واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مسوولان و مردم بوشهر: سير نزولي قيمت ها ادامه يابد
بوشهر- شماري از مسوولان و مردم بوشهر مي گويند: سياست هاي دولت در زمينه كنترل و كاهش قيمت ها بايد ادامه يابد تا قيمت كالاهاي مصرفي كه در ساليان گذشته به صورت غير واقعي افزايش يافته بود متناسب با نرخ واقعي خود در اختيار مصرف كننده قرار گيرد.
آنان شنبه در گفت وگو با ايرنا افزودند:باتوجه به تغييرات صورت گرفته در اقتصاد جهاني كه به دنبال آن كاهش قيمت هاي مواد اوليه و همچنين نرخ كالاها و خدمات را در بازارهاي جهاني در پي داشته است سير نزولي قيمت ها در كشور ما نيز بايد به تبع آن ادامه يابد.
يك شهروند بوشهري گفت: هرچند قيمت برخي كالاهاي وارداتي و داخلي به نسبت گذشته كاهش يافته است اما همچنان قيمت ها واقعي نيست و به زيان مصرف كننده است.
حسن عاشوري افزود: قيمت هر كيسه برنج وارداتي 10كيلوگرمي بوستان يكماه قبل 230هزار ريال بود كه در هفته جاري به 200 هزار ريال كاهش يافته است.
وي افزود: قيمت هر شانه تخم مرغ نيز از30هزار ريال يكماه قبل به 27هزار ريال در بازار بوشهر كاهش يافته است.
عاشوري گفت: قيمت ميوه و تره بار نيز در مراكز عرضه مستقيم كالا در بوشهر نسبت به چند ماه قبل كاهش چشمگيري دارد اما در مغازه ها قيمت ها چندان تفاوتي با گذشته ندارد و بعضا گران تر نيز عرضه مي شود.
رضا فتحي ديگر شهروند بوشهري نيز گفت: باتوجه به اينكه ساختماني در دست ساخت دارم قيمت مصالح ساختماني از جمله تيرآهن و ميله گرد بيش از پنج درصد كاهش يافته است و دستمزد كارگر نيز تقريبا ثابت مانده است.
وي افزود: قيمت برخي مواد پروتئيني از جمله مرغ نيز از 27هزارو500ريال به26هزار ريال كاهش يافته اما قيمت گوشت قرمز با رشد هفت درصدي از 80 هزار ريال به 85 هزار ريال كاهش نشان مي دهد.
يك فعال بازرگاني در بوشهر نيز گفت:به جز كاهش قيمت تلويزيون هاي ال سي دي هاي وارداتي قيمت ساير كالاها از جمله كولر گازي ، ماشين لباسشويي ، جارو برقي و ساير لوازم خانگي نه تنها كاهش نداشته بلكه افزايش قيمت نيز مشاهده مي شود.
جواد ماندني پور افزود:تعرفه هاي گمركي ايران بالاتر از ميانگين جهاني است و به همين دليل تنها مزيت تاجر اين است كه در ارزش اظهاري كالا به گمرك، جبران تعرفه را انجام دهد.
وي اظهارداشت:باتوجه به اينكه تعرفه و ارزش كالاي وارداتي نيز بالا است اين مكانيزم نيز از تاجر سلب شده است و اگر كالا را ارزان تر خريد كرده باشد هم امكان ارزان فروشي آن براي دست يابي به سود وجود ندارد.
ماندني پور با بيان اينكه ميانگين تعرفه اي كالاهاي وارداتي توسط گمرك ايران 30 تا 40 درصد است ادامه داد:تعيين نرخ هاي دستوري توسط مراكز دولتي به احتكار كالا توسط افراد سود جو و گريز سرمايه فعالان بازرگاني به ساير بخش ها را در پي خواهد داشت.
اين فعال اقتصادي اضافه كرد:دولت از نظر قانوني تنها مجاز به كنترل قيمت كالاهايي است كه در سبد حمايتي قرار دارند و قيمت مابقي كالاها براساس عرضه و تقاضا تعيين مي شود كما اينكه ورود برخي از كالاهاي ارزان ساخت كشور چين به بازار نه تنها فرصت رقابت از توليد كنندگان داخلي را گرفته است بلكه بازار مصرف كالاهاي ساخت ساير كشورها نيز را با چالش روبرو كرده است.
