا و حياي ظاهر و باطن آن روزگاران كجا؟ شما چه ميپنداريد؟ اما با اين همه، نداهاي اميدواركننده از سوي معاونت هنري وزارت ارشاد به گوش ميرسد كه همين چند روز پيش، نمايشگاه دائمي مد و لباس اسلامي را افتتاح كردند؛ امسال نمايشگاه مد و لباس براي خانمها است وسال آينده براي آقايان است.
ارائه مد براي آقايان
هروقت صحبت از مد و لباس ميشود همه نگاهها به زنان است اما اين بار حميد شاهآبادي، معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم افتتاح نخستين نمايشگاه دائمي مد و لباس اسلامي - ايراني اعلام كرد كه در نظر داريم، سال آينده در حوزه مد و لباس آقايان مطالعه كرده و نمايشگاهي در اين زمينه برگزار كنيم. وي با بيان اينكه «مد و لباس خانمها اكنون در قالب يك نمايشگاه ارائه شدهاست چون اعتبارات و حساسيت جامعه فعلاً بر روي موضوع پوشاك بانوان است» افزود: بايد واسطهاي بين توليدكننده و طراح لباس ايراني- اسلامي به وجود ميآمد. برپايي اين نمايشگاه حركت خوبي است كه اين دو قشر جامعه را به يكديگر پيوند زده تا بتوان مدلهاي مناسب ايراني را براي جامعه عرضه كرد. بنابراين يك نمايشگاه با موضوع مد و لباس نبايد مخصوص به يك مكان و يك شهر شود بلكه بايد آن را در شهرها و استانهاي ديگر نيز راهاندازي كنيم. همچنين كيوان سهرابي مديراجرايي نمايشگاه مد و لباس اسلامي ــ ايراني با بيان اينكه «قصد داريم در سال آينده، خانه طراحان را در مناطق چندگانه تهران با حمايت دولت و مجلس راهاندازي كنيم» تصريح كرد: مراجعهكننده ميتواند هر مدلي كه ميخواهد را در رنگهاي مختلف مشاهده كرده، قيمت آن را ببيند و به آدرس فروشندگان آن مدل، مراجعه كند. اميد ميرود كه آينده پوشاك در كشور، شرايط بهتري پيدا كند و داراي ساماندهي بهتري باشد.
ارسال نظر
پنجشنبه|ا|27|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 585]