واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: صادرات 4 ميليارد دلاري صنعت برق در سال 90
صادرات برق امسال به مرز يك ميليارد دلار و صدور خدمات فني و مهندسي به 3 ميليارد دلار خواهد رسيد.
به گزارش خبرنگار ما، مهندس بهزاد معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي با اعلام اين خبر در چهارمين كنفرانس نيروگاههاي برق گفت: شركت مپنا امروز به معظمترين گروه سازنده و اجرايي برق در كشور تبديل شده است و اين شركت آماده است تا پروژه توليد 1000 مگاوات برق را در منطقه به جاي چهار سال در عرض 15 ماه به انجام برساند.
وي ضمن با اهميت خواندن بحث توليد برق گفت: 64 هزار و 500 مگاوات ظرفيت نيروگاههاي نصب شده كشور است و امسال تاكنون 3255 مگاوات نيروگاه برق وارد مدار شده است كه تا تابستان سال آينده از مرز 5000 مگاوات خواهد گذشت.
بهزاد اظهار داشت: ايران پانزدهمين كشور دنيا و اولين كشور منطقه در توليد برق است.
وي ضمن اعلام آمادگي براي وارد مداركردن سالانه 5000 مگاوات برق گفت: از ابتداي سال 84 تاكنون 26 هزار مگاوات نيروگاه وارد مدار شده است و اكنون به جايگاهي رسيدهايم كه هيچ دغدغهاي براي توليد برق و تعمير نيروگاهها نداريم.
معاون وزير نيرو از ايجاد 25 هزار مگاوات ظرفيت جديد توليد برق در كشور، افزايش صادرات و استانداردسازي ذخيره برق به عنوان تكاليف برنامه پنجم ياد كرد و گفت: براي تابستان سال آينده 44 هزار و 250 مگاوات ميزان مصرف خواهد بود كه پيشبيني و تداركات لازم براي تامين آن انجام شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود از مهار رشد مصرف سالانه 8 درصدي برق از زمان اجراي طرح هدفمندي يارانهها تاكنون خبر داد و گفت: جالب اينكه طرح هدفمندي علاوه بر مهار رشد سالانه، تا شهريور امسال 2 درصد هم از مصرف روزانه را كاهش داده است.
نامبرده يادآور شد: رشد پيك مصرف سالانه 3 تا 4 درصد است كه به همين علت هنوز هم نيازمند احداث نيروگاه هستيم.
در ادامه اين كنفرانس، مهندس حائري مديرعامل شركت توانير گفت: راندمان نيروگاهها هر سال در حال افزايش است و در واحدهاي حرارتي به مرز 38 درصد رسيدهايم.
وي از بازسازي هوشمندانه نيروگاهها، كاهش حوادث، استفاده از فناوريهاي «هاي تك» و تغيير سبد سوخت به عنوان برخي اقدامات ارزشمند انجام شده در اين حوزه خبر داد و گفت: به علت چهار اقليم بودن كشور پيك مصرف برق در تابستان گاهي به سه برابر پيك ساير فصول ميرسد كه در اين رابطه تغيير سبد سوخت و آمادگي براي تامين برق مورد نياز ضروري است.
حائري گفت: نيروگاه اتمي و نيروگاههاي تلمبهاي ذخيرهاي از جمله واحدهايي هستند كه ميتوانند پيك مصرف برق را پوشش دهند.
همچنين تا پايان امسال 400 مگاوات توليد برق پراكنده وارد مدار ميشود.
به گفته وي در حال حاضر تعمير واحدهاي نيروگاهي با برنامهريزي و هماهنگي كامل انجام ميشود و با توجه به شرايط اقليمي در فروردين يا حداكثر 15 ارديبهشت سال آينده تعميرات واحدها با حفظ كيفيت به انجام ميرسد.
اين مقام مسئول درخصوص كاهش حوادث نيروگاهي گفت: با توجه به قابليت كيفي واحدها، كنترل فركانس 17 هزار مگاوات برق بدون بروز مشكلي انجام شد.
از سوي ديگر نيروگاهها در شرايط مناسب نيروگاهي به سر ميبرند به گونهاي كه نيروگاه طرشت با 52 سال عمر مثل ساعت كار ميكند. همچنين نيروگاه رامين بعد از 32 سال بيشترين توليد را دارد.
مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران هم از وارد شدن نيروگاه سياهبيشه به مدار برق كشور در سال آينده خبر داد و افزود: اين نيروگاه در زمان حاضر بيش از 90 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
سيدزمان حسيني گفت: در زمان حاضر 14 نيروگاه حرارتي و آبي تحت پوشش برق منطقهاي استان تهران قرار دارد كه شامل پنج نيروگاه آبي به ظرفيت 316 مگاوات و 9950 مگاوات نيروگاه حرارتي است.
وي اظهار داشت: عمليات ساخت نيروگاه سيكل تركيبي دماوند هم در دست اجرا قرار دارد كه پيش از زمان اوج مصرف برق تابستان وارد مدار ميشود.
چهارشنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]