تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851287218




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روايت سي‌‏سالگي انقلاب در گفتگو با مرضيه دباغ:به همه اهداف انقلاب نرسيده‌‏ايمانتخاب بازرگان از سوي امام كار زيبنده‌‏اي بودمبارزات امروز مردم غزه نشانگر صدور انقلاب است


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: روايت سي‌‏سالگي انقلاب در گفتگو با مرضيه دباغ:به همه اهداف انقلاب نرسيده‌‏ايمانتخاب بازرگان از سوي امام كار زيبنده‌‏اي بودمبارزات امروز مردم غزه نشانگر صدور انقلاب است


تهران- خبرگزاري كار ايران
مرضيه حديده‌‏چي كه با نام فاميل همسرش "دباغ"، شهرت يافته است، پنج دهه از هفتاد سال عمر خود را صرف فعاليت سياسي و مبارزاتي كرده است. هنوز سي‌سالش نشده بود كه وارد عالم سياست شد و اكنون كه عبور زمان را مي‌‏توان در چين‌‏ و‌‏ چروك‌هاي صورتش ديد، هنوز هم به ادامه فعاليت در اين عرصه اصرار دارد.

قرار مصاحبه با خبرگزاري كار ايران"ايلنا" را در دفتر جمعيت زنان جمهوري اسلامي تنظيم كرد. حزبي كه فاطمه مصطفوي دختر امام خميني(ره) دبير كل آن است و مرضيه دباغ قائم مقامي وي را بر عهده دارد.
دفتر اين حزب خانه‌اي قديمي با دكوراسيون نزديك به تفكر سياسي اهالي‌اش است. تمامي ديوارهاي اين خانه منقش به تصويري ازحضرت امام بود. دقت دباغ در اين كه تصوير مقام معظم رهبري دست راست تصوير امام خميني يا پسرانش قرار داشته باشد، حتي در چيدمان ميز كاري وي نيز مشهود است.
مجوز فعاليت رسمي جمعيت زنان جمهوري اسلامي شايد تنها تابلوي اين امارت بود كه تصويري از امام در آن ديده نمي‌شد. مجوزي كه در تير ماه سال 68 و با امضاي علي اكبر محتشمي پور وزير كشور وقت، براي فعاليت اين تشكل در جهت گسترش آزادي‌هاي سياسي به عنوان يكي از اصلي‌ترين آرمان‌هاي انقلاب اسلامي و با موافقت كميسيون ماده 10 احزاب صادر ‌شد. كتابخانه دفتر جمعيت زنان جمهوري اسلامي نيز حاوي آثاري از امام خميني(ره) به ويژه رساله ايشان بود كه توضيح المسائل آيت الله صانعي نيز در كنار آن ديده مي‌شد.
ارادت خانم دباغ به امام نه تنها در طول فعاليت سياسي‌‏اش، بلكه در لحن كلام و برق نگاهش نيز مشهود است. آنجا كه او ازمحجوريت اهداف انقلاب و ناشناختگي آن از سوي نسل جوان سخن مي‌گفت و از اين كه با گذشت سال‌‏ها هنوز شخصيت‌هاي موثري چون سيدمصطفي خميني را دانشگاهيان و حوزويان نمي‌‏شناسند، گلايه مي‌كرد.
او كه آن قدر معتمد امام بود كه در زمره حاملان مرقومه رهبر انقلاب به گورباچوف قرار گرفت، شناساندن اهداف و دستاوردهاي انقلاب از يك سو و ايجاد اتحاد ميان مسئولان نظام و استفاده از تجارب مديران گذشته را از مهم‌ترين ضرورت‌هاي امروز جامعه ما مي‌داند و مي‌گويد: نبايد نگران صدور انقلاب باشيم چرا كه انقلاب ما صادر شده و امروز بايد به فكر حفظ آن براي خودمان باشيم.
هر روزمان بايد صرف زنده كردن انقلاب شود

مرضيه دباغ حديده‌‏چي قائم‌‏مقام جمعيت زنان جمهوري اسلامي ايران در گفت‌‏و‌‏گو با خبرنگار "ايلنا" با اشاره به اين‌‏كه همواره در آستانه سالروز پيروزي انقلاب اسلامي، همه رسانه‌‏ها به تكاپو مي‌‏افتند تا پيروزي انقلاب و دستاوردهاي سي ساله گذشته را به تصوير كشيده و به سمع و نظر نسل‌‏هاي سوم و چهارم انقلاب برسانند، گفت: البته من از تمامي رسانه‌‏ها گله دارم كه چرا تنها در چنين روزهايي به ياد معرفي انقلاب و دستاوردهاي آن مي‌‏افتند.
