تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851101600




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كامل ترين تاريخچه ليگ قهرمانان آسيا


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: كامل ترين تاريخچه ليگ قهرمانان آسيا
دهمين ‌دوره مسابقات فوتبال ليگ قهرمانان آسيا از امروز جمعه با نبرد دو تيم ايراني استقلال و ذوب‌آهن آغاز مي شود . متاسفانه فوتبال ايران به دليل مشكلات سخت افزاري و نرم افزاري باشگاه‌هايش، دو سهميه حضور مستقيمش در اين جام را از دست داد و دو سهميه حضور در پلي‌آف را بدست آورد!
دهمين دوره مسابقات فوتبال ليگ قهرمانان آسيا در حالي به صورت رسمي آغاز مي شود كه فوتبال ايران همچنان در حسرت قهرماني در اين مسابقات قرار دارد و اين بار اميدوار است از بين سه نماينده يكي اين طلسم را بشكند.(با احتساب يكي از دو تيم استقلال و ذوب‌آهن)

به گزارش تابناك : ليگ قهرمانان آسيا هر سال در حالي برگزار مي‌شود كه باشگاه‌هاي فوتبال در پهناورترين قاره جهان، با رشد روزافزون كيفيت فني و سرمايه‌گذاري‌هاي كلان، هرچه بيشتر به سطح اول فوتبال دنيا نزديك مي‌شوند. از كشورهاي متمول عربي تا كشورهاي آسياي ميانه كه به تازگي اهميت سرمايه‌گذاري در صنعت فوتبال را دريافته‌اند و نيز كشورهاي شرق آسيا كه مدت‌هاست خود را از سطح آسيا فراتر برده‌اند، همگي در اين نمايشگاه هنر فوتبال حضور دارند.

در اين ميان باشگاه‌هاي ايراني در طول سال‌هاي سپري شده با فراز و نشيب فراواني روبه‌رو بوده‌اند. روزگاري كه فوتبال ايران بر قله‌ي آسيا ايستاده بود و پي‌درپي قهرمان آسيا مي‌شد، باشگاه‌هاي ايراني نيز بارها جام قهرماني آسيا را از آن خود مي‌كردند. در آن سال‌ها كمتر پيش مي‌آمد كه يك تيم ايراني در جمع چهار تيم برتر آسيا قرار نگيرد. زماني استقلال تهران، زماني پاس تهران و گاهي پرسپوليس تهران افتخار كسب عنوان در آسيا را به دست مي‌آوردند.

دوران قدرت‌نمايي فوتبال باشگاهي ايران در قاره كهن، سال‌هاست به سر آمده است و تيم‌هاي پرطرفدار پايتخت ديرزماني است كه در رقابت‌ با تيم‌هاي عربي، آسياي ميانه و شرق آسيا، شكست مي‌خورند و همچنان چشم اميد به آينده دارند؛ آينده‌اي كه گفته مي‌شود قرار است درخشان باشد و بازيكنان، مربيان و مديران اين باشگاه‌ها، روزگار نوين قدرتمندي براي فوتبال ايران را نويد مي‌دهند.

در اين ميان، حكايت تيم‌هاي اصفهاني از جنس ديگري است. تلاش و كوشش مستمر و ثبات قدم در راه پيشرفت، آن‌ها را به تدريج به سطح اول فوتبال ايران و سپس آسيا نزديك كرد. وقتي در سال‌هاي ابتداي تشكيل ليگ حرفه‌اي در ايران، سپاهان و ذوب آهن اصفهان، قهرماني و نايب قهرماني را از دست تيم‌هاي پرستاره تهراني مي‌گرفتند، مي‌شد حدس زد در آينده‌اي نه چندان دور، اصفهاني‌ها ليگ برتر، در آسيا قدرت‌نمايي كنند. اين اتفاق چندان طول نكشيد و اين رويا با نايب قهرماني سپاهان و ذوب آهن در ليگ قهرمانان آسيا، جامه عمل پوشاند.

