واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: نگاهي به فيلمهاي اولين روز جشنواره فيلم فجر ماجراهاي «تلفن همراه رئيسجمهور»
با وجود بعضي از شاخصههاي مثبت فيلم و از آن جمله بازي خوب بازيگر خردسال و نيز اجراي نوآورانه و خلاقانه جلوه هاي ويژه بصري، فيلم نتوانسته بود به لحاظ فيلمنامه و اجراي تأثيرگذار آن، آنچنان كه بايد تأثير درخور توجهي در مخاطب خود يعني طيف كودك و نوجوان بگذارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، امروز و در سانس اول و دوم نمايش فيلمها در سالن اهالي رسانه، دو فيلم «سلام برفرشتگان» ساخته فرزاد اژدري و «تلفن همراه رئيس جمهور» ساخته علي عطشاني براي حضار به نمايش در آمد.
فيلم اول كه فيلمي تخيلي و معنوي و با رويكرد توجه به جلوه هاي ويژه بصري بود، توجه اصلي اش را در پروراندن مضمون مرگ و زندگي براي كودكان قرار داده و تلاش كرده بود در يك بستر داستاني موضوع مرگ و زندگي را با بيان كودكانه و با استفاده از المانها و نشانهگذاريهاي خاصي كه تمركز اصلي اش در جلوههاي بصري و ويژه بود، براي مخاطب كودك ونوجوان اجرا كند.
در مجموع بايد گفت باوجود بعضي از شاخصههاي مثبت اين فيلم و از آن جمله بازي خوب بازيگر خردسال فيلم و نيز اجراي نوآورانه و خلاقانه جلوه هاي ويژه بصري، فيلم نتوانسته بود به لحاظ فيلمنامه و اجراي تأثيرگذار آن، آنچنان كه بايد و شايد تأثير درخور توجهي در مخاطب خود يعني طيف كودك و نوجوان بگذارد كه شايد دليل اصلي اين اتفاق ايراد فني در انتخاب مضمون مورد توجه قرار گرفته در فيلم بود.
آيا موضوعي همچون مرگ و زندگي آن هم به اين شكل از پرداخت و مفهوم سازي براي مخاطب كودك و نوجوان قدري سنگين و نابهنگام نيست و آيا تلاشي كه در فيلم «سلام بر فرشتگان »رخ داده تماما در مجراي نامناسب و بدون ملاحظه تناسبهاي فكري و مفهومي و فهمي جاري نشده است؟!
اما فيلم بعدي با عنوان «تلفن همراه رئيس جمهور» ساخته علي عطشاني بود كه جريان اتفاقي كه بر اساس آن تلفن همراه رئيس جمهور به دست يك كارگر معمولي ميافتد و وقايعي كه در اين موقعيت و به مناسبت اين اتفاق براي او پيش ميآيد، حوادث فيلم را مي سازد.
اين فيلم گرچه نسبت به ساخته قبلي عطشاني يعني «دمكراسي در روز روشن» اثر قابل قبولتري به لحاظ ساخت و اجرا محسوب ميشود، اما باز هم به جهت فرم و اجرا از ضعفهاي عمدهاي رنج ميبرد؛ از جمله عدم چفت و بست درست و كافي در فيلمنامه و لحاظ نكردن عنصر اختصار و ايجاز در متن و اجرا كه در نهايت سبب كمرنگ شدن عنصر جذابيت فيلم مي شود؛ ضمن آنكه ريتم اين فيلم هم دچار اشكال بود كه از عمده دلايل آن مي توان به فيلمنامه و حفرههاي آن اشاره كرد.
اما از نكات خوبي كه درباره اين اثر لازم به يادآوري است، وجهه انتقادي و برخي از لحظات و موقعيتهاي آن است كه ارتباط نسبتا خوبي با مخاطب پديد ميآورد.
طي سانسهاي باقي مانده از اولين روز از نمايش فيلمها در سالن اهالي رسانه جشنواره فيلم فجر، شاهد نمايش آثاري همچون «يك سطر واقعيت» اثر علي وزيريان، نمايش ديدار فوتبال استقلال و پرسپوليس و نيز فيلمهاي ديگري از جشنواره خواهيم بود.
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]