وي با اعتقاد بر اين‌‏كه انقلاب اسلامي ايران، انقلابي شبيه انقلاب‌‏هاي ديگر جهان نيست كه در سالگرد آن، طي چند روز به پخش برنامه‌‏هايي درباره آن پرداخته شود، ادامه داد: نبايد اين‌‏گونه باشد كه پس از اين چند روز، بار ديگر مشغول امور جاري و حكومتي شويم و تا سال آينده، نامي از آن نبريم و يادي از آن نكنيم.
اين نماينده اسبق مجلس با تاكيد بر اين‌‏كه هر روزمان بايد صرف زنده كردن و زنده نگه داشتن انقلاب شود، يادآور شد كه دشمن هر روز براي كشور و انقلاب ما توطئه مي‌‏چيند و اگر مراقب دشمني‌‏هاي آنها نباشيم، خطراتي متوجه ما خواهد بود.
وي افزود: اهميت انقلاب ما تا آن‌‏جاست كه كانديداهاي انتخابات رياست‌‏جمهوري آمريكا با اين‌‏كه انتخابات آن كشور، هيچ ربطي به ايران ندارد، براي جلب مشتري و آراي مردم كشورشان هم كم شده، موضع‌‏گيري در قبال ايران و انقلاب و حكومت ايران را از جمله شعارهاي تبليغاتي و انتخاباتي خود قرار مي‌‏دهند و روي اين مساله مانور مي‌‏دهند.
دباغ با ابرازتاسف از اين‌‏كه در شرايطي كه همه دنيا پي به اهميت انقلاب ايران برده است، خود ايراني‌‏ها يادشان رفته كه اين انقلاب چه‌‏قدر اهميت داشته و در تمامي دنيا اثرگذار بوده است، افزود: مثلا در همين غزه كه يك جاي كوچك در جهان است با الهام از انقلاب ايران، راهي را در پيش گرفته كه هم حق است و هم با فطرت انساني هماهنگي دارد. اين حركت انساني و اسلامي به گونه‌‏اي است كه تمام دنيا براي آن حساب باز كرده است. مطمئنا كسي نمي‌‏تواند بگويد كه اين‌‏همه راهپيمايي در اقصي نقاط جهان براي دستيابي به برخي منافع دنيايي است. چرا كه به وضوح مشهود است كه اين اقدامات در راستاي حمايت از مردم بي‌‏دفاع غزه و در راستاي يك حركت انسان‌‏دوستانه است.
انقلاب ما عظيم‌‏تر از غزه است
قائم‌‏مقام جمعيت زنان جمهوري اسلامي ايران با تاكيد بر اين‌‏كه انقلاب ما عظيم‌‏تر از غزه است، خاطرنشان كرد: اما چون ما خودمان درون‌‏ گود هستيم، خيلي براي انقلابمان حساب باز نمي‌‏كنيم. فكر مي‌‏كنيم اين انقلاب راحت به دستمان آمده و هميشه هم هست. غافليم كه دشمن تمامي هم و غم خود را روي آن گذاشته كه دستاوردها و ارزش‌‏هاي انقلاب ما را تضعيف كند.
وي در ادامه به رسانه‌‏ها توصيه كرد تا آن‌‏چه كه در سايه اين انقلاب به دست آمده است را فراموش نكنند و يادشان باشد كه همه دنيا مي‌‏خواهد تا بزرگ‌ترين دستاورد اين انقلاب را كه اسلام ناب محمدي بوده است، از ما بگيرد و اسلام آمريكايي را جايگزين آن كند. اسلامي كه به مسلمانان اجازه دهد در خانه‌‏هايشان نماز بخوانند و كاري به مسائل حكومت و دخالت‌‏هاي آمريكا و هم‌‏پيمانانش در سراسر جهان از جمله مسائل موجود غزه نداشته باشند.
احياي اسلام ناب، هدف اصلي امام خميني(ره) بود
دباغ با بيان اين‌‏كه اصل هدف امام خميني(ره) از «انقلاب اسلامي»، احياي اسلام ناب محمدي در كشور بود، تاكيد كرد كه راه انقلاب ايران از راه كربلاي حسيني نشات گرفته است. راهي كه امام حسين(ع) براي تبعيت از فرمان خداوند و براي حفظ و حراست اسلام به ميدان آمد و نزديك‌‏ترين كسانش را براي زنده نگه داشتن اسلام، قرباني كرد. امام خميني(ره) نيز به پيروي از امام حسين(ع)، انقلاب اسلامي ايران را پايه‌‏گذاري كرد.
وي خطاب به نسل جوان كشور، اظهار داشت: مطمئن باشيد كه پس از موضوع دين‌‏داري، اولين سوال از شما در شب اول قبر، مساله عنايت به خون شهدا خواهد بود. انقلابي كه براي آن خون‌‏هاي بسياري داده شده است، نبايد به جايي برسد كه نسل سوم و چهارم اين انقلاب، بگويند كه انقلاب مربوط به نسل آنها نيست و در نسل‌‏هاي گذشته رخ داده است.
به گفته وي اگر مسئولان فرهنگي كشور به درستي درباره دستاوردهاي انقلاب و بركات آن اطلاع‌‏رساني كرده بودند؛ نسل جوان، اين انقلاب را بي‌‏دليل نمي‌‏دانست و با سربلندي از آن دفاع مي‌‏كرد و خود را از نسل‌‏هاي بعد از انقلاب معرفي مي‌‏نمود.
جوانان بيشترين همراهان امام

دباغ در پاسخ به اين‌‏كه بيشترين همراهان امام خميني(ره) در انقلاب سال 57 چه اقشاري بودند؟ گفت: جوانان آن روز بيشترين همراهان امام بودند كه به فرياد«هل من ناصر من ينصرني» حسين زمانه، لبيك گفتند. به همين دليل بيشترين آمار شهدا و جانبازان انقلاب و جنگ تحميلي از جوانان است.
وي با تاكيد بر اين‌‏كه حمايت جوانان از امام خميني(ره) يك حمايت احساسي نبود، متذكر شد كه جوانان آن زمان به درستي پيام امام را دريافت كرده و راه او و امام حسين را شناخته بودند. به همين دليل انقلاب اسلامي ايران را با چنگ و دندان به پيروزي رسانده و از آن حفظ و حراست مي‌‏كردند.
قائم مقام جمعيت زنان جمهوري اسلامي ايران در پاسخ به اين‌‏كه جوانان و نسل جوان امروز تا چه ميزان پيام امام خميني(ره) و انگيزه‌‏هاي انقلاب را درك كرده‌ ‏است؟، گفت: اصل قضيه همين است كه نسل امروز چه‌‏قدر با آن حال و هوا آشناست و از اهداف امام و رهبري مطلع است. اگر چنين آشنايي‌‏اي در نسل جوان امروز وجود داشته باشد، هيچ تفاوتي ميان جوانان امروز و جوانان آوان انقلاب وجود ندارد.
فرمانده سپاه پاسداران همدان در سال 58 خاطرنشان كرد: يكي از مسووليت‌‏هاي سنگين مسوولان فرهنگي كشور، اطلاع‌‏رساني به نسل جوان بوده كه متاسفانه تمام و كمال انجام نشده است. به نظر مي‌‏رسد كه تازه مسوولان فرهنگي كشور فهميده‌‏اند كه جوانان را رها كرده‌‏اند. در حالي‌‏كه در غفلت آن‌‏ها، دشمن ميدان را باز ديده و اقداماتي كرده‌‏اند كه اثرات جبران‌‏ناپذيري بر جوانان ما داشته است.
وي افزود: اگر مسوولان فرهنگي كشور اين توجه خاص را به مسائل مختلف داشته باشند، مسلما ديگر كمبود نخواهيم داشت و نسل جوان كشور با نظرات بيدار خود همچنان جلودار ميدان انقلاب خواهد بود.
