واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اجراي طرح هاي هادي در روستاها از دستاوردهاي مهم انقلاب اسلامي است
جهت دهي به روند توسعه روستايي و توجه به زير ساخت هاي روستايي آب، برق، گاز و راه هاي روستايي از اقداماتي بود كه به واسطه طرح هاي هادي بعد از انقلاب در روستاهاي ايران ميسر شد.
عليرضا استعلاجي استاد دانشگاه و متخصص توسعه روستايي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران درخصوص طرح هاي هادي گفت: طرح هاي هادي عبارت از طرح هاي تجديد حيات و هدايت توسعه آينده روستا در ابعاد اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي و در اجراي اين طرح توجه ويژه به زير ساخت هاي روستايي آب، برق، گاز و تلفن و امنيت مسكن روستايي در اولويت است.
وي در ادامه افزود: متولي طراحي طرح هاي هادي اجرا و نظارت آن در كشور بنياد مسكن انقلاب اسلامي است و اين طرح ها براي روستاهاي بالاي 20 خانوار طراحي مي شود.
استعلاجي ادامه داد: وجود آسفالت در راه هاي اصلي روستا، داشتن كدپستي ده رقمي، پلاك خانه ها و نام گذاري كوچه هاي روستا از نشانه هاي وجود طرح هادي در روستاست.
وي اهداف عمده طرح هادي روستايي را اينگونه تشريح كرد: هدف از اجراي اين طرح كه در چهارچوب وظايف كميته عمران بنياد مسكن انقلاب اسلامي قرار دارد، تهيه برنامه است جهت سامان دهي، توسعه فيزيكي روستاها و نظم دهي به كليه فعاليت هايي كه در سطح روستاهاي تحت پوشش آن صورت مي گيرد.
استعلاجي ادامه داد: طرح هاي هادي از سه مرحله عمده تشكيل شده كه در هر مرحله توجه به نظر مردم در اولويت قرار دارد. شناخت و ارزيابي وضع موجود، تجزيه و تحليل وضع موجود، شناخت اهداف و نيازها و تهيه و اجراي طرح هاي هادي سه مرحله مهم اجراي اين طرح است.
وي با بيان اينكه قبل از انجام طرح هادي نياز به مطالعات اساسي داريم، گفت: طرح هاي هادي داراي دو نوع فيزيكي و غير فيزيكي هستند.
قبل از انجام طرح هادي بايد مطالعاتي در زمينه جغرافياي طبيعي و سياسي روستا، حوزه نفوذ روستا، حوزه اقتصادي روستا، كالبد و بافت سنتي روستا انجام گيرد.
استعلاجي تصريح كرد: براي انجام يك طرح هادي موفقيت آميز بايد زير ساخت هاي روستايي مكان يابي شود و در اين زمينه بايد با احترام به نظر مردم از متخصصين كمك گرفته شود.
وي درخصوص اولويت ها در اجراي طرح هادي گفت: بايد در درجه اول به بافت سنتي روستاها توجه شود. در طرح هاي هادي بايد به آب روستا اهميت داد تا كشاورزي روستا رونق گيرد بايد به مشكلات روستا توجه شود انجام طرح هادي در روستا بايد باعث آسايش مردم روستا شود نه اينكه روند زندگي روزمره آنها را با مشكل مواجه كند.
استعلاجي در خصوص روند اجراي طرح هاي هادي در چند سال اخير ادامه داد: در چند سال اخير اجراي طرح هاي هادي روند رو به رشدي داشته است از آيين نامه هاي زيست محيطي و ضوابط خاص در اجراي طرح هاي هادي استفاده مي شود. از نرم افزارهاي جديد مثل GPS، GIS و اتوكد در طرح هاي هادي روستايي استفاده مي شود و در اين طرح ها حريم روستا حفظ و بخش گردشگري به واسطه حفظ ضوابط تقويت شده است.
وي افزود: استفاده از روش هاي جديد در طرح هاي هادي در ايران باعث مي شود تحولات روستا مورد نظر باشد.آمار به روز باشد و از اين آمار در برنامه ريزي هاي آينده استفاده شود چون فيلدهاي اطلاعاتي در سيستم GIS ذخيره مي شود.
استعلاجي در پايان گفت: طرح هاي هادي روستايي زماني موفق خواهد بود كه باعث بهسازي روستاها شود. روند مهاجرت را كاهش دهد، باعث توسعه روستايي شود و شبكه خدمات، زراعت، دامداري و اشتغال غير كشاورزي را در محيط گسترش دهد كه به لطف خدا در كشور ما اين رويه رو به پيشرفت است./ق2
سه|ا|شنبه|ا|18|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]