اكنون در دهمين دوره ليگ قهرمانان آسيا، نمايندگان پراميد ايران، خود را براي حضور در ماراتن فوتبال آسيا آماده مي‌كنند؛ مكاني كه بار ديگر اين فرصت را به فوتبال ايران مي‌دهد كه قدرت خود را به رخ حريفان هم‌قاره‌اي خود بكشد، قدرتي كه سال‌ها است در خوابي طولاني فرو رفته است؛ انرژي بالقوه‌اي كه در ساق‌هاي بازيكنان ايراني مانده و در انتظار مجالي براي بروز است و آتشي كه در زير خاكستر، همچنان پرحرارت منتظر شعله‌ور شدن است.

در اين گزارش سعي شده است با نگاهي به چهار نماينده ايران در ليگ قهرمانان آسيا، چهار راه و فرصت قهرماني فوتبال ايران را بررسي كنيم.

* استقلال تهران؛ در جست‌وجوي افتخار از دست رفته

آبي‌پوشان پايتخت، تاكنون افتخارات زيادي در جام‌هاي باشگاهي در آسيا كسب كرده‌اند. قهرماني، نايب قهرماني و كسب رتبه‌هاي سومي و چهارمي در كلكسيون افتخارات باشگاه استقلال مي‌درخشد.

اولين حضور اين تيم در جام باشگاه‌هاي آسيا به سال 1349 بازمي‌گردد؛ سالي كه در آن سومين دوره جام باشگاه‌هاي آسيا در تهران برگزار مي‌شد. استقلال تهران در آن دوره با تيم‌هاي "هومنت من" لبنان و "سلانگور" مالزي هم‌گروه بود. اين تيم در آن سال تركيبي بود از بهترين‌هاي فوتبال ايران. نام‌هايي همچون ناصر حجازي، عزت جانملكي، اكبر كارگر جم، مسعود و فريدون معيني، كارو حق‌ورديان، منصور پورحيدري، علي جباري، جواد قراب، نصرالله عبدالهي، جلال طالبي، قليچ‌خاني، غلامحسين مظلومي و محمود خوردبين به عنوان يار كمكي، استقلال را در آن بازي‌ها همراهي مي‌كردند.

تيم فوتبال استقلال ، پس از اولين حضور در جام باشگاه‌هاي آسيا تا بيست و يكمين و آخرين دوره آن بازي‌ها، پنج بار ديگر شركت كرد كه حاصل آن قهرماني در سومين حضور، دو نايب قهرماني و دو مقام سومي آسيا بود. جام باشگاه‌هاي آسيا پس از بيست و يكمين دوره‌اش در سال 2002 ميلادي با رقابت‌هاي جام در جام باشگاه‌هاي آسيا ادغام شد و ليگ قهرمانان باشگاه‌هاي آسيا را تشكيل داد.

اولين قهرماني استقلال در جام باشگاه‌هاي آسيا به سومين حضور اين تيم در آن رقابت‌ها بازمي‌گردد به زماني كه استقلال هنوز با نام تاج در ميادين حاضر مي‌شد. استقلال در آن بازي‌ها ابتدا در دو ديدار رفت و برگشت بر نماينده قطر پيروز شد و سپس در كشور بنگلادش با سه تيم "25 آوريل" كره شمالي، "بانكوك بانك" تايلند و "محمدان" بنگلادش، هم‌گروه شد. استقلال پس از كسب مقام نخست گروه خود با تيم دوم گروه اول بازي كرد و به فينال رسيد. در آن بازي‌ها، احمدرضا عابدزاده، دروازه‌بان اين تيم بود و حميد بابازاده، فرشاد فلاحت‌زاده، رضا حسن‌زاده، شاهرخ و شاهين بياني، صادق ورمزيار، مهدي فنوني‌زاده، امير قلعه‌نويي، عبدالعلي چنگيز، عباس سرخاب، عبدالصمد مرفاوي و سيد مهدي ابطحي نيز ساير بازيكنان اين تيم را تشكيل مي‌دادند.