نمي‌‏توان گفت كه به همه اهداف انقلاب رسيده‌‏ايم
دباغ در پاسخ به اين‌‏كه با گذشت سي سال از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، تا چه ميزان به اهداف اين انقلاب و منويات رهبر كبير انقلاب دست يافته‌‏ايم؟، گفت: به طور قطع نمي‌‏توان گفت كه به تمامي اهداف انقلاب رسيده‌‏ايم. البته حضرت علي(ع) نيز نتوانست پس از رحلت حضرت رسول، همه مسائل را محقق كنند.
وي علت اين مسئله را در طبيعت مختلف و متفاوت انسان‌‏ها دانست و افزود: به همين دليل انسان‌‏ها نمي‌‏توانند همه آن‌‏چه را كه در فطرتشان است به عرصه عمل درآورند و يا نمي‌‏خواهند كه اين كار را بكنند. در جمهوري اسلامي ايران نيز كه حكومت اسلامي است، شايد همين مسئله حاكم باشد. به عبارت ديگر مسوولان نظام مي‌‏خواسته‌‏اند كه اهداف امام و انقلاب را محقق كنند، اما حركات دشمن و تحريكات جوانان از سوي آن‌‏ها، نيازها و برخي مسائل شيطاني در اين مسئله دخيل بوده است.
قائم‌‏مقام جمعيت زنان جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: نمي‌‏توان گفت كه به هيچ‌‏وجه به اهداف انقلاب نرسيده‌‏ايم. ادعاي اين‌‏كه به همه اهداف انقلاب رسيده‌‏ايم، هم يك اغراق است. لازمه دستيابي به اين اهداف آن‌‏ است كه در برنامه‌‏ها و دروس مدارس و دانشگاهيان و حتي در دروس حوزوي هم، اهداف انقلاب را بگنجانيم و تدريس كنيم تا مردم و جوانان در اين مسير قرار گيرند.
هيچ دولتي را نمي‌‏توان توبيخ كرد
وي در پاسخ به اين‌‏كه دولت‌‏هاي مختلف در سال‌‏هاي گذشته از دولت شهيد رجايي گرفته تا دولت احمدي‌‏نژاد، هر يك تا چه ميزان در تحقق اهداف انقلاب موفق بوده‌‏اند؟، گفت: همه روساي دولت از رجايي گرفته تا احمدي‌‏نژاد حكومت را براي خدمت به مردم تحويل گرفته‌‏اند و تمامي هدفشان، پياده كردن اهداف انقلاب بوده است. اما هر كدام به بخشي از قضايا بيشتر توجه كرده‌‏اند.
وي با بيان اين‌‏كه در مورد دولت آقايان رجايي و رهبر معظم انقلاب كه همزمان با جنگ بود، به دليل شرايط خاص آن دوره خيلي نمي‌‏توان حرفي زد، ادامه داد: پس از جنگ و در دوران آقاي هاشمي، آن‌‏قدر بازسازي كشور مورد عنايت بودكه شايد به خيلي چيزهاي ديگر پرداخته نشد. در زمان صدرات آقاي خاتمي هم، آن‌‏قدر كه به مسائل فرهنگي، سياست خارجي و حل مسائل جوانان توجه شد، به مسائل ديگر كمتر پرداخته شد. در دولت احمدي‌‏نژاد هم تمام هم و غم رئيس‌‏دولت، سفرهاي استاني و اجراي برنامه‌‏هاي دولت است. در حالي‌‏كه همان بودجه سالانه در اين سفرها اعطا مي‌شود. اما يك سري در مورد ارتباط دولت با مردم تحريف قلوب كردند.
دباغ با اعتقاد بر اين‌‏كه هيچ‌‏يك از دولت‌‏ها را نمي‌‏توان توبيخ كرد،‌‏ گفت: نمي‌‏توان گفت كه هيچ يك از دولت‌‏هاي گذشته در تحقق اهداف انقلاب تمام و كمال موفق بوده‌‏اند، در عين حال هم نمي‌‏توان گفت كه دولتي كه به فلان‌‏كار پرداخته، موفق نبوده است.
دولت دهم بايد دست‌‏آوردهاي انقلاب را از محجوريت نجات دهد
وي افزود: اما الان بايد اين مسئله مورد توجه باشد كه جامعه ايران پس از سي سال، ديگر تحمل فشار و بي‌‏توجهي به مسائل اجتماعي و فرهنگي را ندارد. ديگر نبايد ايده‌‏هايي را كه اين مردم برايش انقلاب كرده‌‏اند را با خطراتي روبه‌‏رو كنيم.
به گفته وي، امروز روزي است كه هر دولتي كه در آينده مي‌‏خواهد سر كار بيايد و حكومت را در دست بگيرد، بايد روي اين مساله حساب باز كند. به عبارت ديگر دولت نهم بايد اسلام، امام، انقلاب و دست‌‏آوردهاي انقلاب را از محجوريت نجات دهد تا نسل پس از پيروزي انقلاب، راه امام و انقلاب را بشناسد و امام را سرمشق خود قرار داده و از رهبري انقلاب تبعيت كنند.
بيش از گذشته نيازمند اتحاد مسوولان هستيم
قائم مقام جمعيت زنان جمهوري اسلامي ايران، در پاسخ به اين‌‏كه بزرگ‌ترين تهديدات انقلاب اسلامي ايران در دهه چهارم پيروزي اين انقلاب چيست؟، گفت: در حال حاضر بزرگ‌ترين تهديد متوجه نسل جوان است كه بايد آنها را از شيطنت‌‏ها، دورويي‌‏ها و روباه‌‏صفتي‌‏هاي دشمن نجات دهيم و به خواسته‌‏ها و سوالاتشان به گونه‌‏اي پاسخ دهيم كه برايشان قابل درك باشد.
وي افزود: علاوه بر اين ما اكنون و در آستانه دهه چهارم انقلاب، بيش از هر زمان ديگري نيازمند اتفاق و اتحاد مسوولان هستيم. به گونه‌‏اي كه از تمامي تجربيات مسوولان در سي سال گذشته استفاده شود. با اين بينش دسته جمعي، حربه‌‏هاي دشمن و حركات خائنانه آنها نيز نقش بر آب خواهد شد. چون هر دولتي اگر فقط بينش خود را مدنظر قرار دهد و از تجارب گذشتگان استفاده نكند، ضرر مي‌‏كند و دودش به چشم مردم مي‌‏رود كه همه چيزشان را در كف دست خود قرار داده و تقديم اسلام و انقلاب كرده‌‏اند.
انقلاب صادر شده است

دباغ در پاسخ به سوالي كه به چگونگي صدور انقلاب اشاره داشت، گفت: انقلاب ما صادر شده است. ديگر احتياجي به صدور انقلاب از سوي ما نيست. وي سپس به مزاح مي‌‏گويد كه يك نوجوان لبناني گفته است كه اين همه انقلابتان را صادر كرده‌‏ايد، كمي از آن را هم براي خودتان نگه داريد!
فرمانده سپاه پاسداران همدان درسال 58، مبارزات امروز مردم غزه را نشانگر صدور انقلاب ايران دانست و خاطرنشان كرد: اين روزها بيشتر از آن‌‏كه به فكر صدور انقلاب باشيم، بايد به انقلاب خودمان فكر كنيم و براي دهه چهارم پيروزي اين انقلاب پايه‌‏ريزي و برنامه‌‏ريزي كنيم.
وي افزود: افراد زيادي براي اين انقلاب، زحمات طاقت‌‏فرسايي كشيده‌‏اند و هيچ توقعي هم نداشته‌‏اند. اما متاسفانه كوچك‌‏ترين حسابي براي آنها باز نشده و حتي نسل دوم انقلاب هم با نام آن‌‏ها آشنا نيست، چه برسد به نسل‌‏هاي سوم و چهارم.
دباغ از سيد مصطفي خميني به عنوان يكي از اين چهره‌‏ها ياد كرد و افزود: اين جوان برومند نقش بزرگي در پيشبرد اهداف انقلاب و پيروزي آن داشت. به گونه‌‏اي كه با اهداي خون خود ظرف دو ماه، اين انقلاب را به پيروزي رسانيد. اين روزها حوزه و دانشگاه ما بايد بدانند كه مصطفي خميني چه نقشي در اين انقلاب داشته و چرا امام(ره) گفته است كه «شهادت مصطفي از الطاف خفيه خداوند» بوده است.