يك كارشناس مسايل اقتصادي در بوشهر نيز گفت:سياست هاي دولت براي كنترل قيمت ها در برخي از بخش ها اثرات مثبت داشته است طوريكه كاهش قيمت مسكن مشهود است .
مسلم اسماعيلي افزود: تصميم گيري در حوزه اقتصادي اگر از جامع نگري لازم برخوردار نباشد هر چند به صورت مقطعي منجر به كاهش قيمت ها مي شود اما تبعات آن در دراز مدت ساير بخش هاي جامعه با مشكل روبرو مي كند.
وي اضافه كرد: ركود بازار مسكن و تبعات آن بر افت قيمت مصالح ساختماني قبل از اينكه به توليد آن مربوط باشد ناشي از
پرداخت نشدن تسهيلات بانكي است .
اسماعيلي گفت:كاهش قيمت برخي از محصولات كشاورزي نيز در فصل توليد بدليل فراواني و امكان عرضه مستقيم آن به بازار است و برخي واردات كالا و اشباع شدن بازار نيز اثر گذار است.
معاون توسعه تجارت خارجي سازمان بازرگاني استان بوشهر نيز گفت:كاهش قيمت در حوزه كالاهاي وارداتي در كشورهاي مبدا اتفاق افتاده است و اين امر در برخي گروههاي كالاهاي وارداتي از جمله خودرو بين 10تا 15درصد كاهش قيمت نشان مي دهد.
ابوالقاسم محمد زاده افزود:باتوجه به اينكه ميزان كالاهايي كه الان در شبكه توزيع است مربوط به واردات دوره هاي گذشته است هنوز كاهش قيمت مشهود نيست ولي در برخي از اقلام لوازم خانگي مثل تلويزيون هاي ال سي دي و وسايل صوتي و تصويري بين 15تا 20درصد كاهش قيمت دارند.
وي اظهارداشت: در ساير اقلام وارداتي نيز با دستور اخير وزير بازرگاني به سازمان حمايت مصرف و توليد كنندگان در حال جمع بندي اطلاعات كالاهاي وارداتي و توليدات داخلي به كمك تشكل هاي صنفي مربوطه است.
رييس سازمان بازرگاني استان بوشهر نيز گفت:باتوجه به كاهش قيمت مواد اوليه وارداتي به تبع تحولات اقتصاد جهاني توقع و انتظارات شهروندان در خصوص تاثير پذيري قيمت كالاها و خدمات قابل عرضه در داخل كشور از سير نزولي قيمت ها امري طبيعي است.
سيد حسين حسيني محمدي افزود: در همين راستا معاونت بازرسي اين سازمان به عنوان متولي طرح نظارت بر كاهش قيمت ها در برنامه اي اولويت دار و استراتژي مشخص و بهره گيري از اهرم هاي نظارتي فعاليت هاي وسيعي را در اجراي امر مهم كاهش قيمت ها با همكاري انجمن ها و مجامع صنفي در دستور كار قرار داده كه پيگيري هاي صورت گرفته به نتايج قابل ملاحظه اي دست يافته است.
وي اظهارداشت:نتايج يادشده بيانگر اين است كه از 42قلم كالاي ضروري مورد بررسي قيمت 27قلم كالا بين پنج تا 31درصد كاهش يافته است و روند كاهش قيمت ها نيز كماكان ادامه دارد.
حسيني محمدي گفت: قيمت برنج اروگوئه ، برنج داخلي خزر و برنج طارم اعلا در هفته اول ديماه نسبت به اواخر ماه ياد شده از پنج درصد كاهش، روغن نباتي جامد حلب پنج كيلويي پنج درصد، شكر بسته 900گرمي 9درصد و گوجه فرنگي نيز در اين مدت 31درصد كاهش نشان مي دهد.
وي بيان كرد: در مدت ياد شده قيمت تك ماكارون و زر ماكارون 900گرمي بيش از 11درصد، تيرآهن 16تا 19درصد ، ميلگرد شش درصد و سيمان خاكستري تيپ دو فله پنج درصد كاهش داشته است اما سيمان خاكستري تيپ دو پاكت تغييري نداشته است.
وي گفت: در همين مدت قيمت عدس، لپه، لوبيا سفيد و قرمز، ماكاروني مانا، برنج پاكستاني، تايلندي، پياز و شكر سفيد و ماست پاستوريزه نيز ثابت مانده و تفاوتي نداشته است. ك/4
628/539 / 675
شنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]