در نهايت، پس از قهرماني استقلال با هدايت منصور پورحيدري، مرفاوي با شش گل زده، آقاي گل مسابقه‌ها شد، نامجو مطلق تكنيكي‌ترين بازيكن جام لقب گرفت، عباس سرخاب به عنوان مرد سال آسيا شناخته شد و عابدزاده جايزه بهترين دروازه‌بان جام را كسب كرد. اين تيم يك بار ديگر هم در سال 1370 قهرماني جام باشگاه‌هاي آسيا را كسب كرد.

آبي‌پوشان تهراني، تجربه سه حضور در رقابت‌هاي جام در جام باشگاه‌هاي آسيا را نيز دارند. اين رقابت‌ها با حضور قهرمانان جام‌هاي حذفي كشورها برگزار مي‌شد. بهترين نتيجه استقلال در اين بازي‌ها كسب مقام چهارمي آسيا در سال‌هاي 1376 و 1380 است. تيم فوتبال استقلال تهران، در اولين دوره رقابت‌هاي ليگ قهرمانان آسيا كه از ادغام در جام باشگاه‌هاي آسيا و جام در جام باشگاه‌هاي آسيا، شكل گرفته بود، حاضر بود. اين تيم در آن سال با قهرماني در جام حذفي كشور پا به آن رقابت‌ها گذاشته بود و در اولين گام، در دو بازي رفت و برگشت، "الفيصلي" لبنان و سپس "نفتچي"ازبكستان را از پيش رو برداشت و در مرحله گروهي با تيم‌هاي "السد" قطر، "العين" امارات و "الهلال" عربستان،‌ هم‌گروه شد. از هر گروه يك تيم به نيمه نهايي راه مي‌يافت و در نهايت، استقلال تهران با دو شكست و يك پيروزي از ادامه رقابت‌ها باز ماند. هادي طباطبايي،‌ جواد زرينچه، پيروز قرباني، مهدي هاشمي نسب، عليرضا منصوريان، ستار همداني، يدالله اكبري، محمد نوازي، فراز فاطمي، علي سامره، محمود فكري و عليرضا اكبرپور بازيكنان استقلال در آن سال بودند.

دوره بعدي حضور استقلال در ليگ قهرمانان آسيا با خاطره‌اي تلخ همراه شد. آبي‌پوشان پايتخت كه با قهرماني در ليگ برتر ايران به فكر كسب جام قهرماني آسيا بودند به دليل ارسال نكردن به موقع مدارك باشگاه به كنفدراسيون فوتبال آسيا، از شركت در اين مسابقه‌ها باز ماند تا بدون انجام حتي يك بازي، حذف شده زودهنگام بازي‌ها لقب بگيرد.

استقلال در فصل گذشته اين رقابتها توفيقي نداشت و خيلي زود از دور رقابتها كنار رفت .

* پرسپوليس تهران (پيروزي)؛ ارتش سرخ به دنبال اولين قهرماني

پرسپوليس تهران در دي ماه سال 1342 به دست علي عبده بنا شد و در ابتدا در رشته‌هاي بولينگ، واليبال و بسكتبال فعال بود. پس از انحلال شاهين، بازيكنان آن تيم در تركيب تيم دسته دومي پرسپوليس قرار گرفتند و محبوبيت شاهين را به پرسپوليس هديه كردند. از آن سال تاكنون تيم فوتبال پرسپوليس تهران، بارها قهرمان ليگ سراسري كشور و جام حذفي را تجربه كرده است. اين تيم با 9 عنوان قهرماني در ليگ باشگاه‌هاي ايران در سال‌هاي 1351، 52، 54، 74، 75، 78، 79، 81 و 87 و چهار عنوان قهرماني در جام حذفي ايران در سال‌هاي 66، 70، 77 و 89 پرافتخارترين تيم فوتبال ايران است.

تيم فوتبال پرسپوليس تهران پس از قهرماني در جام حذفي كشور در سال 1370 به مسابقه‌هاي جام در جام باشگاه‌هاي آسيا راه يافت كه در آن سال اولين دوره‌اش را تجربه مي‌كرد.

