واضح آرشیو وب فارسی:فارس: طرح احداث سفارت جديد آمريكا در ميان فرياد اعتراض مردم قرقيزستان
خبرگزاري فارس: در حالي مردم قرقيزستان با راهاندازي تظاهرات اعتراض آميز نسبت به حضور نظاميان آمريكايي خواستار اخراج آنان از خاك اين كشور شدهاند كه سفارت آمريكا در اقدامي تبليغاتي از احداث ساختمان جديد سفارت در بيشكك خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در آسياي مركزي، "ماميلا اسپراتلين" سفير آمريكا در اين مراسم اعلام كرد كه براي ساخت اين طرح كشورش 145 ميليون دلار اعتبار تخصيص داده است.
به گفته وي، هدف از احداث سفارت جديد با هدف رفع مشكل و ايجاد شرايط مطلوب براي كارمندان و همچنين توسعه روابط با قرقيزستان است.
وي همچنين تصريح كرده كه اكنون در سفارت آمريكا در قرقيزستان 320 نفر كارمند حضور دارند و ساختمان يكطبقه آنان كافي و مناسب نيست.
وي همچنين تصميم آمريكا براي احداث سفارت جديد در بيشك را نشانگر توسعه مناسبات ديپلماتيك با اين كشور آسياي مركزي عنوان كرد.
بنا به اين گزارش، "ديا سيوزي" DEA Syuzy مهندس اجرايي طرح سفارت جديد آمريكا در بيشكك ضمن رونمايي اين طرح اعلام كرد كه براي ساخت آن 11 هزار متر مكعب بتون، 3،5 تن فولاد لازم بوده و بر اساس توافق به دست آمده با مقامات دولت قرقيزستان بخشي از فراورده هاي مورد نياز از بازار اين كشور خريداري خواهد شد.
به گفته وي، ساخت سفارت جديد در سال 2014 به اجرا ميرسد.
بنا به اين گزارش، در مراسم رونمايي طرح سفارت آمريكا "كمال آوا" معاون وزارت امور خارجه قرقيزستان، "جباراف" وزير دارايي اين كشور و همچنين "دوينانبايف" معاون شهردار بيشكك و برخي از ديگر مقامات نهادهاي دولت شركت كردند.
قرقيزستان در ميان پنج كشور آسياي مركزي آخرين كشور است كه آمريكا ساخت سفارت خود با طرح دلخواه و طراحي معمول در غرب در دست اقدام دارد.
آمريكا در بيش از پنج سال پيش چنين طرحي را با هزينه پايين تر در دوشنبه پايتخت تاجيكستان نيز به مرحله اجرا رسانده است.
بنا به آمار رسمي، سفارت آمريكا در پايتخت تاجيكستان با هزينه 90 ميليون دلار و در مساحت 2300 متر مربع احداث شده و در آن بيش از 250 نفر از جمله 50 آمريكايي و بيش از 200 كارمند بومي فعاليت ميكنند.
قياس آمار مربوط به اين 2 طرح بيانگر آن است كه سفارت آمريكا در بيشكك بزرگتر از ساختمان مشابه در پايتخت تاجيكستان خواهد بود.
كارشناسان اين را با توجه بيشتر واشنگتن به موضع جغرافياي اين كشور آسياي مركزي كه با قزاقستان، ازبكستان، تاجيكستان و همچنين چين مرز مشترك دارد، وابسته ميدانند.
اين تصميم در حالي اتخاذ شد كه صداي مردم معترض نسبت به سياستهاي واشنگتن در قرقيزستان و درخواست اخراج نظاميان آمريكايي از پشت درهاي بسته سفارت به گوش ميرسيد.
مردم قرقيزستان در چند روز گذشته با برپايي تظاهرات اعتراض آميز در مقابل سفارت آمريكا در بيشكك، خواستار خروج آمريكاييان مستقر در پايگاه نظامي ماناس شدند.
انتهاي پيام/م
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]