واضح آرشیو وب فارسی:مهر: "ضرورتهاي مقارن پردازي در فقه اسلامي معاصر" بررسي شد
"ضرورتهاي مقارن پردازي در فقه اسلامي معاصر" بررسي شد
شماره بيستم دوره جديد ماهنامه زمانه (نامه انديشه، فرهنگ و ادبيات) با پرونده ويژه فقه آئينهاي (ضرورتهاي مقارن پردازي در فقه اسلامي معاصر) و پروندههايي با موضوعات سياست فرهنگي، بروكراسي فرهنگي و اقتصاد به همت كانون انديشه جوان منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، با توجه به نزديك شدن به هفته باشكوه وحدت و بيداري اسلامي در منطقه خاورميانه ماهنامه زمانه بر آن شد تا موضوع وحدت بين تمام فرق اسلامي را از منظر فقهي مورد بررسي قرار دهد تا راهي نو در اين عرصه مهجور باز كند.
اين پرونده مزين است به گفتوگويي منتشر نشده از چهره ماندگار فقه و حقوق مرحوم دكتر ابوالقاسم گرجي و گفتوگوي خواندني از آيت الله واعظ زاده خراساني نخستين دبير كل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي و گفتاري از مرحوم آيت الله عباسعلي زنجاني.
در اين پرونده مقالهاي با عنوان «خداحافظي شيرين با فقه هاي قبيلهاي» از دكتر يوسف قرضاوي از علماي اهل سنت دوران معاصر درج شده است كه مطالعه آن را به همه شما پيشنهاد ميكنيم. از ديگر كسانيكه در اين پرونده قلم زدهاند ميتوان به حجت الاسلام ابوالفضل اشجع، دكتر محسن جابري عربلو، دكتر ريحانه شهربافي، دكتر عبدالكريم بي آزار شيرازي اشاره كرد.
در ادامه پرونده «عكس هوايي از اقتصاد ايران» در پرونده اقتصاد اين شماره از زمانه، در سطحي تخصصيتر موضع اين جريانهاي اقتصادي در ايران در برابر موضوع «توسعه» بررسي ميشود كه به سه گفت و گو با دكتر حسن سبحاني، دكتر فرشاد مؤمني و دكترمحمد مالجو و همچنين مقالات جذابي از حجتالاسلام دكتر سيد عباس موسويان با عنوان «بانكداري اسلامي، نه بانكداري بدون ربا» و حجت الاسلام سيد حسين ميرمعزي ميتوان اشاره كرد.
در بسته سياست فرهنگي، اين شماره از زمانه « الگوي فعاليت فرهنگي و معماران بروكراسي فرهنگي در ايران معاصر» مورد بررسي قرار گرفته است. گفتوگو با قاسم تبريزي رئيس مركز مطالعات تاريخي با عنوان «فرهنگ با طعم پهلوي» و گفتوگو با دكتر حسن بنيانيان رئيس مؤسسه پيوست نگاري فرهنگي از خواندنيترين بخشهاي اين پروندهاند. در بخشهاي ديگر اين پرونده ميتوان به مقاله «فرهنگ فرنگي» كه نگاهي به تغييرات فرهنگي در نظر استعمارگران و «پيامد فنسالاري در نظام مديريتي» از دكتر لطفالله فروزنده معاون توسعه مديريت و نيروي انساني رياست جمهوري اشاره كرد.
در سرآغاز اين مجموعه با از نظر گذراندن درس گفتار استاد آيتالله محسن اراكي با موضوع «اسلام و علم الاجتماع» به استقبال جلسه سوم درسگفتار حجتالاسلام والمسلمين علياكبر رشاد «با موضوع فلسفه فرهنگ» ميرويم، البته مقالهاي پر و پيمان از مفهوم سلفيه و دورههاي تاريخي آن با رويكرد بيداري اسلامي در منطقه با عنوان «يك بام و دو هواي وهابيت» را از نظر ميگذرانيم.
در گزارشهاي اين شماره زمانه، گزارشي از دومين جشنواره مردمي عمار با عنوان «جشنوارهاي براي نسل پابرهنههاي سينما» و «نفي شرع مدار بودن اخلاق» كه در مورد همايش اسلام و سكولاريسم است ارائه شده است.
گفتني است اين شماره 107 پياپي و 20 دوره جديد نشريه زمانه است كه با مدير مسئولي محمدرحيم عيوضي و سردبيري علي رمضاني به همت كانون انديشه جوان منتشر ميشود.
علاقمندان جهت تهيه اين نشريه ميتوانند به مطبوعاتيهاي سراسر كشور و در تهران به نمايشگاه و فروشگاه دائمي آثار كانون انديشه جوان واقع در خيابان انقلاب اسلامي، حد فاصل خيابان هاي منيري جاويد و 12فروردين، شماره 1328 طبقه سوم واحد 9 مراجعه نمايند و يا با شماره تلفن 66900965 (امور مشتركين نشريه) تماس بگيرند.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|18|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]