سرخ‌پوشان در اولين دوره رقابت‌هاي جام در جام باشگاه‌هاي آسيا، جام قهرماني را بالاي سر بردند كه تنها قهرماني اين تيم در آسيا تا امروز بوده است. تيم فوتبال پرسپوليس همچنين چند عنوان سومي و چهارمي جام باشگاه‌هاي آسيا را در كارنامه خود دارد.

بر اساس فهرست اعلام شده توسط كنفدراسيون فوتبال آسيا، تيم فوتبال پرسپوليس تهران، پرطرفدارترين تيم آسيا است و پس از اين تيم، "داليان واندا" چين و "الهلال" عربستان حضور دارند. اين در حالي است كه در هفته‌هاي اخير ليگ برتر ايران، تماشاگر چنداني از بازي‌هاي پرطرفدارترين تيم آسيا استقبال نمي‌كند. شايد به همين دليل است كه سرمربي تيم فوتبال پرسپوليس، از هواداران تيمش مي‌خواهد براي تشويق آنها به ورزشگاه بيايند. عملكرد تيم فوتبال پرسپوليس در سال‌هاي گذشته نشان مي‌دهد كه اين تيم حتي با وجود عملكرد ضعيف در ليگ برتر ايران، در رقابت‌هاي آسيايي و بين‌المللي خوب عمل مي‌كند. چندي پيش نيز تيم فوتبال پرسپوليس در تعطيلات نيم‌فصل ليگ برتر و در جريان اردوهاي تركيه و امارات با تيم‌هايي چون اينتراخت فرانكفورت و زنيت سن پترزبورگ ديدار كرد و نمايش خوبي ارائه داد.

به هر تقدير، بازيكنان و كادر فني ارتش سرخ با دنيزلي، اميد زيادي به كسب نتيجه دلخواه در جام باشگاه‌هاي آسيا دارند.

علي دايي، سرمربي اين تيم در اين باره مي‌گويد: "بازي اول ما در ليگ قهرمانان آسيا بسيار حساس و سرنوشت‌ساز است. يك شروع خوب مي‌تواند در ادامه راه به ما كمك كند. ما نيز با تمرين‌هايي كه انجام داده‌ايم از همه نظر آماده حضور پرقدرت در مسابقه‌ها هستيم. خواست خدا بوده است كه براي بازي اول يك بار ديگر خانه‌اش را زيارت كنيم و از او بخواهيم در راه كسب قهرماني ما را ياري كند."

* ذوب آهن اصفهان؛ تا قهرماني يك پله راه است

درسالهاي اخير شاهد رشد روزافزون سطح كيفي فوتبال در اصفهان بوده‌ايم. دو تيم مطرح اين شهر يعني ذوب آهن و سپاهان با ثبات دركسب نتيجه‌هاي خوب، اصفهان را به قطب جديد فوتبال كشور تبديل كرده‌اند. در حال حاضر ديگر قدرت فوتبال ايران در انحصار دو تيم پايتخت نشين نيست بلكه دو تيم اصفهان رقابتي سخت و نفسگيري دركسب قهرماني ايران و آسيا دارند. ذوب آهن در دو سال پيش در حالي كه تمام نمايندگان فوتبال ايران در مرحله گروهي و حذفي از دور رقابت‌هاي آسيايي كناررفته بودند، در عين ناباوري با پيروزي بر قهرماني آسيا از كره جنوبي و پشت سر گذاشتن قدرت‌هاي آسيا پا به فينال جام باشگاه‌هاي آسيا گذاشت و در نهايت به عنوان نايب قهرماني آسيا راضي شد. اين تيم در حالي امسال پا به رقابت با تيم‌هاي آسيايي گذاشته است كه اميد اول قهرماني ليگ برتر ايران به شمار مي‌رود و اين امر مي‌تواند انگيزه اين تيم را بسيار بالاتر ببرد.