وي با اشاره به اين‌‏كه سيد مصطفي خميني در طول 49 سال عمر پربركت خود، 49 كتاب به رشته تحرير درآورده است، ادامه داد: البته 13 جلد از كتب ايشان را هم ساواك سوزانده است. اما اين‌‏كه چگونه جواني در اين سن و سال توانسته است به اندازه سال‌‏هاي سن خود كتاب بنويسد و كتاب‌‏هايش در سطحي باشد كه درك آن هنوز براي خيلي از افراد قابل درك نيست و به همين دليل اجازه ترجمه آن از عربي به فارسي داده نشده است، جاي بحث است و بايد مورد توجه قرار گيرد. مصطفايي كه به گفته مادرش فقط نان و دوغ مي‌‏خورده و روي زيلو مي‌‏خوابيده است، چگونه به چنين جايگاهي دست يافته است؟
دباغ با تاكيد بر اين‌‏كه بايد اين‌‏گونه افراد را شناخت و به نسل جوان شناساند، ادامه داد: افرادي نظير سيدمصطفي خميني زياد هستند. چهره‌‏هايي مثل شهيد بهشتي، مقام معظم رهبري و.. كه بايد در كتب مدارس آن‌‏ها را به كودكان، نوجوانان و جوانان خود بشناسيم تا با رسالت و ريشه انقلاب آشنا شوند و خودشان بتوانند به سوالات درباره انقلاب پاسخ بدهند نه اين‌‏كه اساسا علت انقلاب، برايشان محل سوال باشد.
انتخاب بازرگان از سوي امام كار زيبنده‌‏اي بود
مرضيه دباغ در ادامه گفت‌‏و‌‏گوي خود با "ايلنا"، در واكنش به اظهاراتي مبني بر اين‌‏كه برخي نيروهاي دخيل در انقلاب هم‌‏چون ملي مذهبي‌‏ها و نهضت‌‏ آزادي‌‏ها كنار زده شده‌‏اند، اظهار داشت: به نظر من امام خميني(ره) رفتار زيبنده‌‏اي در قبال دولت موقت داشت كه بسيار ارزشي بود. اگر امام(ره) شخصا بازرگان را به رياست دولت انتخاب نمي‌‏كرد، اين طيف بلافاصله پس از انقلاب كنار زده مي‌‏شد. اما امام با اين اقدام هوشمندانه خود به گونه‌‏اي عمل كردند تا نسل امروز با اطلاع از عملكرد آن‌‏ها، از حكومت سوال نكند كه چرا بي‌‏دليل اين طيف پس از انقلاب كنار زده شدند.
وي افزود: به محض آن‌‏كه حضرت امام(ره) اين آقايان را مسوول تشكيل دولت موقت كردند، هر كدامشان سازشان را به گونه‌‏اي نواختند كه براي بر هم زدن اهداف متعالي انقلاب بود. كما اين‌‏كه يكي از همين آقايان فرمان دادند تمام شعارهاي انقلابي مردم را ازديوارها پاك كنند. شعارهايي مثل اين‌‏كه «شاه بايد برود»، «مرگ بر شاه خائن»، «ارتش برادر ماست» و... كه پاك كردن آنها با هدف پاك كردن اساس انقلاب از افكار نسل جوان بود.
قائم‌‏مقام جمعيت زنان جمهوري اسلامي ايران، از توطئه يكي از افراد اين طيف، عليه امام خميني(ره) خبر داد و گفت: اين آقا از زيرزمين منزل خود، تونلي زده بود به منزل امام و مي‌‏خواست با بمب دست‌‏ساز به جان ايشان سوء‌‏قصد كند. البته اين آقا كه اول وزير امور خارجه بود و بعد هم رئيس صدا‌‏و‌‏سيما شد، را اعلام كردند. اما خدا مي‌‏داند كه آنها در طول حضورشان در دولت چه كردند.
وي با بيان اين‌‏كه در آن دوران، سه كاميون از اسناد ساواك كه بايد مورد بررسي قرار مي‌‏گرفت گم شد، ادامه داد: اين اسناد و مدارك مربوط به عملكرد جبهه ملي و نهضت آزادي ايران بود كه معلوم نشد چه بلايي سرشان آوردند.
دباغ اضافه كرد: در يك مورد خودم خبر فعاليت‌‏هاي يكي از آنها را به امام دادم. در آن زمان كه ما در كردستان با كوموله و حزب دموكرات كردستان درگير بوديم، فرماندهي از سوي اين آقايان در آنجا حضور داشت كه مي‌‏گفت من غذا فقط چلوكباب مي‌‏خورم و انگار نه انگار كه ما در چه شرايطي بوديم. من مطلع شدم كه اين آقا كه از ياران سنجابي بود، 10 هزار اسلحه در ايل توزيع كرده بود. اين موضوع را به امام اطلاع دادم ايشان هم از آقاي بازرگان خواستند تا اين‌‏گونه افراد را جمع كنند؛ اما آنها به تعهداتشان عمل نكردند.
اين فعال سياسي افزود: در مورد پرونده بني‌‏صدر هم كه خودتان مي‌‏دانيد، او از چند سال قبل از پيروزي انقلاب از CIA حقوق دريافت مي‌‏كرد.
قائم‌‏مقام جمعيت زنان جمهوري اسلامي در پاسخ به اين‌‏كه پس چرا حزب جمهوري اسلامي از كانديداتوري بني‌‏صدر حمايت مي‌‏كرد، گفت: به همين دليل بود كه پس از افشاي هويت بني‌‏صدر براي همه مردم، امام دستور به انحلال حزب جمهوري اسلامي دادند. چون منافقين در كميته‌‏ها، بسيج و حتي اين حزب هم نفوذ كرده بودند.
دباغ در پاسخ به اين‌‏كه چرا امام خميني(ره) با علم به اين موضوع، حكم رياست‌‏جمهوري بني‌‏صدر را تاييد كردند؟، اظهار داشت: امام از هويت بني‌‏صدر به خوبي مطلع بودند. اما حكم وي را تاييد كردند تا هويت وي براي مردم شناخته شود. اما هميشه كه امام نيست كه توصيه كنند به چه كسي راي بدهيم و به چه كسي راي ندهيم. بايد مراقب باشيم كه يك وقت كسي مردم را گول نزند و خود فروخته دشمن نباشد. كما اين‌‏كه آن زمان بني‌‏صدر مي‌‏رفت در برخي روستاها سخنراني مي‌‏كرد. در حالي‌‏كه مهم‌ترين مساله آن زمان، كردستان و خلق مسلمان در خوزستان بود، بني‌‏صدر به دنبال مطامع خودش بود.
دباغ با تاكيد بر اين كه دولت موقت در اثر عملكرد خودش كنار گذاشته شد، افزود: آقاي بازرگان بايد پاسخ مي‌‏داد كه چرا پس از تسخير لانه جاسوسي كه اقدامي مورد تاييد امام بود- هر چند امام در وهله اول از آن اطلاع نداشتند اما بعد آن را تاييد كردند-، استعفا داد. لابد براي اين كه آمريكايي‌‏ها از اين كار بدشان آمده بود؟
تجربه‌‏داران انقلاب نبايد خانه نشين شوند

وي با ابراز تاسف از اين‌‏كه اين روزها كساني چون هادي غفاري، وزراي اوايل انقلاب به ويژه وزراي دولت‌‏هاي آقايان خامنه‌‏اي و هاشمي رفسنجاني، خانه‌‏نشين شده‌‏اند؛ بر لزوم استفاده از تجربيات اين مديران گران‌‏قدر تاكيد كرد و افزود: اين ايراد هم به آقاي خاتمي وارد است و هم به آقاي احمدي‌‏نژاد كه اگر چه به حضور نسل جوان در عرصه تاكيد داشتند، اما مديران جوان منصوب آنها نرفتند از تجربيات مديران نسل قبل استفاده كنند. در حالي‌‏كه جوانان بايد براي ساختن كشور از تجربه‌‏هاي نسل‌‏هاي قبل استفاده كنند و اساسا پس از كسب تجربه در محضر آنان مسووليت بگيرند.
دباغ در پايان به احمدي‌‏نژاد توصيه كرد كه از اين تجربه‌‏ها بهره‌‏مند شود و به ياد داشته باشد كه كساني كه نو به بازار مي‌‏آيند، با تحميل برخي هزينه‌ها اهداف‌شان را به ثمر مي‌‏رسانند، در حالي‌‏كه اگر فعاليت آنها با دانش پيرها، همراه مي‌‏شد، نه لطمه مي‌‏خوردند و نه لطمه مي‌‏زدند.
گفت‌‏وگو از نسرين وزيري
پايان‌‏پيام

كد خبر: 471682

شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن