واضح آرشیو وب فارسی:قدس: خاطرات انقلاب؛ بيانات و اشارات
پرداخت رشوه هاي كلان و بي حساب دربار و شخص شاه به مجلات و روزنامه ها و رسانه هاي صوتي و تصويري و مراكز خبري دنيا همچون ديگر سوء استفاده هاي خاندان وي پنهاني انجام مي شد. دليل اين پنهاني ماندن نيز گذشته از ضرورتهايي كه در آن سوي مرزها وجود داشت، شرايط خفقان داخل كشور بود كه از سويي نه سازمان برنامه و نه بانك مركزي و نه مجلس و نه هيچ مرجع ديگري به خود جرأت نمي داد كه در زمينه اين هزينه ها استناد و مداركي را طلب كند و يا سؤالي را مطرح سازد و از سويي ديگر مهمترين مسؤوليت سازمان بازرسي كشور براي جلوگيري از سوء استفاده ها به دفتر ويژه به رياست ارتشبد فردوست سپرده شده بود كه وي خود از نزديكان و محرمان شاه بود.
امام خميني، در ديداري با نمايندگاني از كويت در سال 57 ضمن تشريح شرايط تبعيد خود به پاريس به نقش تبليغاتي رسانه هاي گروهي رژيم شاه اشاره كرده و مي گويند: «تصميم گرفته ايم كه ما مي رويم به فرانسه. در عين حالي كه مايل نبودم از دول اسلامي خارج بشوم، لكن خدا تقدير كرده بود كه مسايل آنجا به طور وسيع در همه جاي دنيا پخش بشود و خبرنگارها از اطراف عالم هجوم كردند كه گاهي چندين مصاحبه مي شد و خصوصاً از آمريكا كه مصاحبه هايي با آنها شد و آنها از همه جا پخش كردند به سراسر دنيا...... محمدرضا از قراري كه به من گفته اند سالي صد ميليون دلار براي تبليغات گذاشته بود و اين تبليغات دامنه دار در همه جا، در همه جاي دنيا بوده است بر ضد ملت و روحانيت...»
محمدرضا آرزو داشت آوازه اش در دنيا بپيچد. برگزاري جشن هاي پرهزينه 2500 ساله به دستور وي براي برآوردن تمامي اين نياز بود. يكي از وظايف عمده «پرويز راجي» آخرين سفير شاه در انگلستان تماس با سردبيران و خبرنگاران مطبوعات و متصديان رسانه هاي گروهي بود. او در مدت دو سال اقامتش در لندن دست كم هفته اي دو روز ناهار و يا شامش را با سردبيران و خبرنگاران صرف مي كرد.
راجي در يادداشت هايش مي نويسد كه از هفتم تيرماه 1355 تا روز پنجشنبه 22 دي ماه 1356 با دهها چهره مطبوعاتي و راديو و تلويزيوني لندن ملاقات داشته و آنها را به صرف شام در محل سفارتخانه ايران يا معروفترين رستورانهاي لندن دعوت مي كرده است. خبرنگاران و سردبيران روزنامه هاي تايمز ديلي اكسپرس، ديلي تلگراف، ساندي تايمز، فاينشنال تايمز، آبزرور، گاردين، نيواستيمسن و سردبيران و خبرنگاران شبكه راديو تلويزيون «بي بي سي» از جمله كساني بودند كه پرويز راجي به منظور جلب موافقت آنها براي تبليغ به نفع شاه هر از چندگاه به افتخار آنها ميهماني هاي مجلل ترتيب مي داده است.
راجي در كتاب خدمتگزار تخت طاووس صفحه 16 به بعد مي نويسد: «امروز ناهار ميهمان هوشنگ انصاري بودم و با او راجع به مسأله سازمان عفو بين الملل و مطبوعات انگليس صحبت كردم. هوشنگ انصاري معتقد بود كه در اينگونه موارد نمي توان از شاه انتظار صدور دستور را داشت چون شاه به خاطر آينده نگري و بينش عميق خود در مسايل تاريخي محال است اقدام به دستوري نمايد كه نشان دهد وي به جاي اتخاذ مواضع قاطع تمايل به سازشكاري دارد. به عقيده انصاري بهتر بود كه من بر اساس همان دستورالعملهاي تلگرافي شاه به ابتكار خود مذاكره با مطبوعات انگليس را شروع كنم و مطمئن باشم كه در اين راه از حمايت شاهانه نيز برخوردار خواهم بود.
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]