* سپاهان در انديشه اول شدن

پرافتخارترين تيم اصفهان تاكنون يك پاي ثابت ليگ قهرمانان آسيا بوده است. اين تيم از اولين سال تشكيل ليگ قهرمانان آسيا در سال 2002 كه اين جام از تلفيق دو جام باشگاه‌هاي آسيا و جام در جام آسيا تشكيل شده بود يا به عنوان قهرمان ليگ يا با كسب رتبه‌هاي دوم و سوم ليگ و يا از طريق قهرماني در جام حذفي در جام باشگاه‌هاي آسيا حضور داشته است. باشگاه‌هاي آسيايي اين تيم را مي‌شناسند و هنوز خاطره‌ شيرين نايب قهرماني اين تيم در آسيا از ذهن هوادارانش پاك نشده است. چندي پيش درباره اين كه تيم اول اصفهان سپاهان است يا ذوب آهن بحث و جدلي پيش آمده بود كه نزديك بود به جنجال بزرگي ختم شود كه خوشبختانه به فراموشي سپرده شد اما از بحثهاي حاشيه‌اي كه بگذريم سپاهاني‌ها پس از قراردادن نام خود در فهرست قهرمانان ليگ برتر ايران و جام حذفي كشور اكنون فقط به دنبال تكميل كردن مجموعه افتخارات خود با قهرماني در آسيا هستند. سال گذشته سپاهان با هدايت امير قلعه‌نويي نتوانست موفقيت چشمگيري كسب كند تا بار ديگر انتقادها از سرمربي اين تيم از سرگرفته شود كه قلعه نويي مربي بين‌المللي نيست و نمي‌تواند در آسيا قهرمان شود. سخني كه البته مديرعامل باشگاه سپاهان بيش از همه با آن مخالف است و همچنان از سرمربي تيمش حمايت مي‌كند.

السد قهرمان ليگ قهرمانان آسيا شد/حسرت بزرگ براي سپاهان

تيم فوتبال السد موفق شد براي نخستين بار قهرمان ليگ قهرمانان باشگاه هاي آسيا شود.

سال گذشته در ورزشگاه جام جهاني كره جنوبي السدي ها موفق شدند در ضربات پنالتي چومبوك هيونداي را شكست دهند.

بازي دو تيم در وقت قانوني به تساوي دو بر دو انجاميد.اين اتفاق در حالي افتاد كه قطري ها تا آخرين دقايق بازي با نتيجه دو بر يك از حريف پيش بودند اما در دقيقه نود روي اشتباه مدافع خود گل تساوي را دريافت كردند تا بازي به وقت هاي تلف شده كشيده شود.

بازي دو تيم در وقت هاي اضافي هم گلي را در بر نداشت تا ضربات پنالتي قهرمان آسيا را مشخص كند.در ضربات پنالتي كيم دونگ چان و پارك وون جائه پنالتي هاي خود را از دست دادند تا تيم السد با نتيجه 4 بر دو و براي نخستين بار قهرماني در آسيارا تجربه كند.

السد در حالي قهرمان شد كه در مرحله يك چهارم نهايي در دو بازي رفت و برگشت به سپاهان باخته بود و به خاطر اشتباه اين تيم براي استفاده كردن از بازيكن(رحمان احمدي) دو اخطاره،كنفدراسيون فوتبال آسيا راي به نفع تيم قطري داد و سپاهان حذف شد !؟

تاريخچه مسابقات فوتبال باشگاهي در آسيا:

فوتبال باشگاهي در آسيا از سال 1967 در قالب مسابقاتي با عنوان جام باشگاه‌هاي آسيا آغاز شد، كه هاپوئل رژيم اشغالگر قدس فاتح دو دوره نخست اين رقابت‌ها شد. تاج (استقلال سابق) در سومين دوره اين جام در ديدار نهايي 2 بر يك هاپوئل را شكست داد و نخستين تيم ايراني لقب گرفت كه اين جام را بالاي سر برده است. چهارمين دوره هم با قهرمان مكابي رژيم اشغالگر قدس به پايان رسيد. در حاليكه جام پنجم قرار بود با حضور تيم‌هاي رنجرز هنگ كنگ، تاج (استقلال) ايران، مكابي رژيم اشغالگر قدس، القادسيه كويت و هومنت من لبنان برگزار شود، با انصراف تيم‌هاي رنجرز، القادسيه و هومنت من به دليل حضور نماينده رژيم اشغالگر قدس، مسابقات كنسل شد.

