تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم، بيشتر از آن‏كه با عمر خود زندگى كنند، با احسان و نيكوكارى خود زندگى مى‏كنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805671374




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ازدواج یعنی شراکت مساوی


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ناز: یكی از مهمترین عوامل شكست در زندگی زناشویی پیروی متعصبانه از نقشهای قراردادی و قالبی دیكته شده از سوی جامعه میباشد. این نقشها به قرار زیر است:

1- نقش مردان: مستقل، حكمفرما و كنترل گر- نان آور خانواده - تصمیم گیرنده اصلی خانواده.

2- نقش زنان: منفعل، حساس و پشتیبان در روابط اجتماعی - خانه داری - بچه داری و پرورش كودك.

هنگامی كه زن و شوهر مطابق اینگونه نقشهای قالبی زندگی زناشویی خود را آغاز میكنند نباید انتظار خوشبختی را نیز در سر داشته باشند. چون در این صورت دیگر آنها وارد یك زندگی مشترك نشده اند بلكه وارد یك معامله مادام العمر گشته اند. تعریف یك ازدواج سالم چنین است:

"ازدواج یك شراكت برابر و دو جانبه میباشد كه در آن، با همكاری هر دو شریك، رابطه ای پویا كه در آن نیازهای هر دو شریك به طرز احترام آمیز و برابری برآورده میگردد، شكل گرفته و حفظ میگردد."

"ازدواج پیمانی است میان دو شریك كه در آن هر دو متعهد میگردند امین و پشتیبان یكدیگر باشند و فراز و نشیبهای زندگی را با یكدیگر ودركنار هم تجربه كنند."

اما زمانی كه ازدواج بدل به یك داد و ستد و معامله میگردد دیگر تضمینی در بقای آن وجود نخواهد داشت. زن و مرد دیگر به این قصد ازدواج نمیكنند كه پشتیبان یكدیگر باشند و یا مانند دو دوست نیازهای یكدیگر را بدون هیچ چشمداشتی برآورده سازند بلكه در مقابل برآورده ساختن هر نیازی، یك خواسته معادل از یكدیگر مطالبه خواهند كرد.

چند ساختار ازدواج مبتنی بر معامله به قرار زیر است:

1- مرد متعهد میگردد از لحاظ مالی زن را تامین كند و از زن انتظار دارد در مقابل نقش یك همخوابه را برای وی ایفا كند. و یا بعنوان یك آشپز و یا مستخدم در خدمت وی باشد.

2-زن زیبا و جذاب متعهد میگردد برغم بد اخلاق بودن و یا زشت بودن مرد با وی ازدواج كند و در مقابل مرد باید مخارج وی را بنحو احسن تامین كند.

3-مرد خوش سیما و جذاب متعهد میگردد برغم زشت بودن دختر با وی ازدواج كند بشرط آنكه پدر دختر متمول بوده و بتواند از ثروت وی منتفع گردد.

البته معاملات مذكور بصورت آشكار و صریح مطرح نمیگردند بلكه بصورت رفتاری ناخودآگاه و یا از پیش برنامه ریزی شده به مرحله اجرا درمی آیند.

معمولا زن خانه موظف به انجام رساندن كارهای روزمره خانه كه اغلب كسل كننده و خسته كننده بوده و میبایست بطور مرتب و مكرر انجام گیرند میباشد. وظایفی چون پخت و پز، نظافت منزل، مرتب كردن منزل، شستن لباسها و شستن ظرفها. مرد نیز در مقابل وظیفه دارد تا كار كند و مخارج خانواده را تامین كند. اینگونه نقشهای كلیشه ای تا آن حد در ذهن افراد ریشه دوانده كه با هویت زنان ومردان عجین گردیده است. بطوری كه مثلا اگر مردی بخواهد در انجام امور منزل به همسر خود كمك كند، خانم خانه احساس گناه، تردید و ندامت میكند!

در واقع زن انجام وظایف خانه را در حیطه انحصاری خود پنداشته و آنها را بخشی از هویت خود میداند. و یا در نظر مرد ممكن است شاغل بودن همسر یك توهین و یا نشانه بی كفایتی وی تلقی گردد. اما حقیقتا مفهوم زندگی مشترك چیست؟ تا زمانی كه شما و شریكتان در تمام جوانب زندگی با یكدیگر همكاری نداشته و مشتركا زندگی خود را سرو سامان نداده باشید مفهوم زندگی مشترك عینیت نخواهد یافت. تامین مخارج زندگی منحصرا بعهده مرد نیست. انجام كارهای خانه نیز منحصرا در حیطه وظایف زن نیست. با اینكه امروزه نقش زنان شاغل در جامعه مقبولیت یافته اما باز وظیفه خانه داری و بچه داری كماكان به دوش زنان است. یعنی صرفنظر از اینكه زن تا چه مدت خارج از منزل كار كند، هنگام باز گشت به منزل باید وظایف خانه داری و بچه داری خود را نیز تمام و كمال به انجام رساند!

تقسیم وظایف و مسئولیتها بطور برابر و یكسان ضامن زندگی شما خواهد بود. با تقسیم عادلانه كارها و وظایف هم كارها سریعتر انجام میگیرد، هم انجام كارها و وظایف مفرح تر میگردد. پیروی متعصبانه از نقشهای سنتی زن و مرد یك ایراد بسیار بزرگ دیگر نیز دارد آن هم اینست كه ایفای نقشهای اجتناب ناپذیر بدون قدردانی باقی میمانند. بدین معنی كه مثلا زن در صورتی كه وظایف خانه داری و بچه داری خود را به نحو احسن هم به انجام رساند مرد ممكن است تنها با این جمله از زحمات همسر خود قدردانی كند كه:"وظیفتو انجام دادی كار مهمی نكردی"!

* تامین مخارج زندگی، انجام امور خانه، آشپزی، شستن ظرفها، نظافت منزل، تصمیم گیری ها تنها بعهده كسانی ست كه زندگی را تشكیل داده اند : زن و مرد باهم.




ارسال شده در ۰۰۰۰/۰۰/۰۰ ۰۰:۰۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ناز]
[مشاهده در: www.irannaz.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن