واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ميرزابيگي:پرستاران اجازه ندهند حقوقشان پايمال شود
پرستاران اجازه ندهند حقوقشان پايمال شود
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: پرستاران كشور بايد درباره قوانين مرتبط با خودشان اطلاعات كافي به دست آورند و اجازه ندهند حقوق قانوني شان پايمال شود در مورد قانون ارتقاي بهره وري نيز دانشگاه به دانشگاه پيگير اجراي قانون هستيم.
به گزارش خبرگزاري مهر، غضنفر ميرزابيگي در نشستي با رابطان پرستاري بيمارستانها در محل سازمان نظام پرستاري اظهار كرد: از آسيبهاي جدي حرفه پرستاري در سطوح مختلف مديريتي و رابطان بي اطلاعي از قانون است.
وي ادامه داد: قانوني در كشور به تصويب رسيده كه زماني جزو آمال و آرزوهاي جامعه پرستاري بود اما امروز از حد شعار خارج شده و پس از گذشت پيچ و خم هاي بسيار در قالب قانون به تصويب رسيده است.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري افزود: نبايد اجازه دهيم با استفاده از بي اطلاعي همكاران در اجراي قانون كج سليقگي شود.
ميرزابيگي دوره كنوني را دوره گذار حرفه اي برشمرد و افزود: چنانچه از اين دوره به درستي و سلامت عبور كنيم در اين صورت بدهكار آيندگان و تاريخ نخواهيم بود.
وي با بيان اينكه براي اجراي قانون نيازمند مجريان قوي هستيم، گفت: مجريان اين قانون اگر چه از تيم سلامت (پزشكان) هستند اما از ما (پرستاران) نيستند اين درحالي است كه معلمان 70 نماينده در مجلس دارند بنابراين در قانونگذاري و اجراي قوانين دستشان باز است.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري ادامه داد: ما نيز بايد با داشتن اطلاعات كافي پيگير حقوقمان باشيم و مراقب باشيم كه به سمت خود شليك نكنيم گاهي در گزارش ها شاهد اين هستيم كه دوستان هدف را اشتباه مي زنند به جاي كمك به ما و اجراي قانون به خودمان شليك مي كنند.
ميرزا بيگي با بيان اينكه بعد شرعي و قانوني را شوراي نگهبان تاييد كرده است، گفت: رئيس جمهوري، نيز قانون ارتقاي بهره وري (كاهش ساعت كاري) را ابلاغ كرده است و همگي خواهان اجراي آن هستند و هم اكنون ما دانشگاه به دانشگاه پيگير اجراي اين قانون هستيم.
وي با بيان اينكه مشكلات اعتباري براي قانون ارتقاي بهره وري از مشكلات سيستم است، افزود: پرستار بايد به دنبال مطالبه حق خود باشند. اگر مشكلات بودجه اي بر سر راه اجراي قانون وجود دارد آيا پرستاران بايد اين مشكلات را بازگو كنند؟ اين اجازه را بدهيد كه روساي دانشگاه ها پيگير آن باشند.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري افزود: پيش از اين عنوان كرديم چنانچه بيمارستاني در كشور قادر به اجراي قوانين پرستاري نيست آن را به پرستاران واگذار كنند هم اكنون 60 تا 70 درصد هزينه سلامت صرف جيب عده معدودي مي شود.
ميرزابيگي با بيان اينكه 90 درصد هزينه سلامت براي كمتر از 10 درصد تيم سلامت هزينه مي شود، ادامه داد: پرستاران همواره ثابت كرده اند كه مي توانند بيمارستانها را از ورشكستگي به سود كامل برسانند به طوريكه يك كارشناس اتاق عمل در ماهشهر اهواز بيمارستاني را از ورشكستگي و بدهي كامل به سود رساند.
وي افزود: اين فرد عنوان مي كرد كه فقط چاله ها را گرفتم و سختگيري چنداني هم اعمال نكردم بنابراين پرستاران در اين مسير بايد اثر هم افزايي و همگرايي داشته باشند نه واگرايي.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: هم اكنون مديران پرستاري، رابطان و سرپرستاران اطلاعات غلطي دارند و سعي نكرده اند اطلاعات خود را از قانون اصلاح كنند.
ميرزابيگي با بيان اينكه بايد نگاه به موضوع نگاهي تكاملي باشد، افزود: قانون ارتقاي بهروري 4 بند دارد كه هريك قوانين جداگانه اي است البته حتي قويترين قوانين هم از ابتدا صددرصد اجرا نشده اند بايد با نگاه تكاملي نقايص را برطرف كنيم و درصدد اجراي كامل آن باشيم.
وي گفت: ما نيز كوشيديم تا طي 6 ماه قانون اجرا شود و ضعفها و نقايص نمايان شود هر چند ساير استان ها نسبت به تهران در اجراي قانون ارتقاي بهره وري جلوتر هستند و در كل قانون در دانشگاه هاي علوم پزشكي سراسر كشور در حال اجراست.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: قانون در ظاهر نقصي ندارد اما در عمل ممكن است ايراداتي داشته باشد عده اي برداشت هاي سليقه اي از قانون دارند بايد براي اجراي قانون با نگاه مثبت بند به بند جلو رويم و انتظار نداشته باشيم از ابتدا، قانون بدون هرگونه نقصي اجرا شود.
ميرزابيگي با تاكيد بر ضرورت وجود نگاهي دلسوزانه براي اجراي قانون افزود: دو هفته پيش شوراي عالي نظام پرستاري يك جلسه 4 ساعت و نيمه اي را با وزير بهداشت داشت و هم اكنون نيز براي اجراي قانون دانشگاه به دانشگاه با مسئولان نشست داريم اين در حالي است كه كميته كشوري نيز در حال پيگيري اجراي قانون است و در صورت لزوم ايجاد تغيير هر 6 ماه يكبار بخشنامه يا نامه اي با امضاي وزير به دانشگاه ها ابلاغ مي شود.
وي ادامه داد: ما نيز بر اساس قانون موظفيم سالي 2 بار در خصوص نحوه اجراي قانون گزارشي را به مجلس ارائه كنيم كه سه شنبه هفته پيش دومين جلسه را با مجلس داشتيم .
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: جمع بندي مجلس بر اساس گزارش هاي ارائه شده اين بود كه وزير بهداشت در بخش دولتي اقتدار دارد اما اين قانون بخش خصوصي، تامين اجتماعي و خيريه را نيز شامل مي شود اگر چه قانون به اين بخش ها نيز ابلاغ شده است اما ممكن است اقتدار و اختيار لازم وجود نداشته باشد.
ميرزابيگي با بيان اينكه مجلس گزارش مجدد از وزارت كار، دفاع و بهداشت را خواستار شد، گفت: اين امر مي تواند زمينه ساز بسياري از اتفاقات بعدي در مجلس باشد.
وي ادامه داد: قانون ارتقاي بهره وري و تعرفه گذاري خدمات پرستاري بايد ما را به اين سمت و سو سوق دهد كه پرستاري و بالين بيمار را ارزشمند كنيم.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري افزود: اگر قانون ارتقاي بهره وري براي پرستاران تصويب نمي شد قانون خدمات كشوري با 44 ساعت كار در هفته براي پرستاران اجرا مي شد كه البته در دوره باقري لنكراني و ابتداي دولت دهم بر كار هفته اي 44 ساعت براي پرستاران تاكيد شد.
ميرزابيگي با بيان اينكه بايد براي شيفتهاي تعطيل و شب تفاوت هايي قايل مي شديم گفت: در بخش خصوصي هم ظلم هاي بي شماري به پرستاران مي شود به ويـژه آنكه طبق بخشي از قانون كار پرستاران نمي توانستند از مزاياي مشاغل سخت و زيان آور بهره مند شوند چون طبق اين قانون زنان نبايد در مشاغل سخت و زيان آور كار مي كردند اما پرستاران از اين قانون مستثني شدند.
وي افزود: به فضل الهي به اين سمت حركت مي كنيم كه زندگي پرستاران با يك شيفت كاري تامين شود و حداقل براي داشتن يك زندگي عادي ساعت كار كمتر و درآمد بيشتري داشته باشند.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: حدود 43 تا 44 قدم اساسي براي حرفه پرستاري برداشته شد و كار ما ريشه در اصل 133 قانون اساسي دارد كه تحت عنوان تعديل ساعت كاري است كه البته نام آن را به قانون ارتقاي بهره وري تغيير داديم.
ميرزا بيگي با بيان اينكه مزاياي قانون ارتقاي بهره وري به پرستاران همه مراكز بهداشتي درماني و بيمارستان ها تعلق مي گيرد، گفت: البته اين قانون به درمانگاه هايي كه به صورت روزانه اداره مي شود (نه درمانگاههاي بيمارستاني) تعلق نمي گيرد.
وي ادامه داد: بر اساس سه آيتم سابقه كار، صعوبت كاري و كار در نوبت كاري غير متعارف تا 8 ساعت در هفته ساعت كار پرستاران كمتر مي شود البته برخي عنوان مي كنند كه پيش از اين كاركرد هفتگي 44 ساعت نبوده اما بر اساس اين قانون ساعت كار هفتگي 44 ساعت در نظر گرفته شده است.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: در اين قانون بيشترين امتياز براي كاهش ساعت كار در هفته به سنوات خدمت (سابقه كار) سپس صعوبت كار و سپس نوبت كاري هاي غيرمتعارف يا شيفت در گردش داده شد.
ميرزا بيگي ادامه داد: بند 2 اين ماده واحده عنوان مي كند كه پرستاري جزو مشاغل سخت و زيان آور است اما براي پرستاران بخش هاي سوختگي و رواني تسهيلاتي در نظر گرفته شد و آن اينكه از 2 ماه مرخصي در سال استفاده كنند در عين حال كه همه پرستاران جزو مشاغل سخت و زيان آور هستند و مي توانند از مزاياي آن بهره مند شوند.
وي با بيان اينكه در قانون كار بحث ديگري است، افزود: در قانون ارتقاي بهره وري افراد شاغل در مشاغل سخت و زيان آور مي توانند از همه مزاياي مندرج در ماده 67 و 68 قانون خدمات كشوري استفاده كنند كه از آن جمله 6 ساعت كار روزانه و 36 ساعت كار هفتگي و بازنشستگي پيش از موعد 20 سال براي زنان و 25 سال براي مردان است.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري افزود: همه اين موارد در قانون آورده شده و اگر چنانچه اين موارد هم اكنون اجرا نمي شود بدان معنا نيست كه در قانون لحاظ نشده است.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري با بيان اينكه بر اساس قانون ارتقاي بهره وري ارزش شيفت 24 ساعته غيرتعطيل 33 ساعت و در ايام تعطيل 39 ساعت است، گفت: اين بدان معناست كه پرستاري با بيش از 16 سال سابقه خدمت مي تواند با هفته اي 2 شيفت شب (با 2 ساعت طلب) ساعت كاري ماهيانه اش را پر كند.
ميرزابيگي كه در جمع رابطان بيمارستانها در محل سازمان نظام پرستاري سخن مي گفت اضافه كرد: بر اساس بند 3 قانون ارتقاي بهره وري شيفت هاي شبانه و ايام تعطيل با ضريب 5/1 محاسبه مي شود البته عده اي شبهه اي مطرح كردند كه پيش از اين هم كسي در هفته 44 ساعت كار نمي كرد و قانون ارتقاي بهره وري با 44 ساعت كار در هفته محاسبه مي شود.اما بر اساس اين قانون ارزش 24 ساعت كار 33 ساعت است.
وي با بيان اينكه هم اكنون در كارگروهي در دولت در حال تجميع قوانين مشاغل سخت و زيان آور براي تدوين آيين نامه جامع مشاغل سخت و زيان آور هستيم، گفت: تا كنون 16 تا 17 قانون در خصوص مشاغل سخت و زيان آور در كشور تصويب شده است كه نيازمند تجميع هستند.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري افزود: برخي عنوان مي كنند كه اين قانون براي پرسنلي با 16 سال خدمت خوب ديده شده است اما از پس آن چيزي ديده نشده است اما اين در حالي است كه بر اساس بندي از اين قانون پرستاران زن مي توانند با 20 سال سابقه خدمت زودتر از موعد بازنشسته شوند اما اگر اين بند به علت كمبود بودجه و اعتبارات اجرا نمي شود نبايد براي شيفت خواب پرستاران هم سختگيري شود.
ميرزابيگي با بيان اينكه در برخي بيمارستانها 20 درصد پرستاران از اجراي قانون استقبال كرده اند، افزود: برخي از بي اطلاعي قوانين سوء استفاده مي كنند چون قانون هزينه بر است بر اساس اين قانون حداقل 60 درصد به اضافه كاريها اضافه مي شود و 23 هزار پرستار وارد سيستم شده است.
وي ادامه داد: براي اجراي قانون به اين عظمت بايد از مزاياي آن نيز مطلع بود آن را تبليغ كرد و متقاضي اجراي آن باشيم هم اكنون در برخي بيمارستان ها بازي خطرناكي شروع شده كه مي خواهند از شما نه قانون را بگيرند.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: چنانچه وزارتخانه متقاضي حذف شيفت خواب پرستاران است بايد براي بازديد نيز نيروي انساني تامين كند در سايت وزارتخانه نيز عنوان شده است كه خواب هيچ گاه قانون نداشته است.