البته پس از لغو اين دوره از مسابقات تا سال 1985 رقابت‌هاي فوتبال باشگاهي در قاره كهن برگزار نشد اما از سال 1985 اين مسابقات در قاره آسيا مجددا آغاز شد كه تيم "دوو رويالز" كره جنوبي با برتري 3 بر يك برابر الاهلي عربستان در ديدار نهايي اين جام، نخستين قهرمان رقابت‌ها لقب گرفت. طي 17 سال برگزاري اين جام، كره جنوبي با 6 عنوان قهرماني (سوون بلووينگز و پوهانگ استيلرز هر كدام 2 بار و دوو رويالز و ايلهواچونما هر كدام يك بار) عنوان پرافتخارترين كشور در اين مسابقات را از آن خود كرد كه سوون سامسونگ اين كشور هم آخرين قهرمان جام باشگاه‌هاي آسيا لقب گرفت. تيم‌هاي باشگاهي ايران با سه قهرماني (استقلال دو بار و پاس يك بار)، ژاپن (يوميوري، فروكاوا و جوبيلوايواتا هركدام يك بار)، رژيم اشغالگر قدس (هاپوئل 2 بار و مكابي يك بار) در رده‌هاي بعدي قرار دارند. تيم‌هاي باشگاهي عربستان (الهلال 2 بار) و تايلند (تاي فارمرز بانك 2 بار) اين جام را فتح كردند و تيم‌هاي باشگاهي ليائوبنگ چين و السد قطر نيز هركدام يك مرتبه به قهرماني اين مسابقات دست يافته‌اند. فارمرز بانك تايلند نخستين تيمي بود كه دو مرتبه بصورت متوالي قهرمان اين جام شد. تيم‌هاي پوهانگ استيلرز و سوون سامسونگ هم در دو سال پشت سر هم جام قهرماني اين مسابقات را بالاي سر بردند. اسامي قهرمانان مسابقات جام باشگاه‌هاي آسيا:

1986: دوو رويالز كره جنوبي 3 - الاهلي عربستان يك 1987: فروكاواي ژاپن (ديدارهاي نهايي در قالب يك گروه چهار تيمي برگزار شد) 1988: يوميوري ژاپن 3 - الهلال عربستان صفر (الهلال به دليل اعتراض به برنامه‌ريزي جام ‌در بازي فينال شركت نكرد) 1989: السد قطر 3 - الراشد عراق 3 (السد به دليل گل‌هاي بيشتر در خانه حريف قهرمان شد) 1990: ليائونينگ چين 2 - نيسان ژاپن يك 1991: استقلال ايران 2 - ليائونينگ چين يك 1992: الهلال عربستان يك (4) - استقلال ايران يك (3) 1993: پاس ايران يك - الشباب عربستان صفر 1994: فارمرزبانك تايلند 2 - عمان كلوپ يك 1995: فارمرزبانك تايلند يك - العربي قطر صفر 1996: ايلهواچونما كره جنوبي يك - النصر عربستان صفر 1997: پوهانگ استيلرز كره جنوبي 2 - ايلهواچونما كره جنوبي يك 1998: پوهانگ استيلرز كره جنوبي صفر (6) - داليان چين صفر (5) 1999: جوبيلوايواتا كره جنوبي 2 - استقلال ايران يك 2000: الهلال عربستان 3 - جوبيلوايواتا كره جنوبي 2 2001: سوون سامسونگ كره جنوبي يك - جوبيلو ايواتا كره جنوبي صفر 2002: سوون سامسونگ كره جنوبي صفر (4) - آنيانگ كره جنوبي صفر (2)

