واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جشنواره شعر فجر،حركتي ارزشمند براي ارتقاي جايگاه زبان و ادبيات فارسي
تهران - جشنواره شعر فجر همچون ساير رويدادهاي فرهنگي تعالي حوزه مرتبط با گستره كاري خود را پي جويي مي كند، هر چند كه هيچ جشنواره اي به طور كامل به اهداف خود نمي رسد اما تمامي تلاش دست اندركاران براي بهتر برگزار شدن آن و نزديك شده به هدف است.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، دست اندركاران هر رويداد فرهنگي و هنري تلاش مي كنند با هزينه هاي معمول و منطقي و بهره گيري از نيروي انساني كارآمد با لحاظ كردن تقويم زماني متناسب به اهداف جشنواره خود نزديك شوند.
جشنواره شعر فجر نيز نظير هر رويداد فرهنگي به دنبال محقق كردن اهداف خود يعني ارتقا جايگاه زبان و ادبيات كشور است.
به اعتقاد كارشناسان،جشنواره امسال از منظر كمي و كيفي رشد خوبي داشته اما همچنان جاي پرداختن به برخي حوزه ها كه در بالندگي شعر تاثير گذارند،وجود دارد.
"عباس براتي پور" شاعر پيشكسوت معاصر، جشنواره شعر فجر را در تعالي ادبيات موثر دانست و مي افزايد: دست اندركاران و داوران جشنواره بايد در آثار به شعور توجه كنند.
وي توجه و مطالعه شاعران جوان به آثار گذشتگان را ضروري خواند و ادامه مي دهد: در بسياري از آثار ماندگار شاعران بزرگ به احاديث و آيات قرآني توجه زيادي شده و دليل ماندگاري نيز همين است .به نظر شاعران جوان نيز با تاسي از همين بزرگان به اين نوع مباحث بيشتر توجه كنند.
اين شاعر حوزه دفاع مقدس توضيح مي دهد: اگر پژوهش در حوزه هاي مختلف شعري صورت گيرد اقدام ارزشمند و قابل استفاده اي خواهد بود.
براتي پور پرداختن به معنا و مفاهيم را از نكات مهم در ادبيات به ويژه حوزه شعر عنوان مي كند و ادامه مي دهد: سوق دادن شاعران براي توجه كردن به مفاهيم و نگاه كردن به موضوعات با زاويه ديد جديد و بيان آن به زبان امروزي بسيار مورد اهميت است.
** اضافه شدن بخش پژوهش اقدام مثبت و تاثير گذار در تعالي ادبيات كشور است
"حسين اسرافيلي" از شاعران معاصر نيز بر اهميت برپايي هر چه باشكوهتر جشنواره شعر فجر تاكيد دارد و مي گويد: اين رويداد فرهنگي در ارتقا و جريان سازي ادبيات كشور تاثير گذار است.
وي افزودن بخش پژوهش به جشنواره شعر فجر را اقدامي مثبت عنوان كرد و مي افزايد: همه ساله يك بخش به اين جشنواره اضافه مي شود و خوب است جشنواره به افراد با ذوقي كه گزيده اشعار شاعران را جمع آوري و منتشر مي كنند اهميت دهد.
اسرافيلي مي گويد: تقدير از اساتيد و مدرسان زبان و ادبيات فارسي به ويژه در حوزه شعر در داخل و خارج به عنوان خادمان فرهنگي نيز اقدام مثبتي است كه بايد در جشنواره لحاظ شود.
** چشم انداز برپايي جشنواره شعر فجر مشخص شود
محمدرضا عبدالملكيان ديگر شاعر نيز معتقد است كه براي هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره شعر فجر لازم است چشم انداز برگزاري آن براي آينده مشخص شود.
وي به لزوم تعريف چشم انداز براي جشنواره تاكيد مي كند و مي گويد: معتقدم مباحثي كه در هر دوره جشنواره فجر مطرح مي شود بايد چيزي بيشتر از مباحث دوره هاي گذشته جشنواره داشته باشد.
مدير دفتر شعر جوان درباره جوايزي كه در جشنواره شعر فجر به برگزيدگان ارايه ميشود، توضيح مي دهد: بهتر است شان معنوي جشنواره بالا رود تا اينكه بحث مالي و جوايز رنگارنگ در كار باشد. اگر هم مبلغي تعيين مي شود بايد بر اساس كيفيت آثار باشد.
** جشنواره شعر فجر فرصت كشف و سنجش استعدادهاست
غزل تاجبخش نويسنده و شاعره مي گويد:جشنواره شعر فجر محملي براي كشف و سنجش استعدادهاي شعر كشور است.
وي مي افزايد: تا كارها فرصت ارايه نداشته باشند نميتوان به نقاط ضعف و قوت آنها پي برد، وقتي جوانان دريابند عرصه براي فعاليت آنان و بروز استعدادهايشان باز است تلاش بيشتري خواهند كرد و مسولان نيز ميتوانند استعداد جوانان را به سمت و سوي درست هدايت كنند.
خالق اثر "شاپرك ديدهام آتش گرفت" تاكيد مي كند كه براي جذب بيشتر جوانان بايد از اعمال سليقههاي شخصي در داوريها دوري كرد تا كساني كه با شوق به سمت اين مسير گام برداشته اند سرخورده نشوند.
تاجبخش مي افزايد: همانطور كه در بخش سينما و تئاتر فجر نقش مخاطبان بسيار مهم است بايد در جشنواره شعر فجر نيز از حضور طيف هاي مردمي بهره برد تا هر چه بيشتر مردم با فضاي ادبيات كشور آشنا شوند و از اين طريق براي آنها ايجاد انگيزه شود.
وي يادآور مي شود: به نظر در جشنواره بايد علاوه بر شعرخواني بر آثار پيشكسوتان نيز مروري صورت گيرد.
ششمين جشنواره بين المللي شعر فجر 17 بهمن با برگزاري آيين افتتاحيه در كرمانشاه آغاز شده و اول اسفند ماه در تهران پايان مي يابد.
از : مريم زباندان
فراهنگ **1630**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30810912
جمعه|ا|21|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]