واضح آرشیو وب فارسی:فارس پاتوق:
بروجردی: کروبی و موسوی در حبس خانگی نیستند
بروجردی در پاسخ به سئوالی در مورد حبس خانگی کروبی و موسوی میگوید” اینطور نیست. این افراد دارای اسکورت هستند. در عین حال مرتکب اقداماتی خلاف قانون، مانند ترتیب دادن تظاهرات فاقد مجوز، شدهاند و به همین دلیل امکان دارد مورد پیگرد قانونی قرار بگیرند.” روزنامه ایل مانیفستوی ایتالیا مصاحبه با علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی را به کوشش مارینا فورتی با عنوان «غرب هنوز اسیر منطق گذشته است» را منتشر کرد.
به گزارش ایسنا، در این مصاحبه آمده است: علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در روزهای گذشته در رم با کمیسیونهای امور خارجی مجلس و سنا، کمیسیون حقوق بشر سنا و همچنین وزیر امور خارجه ملاقات کرد و دیدار خود با فراتینی را ” مثمرثمر” توصیف کرد.
بروجردی در رابطه با رویدادهای اخیر کشورهای شمال افریقا و خاورمیانه میگوید ” این تحولات به عوامل مختلفی که در طول زمان انباشته شدهاند، بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به رژیمهای دیکتاتوری بی توجه به درخواستهای ملتها اشاره کرد که در آنجا تحت لوای جمهوری، فردی برای ۳۰ یا ۴۰ سال رئیس جمهور میماند و به فکر جانشینی فرزندش است
. عامل دیگر به عدالت اجتماعی مربوط میشود و اینکه در این کشورها از یک سو قشر حاکم ثروتهای شخصی انبوهی را جمع آوری کرده و از سوی دیگر مردم در مشکلات دست و پا میزنند. نکته دیگر عزت ملی است که به دلیل وابستگی این رژیمها به قدرتهای بزرگ، از جمله آمریکا، و رژیم صهیونیستی، پایمال شده است.”
رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ایران در پاسخ به سئوالی در خصوص ناآرامی های دوشنبه گذشته در تهران که دو کشته برجای گذاشت و اینکه آیا در کشورش اپوزیسیون وجود دارد؟ میگوید ” مگر میشود در کشوری اپوزیسیون وجود نداشته باشد؟ طبیعتأ وجود دارد و در مجلس ما نیز هست. اما اگر تظاهرات جنبه خشونت بار به خود بگیرد، نیروهای انتظامی طبیعتأ با آن برخورد میکنند. البته پلیس ایران اسلحه حمل نمیکند. در مورد افرادی که جان خود را از دست دادهاند، تحقیقاتی در جریان است و عوامل نفوذی منافقین دخالت داشتهاند.” بروجردی در پاسخ به سئوالی در مورد حبس خانگی کروبی و موسوی میگوید” اینطور نیست. این افراد دارای اسکورت هستند. در عین حال مرتکب اقداماتی خلاف قانون، مانند ترتیب دادن تظاهرات فاقد مجوز، شدهاند و به همین دلیل امکان دارد مورد پیگرد قانونی قرار بگیرند.”
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در مورد درخواست اعدام موسوی و کروبی از سوی برخی از نمایندگان مجلس میگوید ” قوه قضاییه و مقننه مستقل از یکدیگر عمل میکنند. بنابراین تصمیم گیری در مورد محاکمه و صدور رای، بر عهده قضات است. اما نمایندگان نیز عقیده شان را ابراز کردهاند.”
بروجردی در مورد زندانیان سیاسی در کشورش میگوید “حقوق بشر برای ما نیز حائز اهمیت است. ولی غرب با اعمال استانداردهای دوگانه، از حقوق بشر استفاده ابزاری میکند.”
بروجردی در خصوص روابط بین ایران و ایتالیا میگوید ” تعمیق روابط پارلمانی، سیاسی و فرهنگی از جمله اهداف سفر ما به رم است. درست است که بین دو کشور ما برخی سوءتفاهمها وجود دارد اما اشتراکات ما بیش از اختلافاتمان است. به همین دلیل پیشنهاد کردم که در تهران نشستی بین المللی با حضور اعضای کمیسیونهای خارجی برخی مجالس اروپایی تشکیل شود.
افغانستان از جمله زمینههای گفتوگوی سازنده است و ما مایل به بازگشت ثبات و صلح در آن کشور هستیم. مبارزه علیه تروریسم و قاچاق مواد مخدر که آن نیز به افغانستان مربوط میشود از جمله دیگر موارد موضوع گفتوگو است. روابط اقتصادی فیمابین بسیار خوب و دیرینه هستند و امیدواریم که ایتالیا قصد از دست دادن جایگاه خود را نداشته باشد. واقعیت این است که شرکتهای ایتالیایی در بازی که آمریکاییها شروع کردهاند، بازنده خواهند بود.
اخیرأ عبدالله گل، رئیس جمهور ترکیه، در جریان دیدار رسمی اش از ایران چند توافقنامه همکاری به امضا رساند که حجم مبادلات فیمابین را از ۱۰ میلیارد دلار فعلی به ۳۰ میلیارد دلار افزایش میدهد. آمریکا، با توجه به اینکه رابطهای با ایران ندارد، از اعمال تحریم و مجازات ضرر نمیکند. اما هنگامی که اتحادیه اروپایی به این بازی تن در میدهد، به ضرر خود عمل میکند.
جالب اینجاست که آمریکاییها در نهایت و از طرق مختلف، موفق میشوند شرکتهایشان را وارد بازی کنند. هر فرصتی که کشورهای اروپایی در ایران از دست بدهند، توسط سایر کشورها گرفته میشود. طرح نابوکو که شما به آن اشاره کردید، مصداق دیگری از همین بحث است. در ایران به صورت مداوم ذخایر جدید گازی کشف شده و میشود. این محصول خریداران مختلفی دارد که ترکیه، نزدیکترین خریدار ماست.
همکاری انرژی با اروپا از جمله مواردی است که در بسته پیشنهادی ایران به ۱+۵ به آن اشاره شده است. آمریکاییها خیال واهی انزوی ایران را در سر میپرورانند، اما طرح نابوکو بدون ذخایر گاز ایران تحقق پذیر نیست.”
بروجردی در پاسخ به سئوالی در خصوص مذاکرات ایران و ۱+۵ میگوید ” به نظر میرسد که آنهایی که در آن سوی میز مذاکره نشستهاند، هنوز از منطق گذشته پیروی میکنند. ایران امروز فناوری چرخه کامل سوخت را در اختیار دارد. اینکه از ما بخواهند برنامه هستهیی مان را کنار بگذاریم، غیرقابل قبول است. حق ایران به عنوان کشور عضو ان پی تی برای دستیابی و تولید سوخت هستهیی در این پادمان مصرح شده است.
انتظار داریم ۱+۵ از خود واقع گرایی بیشتری نشان دهد. کشور ما در طول تاریخ خود هرگز به کشور دیگر حمله نکرده است. ما در عرض بیست سال آینده باید بیست هزار مگاوات برق تولید کنیم و این بدان معناست که در کشور باید بیست نیروگاه هستهیی مشابه با بوشهر ساخته شود و دهها میلیارد یورو سرمایه گذاری شود. به همین دلیل به سوخت نیاز داریم. میتوان در این زمینه همکاری خوبی با شرکتهای اروپایی داشت. اما اگر نخواهند با ما کار کنند، راسأ اقدام خواهیم کرد.”
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]