از سال 1990 رقابتي تحت عنوان جام در جام باشگاه‌هاي آسيا كه تيم‌هاي قهرمان جام حذفي كشورهاي اين قاره اجازه حضور در اين بازي‌ها را داشتند، آغاز شد. پرسپوليس تهران با برتري برابر المحرق بحرين فاتح نخستين دوره اين مسابقات نام گرفت و الهلال عربستان در سال 2-2001 با شكست چونبوك موتورز آخرين عنوان قهرماني اين رقابت‌ها را از آن خود كرد. در اين جام كه عمري 12 ساله داشت، عربستان با 6 قهرمان (الهلال (2 مرتبه)، القادسيه، النصر، الاتحاد و الشباب) سرآمد ديگر كشورهاي آسيايي است، ژاپن با پنج قهرماني (نيسان (2 مرتبه)، يوكوهاما، هيراتسوكا و شيميزو) در رده دوم قرار دارد و پرسپوليس هم تنها عنوان قهرماني فوتبال ايران در جام در جام آسيا را كسب كرده است.

نيسان ژاپن با دو بار قهرماني متوالي در اين جام ركوردار است و تيم الهلال عربستان هم در طي پنج سال دو بار قهرمان اين جام شد كه آخرين جام قهرماني هم به اين تيم عربستاني رسيد. اسامي قهرمانان مسابقات جام در جام آسيا: 1990-91: پرسپوليس ايران يك - المحرق بحرين صفر 1991-92: نيسان ژاپن 6 - النصر عربستان يك 1992-93: نيسان ژاپن 2 - پرسپوليس ايران يك 1993-94: القادسيه عربستان 6 - ساوث چينا 2 1994-95: يوكوهاما مارينوس ژاپن 2 - الشعب امارات يك 1995-96: بلمار هيراتسوكا ژاپن 2 - الطلبه عراق يك 1996-97: الهلال عربستان 3 - ناگويا گرامپوس ژاپن يك 1997-98: النصرعربستان يك - سوون سامسونگ كره جنوبي صفر 1998-99: الاتحاد عربستان 3 - چونام دراگونز كره جنوبي 2 1999-2000: شيميزو ژاپن يك - الزورا عراق صفر 2000-1: الشباب عربستان 4 - داليان چين 2 2001-2: الهلال عربستان 2 - جئونبوك هيونداي كره جنوبي يك مسئولان برگزاري مسابقات فوتبال باشگاهي در قاره آسيا از سال 1995 طرح رقابتي تحت عنوان "سوپر جام باشگاه‌هاي آسيا" را اجرايي كردند و طي آن تيم‌هاي قهرمان جام باشگاه‌ها و جام در جام آسيا برابر هم به ميدان مي‌رفتند كه يوكوهاما مارينوس ژاپن با پيروزي 4 بر 3 برابر فارمرزبانك تايلند نخستين قهرمان اين جام لقب گرفت. اسامي قهرمانان سوپر جام آسيا: 1995: يوكوهاما مارينوس ژاپن 4 - فارمرز بانك تايلند 3 1996: ايلهواچونما كره جنوبي 6 - بلمار هيراتسوكا ژاپن 3 1997: الهلال عربستان 2 - پوهانگ استيلرز كره جنوبي يك 1998: النصر عربستان يك - پوهانگ استيلرز كره جنوبي يك(النصر به دليل گل زده در خانه حريف قهرمان شد) 1999: جوبيلو ايواتا ژاپن 2 - الاتحاد عربستان 2 (جوبيلو ايواتا به دليل گلزني در خانه حريف قهرمان شد) 2000: الهلال عربستان 3 - شيميزو اسپالس ژاپن يك 2001: سوون سامسونگ كره جنوبي 4 - الشباب عربستان 3 2002: سوون سامسونگ كره جنوبي يك - الهلال عربستان يك (سوون سامسونگ به دليل گلزني در خانه حريف قهرمان شد)