ميرزا بيگي با بيان اينكه براي اجراي قانون پرستاران بايد با همه ابعاد قانون آشنا باشند، افزود: در شرايط فعلي با كمبود نيروي انساني و اضافه كار بيش از 80 ساعت در ماه نبايد شيفت خواب حذف مي شد در غير اين صورت پرستاران زن هم بايد با 20 سال سابقه كار بازنشستگي زودتر از موعد داشته باشند.
وي ادامه داد: هدف از اجراي قانون ارتقاي بهره وري اين است كه هر فردي در بخش خودش فعاليت كند نبايد با كاهش ساعت كاري زمينه را براي كار در چندين جا فراهم كنيم.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: اگر چه در قانون ارتقاي بهره وري براي شيفت شب و ايام تعطيل ضريب 5/1 و براي شيفت عصر ضريب 2/1 در نظر گرفته شد در بخشي از قانون نيز آورده شد كه "دولت مي تواند" اما در آيين نامه اجرايي ضريب 2/1 و دولت مي تواند برداشته شد.
ميرزابيگي با تاكيد بر اينكه بايد بر شيفتهاي حداكثر 12 ساعته پايبند بود، گفت: نتايج بررسيها هم نشان داده است كه در شيفت هاي بيش از 12 ساعت ضريب خطاي حرفه اي 3 برابر مي شود.همچنين بر اساس اين قانون ميزان اضافه كار ماهانه 50 درصد كار موظفي است كه البته فعلاً براي 80 ساعت مجوز داده شده است.
وي افزود: البته پرستاران مي توانند تا پيش از اجراي قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري بيش از 80 ساعت اضافه كار در ماه را داشته باشند اضافه كار پرستاران 160/1 است نه 175/1 .
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: در بند 14 اين قانون درباره روش پرداختها صحبت شده است كه به روش حقوق ثابت و مبتني بر عملكرد است و در شيوه دوم مبنا تعرفه گذاري خدمات پرستاري است.
ميرزابيگي ادامه داد: با تعرفه گذاري خدمات پرستاري پرستاران به سمت شيفت كاري كم و درآمد بهتر سوق مي يابند.
وي با بيان اينكه بايد در بخش خصوصي تعهد ايجاد شود و پرستاران بايد امنيت شغلي داشته باشند، گفت: نبايد بدين گونه باشد كه به راحتي عذر پرستاري در بخش خصوصي خواسته و سپس از پرستار نيمه وقت يك دانشگاه استفاده شود.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري ادامه داد: پرستار بايد استخدام بخش خصوصي شود و از مزاياي بيمه و بازنشستگي استفاده كند هر نيرويي بايد در جايگاه خودش تثبيت شود كارمند دولت بايد اضافه كار را در بخش دولتي انجام دهد همان طور نيروي شاغل در تامين اجتماعي و نيروهاي مسلح اضافه كار را در همان بخش ها بگذرانند.
ميرزابيگي افزود: بايد به سمتي حركت كنيم كه هر پرستاري در محل كاري خودش تامين شود و نياز به كار در چندين محل نداشته باشد هم اكنون در كشور استراليا چنانچه پرستاري شيفت اضافه تري كار كند معادل 50 درصد حقوق از وي ماليات اخذ مي شود چون معتقدند بايد شيفت كار كيفي باشد.
وي ادامه داد: براي جلوگيري از تعدد شيوه هاي اجراي قانون نرم افزاري تهيه شده است كه بزودي به همه بيمارستانها جهت نصب بر روي سيستم و محاسبه ساعت كار داده مي شود.
رئيس كل سازمان نظام پرستاري گفت: از ابتداي مهر بايد معوقه ها پرداخت شود. طي جلسه اي در هفته گذشته با تامين اجتماعي مقرر شد ميزان نياز به نيروي انساني بر آورده و نظير وزارت بهداشت آزمون استخدامي برگزار شود.
ميرزابيگي با بيان اينكه مي كوشيم كه اجراي قانون ارتقاي بهره وري جزو آيتمهاي ارزشيابي مراكز درماني بخش خصوصي لحاظ شود، افزود: تلاش مي شود تا حق جذب پرسنل غير عضو هيئت علمي نيز پرداخت شود كه البته 2 فوريت آن با اختلاف 2 تا 3 رأي تصويب نشد اما با قيد يك فوريت به تصويب رسيد اما آنچه انتظار داريم آن است كه منابع اجراي آن ديده شود.
وي با بيان اينكه عنوان شده فعلا حق جذب مراكز بهداشتي درماني از محل درآمدها پرداخت شود، گفت: بايد بودجه آن تامين شود كه به اعتبار 700 ميليارد توماني نياز است.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]