واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اصغري:آبياري تحت فشار 350 هزار هكتار از اراضي كشاورزي آذربايجان غربي
آبياري تحت فشار 350 هزار هكتار از اراضي كشاورزي آذربايجان غربي
اروميه- خبرگزاري مهر: رئيس سازمان جهادكشاورزي آذربايجان غربي از اجراي سيستم آبياري تحت فشار در 350 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري مهر، محمدرضا اصغري با اشاره به اينكه تا سال 89 در 26 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان آبياري تحت فشار اجرا شده، افزود: طي يك برنامه پنج ساله كه اجراي آن از سال 90 شروع شده كل اراضي قابل آبياري به ميزان 350 هزار هكتار به سيستم آبياري تحت فشار مجهز مي شوند.
وي با اشاره به جذب 240 ميليارد ريال اعتبار با اجراي كامل قانون هدفمندي يارانه ها و ارائه بسته هاي حمايتي به توليد كنندگان محصولات كشاورزي و مواد غذايي، گفت: كشاورزي در كشورهاي در حال توسعه اولين منبع رشد اقتصادي، اصلي ترين بخش اشتغال و مهمترين عامل تغذيه بشمار مي رود.
وي با تبيين دستاوردهاي انقلاب اسلامي در بخش كشاورزي، اظهار داشت: توليدات كشاورزي استان در اوايل انقلاب نزديك به يك ميليون و 500 هزار تن و در كشور 30 ميليون تن بود و هم اكنون پس از 33 سال توليدات كشاورزي با 20 درصد افزايش به مرز شش ميليون تن رسيده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با بيان اينكه هم اكنون بخش كشاورزي ضمن تامين نياز داخلي در محصولات استراتژيك از جمله گندم و صادرات اين محصولات به ساير كشورها، خاطرنشان كرد: بيش از 35 درصد اشتغال مستقيم مربوط به بخش كشاورزي بوده كه نشان دهنده ظرفيت و پتانسيل بالاي بخش كشاورزي استان است.
اصغري ادامه داد: با توجه به اينكه سالانه به طور متوسط 600 ميليارد ريال بر اثر بارش تگرگ به باغات و مزارع آذربايجان غربي خسارت وارد مي شود، اين سازمان با همكاري شركت سازنده، مقدمات توليد مشترك سامانه ضد تگرگ را به صورت بومي سازي شده در استان فراهم كند.
وي از نصب هشت دستگاه ضد تگرگ در آذربايجان غربي خبر داد و خاطر نشان كرد: با به كارگيري اين سامانه ميزان خسارات ناشي از بارش تگرگ در مناطق تحت پوشش به صورت چشمگيري كاهش يافته و اين سامانه ها با هدف كاهش اثرات مخرب بارش تگرگ به محصولات كشاورزي تا كنون به طور آزمايشي در شهرستانهاي اروميه، مياندوآب، مهاباد و سلماس نصب شده و به تدريج در ديگر مناطق نيز نصب مي شود.
وي عملكرد هشت دستگاه سامانه ضد تگرگ در استان را موفقيت آميز دانست و افزود: اين دستگاهها ابرها را در شعاعي حدود 500 متر تحت تاثير قرار داده و هر كدام از اين دستگاهها قادر بوده بيش از يكصد هكتار از اراضي اطراف خود را تحت پوشش قرار دهد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: اين دستگاهها با استفاده از گاز بوتان و پروپان كار كرده و 12 كيلومتر برد داشته و قادرند از طريق شليك امواج صوتي به داخل توده ابرهاي تگرگ زا، از بارش تگرگ جلوگيري و آن را تبديل به باران كنند.
وي اعتبار هزينه شده براي راه اندازي اين دستگاه ها را يك ميليارد و 300 ميليون ريال عنوان كرد و اظهار داشت: اين دستگاهها به صورت كنترل از راه دور كار كرده و مي توان با استفاده از تلفن همراه و ارسال پيام كوتاه آنها را فعال كرد.
© 2003 Mehr News Agency .
پنجشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]