تاريخچه ليگ قهرمانان آسيا: تا سال 2002 مسابقات فوتبال درقاره آسيا تحت دو عنوان جام باشگاه‌ها و جام در جام آسيا برگزار مي‌شد اما كميته برگزاري مسابقات باشگاهي در اين قاره پس از پايان مسابقات در سال 01-2000 تصميم گرفت همانند رقابت‌هاي اروپايي با ادغام اين دو جام پيكارها را در قالب ليگ قهرمانان آسيا برگزار كند. همچنين دركنار اين جام براي تيم‌هاي درجه سوم آسيا مسابقات ديگري به نام جام AFC در نظر گرفته شد تا اين تيم‌ها فرصت حضور در بازي‌هاي قاره‌اي را از دست ندهند. البته با گذشت زمان در نحوه برگزاري آن تغييرات بسياري بوجود آمد ولي همچنان ديدگاه ثابتي براي برگزاري آن وجود ندارد و هر 2 سال تغييراتي در شكل انجام مهمترين رقابت باشگاهي در قاره آسيا صورت مي گيرد. تاكنون تيم‌هاي فوتبال سپاهان اصفهان (هفت مرتبه)، استقلال تهران (پنج مرتبه)، پرسپوليس و ذوب‌آهن اصفهان (هركدام سه مرتبه)، صباي قم (دو مرتبه) و پاس تهران، فولادخوزستان، سايپاي كرج و مس كرمان نمايندگان ايران در دوره‌هاي گذشته اين جام بوده‌اند كه تيم‌هاي سپاهان و ذوب آهن با كسب عنوان نايب قهرماني، تنها افتخارات تيم‌‎هاي باشگاهي ايران در اين جام را بدست آورده‌اند. امسال هم تيم‌هاي سپاهان اصفهان (قهرمان ليگ) و پرسپوليس (قهرمان) بصورت مستقيم و تيم‌هاي استقلال تهران (تيم دوم ليگ) و ذوب‌آهن (تيم سوم ليگ) در مرحله پلي‌آف، نمايندگان ايران در اين جام هستند كه اميدواريم بتوانند طلسم قهرمان نشدن تيم‌هاي باشگاهي ايران در ليگ قهرمانان آسيا را بشكنند. ضمن اينكه نبايد فراموش كرد آخرين قهرماني تيم‌هاي ايراني در مسابقات باشگاهي آسيا به سال 1993 باز مي‌گردد كه طي آن تيم پاس ايران موفق شد با پيروزي برابر الشباب عربستان عنوان قهرماني آن رقابت‌ها را از آن خود كرد. قهرمانان ادوار مختلف ليگ قهرمانان آسيا: 2003: العين امارات 2 - بك تراساسونا يك (رفت 2 بر صفر به سود العين - برگشت يك بر صفر به سود بك تراساسونا) 2004: الاتحاد عربستان 6 - ايلهواچونما كره جنوبي 3 (رفت يك بر 3 به سود ايلهواچونما - برگشت صفر بر 5 به سود الاتحاد) 2005: الاتحاد عربستان 5 - العين امارات 3 (رفت يك بر يك - برگشت 4 بر 2 به سود الاتحاد) 2006: جئونبوك كره جنوبي 3 - الكرامه سوريه 2 (رفت 2 بر صفر به سود جئونبوك - برگشت 2 بر يك به سود الكرامه)

2007: اوراواردز ژاپن 3 - سپاهان ايران يك (رفت يك بر يك - برگشت 2 بر صفر به سود اوراوا) 2008: گامبا اوزاكا ژاپن 5 - آدلايد يونايتد استراليا صفر (رفت 3 بر صفر - برگشت 2 بر صفر) 2009: پوهانگ استيلرز كره جنوبي 2 - الاتحاد عربستان يك

2010: ايلهواچونما كره جنوبي 3 - ذوب آهن ايران يك

2011: السد قطر 2 (4) - جئونبوك موتورز كره جنوبي 2 (2) در ضربات پنالتي

جمعه|ا|21|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن