تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831203392




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك روانپزشك: آشنايي نداشتن با مهارتهاي ارتباطي، همسرآزاري را بوجود مي‌آورد عدم پايبندي به مذهب از فاكتورهاي همسرآزاري است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك روانپزشك: آشنايي نداشتن با مهارتهاي ارتباطي، همسرآزاري را بوجود مي‌آورد عدم پايبندي به مذهب از فاكتورهاي همسرآزاري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي

يك روانپزشك گفت: افرادي كه به همسر آزاري روي مي‌آورند، معمولا با مهارت‌هاي ارتباطي آشنايي ندارند و نمي‌توانند با همسر خود صحبت كنند.

دكتر قاسم دستجردي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)منطقه يزد، در تعريف همسر آزاري گفت: همسر آزاري يك الگوي رفتاري جهت كنترل همسر، به رخ كشيدن معايب، ترساندن، ضرب و شتم، تحقير و غيره است.

وي در خصوص انواع همسر آزاري گفت: همسر آزاري رواني يكي از انواع همسر آزاري است كه در اين نوع همسر آزاري هرچند ضرب و شتم و آزار فيزيكي اتفاق نمي‌افتد ولي يكي از زوجين كه معمولا مرد است همسرش را به روشهايي نظير ممانعت از رفت و آمد با خانواده‌اش، دور كردن از خانه پدري و ممانعت از مهماني دادن و يا مهماني رفتن، تخريب شخصيت همسر، انتقاد از ظاهر و زيبايي‌ همسر، او را متحمل سختي و اذيت مي‌كند.

وي افزود: در اين نوع همسرآزاري، فرد رفتارهايي انجام مي‌دهد كه همسرش را بي‌ارزش جلوه دهد و يا در بعضي موارد، لوازم مورد علاقه همسرش را تخريب مي‌كند هرچند كه به همسرش آسيب مستقيم نمي‌زند ولي بطور غيرمستقيم از لحاظ رواني همسرش را مورد آزار قرار مي‌دهد.

وي يكي ديگر از همسر آزاري‌ها را از طريق كلامي مانند توهين، فحاشي، مسخره كردن كلامي، نسبت دادن صفات ناپسند، دور كردن از خانه پدري و ممانعت از مهماني دادن و يا مهماني رفتن دانست.

وي افزود: موارد ديگر همسر آزاري، از نوع مادي است. در اكثر موارد همسرآزار، مرد است به طوري كه همسر خود را از لحاظ مادي مورد تنگنا قرار مي‌دهد و حتي هزينه‌هاي عادي زندگي را نمي‌دهد، از كار كردن همسر ممانعت مي‌كند و يا در حالت بدتر درآمد همسر را تصاحب مي‌كند.

دكتر دستجردي در مورد آزار جنسي همسر هم گفت: در بعضي از موارد ممكن است همسرآزار رفتارهايي انجام دهد كه همسرش از لحاظ جنسي آسيب ببيند و يا رفتارهايي نامطلوب بدون رضايت همسر انجام دهد كه نه تنها لذت نمي‌برد بلكه باعث آزار او نيز شود.

وي در خصوص علل همسر آزاري گفت: معمولا اين افراد انسانهايي حقير و با اعتماد به نفس پايين هستند كه براي جبران اعتماد به نفس و يا كسب اعتماد به نفس كاذب اقدام به اين رفتارها مي‌كنند.

وي ادامه داد: يادگيري از نظر علمي همانندسازي با پرخاشگر است به طوري كه در اين مقوله شوهراني كه در كودكي مشمول پرخاشگري بودند و پدرشان اين اعمال را در مورد مادرشان اعمال مي‌كرده، بتدريج اين رفتار را ياد گرفته و الگوبرداري مي‌كنند. اين افراد بسيار ناپخته و وابسته هستند.

دكتر دستجردي تصريح كرد: در بسياري از مواقع مشكلات رواني، اختلال شخصيت، افسردگي، اختلال كنترل تكانه، اعتياد به مواد و در بعضي موارد، اضطراب‌ها فرد را پرخاشگرتر مي‌كند. موقعيت همسرآزار نيز داراي اهميت است به عبارت ديگر زماني كه يكي از زوجين تحت استرس باشد و يا مشكلات اقتصادي مزيد بر علت مي‌شود در اين شرايط همسر آزاري بيشتر مي‌شود.

وي نكته قابل ذكر در اين مسئله را عدم واكنش فرد مورد آزار و انفعالي برخورد كردن او در ادامه رفتار فرد فاعل موثر دانست.

وي در خصوص مواردي كه شوهر مورد همسر آزاري قرار مي‌گيرد، خاطرنشان كرد: در مواردي كه مرد مسن‌تر از همسر خود باشد و اختلاف سني بين آنها زياد باشد و يا مرد شغلي نداشته باشد و معاش خانواده توسط زن تامين شود ممكن است شوهر مورد همسرآزاري قرار گيرد.

دكتر دستجردي درباره دلايلي كه زن، مرد همسر آزار را ترك نمي‌كند، گفت: خجالت در برابر خانواده و جامعه، ترس از خطراتي كه ممكن است از طرف مرد متوجه او باشد، عدم وجود منبع حمايتي، عدم وجود منبع اقتصادي و مالي، نداشتن سر پناه، وجود فرزندان، گاه مسائل فرهنگي و برداشتهاي غلط مذهبي و احساس گناه از عواملي هستند كه باعث مي‌شود زن همسر خود را ترك نكند و با شرايط سخت كنار بيايد.

وي در مورد عواقب همسرآزاري گفت: همسرآزاري، انزوا، گوشه گيري، افسردگي، اضطراب، اعتياد، اختلالات عديده روانپزشكي و پرخاشگري و خشم در فرد آسيب ديده ايجاد مي‌كند.

وي در پايان يادآور شد: تغيير زماني آغاز مي‌شود كه فرد آسيب ديده شرايط را تحمل نكند بنابراين خانواده‌ها در اين شرايط بايد به مراكز درماني و مشاوره مراجعه كنند و همچنين از خدمات حقوقي و قانوني استفاده كنند.

انتهاي پيام

دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن